Most akkor mikorra is várható, hogy kapható legyen a kis masina mondjuk ausztriában? Valami március 20.-a körüli dátum dereng bennem, de nem emlékszem hogy hol, meg hogy egyáltalán olvastam-e. :)
mindent megteszek hogy a legkedvezőbb áron tudjam adni, eddig is megtettem mindent és akkro talán majd nem vetik a szememre hogy offok a hirdetéseim hanem talán belátják majd páran hogy nektek felhasznaloknak , hasznaloknak is jó ha van ahol a legolcsobb!
Másik vevőfogó trükk: A gépet bejelenti a gyártó, de a valódi megjelenési időpontot még nem, vagy csak későbbre. Az okos bolt honlapján már a bejelentés után napokkal fent van az előrendelhető gép, árral együtt és hogy mikor érkezik (várhatóan). Az ígért megjelenési dátum simán lehet a gyártó dátuma előtti. Az nem zavarja konkrétan a boltot, hogy a gyártó hivatalosan csak hónapokra később ígéri a terméket, mint ami nála fel van tüntetve. A vevő nála rendel előre, mert reméli, hogy itt kapja meg leghamarabb a gépét. Ha nem jön meg a bolt által ígért időre, akkor a bolt lelkiismeret furdalás nélkül kenheti a csúszást a gyártóra, "még mindig hezitálnak a megjelenéssel, nekünk pedig mára ígérték, hogy lesz". Az így fogott vevők egy része a csúszások miatt lemondja a rendelését, másik része viszont fennakadt a hálón.
Egy hazai jól ismert csinálta ezt. Szerencsére nem velem.
Érdekes módon tegnap óta kb. 30 euróval ment feljebb az ára ugyanazon a helyen.
Nézd meg a mai árat ! :)
Mondjuk szerintem sima marketing ez, amit a boltok most művelnek. A gép még sehol sem kapható, de a bejelentése után világszerte megjelenik rengeteg oldalon, hogy előrendelhető. Odabiggyasztenek egy előzetes árat, amit persze nem garantálnak ("beszerzés függvényében még változhat"), viszont nagyon fontos, hogy a gépre áhítozó tömegek nem csak március közepétől, hanem már most rendelnek tőlük. Ráadásul aki a legalacsonyabb árat ajánlja, az szerepel a legjobb helyen az ilyen nagy összesítő oldalakon, és jó eséllyel tőle rendelnek előre többen.
Ezt az oldalt linkelte valaki be régebben, az lehetséges, hogy tényleg ennyiért (730 euro - legfelső "bolt" a mindfactory.de) be lehet szerezni egy 350d vázat? A kit meg 800 euro körül van ugyanitt. Tudom, hogy nem ide tartozik, de ezek a boltok mind online boltok és csak rendelni lehet, vagy van üzletük is? Vagy hogyan lehet egy ilyen helyről beszerezni egy gépet? Ezek nem ilyen - mittudomén - adó nélküli árak? Mert azt hiszem 800 euroért nem haboznék egy 350d kittel kapcsolatban, talán még jutna grip-re is...
Nem ismerem a pro1-et, nem tudom mióta van piacon és hogy milyen sikereket ért el. Akkor csakis azért csinálták kisebbre, mert igy többen veszik? Engem ezzel inkább eltántoritottak a géptől, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül...
Sanya-67 19,5 cm, ??,? cm
-bukter- 20 cm, 10 cm
Magasságnál természetesen a kéz magasságát értettem, de gondolom a beirt értékemből már egyből világos. :)
350d+grip-ről vélemények? Mondjuk az is legalább +20e Ft...:(
Hosszú ideje egy D70 mellé akartam tenni a voksomat, de a Rebel XT kissé felkavarta a dolgokat, számtalan szempontok miatt. Amivel viszont egyelőre nem tudok megbarátkozni, az a gyakran említett kis méret (hibás stratégia: egy objektíves SLR gépet _megfogni_ akar az ember, nem a nyakában lóbálni), illetve régi probléma, hogy a Canon nem tudja megoldani azt, amit a Nikon: az LCD-t ne kelljen már ragasztgatni, hanem inkább valami műanyag védőt rápattintani.
Mivel márc. 20 a külföldi megjelenés, m.o-i meg biztos minimum +3 hét, így még az a lehetőség maradt, addig hátha a Nikon kihoz egy D80-at...8MP, markolat, és lehetőleg $1600 alatt.:)
"...de a canon-nak is ott a pro1, maga ellen dolgozna?" Ha veszel egy pro1-et akkor "kész vagy" nem veszel új ojjektívet pl. De ha veszel 1 dslr-t, akkor veszel ojjektvet, olcsót, mad jobbat, majd jobb vázat, mégjobb ojjektívet, mégjobb vázat... és persze jellemzően ugyanattól a gyártótól, hogy ne kelljen az előző készletet (és tapasztalatot) kidobni. Ki van ez találva :)