Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Minden lyukhoz épitenénk egy töltőállomást, elég sok pénz lenne. Semmi értelme nincs. Helyköziben sokkal nagyobb a távolság (szerintem vagy az vagy 40 km álmosd-debrecen), de helyiben ahoz képest elhanyagolható. Az, meg hogy otthon tárolják a buszokat - magával vonja, hogy milyen a sofőr.. mert van olyan, aki nem takarít. max szemetet összeszedi, de hogy felsöpörne vagy valami, nincs. Úgyhogy legyen az csak az ITK kezében. (most ez nem a KGE-002-re vonatkozik)
Holnap megyek a zsibogóra. Meguntam hogy a 30-ast sosem érem el a Nagyállomáson és ezért kipróbálom a 15-öst amire a csokonainál szállok fel rá.
Estse 10-ig dolgoztam Segneren ingyen osztogatják a menetrendet ott beszereztem. Bartók Bélán szállok fel a 42-esre de a menetrend és a megálló menetrendje eltér. Majd lefotozom neked Hétfőn. Úgyis busszal megyek mert imádom. 087-esnek feltuningulták az ajtó nyitását.
30-as mindig elmegy el és várni kell fél órát mire kiérek a 32-sel. Holnap kipróbálom a 15-öst csak az is ritkán jár segneről bármivel csokonaig és ott átsszálok. Zsibére csak kiérek egy óra alatt. Van menetrendem de az nem ér semmit Bartók béla 42-es 22:18-ra írja a megállóban a tábla szerint 22:23 és valóban akkor jött.
A dolgozóknak a szünetük külömböző időpontokban van. A vadász utcán nincs semmi. se Wc, se bolt se árnyék se semmi. Ezért kell a nagyállomásra menni (gondolom én)
Ki értünk a Vadász utcára 19:50-kor és közli a sofőr,hogy le kell szállni mert nem ő fog vissza menni 42Y-be hanem majd jönni fog egy szóló és arra szállhatunk fel.Rá kérdeztem a sofőrtől és azt mondta,hogy ő tartalék és Garázsmenetbe megy vissza.Egy utas viszont azt mondta,hogy ez mindig így szokott lenni.Ha ez tényleg így van akkor ennek így mi értelme?
Ilyenkor célszerű lenne 47-esbe lejönni.
A szélvédőre miért teszik ki a fordakódokat(pl:5421)?
Hogy a váltósofőr tudja melyik buszra kell szállnia.
Ennek a szünet kérdésnek is utána jártam.Az meg úgy szokott zajlani,hogy általába 2 szünet szokott lenni és míg az egyik sofőr éppen kajál a másik leváltja de az a sofőr nem ugyan arra a buszra megy vissza hanem egy másikra.Tudom bonyolúlt de élőbe jobban lehet ezt követni :D
Oda is kéne valamit épitenni és akkor aludnának ott is a buszok mint a segneren. Úgy mint a helyköziben álmosdi sőfor hazamegy KGE-002-vel és reggel ott kezd.
A dolgozóknak a szünetük külömböző időpontokban van. A vadász utcán nincs semmi. se Wc, se bolt se árnyék se semmi. Ezért kell a nagyállomásra menni (gondolom én)
42-esen néha elmenne a szóló, no nem tanszünetben. De egy délelőtti csúcsban simán tele lesz. Volt többször is rajta csuklós. El kell dönteni hogy menjen el az összes egyszerre és tudj átszállni, vagy nem nyávogni azért, hogy nem tudunk átszállni :D a 2 egyszerre nem megy fizikailag...
42-es csulós volt? Én csak egyetlen egyszer láttam a 43-ast csuklósan még tavaly. Tényleg hülyeség ez a sok garázsmenet meg szolgálati járat egy csomó gázolajat dobnak ki így. Este 23:30 környékén 46E gyorsjárat az éjszakába minek ráadásul szoló. Trolipótlok tök jók légkondi és kellemes futásuk van nem gyorsulnak orrvérzésig mint a Ganz-skodák. 10 és a 32 mindig együtt járnak tényleg valamit csinálni kell ezzel a 2 járattal mert 20 perc lyuk van ha elmegy a kettő.
