Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KOCZKY Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7857
Nem is igaz, mert spec én a gps-hez vettem egy Skodát :-)))))))))))))))
Előzmény: Bálint1 (7856)
Bálint1 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7856
Szerintem nem:-))))

A téma: Milyen GPS-t vegyünk a SKODÁBA:-DDD

Egyébként ennek a "vitának" az elemei átültethetőek a Mo-i gépjárműforgalmazásra is (sajnos).
Előzmény: LACARAPTOR (7850)
Bálint1 Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7855
"A javítás kihagyása viszont azt is jelenti, hogy nincs igazi szerviz háttér. A cseréhez nem kell szerviz, Gizike is tud rossz készüléket elvenni, egy újat visszaadni..."

Amit említettem tudtommal HP specialitás. Náluk azért van így, mert a hardware-t szotyi áron (majdnem bekerülési áron) adják, mert a fő bevételi forrás mára a kellékanyag.
Ezen felül ez a szisztéma náluk is csak bizonyos eszközöknél működik (főleg nyomtató és scanner). A többi készüléket javítják, központi szervízben.

" Ám egy ilyen olcsó sz*rnál hamarabb elfogadom, hogy így jártam"

Én az olcsó szarnál sem fogadom el, mert igenis pénzt adtam érte. Nem én találtam ki, hogy olcsó legyen. Sajnos emiatt a szemlélet miatt élnek meg Mo-on a kamu cégek, mindenféle törvényi előírást megkerülve.
Ma Mo-on ha bármilyen termék (lehet dzsunka is) hivatalos forgalmazója akarsz lenni, többek között biztosítanod kell szervíz hátteret is.

Ne érts félre: Nem azt mondom, hogy a márkás termékek hibátlanok. Sőt!
De legalább van hova vinned, van kivel veszekedned ha nem készül el időben, és legalább esélyed van arra, hogy megjavul.
A noname, "második dzsunka balra" eszközöknél még ennyi sincs. Lásd saját példádat.

Tökéletes példa az ASUS. Drágán adta az informatikai eszközeit, kamu szervízháttérrel. De akkora lett a felháborodás, és annyival vissza estek az eladásai, hogy mára megoldotta, és az egyik leg kultúráltabb garanciális ügyintézést valósították meg.
Előzmény: joemaster (7849)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7854

Nekem sikeredett a magam 186 centijável úgy állítgatni a jobb tükröt, h simán látom a padkát hátramenetben is :-)))) Ha nem dönti, hát nem dönti....

Egyébként is szeretem felemelni magam estefelé már, így kevésbé zavar a sok kis lúzer házi xenonja is :-) Hmmm, egyébként fincsi ez a winter...ülésfűtés a hátamon, élvezem :-)

Az egy jó dolog, h kikapcsolja a hátsó ablakfűtés pl 10 perc után, de spec szakadó hóesésben tartósan én nem bánnám, ha folyamatosan menne.... Kipróbáltam a tükröt is, határozottan meleg volt kézzel érintve meg ...

Előzmény: csipuka2 (7846)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7853

Moha bá rulez :-)))))

Mondom én, h meg kell tanulni a nyelvezetét, időnként oda kell pillantani a térképre is, és akkor egyértelműbb a dolog. Na meg, amit, Stevie mondogat, biza elég jó kis setupja van a tervezésnek ám, és akkor, ha jól beállítja az ember, tutti lesz, nem fog ragaszkodni mindenáron az eredetihez és gyorsan tervez új utakat is.....

Előzmény: stevie wonder (7851)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.26 0 0 7852
ckerti!

Hogyan gondoltad abba a rekeszbe való berögzítést?
Előzmény: ckerti (7830)
stevie wonder Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7851

olyan kecskebaszta ösvényeken vitt Szlovéniában ahol mellettünk volt az autopálya hogy a földut jobb volt

Biztos hogy be volt kapcsolva a "Fizetős autopalya" opcio? Ha nem, akkor persze hogy nem tervezett arra :-) Legalabb sporoltatok egy kicsit :-)

jobbra és balra forulj-t szóban sokszor téveszti...

Csak Andi. At kell kapcsolni Moha bá'-ra, ő szebben artikulal....

Nekem marad a pda+igo, asszonnyak veszem a garmint karácsonyra. Majd egyszer elviszem mindkettöt egy útra és letesztelem!!

Szamtalanszor megtortent mar :-) Magyarorszagon az iGO legyalazza a Garmint, nyugaton (Ausztria) kisebb a kulonbseg, de mindig az iGO nyer ott is, ha terkep pontossagban nem is, erghonomiaban mindenkepp...

