miben nem szorulnék be a kormány mögé, ha az asszony vezetett előttem
Na ez az ami nekem évetó nagyon nagy bajom. Anno jártam sok autóval, hivatalból. A memóriás audikat imádtam. Gomb megnyom és be tudtam szállni, Most ha a skodát vagy a galaxyt vezeti a nejem, képtelen vagyok bemászni, előbb félig bemász, ülés hátratol, galaxyban, baromi nehéz, ha nem középen tolod befeszül, akárcsak a skoda néha. Ott meg kényelmesen jössz mész. Mondjuk amióta külön autóval vagyunk keveseeb az ilyen gond. Havonta 2-3 alakalom, hogy elviszem az övét /szerelőhöz, tankolni stb/, ő viszont nem szereti nagyon az én gokartomat. 165 vs 195cm :))))
Jut eszembe nekem kb. 40 ezret futott a kezeim között a gyári bőrkormány és látszik a kopásnyom a karimán.
Nem biztos, hogy sokat futott a kocsi, lehet, hogy csak szereti a gyűrűket a tulaj.
A szervizkönyvet megnéztem, hihetők a bejegyzések (más színű tollakkal írták őket, arányos a futás az idővel), de persze ezt is le kéne ellenőriztetni.
A kocsi mindenesetre nagyon tetszik, egy lelki társam konfigurálhatta, mert még a felni is a kedvencem a széles választékból :-))
Én láttam, mikor műtéthez altatták el a kutyámat 16 éves koromban, és amikor hasonlóan műtéthez elaltatták a macskánkat 30 éves koromban.
Nem tudom, hogy a végleges altatás miben különbözik, de akkor nem tűnt szenvedésnek az állatok számára.
Egyszer viszont láttam egy kutyát, "akinek" a csípőjén átment egy busz.
Irgalomból egy másik szemtanú fejbe vágta egy hatalmas kővel.
Pontosabban 2-3 ütéssel agyonverte, hogy ne szenvedjen.
Azt sose felejtem el...
BoriLacinak igaza van, hogy sokszor az emberekkel kegyetlenebbül bánnak, kevesebbre értékelik őket, de mint mindenhol, itt is előfordulnak -szerencsére kis számban- túlzások, szélsőségek.
Ez persze nem vígasztalja azt, aki a kisebb hányadba esik...
Gyakorlatilag miden olyan extra benne van, amit én is belerendeltem volna amikor vettem a kocsimat.
A legerősebb dízelmotor, napfénytető, memóriás űlés, emelt, erősített futómű, Maxi-DOT, gyári kihangosító a telefonhoz, parkradar elöl-hátul, lebillenő külső tükör, xenon... és még a szín is stimmel.
Sajnos az enyémre még 1,6 MFt-t kellene a kereskedő szerint rátenni, annyit pedig nem szánok kocsira. 800 eFt még beleférne, de 1,6 már nagyon nem.
Mélyet sóhajtottam és eljöttem.
Nagyon jó kis kocsi ez, nem hiába volt az új ára -árlista szerint- 7,3 MFt...
Az enyém "csak" 4,3 MFt volt, igaz nem is dízel, nem is Elegance.
Valaki jól jár majd vele, szép és apró, belső esztétikai hibáktól eltekintve jó is.
Azokat 20-30 eFt-ból rendezni lehetne (sebváltógomb koszos, B oszlop belső borítása kopott, Jumbo-BOX hátsó hamutartója nem nyílik, alapos kárpittisztítás ráférne) és lenne egy szuper, erős, akár a garázsomba is beférő kocsim, amiben nem szorulnék be a kormány mögé, ha az asszony vezetett előttem.
Tényleg, a memóriás űlés a kulcsra is programozható, ugye?
Tehát mikor a távirányítóról nyitom a kocsit, átáll az űlés, vagy csak akkor, ha beültem és benyomom a kívánt memóriapontot (1-es, 2-es, 3-as memória)?
Én nem azt mondtam hogy utálom az embereket, csak arányaiban véve 100 emberből kevesebb(sajnos) az igaz megbizható ember ,mint száz kutyából a hűséges barát.Az állatot természetesen én sem sajnálom annyira mint egy embert, de lehet nagyon szeretni őket.Mondjuk a három kislányomnál jobban nemszeretek senkit e világon.
h az kutyat kinyirni 2 ev prison.. Embert kinyirni neha 1 sem.
mint irod ennek analogiajan: Minden ember, minél több embert ismert meg, akár munkából kifolyólag, annál jobban szereti a kutyáját, ergo annál jobban utálja az embereket: ez nagyon szomoro dolog!
Az állatorvos nagyobb szeretetben lát el egy kutyát mint 1 embert, ez viszont teny.
Vigyázzatok, mert ez mind visszafelé sül el, van gyereketek is!
Szerintem az emberi társadalmi kapcsolatoknak, mint volt anno a 80-as években teljesen vége, sajnos még néha családon belül is.
Tuzi: nem tudok egy állatot sajnálni, az csak egy állat, nekem a feleségemet akarták levenni a lélegeztetőről legutóbb. ő EMBER.
