Mennyi darab pólusra volna szükséged? Ha a 11-es elég, az a legegyszerűbb, mert villanyszerelési bótba' kapható a 11-es lezlidugó aljzattal, csak ők jelfogó névben ismerik.
Bizony! Vagy az RTL-től kéne jogot kérni a felrakásra. Esetleg elgondolkodtató más csatornákra, mint Vimeo, Indavideó (ide úgy is van már account a fórum miatt), Videa, mommo, pixter, myvideo, bixip stb. A youtubeos csatorna anyagait meg ezek után nem árt lementeni vhová! :)
Tegnap a Kéknyúl Hammond Trió ismét a Jedermannban volt.
Dec 30-a lévén, főleg hogy belépőmentesen, óriási zsúfoltságban, de szerintem a koncert miatt gyűlt össze ennyi hallgató.
Sajna megint bepakolták az orgonát jó mélyre, így szóljon bármilyen jól, a dob és gitár kissé fölényeskedett. De csak kissé.
Nekem eddig ez a koncert tetszett Matyiéktól a legjobban, mindhármójuktól.
Jó műsor javarészt húzós számokkal, energikus, friss előadás, gátlástalan, hatalmas szólók. Azthiszem Matyi idén, évvégére lett az a hammondorgonista, aki vidáman elszólózik 5-10 percet is és nem esik kétségbe hogy jajj, megunja a zsűri. Taroltak abban a két és fél órában.
Az első blokk zúzás volt, tömör gyönyör. A másodikban is két pörgős számmal indítottak, köztük a legzúzósabb kedvencemmel az Indianával. Mikor négyen lettek, kissé a fáradtság jelei mutatkoztak a második óra végén. Ráadásnak kakukktojáskánt egy Led Zeppelin számmal zártak, amivel méltó pontot tettek a hosszú mondat végére.
Szerintem meg igen. Kreatív hangszer, akár még zeneszerzésre is alkalmas. Azt gondolom, hogy egy hangszernél nem kötelezően kell leragadni az egy bizonyos használhatóságnál :-)
A "vannak még tehetségek" alapon sokan örülnének, ha egy ilyen játék birtokosának mondhatnák magukat függetlenül a stílustól:
A WERSIK legnagyobb felvevő piaca /német propaganda szerint / Amerika. Ha megérem én is fogok venni
ilyen louvret csak még várok vele egy 15 évet :) Jelenleg, kiépitetségétől függöen 12-15 millió között mozog az ára . Az SK2 höz meg van crumár, farfisa , wersi hangbank ....
Bár én még mindig azt mondom hogy ha egy könnyüzenei felvételben egy RHODES , HAMMOND,és MOOG segitségével nem tud valamit megcsinálni egy ZENÉSZ azt lehet hogy nem is nagyon kell eröltetni ..
A Key-B/Diversi ilyen. A billentyűzetben PC, Emu hangkártya, Linux.
A Hamichord/Crumar is, de ott Win, M Audio hangkari. Ami a lényeg, 100% felület, nem kell semmi egyéb alapesetben, de a rejtett hátlapon ott vannak a PC-s csatlakozók, úgyhogy monitort, egeret meg mittoménmégmit lehet igény szerint rácsatlakoiztatni.
Van olyan Hammond számítógépes emuláció (természetesen Linux alapon), amit beépítenek a hangszerbe, tehát semmi külső monitor, egér, (számítógép)billentyűzet: Tokai/Ventura TX-5, valami brazil gyártótól. Ismeri valaki közelebbről?
Ahogy elnéztem a videót, el-elmélkedtem a látottakon.
Ott az a fekete oktáv. Ezeknél a cuccoknál nem arettáló mint az igazi ABC-knél, tehát visszaugrik, teljesen rendes billentyűzet.
Ha már splittelhető és egymanuálos, miért nem vonják be a játékba??? Mint a régi orgonáknál, ahol volt választható1-2 oktáv basszusbillentyűzet igény szerint.
(Yamaha, Vermona...)
Szerintem itt is jól jönne 2 oktáv basszus és 4 oktáv szóló felület. Ott van, programozás kérdése az egész.
A számítógép csak díszlet itt, ez egy home studio ugyanis a videón, de amire én gondoltam és úgyszint digitális, egy B4 vagy VB3 (ami utóbbiban pont tegnap kisérletezgetve találtam meg a beállítást amitől megjön a döge - azaz Tehtube szavával élve: "elkezd sírni, sikítani"), szóval ezek a klónok is lemossák a Numa Organt. Egyszóval, szép a hangszer jobb sarkára festett szignó, hogy ezt Joey segítségével tervezték, csak épp hasonlóan RTL-szerű marketinges szenzációkeltés, miszerint egy bejáratott névvel mindent el lehet adni. Azon kívül a hangszer felülete sem akkurátus (kapcsolók stb.), persze lacira kötve biztos mást mutat, mint egy Nord C2D is a nemrég volt klón-mérkőzésen. Sajnos a szegény ember vízzel főz továbbra is érvényben marad, akinek nem telik 1,5 millió valódi B3-ra falacival, az összespórol valami klónra valót, vagy használja a szoftvereket számítógéppel. Utóbbira egy igazán olcsó és remek alternatíva lehet ez a kis jópofa szerkezet alant!
Az biztos hogy egy fullos kiépítésű digitális cucc (2×5 oktáv+2oktáv láb+pad) többe fáj mint egy igazi, eredeti. És mégis, hol van attól?!
Viszont szerintem ez egyáltalán nem szól rosszul, sőt a vége kifejezetten gyönyörű. Ámbár valószínűleg ott van a kutya elásva hogy a világ legjobb hammondosával lökték meg.
Olyan mintha maga Jimi Hendrix, vagy Eric Clapton mutatná be az új kommersz modelleket, hogy így szólnak! :-) Tisztelet azoknak a zenészeknek akiknek még egy fadarab is mexólal a kezük alatt, nem hogy egy ilyen jobb klón. Ámbár a magam részéről maradok a saját mintavett EMU+A33+KBR összeállításnál.
Viszont a kis Korg Microstation bogár azóta is a fülemben csücsül :-) A két és fél kiló varázsszó.
Végre Gyuszibá' jól feldobta a Mobilt! Kell a só is, a döngetés, megegy jó kis szóló is. Itt megvolt. A háttérben a 142 helyett a népies lombfűrészes-ornamentikás 760-as lacibá.
-sajna elég digitálisra sikeredett a hangja alapján...- Igen mert az is ... Abból is rá lehetne jönni hogy van elötte monitor , és mindenféle kütyü. Ami elgondolkodtató és ha belegondolok hogy mennyi helyet foglalnak a
kiegészitő kütyük , és mennyibe kerülnek , akkor hogy is van hogy az eredeti Hamond sok helyet foglal és drága ??? A sulyon nem vitatkozom, de továbbra is azt mondom , hogy jó könnyüzenét, nehéz fajsulyos hangszerekkel lehet igazán jól játszani Erre egyre több zenekar is rájön , egy idő után ...
Viszont a rengeteg villodzó kütyű / ami egy idő után rohadt idegesitő/ a varázslat látszatát adja a kivül állóknak.
Más
Az RTL klubos pénzcsináló mágusok nem szeretik ha felfedik titkaikat , mert akkor kiderül hogy igaz
Rodolfo / büvész/ mondata miszerint -A kezemet figyeljék csalok- vagy manipulálok tök mindegy ....