A nem csuklóst (260-as) én már többször láttam "összerakós" változatban is, bár ez már régebben volt. A festék letisztításához viszont sajnos nem tudok mit ajánlani.
Rajottem, a Modell Master nem megfelelo erre a celra. Persze, lehet kapni sargaban is, csak nem 2500-ert, hanem 6000-ert, es keszen veszed, nem te rakod ossze, szoval.......semmi ertelme. Az alja jo lett, csak a teteje nem, a sok hulye borda miatt nem lehet megpucolni normalisan :-? grrr.
Az LMKban minden megvehetsz, ha nincs, meghozzak a kovetkezo borzere.
Nekem regi gyorsvonati kocsikhoz kellett 8 db. utkozo, meghoztak. Van ott egy oreg bacsi, akinel eleg korrekt cuccok vannak. Ott szoktam alkatresz utan matatni. Szerintem kerekeket is ott lehetne beszerezni. De megprobalhatod a Beleznay-fele boltot is Budan, de minta ott az arak....
Nekem nem igen volt ilyen leakadási problémám...
Valamikor a 80-as évek elsőfelében új tipusú lett a kocsik csatoló szerkezete.
Lehet valahol ilyeneket kapni külön? néhány régi kocsin még ki kénne cserélnem...
Másik lehet-e olyan kereket vagy kerékpárokat kapni, amelyek fémből készültek (persze a belsejében van egy kis műanyag a szigeteléshez...)? újabb modellek már ilyenekkel érkeztek, azok sokkal jobb futásúak, mint a hagyományos műanyag kerekűek, kicserélném azokat is ha lehet...
Nekem anno tizenéve volt 1 TTs asztalom a kocsik állandóan leakadtak,nagyon bosszantó volt.
Ha a probléma még fenáll,nem csoda hogy nem terjed.
Én is beestem a Lurdy házban a modelleshez, háát,úgy akasztottam vissza az államat az árak láttán.
Nem kezdek el megint modellezni,marad a számítógép az olcsóbb! :-)))))
Talán túl sok festéket tettél rá és a frissen festett felületeket nem tartottad vízszintesen a száradásig.
Egyébként a H0-ás Ikarus kapható sárga színben is :~)
Talán túl sok festéket tettél rá és a frissen festett felületeket nem tartottad vízszintesen a száradásig.
Egyébként a H0-ás Ikarus kapható sárga színben is :~)
Meg kisgyerekkorombol maradt ram a rajongas a modellek irant (foleg vasut).
A multkor voltunk a pecsaban, volt ott egy modellkiallitasfele (illetve multkor=kb. fel-egy eve ;-])...
Mostani fo erdeklodesemnek megfeleloen leginkabb az erdekelt volna, hogy - a technika fejlodeset kihasznalva - olyan terepasztalokat lassak, amelyek szamitogeppel vannak vezerelve (szerintem ez ma mar nem olyan nagy kivansag...). Ennek ellenere mindossze egy ilyet lattam, aminek ket oka lehet:
1. tenyleg nincs ilyen (ezt nem hiszem)
2. akinek ilyen van az nem hozta ki a kiallitasra ;-]
Szoval a kerdesem: hol lehet errol a temarol informaciot talalni? Jelenleg nincs terepasztalom (sot, egyaltalan semmilyen modellem), es a kozeljovoben nem valoszinu, hogy osszejon (kicsi a lakas, meg sok a dolgom ;-]).
Ennek ellenere ha valaki hasznalhato informacioval tudna szolgalni, annak nagyon orulnek. Pl. milyen hardver kell ehhez, kb hogy mukodik meg ilyesmik.
udv,
medve
Nekem van TT-m es H0 méretű is. Van itt Szegeden egy modellbolt, ott van bizomanyi is. Ott szereztem egy szep H0 PIKO BR01-t 6000-ert. A Roco meg hasonlo markas cuccok min. 20.000-be kerulnek, meg 30.000 folott.
A TT nem terjedt el valami miatt. De ahhoz is tudok meg szerezni dolgokat.
Csak itt. Pestet nem ismerem.
Neked a TT-hez mi van? Nekem egy gozmozdony, nem ugrik be a tipusa. Kicsi, 3tengelyes, szertartalyos. Ket regi (porosz) szemely es egy poggyaszkocsi, meg egy negy tengelyes huto es slussz. H0-t gyujtok inkabb.
Ha a snek még nem hajlottak el össze-vissza, akkor az áramellátást a sinek újraforrasztésával és a sinfejek letisztításával (sintisztító radír) lehet javítani. Az esztétikai problémákon pedig a legtöbb esetben segít egy szépen megcsinált ágyazat.
division by zero
milyen asztalban gondolkodnál ?
nekem van otthon egy 2*1 m-es, csak egy kicsit fel kéne újítani.
legfőképpen az a gondom, hogy síneim már nem igazán vannak, ha meg az égészet le akarnám cserélni, a kb 40-50e HUF-ba kerülne.
Nincs valamilyen megoldás arra, hogyan lehetne felújítani a síneket, váltókat?
JÓ DOLOG! Én is szerettem, de mint egyéb sem, ez sem vált szenvedélyemmé! Az NDK felbomlásával megszűnt az olcsó modellezés:(((( Az nem igaz, hogy milyen olcsó volt:-))) Sose felejtem el, az egyik kollégám TT őrült volt és a drezdai repülőtéren át, ahol a legvadabbak voltak a vámosok, 80, írd és mondd nyolcvan db mozdonyt hozott haza:DDDD Állati nagy balhé volt belőle, pedig tényleg magának hozta a fazon:DDDDDD
A berlini Storkover Str.-én volt egy gyár, ahol minden alkatrész kapható volt, szinte ingyér! És szépek voltak az NDK-s TT-k és jók is! Ami megvan még mindig müxik:-))))))
én is TT, asztal még távoli jövőben, de ha csinálom akkor biztos digitális lesz: Digitális vasútmodellezés
Van valami modellbolt a Lurdy házban is, ott láttam TT-t is.
Amúgy a vasútbuzullás topicban nincs kikötve, hogy csak MÁV-ról lehet szó, szerintem bármi jöhet ami sínen megy, én úgy tapasztaltam vasút-örült ismeröseimnél, hogy hozzám hasonlóan, érdekli őket vasút -normál vagy keskeny nyomközű, villamos, Hév, metró, persze mindenkinek van valamilyen kedvenc területe. Sokan foglalkoznak valamilyen szinten modellezéssel is.
Gondjaim vannak. Van (inkább volt) egy Ikarus modellem, amit át szerettem volna festeni sárgára. Modell Master festékkel próbáltam, de iszonyúan megfolyt..... Hogy csináljam, hogy ne follyon meg?