Ha lenne egy állatom, ami megdöglik, az biztos bántana, de akkor is csak egy állat.. Legutobbi kutyámat seretessel kellet fejbe lőni, ne fejtegessuk mit művelt, de nem bántam meg 1x sem, hiába voltunk gyerek korunk óta barátok.
ennyi...
Leginkább az a baj a meglátásom szerint, h az embernek nincs értéke.
Számomra nem igazán jött jokor ez a beírás .:-( A multhéten kellet elaltattatnom a 11,5 éves kutyámat.:-( Nem szégyelem, bizony megsirattam. Nem mondom hogy nincs igazság abban amit írsz, viszont állitom, hogy nagyon sok kutya értelmesebb mint sok ember. Ja és kutyában én még nem csalodtam, ugyan ezt emberről nemigen mondhatom el.
bocs h offolok a hirdetésedre, csak a kutyatartásról jutott eszembe, lehet most nagyon megutáltok érte, de akkor is leírom, mert már régóta kérdéses nekem:
Igazából miért jó kutyát tartani?
1) csak levágható állatot tartsál, ha megszorulsz megeszed. (nagyapám 1943.+)
2) ha olyan jó megy neked, hogy nem kell levágni az állatot és csak a magad, családod szórakoztatására tartod, mert a táplálására szánt pénzt inkább nem a gyerekedre, feleségedre szánod, szal ezek szerint van bőven lé (hajrá) (miért nem gondviselő nélküli ember gyerekeket támogatsz?)... Úgy tartsad a kutyádat, ahogy a gyerekedet, szabadon, ne zárjad be, ne verd láncra.. ha meglát szukát/kant, hagyjad, hagy élje életét..
3) szomszédodat ne zavarja, ha a szomszédod sem zavar téged, és ami leglényegesebb, ha a szomszédod nem erőszakolja meg az alvási idődet, a saját kedvteléséből tartott kutya ugatásával, te se tedd azt!
Nézd meg a www.sof.hu oldalon a Szerviz menü Műhelytitkok rovatában az Octavia I vagy Fabia vagy Skodat csoportokban... Lehet, hogy 1.4 8V motorhoz lesz leírás csak, nem emlékszem pontosan.
Hi bocs hogy bele vau vau de en megneznem a folytoszelepet az ha dzsuvás az is okozhat ilyen hibat A vag comal megnezni erdemes lenne hogy van e eltárolt hiba
Újabb kérdésem van! :) Az önindító kibontásakor ugye ki kell venni az akksit is... És már máskor is előferdült, hogy akku lehúzása után elcsesződik az alapjárat! :o Szal nincs az a fix. 1000 körüli fordulat, ami úgy egyébként, hanem 250-eket ingadozik lefelé, néha 500-akat! :o És most már egy hete csinálja ezt, és nem gyógyul meg! :S Na, ilyenkor mi van? Valami el van csesződve, vagy csak nehezen tanul a komp? :o 1,8T-s 150 lovas motorról van szó... :o
Van 4 darab eladó használt gyári alufelnim Octavia II-höz. 6,5" x 16" és 5x112 méretűek, "vega" fantázianévre hallgatnak. Szépek, állapotuk teljesen normális, nincsenek szétverve.
Természetesen kupakokkal együtt (ezek nem látszanak a képeken, de teljesen eltakarják az összes lyukat).
5.7-ert igen jo vétel a diezel RS (a kombi 1.9PDTI Holiday 5M volt még a válság előtt). És ez már gondolom CR diezel ugye? Ráadasul ugye joval Ambiente felszereltség felleti ..
Nálam a 105Le és 250(állítólag padon 280 körüli) nyomaték több mint sok, nagyon durván lehet vele nyomatékból autózni... A diezel hangja teljesen rendben van, csak benzines autóim voltak, és nagyon féltem, h zavarni fog, de nem hál istennek :-)
Mennyiért mérik most az 1.9PDTDI-t? (a kombi asszem +300e)
Köszönöm a tapasztalatokat, még csak annyit hogy én is néztem az 1.8 tfsi-t, de az árban jelentősen több, mint a dízel, nekem az 1.8-asra 300e-ért többért már a benzines rs-t kínálták újjonnan. 5.8-ért elhozhattam volna a benzinest solar tetővel stb, 5,7-ért meg a dízel rs-t. De ez egy dolog, az rs-ről már letettem. Vagy marad a sima dízel, vagy a mostani 1.6-os benyás, aztán elkocogok vel még egy ével és akkor cserélem. Úgyis most küzdenek az új ráncfelvarrott octavia árával... Azért köszönöm a válaszokat! :) Minden jót mindenkinek!
Ebben a kérdésben szerintem a fogyasztóvédelem simán a fejére koppinthat bármelyik márkaszervíznek, mivel nem szabhatja meg, h csak nála veheted meg azt a gyári vagy akár utángyártott cuccost, amit egyébként ő is árul, csak jóval drágábban... akkor vajh miért is neveznénk piacgazdaságnak, ha nem ott veszem meg ugynazt, ahol olcsóért adják, köteles betetnni és még a garanciát sem lehet bukni ezzel! Bár ez szerény véleményem, mert személy szerint rettenet utálom a PoHu szervizét....