A (D)SLR gépek felépítéséből adódik, hogy exponálás előtt a tükröt el kell távolítani a fény útjából.
Sok esetben ez a kis mozdulat is berezegteti az állványra szerelt gépet, ezért a komolyabb gépeken meg lehet oldani, hogy amikor először megnyomod az exponáló gombot, akkor nem készít képet, csak a tükröt emeli fel, majd vársz egy kicsit, hogy az így keltett rezgések megszűnjenek és ekkor exponálsz. Ilyenkor már csak a blende és a zár mozog, ezek nem mozdíthatják be a képet. (sok esetben rövdítik MLU-nak = Mirror Lock Up)
Hááát... nem mondom, hogy egyetértek. Nekem bőven megfelel a PS Elements 2.0 tudása. Viszont ennél kevesebbel már bajban lennék és rá lennék kényszerítve a gimp-re ami ugye finoman szólva is bugos... (mást ne mondjak, induláskor I/O errort jelez, ha nincs kártya az olvasóban)
Keleti módszer? Hmmmm... arra nem tudom rászánni magam.
Ami nagyon hiányzik néha a 2.0-ból, az a Curves funkció és egy tisztességes zajszűrő. Erre meg ugye ott a C1.
Nalam az elements elettartama kb fel ora volt a gepen, valamiert ugy gondoltam, hogy kiprobalom, megsem w*rez szoftver... Aztan megis inkabb a keleti modszer mellett dontottem, annyira korlatozott.
Egyetértek P.Péterrel, szerintem is marketing stratégia, termék pozícionálás kérdése az egész...
szép dolog látni ezt a csodálatos technikai fejlődést. lassan én is kérek egy érzékelő vagy egy chip cserét a kobakomba, mert erősen elavult a saját belső szoftverem még a 10D-mhez képest is...:)))
Marketing, mert a két gépet határozottan kell pozicionálni a piacon. Egyébként is 'sokadrangú' a hozzá adott progi mert úgy is van már PS és/vagy GIMP a gépen, és rendező/katalogizáló progi is van néhány tucat akár olcsó vagy ingyenes is.