Attól függ mit értesz középkonzolon. Azt a keretet kell kicserélni, melyet akkor szokás kipattintani, amikor a Stream-et ki akarod venni. Nem egy nagy dolog...
Egy dolgot nem értek. A stream fejnek teljesen más a kialalkítása mint a navinak. A keret is más körülötte. Azt is cserélni kell... de pl tekerősben klímában nincs navi.
Sziasztok! Csak egy adalék a navi-val kapcsolatban. Akár Sampler, én is híve vagyok a beépített navinak. A kényelme utolérhetetlen és mint navigációs eszköz sokkal jobb, mint a cuppantósak, mivel részét képezi az autónak és folyamatosan kommunikál. Ha elveszíti a műholdat a komputerről veszi tovább az infót, azaz egy jó ideig még tudja, hogy merre megy az autó. Így nem fordul elő, hogy kis városi utcában nincs műholdvétel. Viszont jókora hátránya a szoftverfrissítés teljes hiánya. Évente adnak ki frissítést, gyakorlatilag új verziót, melyet minden alkalommal meg kellene venni 200-250Eur-ért. Itt látom a gondot, hiszen ennyiért jó minőségű PNA-t lehet venni térképpel.
majd tavasszal, ha sikerül ezt kisírnom a cégnél. Saját pénzemből nem akarok ilyen dolgokra költeni a céges autóra. Alufelnit megvettem, de az nem volt nagy beruházás. Esetleg a fóliát még állom, mert a hét végén, talán, megcsinálják.
Persze cool, csak használhatatlan. A vdo-hoz van magyar térkép, de a dx-hez sajnos nincs. Miért nem tudod belőle kivenni? Nagy flex, esetleg Hilti? :) Xenonom most nincs, de lesz.
De miért? azt írja cool. Nekem a sabban volt vdo navi ahhoz is van magyar térkép, de sajna a kocsi rommá van törve és egyenlőre nem tudom kivenni belőle. PNA azért jó mert átrakom a nejem autójába, vagy ahova kell. A gyári navi brutál kényelmes ez tény! :)
Ez a térkép használhatatlan Magyarországon. Igazad van Én sem vennék céges autóba annyiért navigációt. De azért nem rossz dolog. Mióta megvan, azóta nem kell kínlódnom a szélvédős töltögetésével. És szerintem esztétikus is.
Ahhoz sajnos nincs komplett Európa. Országonként, térségenként lehet beszerezni. pl Ausztria, Németország, Alpok országai, Olaszország, Cseh Lengyelország stb. Magyarország nincs és nem is lesz.
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni egy ismerősöm nevében, tavaly vásárolt egy 1,9-es octaviat a németeknél fullosan, de sajnos csak németországi navigációs cd-t kapott hozzá.Szeretne vásárolni egy európait, és megkért kérdezzelek meg benneteket hogy nem tudnátok-e hol lehet olcsóbban beszerezni a gyári cd nél. A tipusa a navinak: RADIO-NAVIGATIONSSYSTEM NEXUS.
Az ő német cd-je pedig Via Michelin compatible with blaupunkt Travel pilot DX néven fut.
Még új vagyok a fórumon.Van egy 2006-os octavia II-öm Classic felszereltség..Utólag szeretnék berakni távírányitós közp. zárt.A közpönti zár univerzális és nem tudjuk berakni mert eredetileg nyitáskor 200ohm ellenállás kell ahhoz ,hogy nyitni lehessen az autót bezáráskor nem kell.6 vezeték van ami a zártól jön a piros és szürke nyit és zár van barna, barna-sárga,sárga-zöld,sárga.Előre is köszi a segítséget.
Adott egy 99-es octavia. Meghallt az ülésfűtésem. Az "anyós üllés"-nél hallom hogy kattan egy relé, de felőlem semmi. Gondoltam megkeresem az én relémet, és kicserélem első lépéként, de nem sikerült megtalálni, a neten meg csak cseh leírások at találtam.
Az én kocsim ködfényszórójában az alábbi kód szerepel: 00 B 00 K PL. És egy izzó van benne. Erre a típusra is megoldható a kanyarfény. Árról van vkinek infója?
Ha van "K" betű a beleégetett kódsorozatban (a képen is jelölt helyen), akkor a ködlámpád kanyarfény-képes kialakítású.
A kanyarodófényes ködlámpában két izzó van, az egyik a ködfényt adja, a másik -kicsit oldalra húzva- a kanyarodáskor oldalra világít.
Ha a ködlámpád megfelelő, akkor egy Vag-COM-mal kiolvasható a fedélzeti elektronikád típusa és a Vag-COM "Vezetett hibakeresés" funkciójával megkereshető a kanyarfény bekapcsolása.
Joemaster!
Nem tartom lehetetlennek, hogy minden ködlámpa képes a kanyarfényre a 2008-as modellév óta, elvégre nem lehhet sokkal drágább a kanyarfényes ködlámpa, mint az a nélküli és talán egyszerűbb egyféle ködlámpát tartani.
Valaki jelezte, hogy a tükörindexben talán ott a helye a kilépőfénynek.
Hát nincs.
Új alsó elemet kell venni, de az könnyen beköthető utólag is.
Nekem is sikerült, úgyhogy tuti.
Donibcsi (www.hildep.hu) csinállta meg a vezetőoldali tükrömön, tehát neki van benne gyakorlata.
Mellesleg van neki Vag-COM-ja is, ami minden hasonló bolondozáshoz kell.