Sziasztok itt is!
Ha jól emlékszem, valaki említette a TT méretet: ma az Erkel utcában volt sok és hétfőn még fog érkezni, de nem tudták megmondani, potosan mi.
Ne felejtsétek a kiállítást, holnap nyílik, ha minden igaz!
A relékhez tudom ajánlani a Deák modellsport reléit, elég megbízhatóak csak a diódákat kell kicserélni nagyobbra. Végállás-kapcsolósak, mindenre használhatóak. ha kettőt összekötsz +egy nagy ellenállást is beépítesz, 3 állású jelzőt kapsz :-) (piros-sárga-zöld)
Vagy hurokvágányt építettél (kövesd végig: ha az ujjadat fel nem emelve végighúzva a sínen eljutsz a másik oldalra, akkor tuti), vagy csak símán fordított a polaritás. Két szakaszolóval három részre kell osztani a pályát, kb így ===|===|=== A középső szakasz a "zsilip", aminek hol ilyen, hol olyan a polaritása, relével kell váltanod. Kis ügyességgel automatizálni is lehet, úgy, hogy a vonat "magától" fut végig egyenletesen a mellékvágányról a nagypályára.
A kérdésem a következő.
A vasuti pályám 2 körös rendszer.
Hogyan lehet azt megoldani, hogy az "iparvágányoknál" amikor ki akarok menni a nagypályára, ne akadjon össze a +/-.
Próbálkoztam diódás leválasztással, de az nem nagyon működött.
A nem csuklóst (260-as) én már többször láttam "összerakós" változatban is, bár ez már régebben volt. A festék letisztításához viszont sajnos nem tudok mit ajánlani.
Rajottem, a Modell Master nem megfelelo erre a celra. Persze, lehet kapni sargaban is, csak nem 2500-ert, hanem 6000-ert, es keszen veszed, nem te rakod ossze, szoval.......semmi ertelme. Az alja jo lett, csak a teteje nem, a sok hulye borda miatt nem lehet megpucolni normalisan :-? grrr.
Az LMKban minden megvehetsz, ha nincs, meghozzak a kovetkezo borzere.
Nekem regi gyorsvonati kocsikhoz kellett 8 db. utkozo, meghoztak. Van ott egy oreg bacsi, akinel eleg korrekt cuccok vannak. Ott szoktam alkatresz utan matatni. Szerintem kerekeket is ott lehetne beszerezni. De megprobalhatod a Beleznay-fele boltot is Budan, de minta ott az arak....
Nekem nem igen volt ilyen leakadási problémám...
Valamikor a 80-as évek elsőfelében új tipusú lett a kocsik csatoló szerkezete.
Lehet valahol ilyeneket kapni külön? néhány régi kocsin még ki kénne cserélnem...
Másik lehet-e olyan kereket vagy kerékpárokat kapni, amelyek fémből készültek (persze a belsejében van egy kis műanyag a szigeteléshez...)? újabb modellek már ilyenekkel érkeztek, azok sokkal jobb futásúak, mint a hagyományos műanyag kerekűek, kicserélném azokat is ha lehet...
Nekem anno tizenéve volt 1 TTs asztalom a kocsik állandóan leakadtak,nagyon bosszantó volt.
Ha a probléma még fenáll,nem csoda hogy nem terjed.
Én is beestem a Lurdy házban a modelleshez, háát,úgy akasztottam vissza az államat az árak láttán.
Nem kezdek el megint modellezni,marad a számítógép az olcsóbb! :-)))))
Talán túl sok festéket tettél rá és a frissen festett felületeket nem tartottad vízszintesen a száradásig.
Egyébként a H0-ás Ikarus kapható sárga színben is :~)
Talán túl sok festéket tettél rá és a frissen festett felületeket nem tartottad vízszintesen a száradásig.
Egyébként a H0-ás Ikarus kapható sárga színben is :~)
Meg kisgyerekkorombol maradt ram a rajongas a modellek irant (foleg vasut).
A multkor voltunk a pecsaban, volt ott egy modellkiallitasfele (illetve multkor=kb. fel-egy eve ;-])...
Mostani fo erdeklodesemnek megfeleloen leginkabb az erdekelt volna, hogy - a technika fejlodeset kihasznalva - olyan terepasztalokat lassak, amelyek szamitogeppel vannak vezerelve (szerintem ez ma mar nem olyan nagy kivansag...). Ennek ellenere mindossze egy ilyet lattam, aminek ket oka lehet:
1. tenyleg nincs ilyen (ezt nem hiszem)
2. akinek ilyen van az nem hozta ki a kiallitasra ;-]
Szoval a kerdesem: hol lehet errol a temarol informaciot talalni? Jelenleg nincs terepasztalom (sot, egyaltalan semmilyen modellem), es a kozeljovoben nem valoszinu, hogy osszejon (kicsi a lakas, meg sok a dolgom ;-]).
Ennek ellenere ha valaki hasznalhato informacioval tudna szolgalni, annak nagyon orulnek. Pl. milyen hardver kell ehhez, kb hogy mukodik meg ilyesmik.
udv,
medve
Nekem van TT-m es H0 méretű is. Van itt Szegeden egy modellbolt, ott van bizomanyi is. Ott szereztem egy szep H0 PIKO BR01-t 6000-ert. A Roco meg hasonlo markas cuccok min. 20.000-be kerulnek, meg 30.000 folott.
A TT nem terjedt el valami miatt. De ahhoz is tudok meg szerezni dolgokat.
Csak itt. Pestet nem ismerem.
Neked a TT-hez mi van? Nekem egy gozmozdony, nem ugrik be a tipusa. Kicsi, 3tengelyes, szertartalyos. Ket regi (porosz) szemely es egy poggyaszkocsi, meg egy negy tengelyes huto es slussz. H0-t gyujtok inkabb.
Ha a snek még nem hajlottak el össze-vissza, akkor az áramellátást a sinek újraforrasztésával és a sinfejek letisztításával (sintisztító radír) lehet javítani. Az esztétikai problémákon pedig a legtöbb esetben segít egy szépen megcsinált ágyazat.
division by zero
milyen asztalban gondolkodnál ?
nekem van otthon egy 2*1 m-es, csak egy kicsit fel kéne újítani.
legfőképpen az a gondom, hogy síneim már nem igazán vannak, ha meg az égészet le akarnám cserélni, a kb 40-50e HUF-ba kerülne.
Nincs valamilyen megoldás arra, hogyan lehetne felújítani a síneket, váltókat?