Előzmény: vbandit (7840)
LACARAPTOR Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7850

Kicsit OFFTOPIC mostanában ez a vidék...

L.

joemaster Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7849
"Nemnem!
Az sokba kerülne a gyártónak!"

"Bocsi, de ez tévedés. A HP például gari időben nem javít eszközt. Náluk a garanciális javítás az eszköz cseréjét jelenti."

Mondtam én, hogy HP-re gondolok? :-)
Egyébként miért lenne tévedés? Az a darab, amit eladás helyett ingyen odaadnak, 100% bukás a gyártónak. Ám lehet, hogy már benne van az új árában.
A javítás kihagyása viszont azt is jelenti, hogy nincs igazi szerviz háttér. A cseréhez nem kell szerviz, Gizike is tud rossz készüléket elvenni, egy újat visszaadni...
Egy rakat pénzt megspórolnak: nem kell szerződéses műhely, gyári célszerszámok, rendszeres képzés az embereknek, alkatrész utánpótlás megszervezése, kicserélt alkatrészekkel való foglalkozás, stb.

"Akkor az jobb, ha a szervíz nélküli készüléket a már közben csődbement boltba kell (kéne) vissza vinni?"
Igazad van, nem jobb. Ám egy ilyen olcsó sz*rnál hamarabb elfogadom, hogy így jártam és kevesebbet lelkizek, mielőtt szétszedem én magam, esetleg rátöltöm a firmware-t házilag, hátha megjavul.
Előzmény: Bálint1 (7829)
TUZI Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7848
Hy.

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7847

Szia

Ha érdekelne egy csont új Mio Moov 360,full europás navigáció,keressél.

Előzmény: ckerti (7845)
csipuka2 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7846
Erre mar irtam egy valasz, de az index kibaszott velem, es nem kuldte el, igy masodjara kicsit rovidebb leszek :)
Ezekrol volt mar itt szo, csak nem volt egyertelmu, igy megkerdeztem.
Mi lenne a megoldas utolag, kifejtened?
Kanyarfenyszorasert nem adnek penzt, csak kiprobalnam, de a masik az hasznosabbnak tunik.
Előzmény: ckerti (7843)
ckerti Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7845

Na látod, ezért írtam, hogy most komolyan gondolom. :-))

A PDA most sem tetszik, mert nem fér bele az 50-60 eFt-os keretbe a navi szoftverrel együtt.

Persze ha tudsz egy jót és "okosat" ajánlani, esetleg elgondolkodom rajta.

Előzmény: Bálint1 (7844)
Bálint1 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7844
Én ugyan úgy, mint az ez előtti 3 GPS vásárlási fellángolásodkor, a GPS-es PDA+szabadon választott navi software-t ajánlom:-))))))

Indoklást lásd kb fél évvel ezelőtt:-DDD
Előzmény: ckerti (7837)
ckerti Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7843

Miért nem minket kérdeztél?

Megmondtuk volna mindezt  szervizbe menés nélkül is. :-)

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kanyarfény utólag is megoldható a 2008-as modellévű kocsiknál.

Előzmény: csipuka2 (7841)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7842
Hmmm, most nézegettem, és ez az új iconx is elég nagytudású és igo8-al megy :-) igaz, nem 50, olyan 60 környékén..... keress rá
csipuka2 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7841
Tegnap szereltettem be a kocsiba kihangositot popecul megy.
Itt ratettek az auto hangfalaira, a Focus-omban csak a kihangosito sajat hangszorojan szolt. Azert erezhetoen erosebb a hangja az Octi-ban:)

Ha mar a szervizben voltam rakerdeztem a 2 engem erdeklo dologra is, ha mar benne van a hasznalatiban, es nem irnak hozza elofeltetelt:
1. megfelelo kodlampa bekapcsol a kanyarban
Igen, ha kanyarfenyszoro (vagy miaszosz) is rendelve lett a kocsiba.
2. Tolataskor a jobboldali tukor a padkat mutatja
Ehhez meg memorias ules kell

Szoval igy jartam.
vbandit Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7840
Nekem az igo8 már bizonyitott,olyan kecskebaszta ösvényeken vitt Szlovéniában ahol mellettünk volt az autopálya hogy a földut jobb volt.Pontosan 4x akartam kidobni az ablakon mindenestül azon az úton....
jobbra és balra forulj-t szóban sokszor téveszti...
Nekem marad a pda+igo, asszonnyak veszem a garmint karácsonyra.
Majd egyszer elviszem mindkettöt egy útra és letesztelem!!
Előzmény: ckerti (7838)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7839
ckerti Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7838

Ahhoz már én is kilukadtam egyszer (főleg a 255 WT, a széles vásznú változat tetszik), de az egyik Autó Piac újságban tesztelték az I-GO ellen és vesztett.

