Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Igen, és akkor a másik végéről még nem is szóltunk. A Kunhalom utca akkora terhelést már nem bír el, így inkább egy új útnak kéne futnia valahol a Virág - Házgyár utcák környékén.
Ha más nem, legalább gyalogos - biciklis átjárónak épülnie kéne a Kunhalom utcánál. Busszal és kocsival egy dolog kerülni, de ezzela renddel az is rosszul jár, aki pl. biciklivel menne a Kenézy-hez.
Szerintem a 42 és 43 végállomása ideiglenesen kiköltözik majd az ITK-hoz. Köntösgát sor - Balmazújvárosi út - Kishatár utca - Pósa utca útirányon át.
Valamint a 17-es és 46-os csoportok ideiglenes összevonását is lehetségesnek tartom a 146-os vonalán az István út - Szoboszlói út - Határ út útvonalon keresztül.
A 15G egyszerűen csak Balmazújvárosi - Kishatár - Pósa utca útvonalon megy majd az ITK-hoz.
A 90-es éjszakaiak meg indulnak majd a Jégcsarnoktól.
Azt hallottam, az átépítés után 3 vágány marad mindössze, mert érdemi elegyrendezés már csak a SOFÉM számára történik az állomáson, a többi már a BMW-rendezőben fog történni. Amúgy nem a vágány számát látom problémának, hanem a Tócó és a töltés között lévő helyet. Ott valószínűleg komolyabb átépítés, forgalmirend-változtatás lenne szükséges, minthogy szimplán kihajtanak 2 sávot az ívből. És ha ez így lesz, a Bartók és a Kishegyesi közötti É-D irányú út is ki fog esni a forgalomból, az valószínűleg a Szotyorira szakadna rá, ami elejétől végéig eleve necces, főleg az elbaszott kialakítású torkolatok miatt
Szerintem új alatt a jelenlegi átépített verzióját értik, mert két sín lesz. De ha van eszük, újranyitják a Bartók Béla utat és a Kunhalom utcát is. Csak necces lesz, mivel ott több vágány is fut.
Arra leszek kíváncsi, hogy a buszok merre fognak közlekedni. Nagyon nem lesz egyszerű átszervezni, mert csak a Köntösgát sor és a Határ út alkalmas a kerülésre.
Elvileg nem lehet csak balra fordulni a Széchenyi - Antall kereszteződésben, mert amikor a buszokat engedi a lámpa, a Széchenyiről szemből érkezőket is engedi. A Kistemplom előtt a 19-es le tud fordulni, direkt úgy van programozva. Nagy kérdőjel a Külsővásártér, ott a 41-41Y-t is külön fázis engedi, de fogalmam sincs, enged-e ott szembeforgalmat a Széchenyi felől (gyanítom, hogy igen).
Igazából nem lenne lehetetlen a Széchenyi-Antall József-Miklós útvonal sem. Igaz ott balra kanyaradó sáv nincs kialakítva, de könnyedén megoldható lenne, mert van neki hely.
A villamospótlóval meg ugyanaz lenne a baj, mint 1 vagy 2 éve volt. Az 1V-n a közös szakaszon brutális tömeg lesz.
Tényleg így el van cseszerintve a lámpafázis a Széchenyi utcán? Sokkal egyszerűbb lenne, ha az Antall József utcán vagy a Külső vásártérnél térne balra a busz, nem suhanna át megállás nélkül a Szent Annán. Így kimarad a Faraktár utca, a Kandia utca, és a Csokonai Színház megálló a Miklós utca "kedvéért". Észszerűbb lenne, ha a Miklós utca maradna ki, a Szoboszlói úti megálló pedig már használva lenne.
Inkább a Tóci - Nagyállomás, és a Nagyállomás - Bánk útvonalnak van, de ez így két legyet egy csapásra szituáció. Ha hozzányúlnak a 30-ashoz, abból baj lesz. A Vincellérig sem merték visszavágni.
A 30-asnak nem az a baja, hogy hosszú, mert azon lehet segíteni. :D Mármint úgy értem, hogy egy Bánk-Tóci közvetlen kapcsolatnak vajon van létjogosultsága?
A Tócóvölgy vá. felé kb 3 perc lenne az út, csak nem ártana rendezni a kereszteződést. Tovább hosszabbítani (pláne a 30-ast) csak a zavarérzékenységen rontana.
Lehet, hogy Szegeden vannak ilyen szakaszok, de ők nincsennek is a trolibuszfejlesztés ellén, minek kitünő bizonyítéka, hogy 10 éven belül kiépítettek egy új viszonylatot. De itt Debrecenben véleményem szerint nagyon az az irányelv, hogy a villamossíneket és megállókat csakis kitzárólag a villamos használhatja, ha nem így lenne, akkor már rég megállhattak volna az autobuszok az egyetemi villamosmegállóban. És akkor még nem beszéltem a párhuzamos közlekedésről, nem véletlenül változtatták meg a 15/15y útvonalát a 2-es villamos üzembe állításakor, kétlem, hogy egyszerre megtartanák a tócós villamos mellett a 3-as és 4-es trolit, pláne ha a komáromi csipkés györgy térig kivezetnék. És ha ez valóban így lesz akkor az 5-s trolinak is befellegzett, hiába nem lesz elvileg a föld alá vezetve a 4-es főút a leendő új állomásnál...
Igazából ez is lehet egy megoldás, bár szerintem arra fognak menni, hogy kimaxolják az új villamos forgalmát, amit szerintem a két irányú körjárattal tudnak majd elérni az utcák körül.