Keresés

Részletes keresés

gencsydani Creative Commons License 2004.08.26 0 0 489
ORFK RSZKK, Lőkiképzési és Intézkedéstaktitkai alosztályvezető, ha jól emléxem a pontos titulusára.
Előzmény: Törölt nick (488)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.26 0 0 488
Mi lett vele?
Előzmény: gencsydani (487)
gencsydani Creative Commons License 2004.08.26 0 0 487

Simonyi hogy kerül ide (azon kívül, hogy a SIG tényleg nagyon király:))?

Ő már régóta nem terrorelhárító!

Előzmény: gvass1 (472)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.26 0 0 486

Daf írta:

Savas! Cerberusz nem szükítette le a szituációt annyira,hogy az ne legyen pédául egy kolumbiai faluban,ahol a kokainbárók kiválóan képzett zsoldosaik tartanak fogva egy koronatanu lányát

Kedves Daf! Az ORFK terrorelhárítóiból indult ki a dolog, és az ő gépkarabélyaikról. Bár nyilván titikosak az akcióik, azért nem életszerű, hogy Kolumbiában vennének részt bevetésen :-)))))))

A kis történeted külön tetszik a végén.. Akár a Csók és Könny magazin sztorija is lehetne... :-))))))))))

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.26 0 0 485

Albert Einstein-nek igaza volt:

"A világegyetem és az emberi hülyeség határtalan.Bár az elsöben nem vagyok biztos"

Sajnálom a Britt rendöröket a reptéren.

Előzmény: gvass1 (480)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.26 0 0 484

Grenadát, meg az Eagle Claw-t ne keverd a lentebb vázolt szituval. Ezeknél a túszokat nem néhány terrorista őrizte, hanem reguláris  (vagy ahoz közel álló) katonai egységek, nehézfegyverzettel.

Savas! Cerberusz nem szükítette le a szituációt annyira,hogy az ne legyen pédául egy kolumbiai faluban,ahol a kokainbárók kiválóan képzett zsoldosaik tartanak fogva egy koronatanu lányát vagy Budapest egyik bérházában ahol egy gengsztert kell elkapni,

aki fogva tartja barátnöjét.

Én ezért értelmeztem ilyen tágan a túsz fogalmát.

Egy bérházban a lakásban elég lehet egy MP5K a lövedék pedig kemény tárgyhoz csapódva szétporladó,ne pattodjon má ott nekem.Még tönkre teszi a bútorokat.A gengsztert esetleg lábon lövik aztán 4 szekrény méretü ember ráugrik és már nem nagy legény.A barátnö meg épségben marad.Szerelmes lesz egy rendörbe és összeházasodnak.

Itt a történet vége.:)

Előzmény: savaz (483)
savaz Creative Commons License 2004.08.25 0 0 483

Kávéfőzővel is lehet embert ölni, úgy, hogy a szomszédok nem hallanak meg semmit (mint azt tegnap este a híradóban láthattuk, és hiába lett volna a mamán golyóálló).

Grenadát, meg az Eagle Claw-t ne keverd a lentebb vázolt szituval. Ezeknél a túszokat nem néhány terrorista őrizte, hanem reguláris  (vagy ahoz közel álló) katonai egységek, nehézfegyverzettel.

Egy jól kiképzett profi MP-5-el is hatásos, egy béna balek,meg húsklopfolóval, késsel, kávéfőzővel is tökölt egy órát :-(

Előzmény: Törölt nick (479)
unguided Creative Commons License 2004.08.25 0 0 482
Daf11
"1980-ban az Eagle Claw akcióra a Delta Force vitt pácélos elhárító rakétát;M60-ast;stb"

Nem lényeges a folyó témában, de úgy tudom HK21-eseket vittek, mert az jó géppuskának és mesterlövész-fegyvernek is.
hunserv Creative Commons License 2004.08.25 0 0 481
whehe, 10-es tar MP5 hoz? olyan minek letezik 1altalan? Az USP-m be 18+1 megy :)
Előzmény: gvass1 (480)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 480
"De biztos nem véletlenül használnak a redörök G36K-t is mondjuk Nagy Bitanniában. " Mondjuk a brit tokarcuak fegyvereiben sok logikat ne keress. A reptereken posztolo bobbiknal HK MP5 van. FELAUTOMATA trigger grouppal, es 10 darabos tarral. Nem vicc.
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 479

A tússzabadítás sokféle lehet.

