Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Savas! Cerberusz nem szükítette le a szituációt annyira,hogy az ne legyen pédául egy kolumbiai faluban,ahol a kokainbárók kiválóan képzett zsoldosaik tartanak fogva egy koronatanu lányát
Kedves Daf! Az ORFK terrorelhárítóiból indult ki a dolog, és az ő gépkarabélyaikról. Bár nyilván titikosak az akcióik, azért nem életszerű, hogy Kolumbiában vennének részt bevetésen :-)))))))
A kis történeted külön tetszik a végén.. Akár a Csók és Könny magazin sztorija is lehetne... :-))))))))))
Grenadát, meg az Eagle Claw-t ne keverd a lentebb vázolt szituval. Ezeknél a túszokat nem néhány terrorista őrizte, hanem reguláris (vagy ahoz közel álló) katonai egységek, nehézfegyverzettel.
Savas! Cerberusz nem szükítette le a szituációt annyira,hogy az ne legyen pédául egy kolumbiai faluban,ahol a kokainbárók kiválóan képzett zsoldosaik tartanak fogva egy koronatanu lányát vagy Budapest egyik bérházában ahol egy gengsztert kell elkapni,
aki fogva tartja barátnöjét.
Én ezért értelmeztem ilyen tágan a túsz fogalmát.
Egy bérházban a lakásban elég lehet egy MP5K a lövedék pedig kemény tárgyhoz csapódva szétporladó,ne pattodjon má ott nekem.Még tönkre teszi a bútorokat.A gengsztert esetleg lábon lövik aztán 4 szekrény méretü ember ráugrik és már nem nagy legény.A barátnö meg épségben marad.Szerelmes lesz egy rendörbe és összeházasodnak.
Kávéfőzővel is lehet embert ölni, úgy, hogy a szomszédok nem hallanak meg semmit (mint azt tegnap este a híradóban láthattuk, és hiába lett volna a mamán golyóálló).
Grenadát, meg az Eagle Claw-t ne keverd a lentebb vázolt szituval. Ezeknél a túszokat nem néhány terrorista őrizte, hanem reguláris (vagy ahoz közel álló) katonai egységek, nehézfegyverzettel.
Egy jól kiképzett profi MP-5-el is hatásos, egy béna balek,meg húsklopfolóval, késsel, kávéfőzővel is tökölt egy órát :-(
"De biztos nem véletlenül használnak a redörök G36K-t is mondjuk Nagy Bitanniában.
"
Mondjuk a brit tokarcuak fegyvereiben sok logikat ne keress. A reptereken posztolo bobbiknal HK MP5 van. FELAUTOMATA trigger grouppal, es 10 darabos tarral. Nem vicc.
1983.október 25.-én Grenadán 600 orvostanhallgatót szabadítottak ki a rangerek,és tuti,hogy nem MP5-el vagy Mac10 vagy 11-el.
1980-ban az Eagle Claw akcióra a Delta Force vitt pácélos elhárító rakétát;M60-ast;stb
1975-ben a Koh Tang-szigeten igazi csata zajlott,mert a Mayaguez legénységét akarták kiszabadítani.
És a gengszterek is egyre gyakrabban hordanak golyóálló melényt (jó,ez nálunk nem jelenség).De biztos nem véletlenül használnak a redörök G36K-t is mondjuk Nagy Bitanniában.
"de en azt kerdeztem, hogy miert JO a jericho. vagy miert volt jo? "
Ize, SOHA SEHOL nem az eszkoz muszaki tartalma a lenyeges hivatalos rendszeresitesnel. Elsodleges a politikai dontes es persze a korrupcio. Meg ha csak nehany szaz szaros pisztolyrol van is szo.
Pedig de. A szar Jericho meg a remek MP5 mellett elo szokott fordulni naluk AMD is, meg pumpas shotgun, talan Mossberg 590-es. Mar amit a tv-ben latni.
Én arra céloztam, hogy tússzabadításnál a következők miatt célszerű géppisztolyt használni:
Rövidebb méret - nem akadsz el ajtóban, fogasban, szűk folyosón + közelharcnál nem akadályoz
Kisteljesítményű lőszer - a gépkarabély közepes lőszere túl erős a max 10-20m-en történő tűzharchoz. Nem gombásodik fel, így áthatolhat a terrorista testén, a mögötte állókra veszélyt jelentve. Az eltévedt lőszer gurulatot kapva a nagy mozgási energia miatt lekaszálhat bárkit. Ezért szerncsésebb a géppisztoly vagy pisztoly.
