"A javítás kihagyása viszont azt is jelenti, hogy nincs igazi szerviz háttér. A cseréhez nem kell szerviz, Gizike is tud rossz készüléket elvenni, egy újat visszaadni..."
Amit említettem tudtommal HP specialitás. Náluk azért van így, mert a hardware-t szotyi áron (majdnem bekerülési áron) adják, mert a fő bevételi forrás mára a kellékanyag. Ezen felül ez a szisztéma náluk is csak bizonyos eszközöknél működik (főleg nyomtató és scanner). A többi készüléket javítják, központi szervízben.
" Ám egy ilyen olcsó sz*rnál hamarabb elfogadom, hogy így jártam"
Én az olcsó szarnál sem fogadom el, mert igenis pénzt adtam érte. Nem én találtam ki, hogy olcsó legyen. Sajnos emiatt a szemlélet miatt élnek meg Mo-on a kamu cégek, mindenféle törvényi előírást megkerülve. Ma Mo-on ha bármilyen termék (lehet dzsunka is) hivatalos forgalmazója akarsz lenni, többek között biztosítanod kell szervíz hátteret is.
Ne érts félre: Nem azt mondom, hogy a márkás termékek hibátlanok. Sőt! De legalább van hova vinned, van kivel veszekedned ha nem készül el időben, és legalább esélyed van arra, hogy megjavul. A noname, "második dzsunka balra" eszközöknél még ennyi sincs. Lásd saját példádat.
Tökéletes példa az ASUS. Drágán adta az informatikai eszközeit, kamu szervízháttérrel. De akkora lett a felháborodás, és annyival vissza estek az eladásai, hogy mára megoldotta, és az egyik leg kultúráltabb garanciális ügyintézést valósították meg.
Nekem sikeredett a magam 186 centijável úgy állítgatni a jobb tükröt, h simán látom a padkát hátramenetben is :-)))) Ha nem dönti, hát nem dönti....
Egyébként is szeretem felemelni magam estefelé már, így kevésbé zavar a sok kis lúzer házi xenonja is :-) Hmmm, egyébként fincsi ez a winter...ülésfűtés a hátamon, élvezem :-)
Az egy jó dolog, h kikapcsolja a hátsó ablakfűtés pl 10 perc után, de spec szakadó hóesésben tartósan én nem bánnám, ha folyamatosan menne.... Kipróbáltam a tükröt is, határozottan meleg volt kézzel érintve meg ...
Mondom én, h meg kell tanulni a nyelvezetét, időnként oda kell pillantani a térképre is, és akkor egyértelműbb a dolog. Na meg, amit, Stevie mondogat, biza elég jó kis setupja van a tervezésnek ám, és akkor, ha jól beállítja az ember, tutti lesz, nem fog ragaszkodni mindenáron az eredetihez és gyorsan tervez új utakat is.....
olyan kecskebaszta ösvényeken vitt Szlovéniában ahol mellettünk volt az autopálya hogy a földut jobb volt
Biztos hogy be volt kapcsolva a "Fizetős autopalya" opcio? Ha nem, akkor persze hogy nem tervezett arra :-) Legalabb sporoltatok egy kicsit :-)
jobbra és balra forulj-t szóban sokszor téveszti...
Csak Andi. At kell kapcsolni Moha bá'-ra, ő szebben artikulal....
Nekem marad a pda+igo, asszonnyak veszem a garmint karácsonyra. Majd egyszer elviszem mindkettöt egy útra és letesztelem!!
Szamtalanszor megtortent mar :-) Magyarorszagon az iGO legyalazza a Garmint, nyugaton (Ausztria) kisebb a kulonbseg, de mindig az iGO nyer ott is, ha terkep pontossagban nem is, erghonomiaban mindenkepp...
"Bocsi, de ez tévedés. A HP például gari időben nem javít eszközt. Náluk a garanciális javítás az eszköz cseréjét jelenti."
