Keresés

Részletes keresés

gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 76
Az én új asztalomnál az a baj, hogy csak 240cm hosszú. Hely nálam is lenne, de a családot erre is alig tudtam rábeszélni. Ha lesz időm, talán csinálok róla néhány képet.
At első asztalom kb. 220cm hosszú, de annnál nem baj, ugyanis egy hegyi mellékvonal, szóval kisebb állomás is elég.
Előzmény: Törölt nick (74)
division by zero Creative Commons License 1999.09.25 0 0 75
először nem értettem azt az óriási autót, aztán rájöttem, hogy valószínűleg garázsban van az asztalod...
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.25 0 0 74
Felbuzdulva otletemen, gyartottam meg par kepet. Ezek is vagatlanul, ahogy vannak, ugy fel lettek teve a tobbi melle. Igy mar 40 kep van fent :-) Kulon van par kep a teherkocsikrol (t betuvel kezdodo nevuek).
Az asztal egyebkent 2,75x1,15m-es. Nagyobb is elferne, de ezt sem tudom befejezni....mar vagy 1 eve dolgozgatom rajta. Van meg par dolog, ami nincs rajta a kepeken (egy rakat fa, nem a regi, hanem az uj fajtabol), BDt kocsi, Bhv kocsi, romos epulet, ilyesmik. A kepeket idovel sorba rendezem, kivagom a felesleges reszeket es szoveget is irok, egyenlore orulok hogy ezek vannak. Sajnos, a gep csak most hetvegen van nalam, igyekszem minel tobb dolgot fenykepezni vele.
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 73
Azt meghiszem. Asszem a tulaj egy magyar fickó. Csak az a probléma, hogy ha így akarsz venni egy mozdonyt, ráteszik a német pénztárcához mért hasznot, a postaköltséget oda, aztán vissza, még ki sem próbálhatod... Nem rossz dolog, de arról, hogy garancia van-e nem árt érdeklődni (ki tudja, tud-e vigyázni ilyesmire a postás:-)).
Előzmény: division by zero (71)
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 72
A kiállításon az egyik vitrinben voltak ilyen Bobok, és mondhatom, csodálatosak.
Előzmény: gyurmosz (68)
division by zero Creative Commons License 1999.09.25 0 0 71
Internetes modellbolt
Linkesítettem...
Nem rossz, csak jobb képeket is csinálhatnának róluk, talán ha Matiz kolléga besegítene az új digi kamerájával nekik... :)
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 70
Látom te is így látod a dolgokat. Hogy tetszett?
Előzmény: division by zero (69)
division by zero Creative Commons License 1999.09.25 0 0 69
:((
Előzmény: gyurmosz (68)
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 68
Elég nagy tragédia, hogy hazánkban, ahol készülnek, nem kaphatók ezek a modellek, pedig csúcsszuperek! SŐT: mikor érdeklődtem egy modellboltban, azt mondták , hogy "mi nem foglalkozunk ilyesmivel". No comment.
Előzmény: Törölt nick (66)
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 67
Csörgőfrizírozás: a gyári Csörgőmodell még szebbé tétele, nevezetesen a korlátok igazira cserélése, járólemezek és új létrák felszerelése, élethűbb homoktartályok, esetleg igazi rácsból készült szellőző, valamint igény szerinti koszolás stb.
Vasútbarát Magazin:
Megveheted a MÁV Nosztalgia Kft-nél, egyes modellboltokban, de mezei újságosnál is kapható. Ára 765 Ft.
Az INTERNETES modellbolt:
Gondoltam, hogy a Muki számíthat az érdeklődésre :-). A cím http://www.dom-models.de
V46: Szerintem hasonló ára lesz, mint a Szilinek, de megéri! Nekem van egy Szilim, tapasztalatból mondom, hogy minimális hibákat leszámítva csúcsminőségű munka. Miféle új hajtással fogják gyártani a Szilit?
Az alphaset hol kapható?
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.25 0 0 66
Tenyleg, hol az a cim, ahol meg lehet nezni oket?
division by zero Creative Commons License 1999.09.25 0 0 65
Engem a MUKI-val izgattál fel...
Előzmény: gyurmosz (63)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.25 0 0 64
Sikerult ratenni a mancsomat egy digitalis fenykepezogepre, felraktam par kepet a modelleimrol, egyenlore csak omlesztve, vagatlanul. Nem nagy szam, ha valakit erdekel, kattintson ide.
(copy-paste a masik topicbol :-)
Gyurmosz:
Igen, alphasetre gondoltam! Pontosabban le tudnad irni, mi is az a Csorgofrizirozas? Hol lehet megvenni a Vasutbarat magazint? A Deak-fele V46-ot lattam a kiallitason, kiralysag, de az ara mennyi lesz? Ha annyi, mint a szili, akkor kevesen engedhetik meg maguknak...A szilit gyartjak mar az uj hajtassal?
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.25 0 0 63
Lenne egy kérdésem:
Szegeden van a DOMmodels nevű cég(?), mely kiváló minőségben, bár kissé drágán gyárt magyar modelleket:
-M44 régi és új MÁV, régi és új GySEV festéssel, valamint 2 BHÉV változatban
-Muki mai és háború előtti változatban
-H0e C50-es (bordó)
Tudja valaki, hogy Magyarországon hol lehet ezeket megvenni (én ugyanis csak egy INTERNETES vasútmodellboltról tudok amin keresztül meg lehet szerezni)?
Egyébként a DEÁK féle V46-os hamrosan megjelenik (ha eddig nem "tette meg").
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.24 0 0 62
Az az! Pont ma olvastam, hogy így hívják. Ha megtennéd, hogy utánanézel, nagyon megköszönném!
Megjelent az új Vasútbarát Magazin, természetesen sok modellel. Aminek nagyon örülök, van benne Csörgőfrizírozás!!!
Előzmény: DoubleBack (61)
DoubleBack Creative Commons License 1999.09.24 0 0 61
Hali !

