Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BX_thomas Creative Commons License 2008.12.06 0 0 7977
miben nem szorulnék be a kormány mögé, ha az asszony vezetett előttem

Na ez az ami nekem évetó nagyon nagy bajom.
Anno jártam sok autóval, hivatalból.
A memóriás audikat imádtam.
Gomb megnyom és be tudtam szállni, Most ha a skodát vagy a galaxyt vezeti a nejem, képtelen vagyok bemászni, előbb félig bemász, ülés hátratol, galaxyban, baromi nehéz, ha nem középen tolod befeszül, akárcsak a skoda néha.
Ott meg kényelmesen jössz mész.
Mondjuk amióta külön autóval vagyunk keveseeb az ilyen gond.
Havonta 2-3 alakalom, hogy elviszem az övét /szerelőhöz, tankolni stb/, ő viszont nem szereti nagyon az én gokartomat.
165 vs 195cm :))))
Előzmény: ckerti (7970)
ckerti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7976

Jut eszembe nekem kb. 40 ezret futott a kezeim között a gyári bőrkormány és látszik a kopásnyom a karimán.

Nem biztos, hogy sokat futott a kocsi, lehet, hogy csak szereti a gyűrűket a tulaj.

A szervizkönyvet megnéztem, hihetők a bejegyzések (más színű tollakkal írták őket, arányos a futás az idővel), de persze ezt is le kéne ellenőriztetni.

A kocsi mindenesetre nagyon tetszik, egy lelki társam konfigurálhatta, mert még a felni is a kedvencem a széles választékból :-))

Előzmény: ckerti (7973)
ckerti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7975

Az akkor nem jó doki volt.

Van olyan szer, amitől tényleg csak elalszik.

A strichnin nem olyan.

Előzmény: Papka11 (7974)
Papka11 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7974
Amit én láttam, az eléggé gázos volt. Valami stri...nt kapott, és légzésbénulással kezdődött. Na, ahogy az nézett a gazdájára...
Előzmény: ckerti (7971)
ckerti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7973

Én is a nem valós kilométerrel vigasztalom magam.

Élőben a kipuff is nagyon rozsdás, a szivargyújtóról is lekopott a szimbólum.

A motoron pedig lehet még húzni. :-))

Előzmény: robi25 (7972)
robi25 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7972

Nem ez a legerősebb dizel motor Octiéknál sem:))

Amúgy az én kormányom kb. ennyi km-nél nem ennyire kopott, de ezt csak a rosszinulat mondatja velem, meg az évek.

Előzmény: ckerti (7970)
ckerti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7971

Én láttam, mikor műtéthez altatták el a kutyámat 16 éves koromban, és amikor hasonlóan műtéthez elaltatták a macskánkat 30 éves koromban.

Nem tudom, hogy a végleges altatás miben különbözik, de akkor nem tűnt szenvedésnek az állatok számára.

Egyszer viszont láttam egy kutyát, "akinek" a csípőjén átment egy busz.

Irgalomból egy másik szemtanú fejbe vágta egy hatalmas kővel.

Pontosabban 2-3 ütéssel agyonverte, hogy ne szenvedjen.

Azt sose felejtem el...

BoriLacinak igaza van, hogy sokszor az emberekkel kegyetlenebbül bánnak, kevesebbre értékelik őket, de mint mindenhol, itt is előfordulnak -szerencsére kis számban- túlzások, szélsőségek.

Ez persze nem vígasztalja azt, aki a kisebb hányadba esik...

Előzmény: Papka11 (7968)
ckerti Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7970

Ma elmentem megnézni egy kocsit, mert vonzó extrákkal van felszerelve és arra gondoltam, erre szívesen becserélném a sajátomat.

http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=2161665&command=ugras&screenwidth=1280 

Ez volt az.

Gyakorlatilag miden olyan extra benne van, amit én is belerendeltem volna amikor vettem a kocsimat.

A legerősebb dízelmotor, napfénytető, memóriás űlés, emelt, erősített futómű, Maxi-DOT, gyári kihangosító a telefonhoz, parkradar elöl-hátul, lebillenő külső tükör, xenon... és még a szín is stimmel.

Sajnos az enyémre még 1,6 MFt-t kellene a kereskedő szerint rátenni, annyit pedig nem szánok kocsira.  800 eFt még beleférne, de 1,6 már nagyon nem.

Mélyet sóhajtottam és eljöttem.

Nagyon jó kis kocsi ez, nem hiába volt az új ára -árlista szerint- 7,3 MFt...

Az enyém "csak" 4,3 MFt volt, igaz nem is dízel, nem is Elegance.

Valaki jól jár majd vele, szép és apró, belső esztétikai hibáktól eltekintve jó is.

Azokat 20-30 eFt-ból rendezni lehetne (sebváltógomb koszos, B oszlop belső borítása kopott, Jumbo-BOX hátsó hamutartója nem nyílik, alapos kárpittisztítás ráférne) és lenne egy szuper, erős, akár a garázsomba is beférő kocsim, amiben nem szorulnék be a kormány mögé, ha az asszony vezetett előttem.

