a legtöbbet akkor tudsz spórolni, ha az alkatrészt te szerzed be.
Épp a napokban kaptam egy szívhez szóló levelet az egyik Skoda kereskedőtől, amelyben arra hívják fel a figyelmét a kedves tulajdonosoknak, hogy csakis az Ö álltaluk forgalmazott eredeti alkatrészekkel való szervízelés esetén adnak garanciát.
Véleményem szerint ebbe két dolog is közrejátszik: - egyre többen viszik az alkatrészeket a márkakereskedőkhöz, - a visszaeset kereslet miatt szigorítani akarnak, többlet bevétel reményében...
Az más kérdés hogy a gyári szabványnak megfelelő olajat légszűrőt hová kell sorolni, de el tudom képzelni azt amit már halottam, hogy nemes egyszerűséggel rápecsételik a szervizkönyvre azt hogy: Hozott anyagból. Ilyenkor a véleményem szerint, rá kellene irtani azt is hogy, _ a szabványnak megfelelő_ ....
Szia ,nagyon jók a dieselek de én mégis egy 1.8tsi mellet döntöttem. Az biztos hogy 130-nál 2300-at forog a moci hatodikban tempomattal és 6.6 az átlaga.A vegyes fogyasztásom pedig 7.2 műszer szerint. A nyomatéka ugyanaz mint az 1.9pdti-nek csak a lóereje egy kicsit több, nekem nagyon bejött. Előtte eg 1.6-os BMW-nk volt de az csak jelenthet a skodrinak.Sokan nem hiszik de így van.A költsége jóval olcsóbb.
Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:
1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.
2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.
3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.
4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.
5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.
6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért."
7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket,és megvették az összes majmot.
8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.
A dízelnek nem olyan fos áttétele van mint a benga 1.6nak. 200nál forog 4500at. 130 nem tom mennyit, de nem sokat. Nekem a második 1.9 pd van. az előző 2.5 éves volt 170ezerrel ment el, a mostani 1 hónapos és van benne 6500km...
Nekem kéziváltós és 5.2-5.7 közt van. Full pálya, tempomattal 5.5körül. Nem 200, hanem normálisan 140 :))))
Szerintem ennyi km-nél már megéri a dízel. Ha hat sebességes kell, akkor vegyél 4x4 kombit, abban az 1.9-es motorhoz azt adnak, és winter felszereltségben 5,8. szerintem elég jó ár. :-)
Egy éve hajtok diesel octit. Jelenleg 14000 km van benne. A fogyasztásról annyit, hogy az utolsó tankolás 1016 km-re 54 litert tankoltam. Fele város fele országúti használat. Egyébként 900-950 km-eket szoktam elmenni egy tank gázolajjal. Szervízről nem tudok mondani semmit, de ahogy itt olvasom a fórumot a legtöbbet akkor tudsz spórolni, ha az alkatrészt te szerzed be.
Egy pici tanácsot kérnék tőletek, az örök kérdés: érdemes dízel octaviat venni? Hozzátartozik a történethez, hogy tavaj vettem egy új octaviát, most lett egy éves és lett benne 42e km. Egy év alatt. Fele autópálya, fele meg budapest - belváros - dugó. (Utálom) Szerintetek érdemes lenne dízere lecserélnem? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, meg arra hogy 1.9 vagy 2.0? Nem versenyezni kell, nem szükséges a 140 ló, elég lenne a 105 is, (most is egy 1.6 benzin holiday van) viszont egy 6. sebesség sokszor jól jött vona már. Ha jól láttam a 2 literes dízelhez azt adják, viszont drágább is sokkal. Az 1.9-es 5.ben 130-nál mennyit forog? Autópályán más sokszor beraktam volna 6-ba a benzinesem is, gondolom a dízelnek meg még annyira sem tesz jót ha sokat forog a motor tartósan. Mennyivel drágább a szervízköltsége mint a mostani 1.6-osomnak? A fogyasztásbeli különbségről is már sokat olvastam, nálam a benyós is 7-8 liter között fogyaszt, belváros, klíma, dugó - 10liter egyből. A dízel is hasonló? Köszi előre is a válaszokat! :)
Most komolyan azt hiszed, hogy egy drágább termék mindenképpen jobb is?
Ráadásul pont olyan termék esetében, amikor egy bizonyos specifikációt teljesítő termékeknek pont ugyanazt kell tudniuk? A VW507.00 az VW 507.00.
A Shell túl van árazva, drága a sárga alapon piros kagyló. Én nem venném meg és nem is fogom, nagyon jó lesz az autónak a Castrol is, a gyárban még olyat sem kap, a motor tervezői mégis alkalmasnak találják azt a bizonyos olajat arra, hogy egy több millás autóba első olajtöltetnek betöltsék.
Az, hogy a "Skoda Auto recommends Shell Helix..." feliratú tábla van a motortérben, nem jelenti azt, hogy "Skoda Auto filled this engine with Shell Helix...".