Gyurmosz, Matiz

Nem véletlenül az alfaset nevű dologra gondoltok ?
Még ma is lehet kapni, én még mindig használom is.
Ha érdekel esetleg utána tudok érdeklődni hol lehet kapni.

Méretben több féle van (4,8mm-től, dölt, stb)

DB

gyurmosz Creative Commons License 1999.09.23 0 0 60
Milyenek voltak ezek (méret, vastagság, szín, minőség)?
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.21 0 0 59
Jujj, innen is kiveszett minden :-(((
A palyaszamokrol jut eszembe, regen amikor nyakokat keszitettunk, volt lekaparos sheet-unk. Elektronikai boltokban arultak, kulonfele betumeretekkel, az nem felel meg erre a celra?
DoubleBack Creative Commons License 1999.09.21 0 0 58
Hali mindenki !

Lészen egy kérdésem. Ti hogy oldjátok meg a hegyoldalak, lankák, alagútbejáratok "füvezését" ?

DB

gyurmosz Creative Commons License 1999.09.20 0 0 57
Nekem az épülő mellett van egy 8 és fél éves terepasztalom, melyet "fiatalabb" koromban úgy hajtottam, hogy jobban már nem is lehetne... Eddig csak egy váltó adta meg magát, a többin csak nem megy át a vonat rendesen:-)
Mindenesetre az új asztalnál már Roco síneket és váltókat használok, mégiscsak üzembiztosabbak és tartósabbak.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 56
A valtok aljarol letepni a drotot` tenyleg jo otlet, en is megcsinaltam, es szinten, en is bontottam mar a fel asztal valto-reparalas miatt.... A vegallas-kapcsolo nagyon kene a Fuggerth-valtokba! Ami a legszornyubb, nem kaptam keresztezodest, igy ket szembe forditott valtoval oldottam meg a helyzetet. Igaz, igy tobbfele vontatasra nyilik lehetoseg, de egy keresztezodes nekem megiscsak jobban tetszett volna...

Reszemrol holnap megyek a kiallitasra, 4 korul leszek ott.

Carpy Creative Commons License 1999.09.19 0 0 55
A Fuggerth valtok valoban kriminalisak. Egy nyavajas pocok eltorik benne, es kesz. Eleg veletlenul egyszerre ranyomni a kapcsolopult egyenes/kitero allasara, es szedheted szet a terepasztalt.
Ezrt en eleve ugy epitettem be ezeket a valtokat, hogy konnyen cserelhetoek legyenek. Egyetlen elonyuk, hogy maga a valtohaz eleg kicsi, lehet egy-ket olyan helyen is hasznalni oket, ahova a PIKO valto nem passzolna. Meg egy elonyuk, hogy konnyen lehet szakaszolni veluk, csak le kell tepni a csodavezeteket az aljukrol.

