nekiestünk, megnéztük, tehát van benne egy dobrotor, abban meg egy 8"-as hanxoró(?), felette meg egy 15" ös hanxóró. 2 csatorna + vibrató. Minden működik, 2 sebesség, csendben jár. 17 000 volt az ára.
Ha minden felkerül a játszóegységbe, az nem lesz sokkal nehezebb, viszont akkor az alja helyett elég egy erősebb X állvány is.
Valóban ezzel sok súlyt nem lehet megtakarítani, viszont egy levágott játszóegység könnyebben kezelhető szállításkor és sokkal kisebb helyen/kocsiban elfér.
A PARI orgonám kissé nagyobb is egy B/C3-nál. Ennek ellenére hogy a teteje leemelhető, még egy régi kis Suzuki Swiftbe is szépen befér, ami egy lábas Hammond esetében elképzelhetetlen.
Én javaslom az orgona előfok átszerelését egy dönthető hátlapba Bertram módra, ill. a mobil hangerőpedálhoz áthelyezni a hangerőszabályzó dobozkát föntről Raphael Wressnig, Dennerlein módra. Ill. megkockáztatnám egy B3 előfok alkalmazását az A0-39/44 helyett. Csak a fordítottját iosmerem, amikor egy Ilyen M3-M100 előfokot tettünk egy C3-ba. Szólt-szólt, nem is volt rossz, de vékonyan. Aztán betettük a szokásos A0-28-at és megjött aminek meg kellett jönnie. Lehet hogy megérne egy B3 agyra cserét az M3? (Vagy B2+ a régiből meghagyott perkarész)
Mennyi darab pólusra volna szükséged? Ha a 11-es elég, az a legegyszerűbb, mert villanyszerelési bótba' kapható a 11-es lezlidugó aljzattal, csak ők jelfogó névben ismerik.
Bizony! Vagy az RTL-től kéne jogot kérni a felrakásra. Esetleg elgondolkodtató más csatornákra, mint Vimeo, Indavideó (ide úgy is van már account a fórum miatt), Videa, mommo, pixter, myvideo, bixip stb. A youtubeos csatorna anyagait meg ezek után nem árt lementeni vhová! :)
Tegnap a Kéknyúl Hammond Trió ismét a Jedermannban volt.
Dec 30-a lévén, főleg hogy belépőmentesen, óriási zsúfoltságban, de szerintem a koncert miatt gyűlt össze ennyi hallgató.
Sajna megint bepakolták az orgonát jó mélyre, így szóljon bármilyen jól, a dob és gitár kissé fölényeskedett. De csak kissé.
Nekem eddig ez a koncert tetszett Matyiéktól a legjobban, mindhármójuktól.
Jó műsor javarészt húzós számokkal, energikus, friss előadás, gátlástalan, hatalmas szólók. Azthiszem Matyi idén, évvégére lett az a hammondorgonista, aki vidáman elszólózik 5-10 percet is és nem esik kétségbe hogy jajj, megunja a zsűri. Taroltak abban a két és fél órában.
Az első blokk zúzás volt, tömör gyönyör. A másodikban is két pörgős számmal indítottak, köztük a legzúzósabb kedvencemmel az Indianával. Mikor négyen lettek, kissé a fáradtság jelei mutatkoztak a második óra végén. Ráadásnak kakukktojáskánt egy Led Zeppelin számmal zártak, amivel méltó pontot tettek a hosszú mondat végére.
Szerintem meg igen. Kreatív hangszer, akár még zeneszerzésre is alkalmas. Azt gondolom, hogy egy hangszernél nem kötelezően kell leragadni az egy bizonyos használhatóságnál :-)
A "vannak még tehetségek" alapon sokan örülnének, ha egy ilyen játék birtokosának mondhatnák magukat függetlenül a stílustól:
A WERSIK legnagyobb felvevő piaca /német propaganda szerint / Amerika. Ha megérem én is fogok venni
ilyen louvret csak még várok vele egy 15 évet :) Jelenleg, kiépitetségétől függöen 12-15 millió között mozog az ára . Az SK2 höz meg van crumár, farfisa , wersi hangbank ....
Bár én még mindig azt mondom hogy ha egy könnyüzenei felvételben egy RHODES , HAMMOND,és MOOG segitségével nem tud valamit megcsinálni egy ZENÉSZ azt lehet hogy nem is nagyon kell eröltetni ..
A Key-B/Diversi ilyen. A billentyűzetben PC, Emu hangkártya, Linux.
A Hamichord/Crumar is, de ott Win, M Audio hangkari. Ami a lényeg, 100% felület, nem kell semmi egyéb alapesetben, de a rejtett hátlapon ott vannak a PC-s csatlakozók, úgyhogy monitort, egeret meg mittoménmégmit lehet igény szerint rácsatlakoiztatni.
Van olyan Hammond számítógépes emuláció (természetesen Linux alapon), amit beépítenek a hangszerbe, tehát semmi külső monitor, egér, (számítógép)billentyűzet: Tokai/Ventura TX-5, valami brazil gyártótól. Ismeri valaki közelebbről?
Ahogy elnéztem a videót, el-elmélkedtem a látottakon.
Ott az a fekete oktáv. Ezeknél a cuccoknál nem arettáló mint az igazi ABC-knél, tehát visszaugrik, teljesen rendes billentyűzet.
Ha már splittelhető és egymanuálos, miért nem vonják be a játékba??? Mint a régi orgonáknál, ahol volt választható1-2 oktáv basszusbillentyűzet igény szerint.
(Yamaha, Vermona...)
Szerintem itt is jól jönne 2 oktáv basszus és 4 oktáv szóló felület. Ott van, programozás kérdése az egész.