1983.október 25.-én Grenadán 600 orvostanhallgatót szabadítottak ki a rangerek,és tuti,hogy nem MP5-el vagy Mac10 vagy 11-el.

1980-ban az Eagle Claw akcióra a Delta Force vitt pácélos elhárító rakétát;M60-ast;stb

1975-ben a Koh Tang-szigeten igazi csata zajlott,mert a Mayaguez legénységét akarták kiszabadítani.

És a gengszterek is egyre gyakrabban hordanak golyóálló melényt (jó,ez nálunk nem jelenség).De biztos nem véletlenül használnak a redörök G36K-t is mondjuk Nagy Bitanniában.

Az SMG se jó mindenre.

Előzmény: Cerberusz (477)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 478
"de en azt kerdeztem, hogy miert JO a jericho. vagy miert volt jo? " Ize, SOHA SEHOL nem az eszkoz muszaki tartalma a lenyeges hivatalos rendszeresitesnel. Elsodleges a politikai dontes es persze a korrupcio. Meg ha csak nehany szaz szaros pisztolyrol van is szo.
Előzmény: hunserv (475)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.25 0 0 477

Gvass írta:

Pedig de. A szar Jericho meg a remek MP5 mellett elo szokott fordulni naluk AMD is, meg pumpas shotgun, talan Mossberg 590-es. Mar amit a tv-ben latni.

Én arra céloztam, hogy tússzabadításnál a következők miatt célszerű géppisztolyt használni:

Rövidebb méret - nem akadsz el ajtóban, fogasban, szűk folyosón + közelharcnál nem akadályoz

Kisteljesítményű lőszer - a gépkarabély közepes lőszere túl erős a max 10-20m-en történő tűzharchoz. Nem gombásodik fel, így áthatolhat a terrorista testén, a mögötte állókra veszélyt jelentve. Az eltévedt lőszer gurulatot kapva a nagy mozgási energia miatt lekaszálhat bárkit. Ezért szerncsésebb a géppisztoly vagy pisztoly.

Természetesen MÁS feladatra használhatnak gépkarabélyt. A magyarokat nem tudom, de pumpás shotgunból láttam a Remingtonokat is forogni (talán a Wingmaster modell?), az ajtót könnyű kinyitni vele....

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 476

Azt hittem a szervezetnek ez a teljes neve "ORFK terrorelhárító és tűzszerész szolgálata".De úgy tudom vannak ott pszichológusok is,nekik meg talán védöruha se kell,ha nem egy banditával tárgyalnak.

Előzmény: radom1 (470)
hunserv Creative Commons License 2004.08.25 0 0 475
Igen Gvass, tudom... de en azt kerdeztem, hogy miert JO a jericho. vagy miert volt jo? anno, amikor ezt valasztottak valaszthattak volna CZ-t is szerintem...
Előzmény: gvass1 (474)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 474

A Jericho legnagyobb gondja a loszererzekenyseg (meredek adogatopalya a csoszakallon), azonkivul bajok vannak az elettartammal. Lattam mar szetkopott szanvezeto lecekkel nem is egyet.

A CZ-75 (a szanakaszto-toreseket leszamitva) sokkal jobb pisztoly (es a vilagon kaphato pisztolyok tobbsegenel is jobb ugy altalaban).

De a Jericho satorvasa imho semmivel nem kisebb, a szan hatulja meg nem erdekes, ha epelmeju modon, csoretoltve hordjak- bar ez esetben jobb lenne a fesztelentios valtozat. Mindegy, tulhaladott modell, folyik is lecserelesuk HK USP-re tudtommal.

Előzmény: hunserv (473)
hunserv Creative Commons License 2004.08.25 0 0 473
Miert jo a jericho? Ronda, es szerintem szar, hogy kicsik a felhuzorecek a szanon, meg ugy semmi extra nincs benne, ami miatt tobb lenne, mint mondjuk egy CZ... bar annak is eleg pindur a szan hatulja (ami megfoghato belole) meg kicsi a satorvas, pl kesztyuvel mar gond lehet kezelni, ha gyorsan akar valaki cselekedni... Sig/HK de meg egy SZEPEN FELKESZITETT FEG para is jobb... (nagybetu csak a hangsuly miatt)
Előzmény: gvass1 (472)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 472

"Én terrorelhárítóknál sem nagyon látok gépkarabélyt..."