Természetesen MÁS feladatra használhatnak gépkarabélyt. A magyarokat nem tudom, de pumpás shotgunból láttam a Remingtonokat is forogni (talán a Wingmaster modell?), az ajtót könnyű kinyitni vele....
Azt hittem a szervezetnek ez a teljes neve "ORFK terrorelhárító és tűzszerész szolgálata".De úgy tudom vannak ott pszichológusok is,nekik meg talán védöruha se kell,ha nem egy banditával tárgyalnak.
Igen Gvass, tudom... de en azt kerdeztem, hogy miert JO a jericho. vagy miert volt jo? anno, amikor ezt valasztottak valaszthattak volna CZ-t is szerintem...
A Jericho legnagyobb gondja a loszererzekenyseg (meredek adogatopalya a csoszakallon), azonkivul bajok vannak az elettartammal. Lattam mar szetkopott szanvezeto lecekkel nem is egyet.
A CZ-75 (a szanakaszto-toreseket leszamitva) sokkal jobb pisztoly (es a vilagon kaphato pisztolyok tobbsegenel is jobb ugy altalaban).
De a Jericho satorvasa imho semmivel nem kisebb, a szan hatulja meg nem erdekes, ha epelmeju modon, csoretoltve hordjak- bar ez esetben jobb lenne a fesztelentios valtozat. Mindegy, tulhaladott modell, folyik is lecserelesuk HK USP-re tudtommal.
Miert jo a jericho? Ronda, es szerintem szar, hogy kicsik a felhuzorecek a szanon, meg ugy semmi extra nincs benne, ami miatt tobb lenne, mint mondjuk egy CZ... bar annak is eleg pindur a szan hatulja (ami megfoghato belole) meg kicsi a satorvas, pl kesztyuvel mar gond lehet kezelni, ha gyorsan akar valaki cselekedni... Sig/HK de meg egy SZEPEN FELKESZITETT FEG para is jobb... (nagybetu csak a hangsuly miatt)
"Én terrorelhárítóknál sem nagyon látok gépkarabélyt..."
Pedig de. A szar Jericho meg a remek MP5 mellett elo szokott fordulni naluk AMD is, meg pumpas shotgun, talan Mossberg 590-es. Mar amit a tv-ben latni.
Simonyi pl. sajat SIG P226-osat hordja, ezt lattam nala eletben. Ertelemesebb valasztas, mint a jericho.
(Mas kerdes, hogy ifjabb koraban az ember imadja ezeket az egzotikus fegyverrendszereket, de minel tobbet lovok kulonfele fegyverekkel, annal tobbre ertekelek egy jo .38 Spec. revolvert.)
Az ORFKterrorelhárító és tűzszerész szolgálatának tagjai akkor nem bánnák,ha az AMD-65-jeik AMR-69-e behajtható válltámaszt kapnának.Valaki írta,javítja a szórást és ha még elcsúfítanák ilyenekkel
gépkarabély elsütése egy szük folyosón vagy pl.: a felmosó szekrényben állítólag (én nem próbáltam) tartós halláskárosodást okoz.Ha ezek egy iskolába bújnak akkor sok az ártatlan civil.Persze öket se kéne megsiketíteni
Nos, hiszed vagy nem, ezek a gonosz kommandósok nem szégyellnek hanggránátot dobni a behatolás előtt, ami igen-igen nagy pukkanásával 1-2mp zavart okoz... (Természetesen terrorista és túsz együtt szív...) Ezalatt bemennek, és lőnek...
Nem játszottál a SWAT3 játékkal?? Mi történik, ha kiadod a parancsot?: Bang & Clear!
Részemröl elhangzott:-két golyóállómellényes bandita néhány éve a rendöröket sakkban tartotta =>túszejtésröl nem beszéltem.
-Ha ezek egy épületbe bujnak,akkor mégrosszabb.=>gépkarabély elsütése egy szük folyosón vagy pl.: a felmosó szekrényben állítólag (én nem próbáltam) tartós halláskárosodást okoz.Ha ezek egy iskolába bújnak akkor sok az ártatlan civil.Persze öket se kéne megsiketíteni.Viszont én itt elkanyarodtam a valóságtól,és eljátszottam a gondolattal,mi lett volna,ha egy épületbe bújnak és elbarikádozzák magukat,ami nem történt meg csak eljátszottam a gondolattal,mi lett volna ha két talpig golyóálló öltözékben lévö bandita egy épületbe veszi be magát és ott kell elkapni.
A lövedék testre ható ütését (nem tapasztalatból) ismerem.A lép tokja szakadhat;borda törhet;stb.