A kocsikat nem csipem, ordit roluk, hogy muanyagok, raadasul nem rovidulnek, mint anno a PIKO, gusztustalanul belognak meg a 880-as ivekben is. Viszont kegyetlen jol gurulnak.

A mozdony jo.

Ha mar sinkanzen: tudtatok hogy epp a napokban vonjak ki az utolso 0-szerias sinkanzent a forgalombol?

gyurmosz Creative Commons License 1999.09.19 0 0 54
A japán Shinkanzen vonatot is gyártották kéttengelyes kivitelben. Valaha nekem is volt egy piros, de még kicsi voltam és a szőnyegen tologattam... Hamar tönkre is ment sajnos.
Fuggerth:
Az M41-essel, a kocsikkal és a jelzőkkel tökéletesen meg vagyok elégedve. A sinek pedig bár rosszak, olcsók könnyen cserélhetők.
A Csörgő modellje pedig egyre jobb!
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.19 0 0 53
Tudtommal a 130 maradt 130, mert az atszamozasok idejen mar csak a 132 kozlekedett. Egy-ket 130 lehet meg, a vasuti szerveren egyrol van kep (historic/BR130 konyvtar). Orosz testvereinknel annal tobb van :-)

Fuggerth termekek...konnyen felejtheto minoseguek. A sineik sima PIKO sinek, megeri lecserelni a regieket ujra, mert olcso. A valtok sajnos gyalazatos minoseguek, a mozgo reszek teljesen beszurkulnek egy ido utan, es nem is erintkeznek. A helyzet oadig is fajulhat, hogy a hasonloan jo minusegu erintkezesekkel megaldott M41 is megakad a Fuggerth valton.

Gyurmosz: a TT-s szegrej amit lattal azert egyszeru, mert Junior szett kivitel. Van rendes, 6 tengelyes kivitel is, Tillig gyartmany (azt hiszem). Ket tengelyes Szergej volt nekunk is, na meg villanymozdony, ugyan erre az alvazra huzva, muanyag aramszedokkel :-)

Tegnap majdnem sikerult szereznem egy 244-est (E44), ami kesik, nem mulik :-)

Carpy Creative Commons License 1999.09.19 0 0 52
Oszinten: mi a velemenyetek, tapasztalatotok a FUGgERTh termekekkel?
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.19 0 0 51
Az egyszerűsítésről:
Láttam TT-s Szergejt. A forgóváza egybe volt szerelve a karosszériával és két tengelye volt. Elég furán nézett ki...
ZöPö Creative Commons License 1999.09.19 0 0 50
Nem csak egyszerűsítettek, hanem a méretarányt sem mindig tartották be, szerintem. Pl. tengely/kerék csak egyféle volt. Na jó, kettő, mert volt mozdonykerék meg volt vagonkerék. De ugyanezt csinálta a Matchbox is, persze sokkal durvábban: a méretarányt a standard dobozhoz igazították. Így lett a busz és a Bogár modellje egyforma hosszú és egyforma magas, azonos kerekekkel.
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.18 0 0 49
A 130-ast nem számozták át?
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.17 0 0 48
Voltak ezek az atszamozasok, BR118-at V180 neven lehet talalni. A BR130 marad, a 132-bol 232 lett. A BR110-bol mi? Talan 201?
A mult heten a PeCsaban vettem egy E69-et, errol is talaltam par kepet a vasuti szerveren, de mindossze egy volt olyan, ami ebben a formajaban abrazolta a mozdonyt (69-005) a tobbi teljesen maskepp nezett ki. Sajnos az egykori PIKO mernokok jelentosen egyszerusitettek :-|
gyurmosz Creative Commons License 1999.09.17 0 0 47
Ott van Roco BR232-es (egykoi BR132-es -a 130-as egyik változata), marha jól néz ki. Ennek a mozdonynak Németországban azt hiszem Ludmilla a beceneve.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!