Pedig de. A szar Jericho meg a remek MP5 mellett elo szokott fordulni naluk AMD is, meg pumpas shotgun, talan Mossberg 590-es. Mar amit a tv-ben latni.

Simonyi pl. sajat SIG P226-osat hordja, ezt lattam nala eletben. Ertelemesebb valasztas, mint a jericho.

(Mas kerdes, hogy ifjabb koraban az ember imadja ezeket az egzotikus fegyverrendszereket, de minel tobbet lovok kulonfele fegyverekkel, annal tobbre ertekelek egy jo .38 Spec. revolvert.)

Előzmény: Cerberusz (471)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.25 0 0 471
Én terrorelhárítóknál sem nagyon látok gépkarabélyt...
radom1 Creative Commons License 2004.08.25 0 0 470
Áruld el nekem, hogy a tűzszerésznek mi a fenének kéne gépkarabély?
Előzmény: Törölt nick (468)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.25 0 0 469
Azt még elfeljtettem,hogy a tüznemváltó kétoldalas lenne,mint a Galil-on
Előzmény: Törölt nick (468)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.24 0 0 468
 Az ORFK terrorelhárító és tűzszerész szolgálatának tagjai akkor nem bánnák,ha az AMD-65-jeik AMR-69-e behajtható válltámaszt kapnának.Valaki írta,javítja a szórást és ha még elcsúfítanák ilyenekkelBrügger & ThometFFG-2pksItac2asight
Előzmény: radom1 (466)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.24 0 0 467
Megadom magam.
Előzmény: Cerberusz (465)
radom1 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 466
Sanszos, hogy igen, mert ezért nem érné meg más kialakítású tokrészt is gyártani.
Előzmény: Törölt nick (464)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.24 0 0 465

Daf írta:

gépkarabély elsütése egy szük folyosón vagy pl.: a felmosó szekrényben állítólag (én nem próbáltam) tartós halláskárosodást okoz.Ha ezek egy iskolába bújnak akkor sok az ártatlan civil.Persze öket se kéne megsiketíteni

Nos, hiszed vagy nem, ezek a gonosz kommandósok nem szégyellnek hanggránátot dobni a behatolás előtt, ami igen-igen nagy pukkanásával 1-2mp zavart okoz... (Természetesen terrorista és túsz együtt szív...) Ezalatt bemennek, és lőnek...

Nem játszottál a SWAT3 játékkal?? Mi történik, ha kiadod a parancsot?: Bang & Clear!

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.24 0 0 464

AMD-65AMR-69

Az AMD-65 és az AMR-69 (vagy AMP,nem tudom melyik a hivatalos) behajtható váltámasza felcserélhetö?

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.24 0 0 463

Részemröl elhangzott:-két golyóállómellényes bandita néhány éve a rendöröket sakkban tartotta =>túszejtésröl nem beszéltem.

-Ha ezek egy épületbe bujnak,akkor mégrosszabb.=>gépkarabély elsütése egy szük folyosón vagy pl.: a felmosó szekrényben állítólag (én nem próbáltam) tartós halláskárosodást okoz.Ha ezek egy iskolába bújnak akkor sok az ártatlan civil.Persze öket se kéne megsiketíteni.Viszont én itt elkanyarodtam a valóságtól,és eljátszottam a gondolattal,mi lett volna,ha egy épületbe bújnak és elbarikádozzák magukat,ami nem történt meg csak eljátszottam a gondolattal,mi lett volna ha két talpig golyóálló öltözékben lévö bandita egy épületbe veszi be magát és ott kell elkapni.

A lövedék testre ható ütését (nem tapasztalatból) ismerem.A lép tokja szakadhat;borda törhet;stb.

Előzmény: Cerberusz (458)
radom1 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 462
A 459-es hozzászólásom nam az angol nyelvű fórumon elhangzottak fordítása:)
Előzmény: radom1 (461)
radom1 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 461
A pofa arra kíváncsi, hogy az AMD markolata a sajtolt lemez előagyával együtt felcserélhető-e a szokásos AK fa előőagyakra. Ezen molyolnak ide-oda.
Előzmény: Törölt nick (457)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.24 0 0 460
Köszönöm,hogy lefordítottad.
Előzmény: radom1 (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!