Persze hogy itt nem ezt írják. Nézz át az index-en az A-n318 forumra (ez a készülék csak külsőben tér el a bp-től). és olvass vissza, meg fogod látni, hogy jó pár ember használja rajta a rIGO -t.
"A HP telefonom két hónapig volt szervízben, és nem oldották meg a problémát, egy szoftverfrissítésig ugyanazt a baromságot csinálta"
Tehát nem a hardware volt hibás. Egyébként meglátásom szerint a telefon egy külön kaszt. Abból (nálunk) nem nagyon kapsz noname dzsunka készüléket. Tehát egy kicsit sántít a hasonlat. Ráadásul telefonban nem a HP a "márka".
"A világ gari meg mindenütt működik, kivéve kis hazánkat"
Ez nem a gyártó hibája szvsz. Egy barátom egy nyaralás alkalmával javíttatott ASUS notebookot Athenban gariban. Mondjuk nem volt komoly baja:-))
"Szóval annyira nem tartom hatalmas előnynek a márkanevet"
Én nem is a márkanévről beszélek, hanem a minőségről. Pl home hifi területen a legnevesebb gyártók nevét 1000 emberből max 1 ismeri.
"meg kell hogy sokkal jobban meg vagyok vele elégedve"
Örülök, hogy meg vagy elégedve. Egyébként a Mio-val most jól be lennél fürödve frissítés téren. Így valszeg jól jártál a cserével.
Jó. A HP telefonom két hónapig volt szervízben, és nem oldották meg a problémát, egy szoftverfrissítésig ugyanazt a baromságot csinálta. A világ gari meg mindenütt működik, kivéve kis hazánkat... Szóval annyira nem tartom hatalmas előnynek a márkanevet. (Előző PDA-m egy Mitac Mio P550m volt. 80-eFT volt. Már akkor is lehetett kapni hatvan körül Airis t620-at. Tudásuk kb. ugyanaz. A mio picit minőségibb benyomást keltett külsőre. Azt jól ellopták, akkor vettem az airist, és meg kell hogy sokkal jobban meg vagyok vele elégedve. Gyorsabb, és az akksija jobban bírja... mostakkor?)
Stevie eszmefuttatását követve, amit már több meglepően olcsó eszközzel kapcsolatban felvetett: Ha egyszerűsítve számoljuk, a PNA kb. 17e HUF. Kalkuláld ki, hogy kb mennyi lehet az előállítási költsége. Ezek után gondold végig, milyen minőségű alkatrészekből lehet összerakva.
Skodas topiktarsunk, LUCAS mutatott a minap erdekes alkatreszeket, amiket egy noname navis cuccbol szerelt ki. En mar tudom, mitol olcsok :-)
Egyebkent ha egy17 ezer forintos kinai keszulekrol beszelunk, igy kell szamolni:
- netto ara (20% afa) 14.110
- nagyker ara (szolid, 20% arres) 11.711
- bekerulesi ara (ez is szolid, 20% arres) 9.720
- kinai ara (azaz szallitas es raktarozas nelkuli ar) 9.200
- a keszulek eloallitasi ara (azaz oprendszer jogdij, csomagolas (!) es tartozekok nelkul) 6000 ft, azaz 30 dollar.
Es ebbe mar a gyarto nyeresegenek is bele kell fernie....
Akkor semmi sem egészen tökéletes mégsem, és 40 pénzért teljes eur térképpel? Megvallom én még nem találtam, márkásban sem olyat, dupla annyiért igen :-) De a fennmaradó zsebpénzt meg betettem a detektorba :-)))) Jah, hogy az is egy olcsó cucc....mégsem jöttt csekk mostanában :-)
Szóval, én úgy vagyok vele, ha céleszköz kell nekem, akkor ne csilingeljen, videózzon, zenéljen.....tegye a dolgát és kész.
"azé nincs ilyen gagyi kint, mert a márkás is elérhető áron van az ottani bérhez képest...."
Ez így van, nem is vitatom. Csak tudod annyi pénzből, amennyibe ennek az iGO-s verziója kerül, már lehet venni márkásabbat is.
Nemrég kollégám vett egy Blaupunkt navit software-rel együtt, valami iszonyú szotyi pénzért. Mondjuk a software frissítés necces, mert közép europával nem foglalkoznak, de 3 év gari van rá, hivatalos szervízben.