Vettem 10x1liter Shell Helix Ultra X 0W-30-at, de nekem csak a fele kell, a másik 5 liter eladó 12000Ft-ért. Leghamarabb december 20-án tudnám szállítani M1-Budapest-M5 környékére. Ha valakinek kell, dobjon egy mailt a czmate(kukac)freemail(pont)hu-ra.
nézegettem én is az olajokat, és ahogy azt itt már kitárgyaltuk régebben, egy 2008-as PDTDI-be :
vagy vesz az ember 506.01 és 0w-30-as olajat, vagy pedig 507.00 5W-30-asat.
Ami szembetűnő, h pl a Shell UltraX 0w-30 (506.01) 4500Ft-ba kerül, addig az 507.00-as olajok sokkal olcsobbak, pl CASTROL EDGE SLX Longlife III 5W-30 csak 2900Ft, vagy a Valvoline Synpower XL-III 5W-30 is csak 3300
Ez azért felvet pár kérdést bennem a minőségükkel kapcsolatban...
És azt hiszem, egyvalamit nem tárgyaltunk ki, ha 506.01-el van töltve az auto, vajon jól esik-e neki az utántöltött 507.00-ás olaj?
Pl. az enyém (és lehet minden más Octavia) gyárilag a Shell UltraX-el (506.01) jön ki..
Szia! 506.00-t ne hogy beletedd! Neked a rugalmas szervízintervallumhoz az 506.01 való, de bele teheted az 507.00-t is. Az 507.00-t a részecskeszűrősökhöz fejlesztették, de kompatibilis a nem részecskeszűrősökkel is. Ha átváltasz fix intervallumra, akkor 505.01 kell. A skoda szerviznek tényleg fekete pont.
Köszönöm a válaszokat. Közben találtam egy pdf-et, ami alapján egyértelmű, hogy dieselnél rugalmas szervízintervallumhoz az 506.00/506.01-es a megfelelő, úgyhogy az 505.00-ból nem töltök többet. A Skoda szervíznek meg egy nagy fekete pont.
Én nagyon törpölök a dolgon , de mindig az a vége hogy minek??? Igazából nincs szükségem rá. Már a szomszédomat is kérdeztem (neki is OII van, vajon mért is???) , de azt mondja mióta megvette, még nem sikerült a csomitartót sem megpakolnia nem hogy tetőre is tegyen valamit.:-)))))
Nem bele vau, de szerintem "kicsit" férre informáltad a kollágát.:-(((
Nekem is ílyen gépem van és ebbe bizony , válltozó intervellumnál csak az 506,01 használható. illetve ha fix. 15 ezrenként cserélsz akkor talán az 505,00 is jó.
Amit Te írsz 504.00 és a 507.00 tudtommal nem jó ezekhez a motorokhoz.:-(((( talán a részecske szűrősökhöz való.
Én 0/30-as használtam eddig, Castrolt, de ez megszünt, helyette nekem is az 504 illetve az 507-est kínálgatták, de mint írtam az nem jó. Így én most átérek a Mobil SHC Formula LD 0/30-as olajra.:-)))
Az a lényeg,hogy VW 504 00 vagy VW 507 00 minősitésű olajat tegyél bele,ez felel meg a változó szervízintervallumnak. Lehet 0W30-as vagy 5W30-as is. Az olajat egy picit csipegetni fogja de ez normális.
Szervusztok, 2007 májusi Octavia II 1,9-t vettem még a tavasszal. Még egy hete sem volt meg az autó, amikor kigyulladt a motorolajszint-csökkenést jelző lámpa. Épp Békéscsabán jártam, ezért rögtön elmentem az ottani hivatalos Skoda Márkaszervízbe, ahol a szervízkönyv átböngészése után adtak nekem egy liter Mobil1 Rally Formula 5W50-et. Mivel kezdetben az Octavia igen nagy étvágyú volt (amivel mostanában szerencsére már alábbhagyott), töltögettem is belőle rendesen. Tegnap nézegettem az autó papírjait, amiben az áll, hogy az autó változó szervíz intervallumú (QG1) és nincs benne diesel részecskeszűrő (7GG helyett 0GG áll a megfelelő helyen). Ezek alapján a VW 506 01-es specifikációjú motorolaj lenne megfelelő neki. Én akárhol is kerestem, az én Mobil1 olajomhoz mindenhol csak VW 505 00-t írtak. Az én levezetésem hibás, vagy a szervízben adtak nem megfelelő olajat? Ha az utóbbi, akkor milyen olajat ajánlotok helyette? Köszönet előre is.
nem, ott csak vizsgáztattam, mármint a közelebb levő részen. Magyarországi, szalonból. De ne offoljunk. Küldj mailban valami linket, vagy ftp elérhetőséget ahova fel tom neked tenni.