Tényleg, a memóriás űlés a kulcsra is programozható, ugye?

Tehát mikor a távirányítóról nyitom a kocsit, átáll az űlés, vagy csak akkor, ha beültem és benyomom a kívánt memóriapontot (1-es, 2-es, 3-as memória)?

jopek13 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7969
Én nem azt mondtam hogy utálom az embereket, csak arányaiban véve 100 emberből kevesebb(sajnos) az igaz megbizható ember ,mint száz kutyából a hűséges barát.Az állatot természetesen én sem sajnálom annyira mint egy embert, de lehet nagyon szeretni őket.Mondjuk a három kislányomnál jobban nemszeretek senkit e világon.
Előzmény: Törölt nick (7965)
Papka11 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7968
Egyszer láttam "altatni". Többet nem fogok. Inkább lőjjék le, úgy kevesebbet szenved.
Előzmény: TUZI (7961)
TUZI Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7967
Azthiszem nagyon hosszú beszélgetés (vita) lenne ebből , ha bele mennék. Nemteszem.

Te így látod, én máskép, ez van.
Előzmény: Törölt nick (7965)
robi25 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7966
Bejövök a Skodri fórumba, oszt tessék mit látok. Kedden 170-el elkentem egy macsekot, Istennyugosztolja azt is.
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7965
Pontosan ezaz...

h az kutyat kinyirni 2 ev prison..
Embert kinyirni neha 1 sem.

mint irod ennek analogiajan: Minden ember, minél több embert ismert meg, akár munkából kifolyólag, annál jobban szereti a kutyáját, ergo annál jobban utálja az embereket: ez nagyon szomoro dolog!

Az állatorvos nagyobb szeretetben lát el egy kutyát mint 1 embert, ez viszont teny.

Vigyázzatok, mert ez mind visszafelé sül el, van gyereketek is!

Szerintem az emberi társadalmi kapcsolatoknak, mint volt anno a 80-as években teljesen vége, sajnos még néha családon belül is.

Tuzi: nem tudok egy állatot sajnálni, az csak egy állat, nekem a feleségemet akarták levenni a lélegeztetőről legutóbb. ő EMBER.

Ha lenne egy állatom, ami megdöglik, az biztos bántana, de akkor is csak egy állat.. Legutobbi kutyámat seretessel kellet fejbe lőni, ne fejtegessuk mit művelt, de nem bántam meg 1x sem, hiába voltunk gyerek korunk óta barátok.

ennyi...

Leginkább az a baj a meglátásom szerint, h az embernek nincs értéke.

Kellemes hétvégét :-(

Előzmény: jopek13 (7962)
kustib Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7964
Ja, és mégegy kérdés! Fojtoszelep házának a tömítése ilyenkor cserés, ha leveszem kipucolni, vagy nem? :o
kustib Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7963
Én tavaly nyáron voltam hasonló cipőben... És hát nem szégyen a sírás...
Előzmény: TUZI (7961)
jopek13 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7962
Szia , viszont minnél több embert ismerek meg annál jobban kedvelem a kutyámat. :0)
Előzmény: Törölt nick (7960)
TUZI Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7961
Hy.

Hmmmm.

Számomra nem igazán jött jokor ez a beírás .:-( A multhéten kellet elaltattatnom a 11,5 éves kutyámat.:-( Nem szégyelem, bizony megsirattam.
Nem mondom hogy nincs igazság abban amit írsz, viszont állitom, hogy nagyon sok kutya értelmesebb mint sok ember. Ja és kutyában én még nem csalodtam, ugyan ezt emberről nemigen mondhatom el.
Előzmény: Törölt nick (7960)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7960
hello,

bocs h offolok a hirdetésedre, csak a kutyatartásról jutott eszembe, lehet most nagyon megutáltok érte, de akkor is leírom, mert már régóta kérdéses nekem:

Igazából miért jó kutyát tartani?

1) csak levágható állatot tartsál, ha megszorulsz megeszed. (nagyapám 1943.+)

2) ha olyan jó megy neked, hogy nem kell levágni az állatot és csak a magad, családod szórakoztatására tartod, mert a táplálására szánt pénzt inkább nem a gyerekedre, feleségedre szánod, szal ezek szerint van bőven lé (hajrá) (miért nem gondviselő nélküli ember gyerekeket támogatsz?)... Úgy tartsad a kutyádat, ahogy a gyerekedet, szabadon, ne zárjad be, ne verd láncra.. ha meglát szukát/kant, hagyjad, hagy élje életét..

3) szomszédodat ne zavarja, ha a szomszédod sem zavar téged, és ami leglényegesebb, ha a szomszédod nem erőszakolja meg az alvási idődet, a saját kedvteléséből tartott kutya ugatásával, te se tedd azt!

Amit leírtam abban sok igazsagvan...
.
Üdv:Laci
Előzmény: berobi1 (7956)
joemaster Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7959
Szia!