Namármost objektiv-e az a teszt, vagy csak a tesztelő volt elfogult?

Előzmény: vbandit (7836)
ckerti Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7837

Na jó, akkor nem kell TMC vevő sem.

Akkor mit ajánlasz?

Előzmény: Bálint1 (7834)
vbandit Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7836
Szia
találtam egy PNA-t,amit elrakattam, leírom a tipusát hátha Neked is tetszik...
Garmin Nüvi 255 full Europa tréképpel,ingyenes és rendszeres frissitésekkel.
Ez a márka nem holnap fog megszünni remélem!!

Előzmény: ottar (7802)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7835

Hmm, annyi késése meg simán van a rádiónak  is :-)))))

Bár megjegyzem, ma reggel kivételesen valóban villogó sárga volt az üllői kereszt, mint ahogy mondotta volt, bár szerintem egész éjjel az volt :-)

Előzmény: Bálint1 (7834)
Bálint1 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7834
Na ja:-))))))

Van szolgáltatás, csak konkrétan teljesen használhatatlan, mivel 2-3 óra késésben vannak (voltak). Hivatalosan csak próba üzem megy.

Ha beindul a hivatalos (használható) verzió, az pedig kőkeményen fizetős lesz.

Szvsz ma akkor érdemes TCM-es cuccot venni, ha sokat jársz nyugatra. Ott már normálisan működik, bár bizonyos országokban szintén fizetős.

Tudtommal bigjohni használja. Majd jól leírja a tapasztalatait.
Előzmény: KOCZKY (7833)
KOCZKY Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7833
Állítólag idén aug-tól már van szolgáltatás itthon is, volt nagy csimbum bemutatója is nekije.... :-)))
Előzmény: Bálint1 (7832)
Bálint1 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7832
TMC vevő nálunk még egy jó darabig teljesen felesleges lenne.

A Tom-Tom azért sem lenne jó, mert azon igen nehezen futtatható az iGO8:-))))
Előzmény: ckerti (7830)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7831
"A hátsó kartámasz és az első hűthető rekesz sem elérhetetlen álom immár az octaviásoknak."

Akkor én csak az álmomban könyöklök rajtuk :-)
Jó PR duma....
Előzmény: fepeti001 (7828)
ckerti Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7830

Na, ha már szóba került a navigáció, szeretnék tippeket kérni új PNA vásárlásához.

Paraméterek:

-4,3' kijelző

-TMC vevő

-legális I-Go 8

-lehetőleg oldalsó vagy hátsó áramellátás, hogy az OII műszerfalán felül lévő rekeszbe betehessem

-egyszerű forma

-minél vékonyabb készülékház párhuzamos oldalakkal

Ami nem kell:

-képnézegető

-Bluetooth kihangosító

-megbízhatatlan szerkezet

-rossz szervizháttér

Az egészre nagyjából 50.000,- Ft-ot szánok és most komolyan gondolom a vásárlást :-)

A Panasonic Strada pl. túl duci, de a Tom-Tom is felül ívelt, emiatt nem fér be a tervezett helyére.

Bálint1 Creative Commons License 2008.11.25 0 0 7829
"Nemnem!
Az sokba kerülne a gyártónak!"

Bocsi, de ez tévedés. A HP például gari időben nem javít eszközt. Náluk a garanciális javítás az eszköz cseréjét jelenti.

Pont most volt egy ilyen scanner "javíttatásom" náluk.

" Nekem az nem szerviz háttér, hogy beküldik hónapokra a pesti szervizbe..."

Akkor az jobb, ha a szervíz nélküli készüléket a már közben csődbement boltba kell (kéne) vissza vinni?

"Évente 5-6 alkalommal kell navigáció, akkor viszont nagyon. Ezért én 3x annyi pénzt nem adok ki"

Ez mondjuk a navikra vetítve jogos. Annyira lement az áruk, hogy tényleg nem éri meg a "márkát" megfizetni.
Viszont drágább készüléknél már érdemes a dolgon elgondolkodni.

Most pl a Metroban van 106 cm-es FULL HD LCD TV egy adott gyártótól. Nagyon baráti az ára, de mégsem venném meg, a már kitárgyalt okok miatt, mivel ez a baráti ár is nagyon sok lenne, ha gari időben egy meghibásodással kéne szembenéznem.

"műszaki cikkbe pénzt fektetni nem jó business"

Ezzel teljesen egyet értek. Tisztára olyan mint az autó:-))))))
Előzmény: joemaster (7827)
fepeti001 Creative Commons License 2008.11.24 0 0 7828
Automotor cikk
Talán így jó lesz. :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!