Mondtam én, hogy HP-re gondolok? :-) Egyébként miért lenne tévedés? Az a darab, amit eladás helyett ingyen odaadnak, 100% bukás a gyártónak. Ám lehet, hogy már benne van az új árában. A javítás kihagyása viszont azt is jelenti, hogy nincs igazi szerviz háttér. A cseréhez nem kell szerviz, Gizike is tud rossz készüléket elvenni, egy újat visszaadni... Egy rakat pénzt megspórolnak: nem kell szerződéses műhely, gyári célszerszámok, rendszeres képzés az embereknek, alkatrész utánpótlás megszervezése, kicserélt alkatrészekkel való foglalkozás, stb.
"Akkor az jobb, ha a szervíz nélküli készüléket a már közben csődbement boltba kell (kéne) vissza vinni?" Igazad van, nem jobb. Ám egy ilyen olcsó sz*rnál hamarabb elfogadom, hogy így jártam és kevesebbet lelkizek, mielőtt szétszedem én magam, esetleg rátöltöm a firmware-t házilag, hátha megjavul.
Erre mar irtam egy valasz, de az index kibaszott velem, es nem kuldte el, igy masodjara kicsit rovidebb leszek :) Ezekrol volt mar itt szo, csak nem volt egyertelmu, igy megkerdeztem. Mi lenne a megoldas utolag, kifejtened? Kanyarfenyszorasert nem adnek penzt, csak kiprobalnam, de a masik az hasznosabbnak tunik.
Tegnap szereltettem be a kocsiba kihangositot popecul megy. Itt ratettek az auto hangfalaira, a Focus-omban csak a kihangosito sajat hangszorojan szolt. Azert erezhetoen erosebb a hangja az Octi-ban:)
Ha mar a szervizben voltam rakerdeztem a 2 engem erdeklo dologra is, ha mar benne van a hasznalatiban, es nem irnak hozza elofeltetelt: 1. megfelelo kodlampa bekapcsol a kanyarban Igen, ha kanyarfenyszoro (vagy miaszosz) is rendelve lett a kocsiba. 2. Tolataskor a jobboldali tukor a padkat mutatja Ehhez meg memorias ules kell
Nekem az igo8 már bizonyitott,olyan kecskebaszta ösvényeken vitt Szlovéniában ahol mellettünk volt az autopálya hogy a földut jobb volt.Pontosan 4x akartam kidobni az ablakon mindenestül azon az úton.... jobbra és balra forulj-t szóban sokszor téveszti... Nekem marad a pda+igo, asszonnyak veszem a garmint karácsonyra. Majd egyszer elviszem mindkettöt egy útra és letesztelem!!
Ahhoz már én is kilukadtam egyszer (főleg a 255 WT, a széles vásznú változat tetszik), de az egyik Autó Piac újságban tesztelték az I-GO ellen és vesztett.
Namármost objektiv-e az a teszt, vagy csak a tesztelő volt elfogult?
Szia találtam egy PNA-t,amit elrakattam, leírom a tipusát hátha Neked is tetszik... Garmin Nüvi 255 full Europa tréképpel,ingyenes és rendszeres frissitésekkel. Ez a márka nem holnap fog megszünni remélem!!
Bocsi, de ez tévedés. A HP például gari időben nem javít eszközt. Náluk a garanciális javítás az eszköz cseréjét jelenti.
Pont most volt egy ilyen scanner "javíttatásom" náluk.
" Nekem az nem szerviz háttér, hogy beküldik hónapokra a pesti szervizbe..."
Akkor az jobb, ha a szervíz nélküli készüléket a már közben csődbement boltba kell (kéne) vissza vinni?
"Évente 5-6 alkalommal kell navigáció, akkor viszont nagyon. Ezért én 3x annyi pénzt nem adok ki"
Ez mondjuk a navikra vetítve jogos. Annyira lement az áruk, hogy tényleg nem éri meg a "márkát" megfizetni. Viszont drágább készüléknél már érdemes a dolgon elgondolkodni.
Most pl a Metroban van 106 cm-es FULL HD LCD TV egy adott gyártótól. Nagyon baráti az ára, de mégsem venném meg, a már kitárgyalt okok miatt, mivel ez a baráti ár is nagyon sok lenne, ha gari időben egy meghibásodással kéne szembenéznem.
"műszaki cikkbe pénzt fektetni nem jó business"
Ezzel teljesen egyet értek. Tisztára olyan mint az autó:-))))))