Meg az egyikre 3 év világ gari van, és "minden sarkon" találsz egy márkaszervízt, a másikra meg 1 év gari van, ami egy olyan szervízben érvényesíthatő, amit még az életben senki nem látott:-))))))
Sajnos Mo-on még mindig nem jöttek rá az emberek, hogy olcsó de minőségi termék nem létezik. Miért van az, hogy tőlünk nyugatabra ezek a noname gagyi cuccok eladhatatlanok.........?
(Kiváncsiságból megkérdezném pl. a speedshopot, hogy ezek a PNA-k hol javíttathatóak gariban és utána. Illetve mennyit kell várni egy javításra)
Ezzel még mindig van egy kis gondom. A Nav N' Go-nál már kapható speciálisan PNA-ra készült verzió az iGO-ból? Mert ugye alapból ez a progi nem WinCe-re készült. A Mitac-okra készültek ezek a verziók, teljesen önállóan.
Persze lehet hogy már ezen a téren is lemaradásom van:-D
Az enyém pl pikk pakk rátalál a műholdra, nem is veszti szem elől, míg a sógi nagy márkás kütyüje olyan fél órát keresgélte nyáron.... és egy mondatra volt ideje Moha bá'-nak: "Érkezés a célhoz." :-)))))))))))))))
Spec én épp olyat kerestem anno, ami nem horror ár, és mondjuk bőven elég nekem, ha navigálni tud, de azt biztosan, ezért vettem a legegyszerűbb PNA-t meg, azóta is teszi a dolgát nálam, nincs vele gond....
Pont ezért ne várj a vastól hosszabb távú működést.
Stevie eszmefuttatását követve, amit már több meglepően olcsó eszközzel kapcsolatban felvetett:
Ha egyszerűsítve számoljuk, a PNA kb. 17e HUF. Kalkuláld ki, hogy kb mennyi lehet az előállítási költsége. Ezek után gondold végig, milyen minőségű alkatrészekből lehet összerakva. Ha ezzel megvagy, gondold át, hogy érdemes e megvenni, bármilyen olcsó is:-)))))
"Csak az érdekelt, hogy a szoftver nélküli PNA-kkal mit lehet kezdeni"
Létezik software nélküli PNA??????
Szerintem a PNA-nak pont az a lényege, hogy megveszed, bekapcsolod, és használod. Én még nem találkoztam hivatalos forrásban kapható, software nélküli PNA-val.
Én már megnéztem Béla RS-ében ezt a fejegységet. Tényleg okos, de nekem van egy komoly problémám vele: Elég gagyi a kijelzője. Mind felbontásra, mind képminőségre. Látszik hogy a legdrágább alkatrészén spóroltak.
Köszönöm. A PNA és a PDA közti alapvető különbségekkel tisztában vagyok, már a harmadik pda-m nyúzom, most egy Airis T620-om van. :-) Ajándékba akarok venni valami eccerű és nem túl drága autósnavigációt, emiatt a hekkeléses dolgot mellőzném ha lehet. :-) Csak az érdekelt, hogy a szoftver nélküli PNA-kkal mit lehet kezdeni. Kinéztem egyébként egy Dreimgo D120 nevű izét, teljes európás igo8-al, 39900-ért árulják több helyen, egyelőre ez tűnik nyerőnek.
Ez úgy van, hogy az iGO-nak van PDA-ra és PNA-ra írt verziója is. A PDA az ugye egy Windows Mobile oprendszeres kézi számítógép, úgy telepíted rá az iGO-t, mint a Windows-os PC-dre az akármilyen programot.
Na ezt nem tudod megtenni a PNA készülékeken, mert ott alapvetően nem lehet hozzáférni a teljes Windows-hoz (ami ráadásul nem is Windows Mobile hanem Windows CE), tehát programokat sem tudsz telepíteni rá.
A PNA készüléken bekapcsolás után bejön egy menü (Windows felület el van rejtve), ahol a Navigáció egy menüpont a többi között. Ha ráböksz, nem történik semmi, ha nincs előre telepített navigációs progi. Ha az iGO PDA változatát rakod be kártyán, az ettől még nem fog elindulni.
Természetesen minden megoldható... ;-) Elővarázsolható a PNA-ból is a Windows CE, de ennyire nem is kell belemászni, hogy navigációs progit telepíthess...
1. iGO PNA változatát rakod fel (vagy Mio Map-et) 2. Az iGO PDA változatát kicsit megvariálod