Nézd meg a www.sof.hu oldalon a Szerviz menü Műhelytitkok rovatában az Octavia I vagy Fabia vagy Skodat csoportokban...
Lehet, hogy 1.4 8V motorhoz lesz leírás csak, nem emlékszem pontosan.
Előzmény: troberto (7954)
Homa Tdi Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7958
Hi bocs hogy bele vau vau de en megneznem a folytoszelepet az ha dzsuvás az is okozhat ilyen hibat
A vag comal megnezni erdemes lenne hogy van e eltárolt hiba

Br
Homa
Előzmény: kustib (7957)
kustib Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7957
Sziasztok!

Újabb kérdésem van! :) Az önindító kibontásakor ugye ki kell venni az akksit is... És már máskor is előferdült, hogy akku lehúzása után elcsesződik az alapjárat! :o Szal nincs az a fix. 1000 körüli fordulat, ami úgy egyébként, hanem 250-eket ingadozik lefelé, néha 500-akat! :o És most már egy hete csinálja ezt, és nem gyógyul meg! :S Na, ilyenkor mi van? Valami el van csesződve, vagy csak nehezen tanul a komp? :o 1,8T-s 150 lovas motorról van szó... :o
berobi1 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7956
üdv!

ha valakit érdelelne van egy fém kutyarácsom eladó, octi I -s kombibavaló.

20 32hetven4 kilenc 89

joemaster Creative Commons License 2008.12.05 0 0 7955
Szia!

Kerékőr csavar van hozzá?
Merrefelé vagy az országban?
Előzmény: pberencz (7953)
troberto Creative Commons License 2008.12.04 0 0 7954

Sziasztok!

Van tapasztalata valakinek alapjárati motor tisztításban?

Octavia 2003-as 1.4 16V lenne a beteg.

Esetleg rövid leírással, mert egyenlőre azt sem tudom merre keressem a motortérben.. :)

Előre is köszi!!

pberencz Creative Commons License 2008.12.04 0 0 7953

Sziasztok!

Van 4 darab eladó használt gyári alufelnim Octavia II-höz. 6,5" x 16" és 5x112 méretűek, "vega" fantázianévre hallgatnak. Szépek, állapotuk teljesen normális, nincsenek szétverve.

vega1

vega2

Természetesen kupakokkal együtt (ezek nem látszanak a képeken, de teljesen eltakarják az összes lyukat).

Az áruk 85e Forint kompletten

Peti

20/kettő11-hetvenkettő-62

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7952
5.7-ert igen jo vétel a diezel RS (a kombi 1.9PDTI Holiday 5M volt még a válság előtt). És ez már gondolom CR diezel ugye? Ráadasul ugye joval Ambiente felszereltség felleti ..

Nálam a 105Le és 250(állítólag padon 280 körüli) nyomaték több mint sok, nagyon durván lehet vele nyomatékból autózni...
A diezel hangja teljesen rendben van, csak benzines autóim voltak, és nagyon féltem, h zavarni fog, de nem hál istennek :-)

Mennyiért mérik most az 1.9PDTDI-t? (a kombi asszem +300e)

Üdv: Laci
Előzmény: nagyz45 (7949)
kustib Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7951
Csá! :DDD
Előzmény: Kelemenn (7950)
Kelemenn Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7950
akkor talán a mrákakereskedő adja normálisabb áron az alkatrészt, aztán egyből nála veszi mindenki.
De többszörös áron én sem fogom.
Előzmény: drMinit (7947)
nagyz45 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7949
Köszönöm a tapasztalatokat, még csak annyit hogy én is néztem az 1.8 tfsi-t, de az árban jelentősen több, mint a dízel, nekem az 1.8-asra 300e-ért többért már a benzines rs-t kínálták újjonnan. 5.8-ért elhozhattam volna a benzinest solar tetővel stb, 5,7-ért meg a dízel rs-t. De ez egy dolog, az rs-ről már letettem. Vagy marad a sima dízel, vagy a mostani 1.6-os benyás, aztán elkocogok vel még egy ével és akkor cserélem. Úgyis most küzdenek az új ráncfelvarrott octavia árával... Azért köszönöm a válaszokat! :) Minden jót mindenkinek!
KOCZKY Creative Commons License 2008.12.03 0 0 7948

Jó reggelt!!!

Ebben a kérdésben szerintem a fogyasztóvédelem simán a fejére koppinthat bármelyik márkaszervíznek, mivel nem szabhatja meg, h csak nála veheted meg azt a gyári vagy akár utángyártott cuccost, amit egyébként ő is árul, csak jóval drágábban... akkor vajh miért is neveznénk piacgazdaságnak, ha nem ott veszem meg ugynazt, ahol olcsóért adják, köteles betetnni és még a garanciát sem lehet bukni ezzel! Bár ez szerény véleményem, mert személy szerint rettenet utálom a PoHu szervizét....

Előzmény: drMinit (7947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!