Tegnap kipróbáltam a 42-es járatot a Vadász utca felé.Felszálltam a toronyháznál jött is a 42-es meglepő módon csuklós.Ki értünk a Vadász utcára 19:50-kor és közli a sofőr,hogy le kell szállni mert nem ő fog vissza menni 42Y-be hanem majd jönni fog egy szóló és arra szállhatunk fel.Rá kérdeztem a sofőrtől és azt mondta,hogy ő tartalék és Garázsmenetbe megy vissza.Egy utas viszont azt mondta,hogy ez mindig így szokott lenni.Ha ez tényleg így van akkor ennek így mi értelme? Ez kb olyan mint a józsai buszok anno a Doboziba.Arról nem is beszélve,hogy a váltás a toronyháznál szokott zajlani utasokkal teli.A szélvédőre miért teszik ki a fordakódokat(pl:5421)?
Főleg reggel szokott lenni. Azért az sose lesz (remélhetőleg) hogy csúcsban mindenki ülni fog.. addig egészséges még mindenki felfér... Azután már nem igazán. De azért amit láttál? csukós vagy szóló közlekedett rajta, kb hol?
Az a baj, hogy van egy tartalék.. akármilyen meghibásodás van, akkor az megy akárhova, és ha esetleg nagyon csúszik a menetrend akkor is beáll. Mire elmenne oda, ahol nagyon sokan vannak, addigra majdhogynem mindegy. Melyik járatokon észlelted?
Nem azért a tíz fillérért. De a DKV egyes járatai totál tömve járnak, nem lehetne alkalomadtán sűríteni? Nem vagyok debreceni lakos, de azért van szemem.
fú :D még mindig nem tanulsz hogy menj a dkv. hu-ra olvasd vissza a hireket és megtalálsz mindent térképpel szöveggel mindennel.
Szóval a 42-esen az változott, hogy meghosszabították az útvonalát a Vadász utcáig, és a járatok a piac utca- Széchenyi utcán át mennek a kishatár utcáig. A 42Y os buszok ugyanigy mennek, csak a végállomásuk nem a kishatár utca, hanem továbbmennek a balmazújvárosi útra, és ott a nyugati ipari parkba. Onnan jönnek vissza is. Ennyi a lényege. A 43 maradt a régiben, csak más indulási időkkel.A csuklós volvonak minden csuklója nyöszörög. a helyközin is. A csengő dolgokat én is tapasztaltam, passz hogy miért van. eddig az legalább jó volt...
43-as az körbe megy. Sok idő mire leérek Segner közelébe plázánál szoktam átszállni a 22y-ra de az is elvisz egészen a tescoig. Valahol lehet kapni dkv menetrendet pár embernél láttam jó volna beszerezni egyett.
42-sel még múlthéten mentem de ma láttam van simma 42-es is. Akkor marad minden csak új járat van a 42Y. Valamelyik nap álltunk a lámpánál a néni jelzet és kinyilt az ajtó leszállt az út közepén a kocsik közöt sétált el. Egy másik busz szólt a rádión hogy nyitva van az ajtaja. Némelyiken már nem szól a csengő csak a lámpa megy. Csuklósal szeretek utazni jó hátul ülni a csukló mindig nyikorog a kanyarokban.
Na látod ez a baj :) nem hogy felmennél a dkv.hu-ra és tájékozódnál, előbb jelented ki hogy jól meg van piszkálva, aztán majd mástól informálódsz. Amúgy a 42-essel mikor mentél a köntösgátsorra?:D
Hát eléggé megpiszkálták.Azt hiszem ami a Vadász utcáról jön az megáll az Aluljárónál meg a Főépületnél.Ami viszont a Vadász utcára megy az megáll a Toronyháznál és a Felüljárónál.Legalább is azt hiszem így van.A Köntösgátsorra el lehet jutni még 43-asal. :)