Csak azt nem értem, hogy hogyan lőttem be, így 3 év után - valszeg véletlenül. Egyébként az alsó gomb megnyomására valóban eltűnik a kijelzés. Majd legközelebb megpróbálom nullázni.
Ha már 10 liter körüli fogyasztás,akkor inkább 1.4 Tsi, mint 1.6 16V...azért a 200NM nem hazudik...meg a turbó szívó hangja sem:)Árban sem lesz több és mint látjuk, egyre több gyártó ezt a mocit teszi be a vasakba.Ez lesz a jövő...
Hát igen, ezek az autók nem arra készültek, hogy 200 körül autózzanak velük:)
Mondjuk engem egy dolog zavar, hogy rohadt rövid az ötödik,mert már 50-nél kényelmesen megy , 140 felett viszont üvölt a motor...Jó lett volna egy hatodik gang.1.4 Tsi-be már lesz, úgy látszik rájöttek a hibára.Azzal a mocival a 180 utazósebesség:)
Nézd,nem kötekedni akarok, csak tények:nekem a Skodák előtt Golf IV.volt 1.4 16V.Fogyasztása jó, végsebessége lejtőn hátszéllel 180,de akkor már szét akart esni...O1 Tour 14. 16 V,szintén zenész,bár ezzel már mentem 185-öt,igaz nem tartósan,nem vagyok autógyilkos ( még "csak"5500-at forgott:))O2 1.4 16V - ezt még eddig nem véreztettem ki, lévén,hogy 10 ezer KM körül van benne,de 180-at már mentem vele.
Hogy miért is írtam ezeket bevezetőnek...a cégnél vannak 1.6 8V Golfjaink ( IV,V ),illetve 1.6 8V O2-ink.Mindegyiket teszteltem autópályán a rend kedvéért,egyik sem ment 190-nél jobban.Viszont akkor 13 litert evett mindegyik...szóval nem értem,a tied mire képes???
RS -el mentem én is TDI,illetve 2.0FSi-vel is,köze nincs az 1.6-hoz egyiknek sem...az más világ, sztem ne hasonlítsuk az 1.6-hoz őket...( én inkább benzinest vennék,de ez más tészta )
Én nem érzem azt a plusz 25-30 lóerőt...a biztosítása több és akárhogy mész vele,akkor is többet eszik,mint egy 1.4.
Kollégád Tourjával valami gond lehet, mert én kint 110-120-al mentem,akkor max.6 litert evett...de mentem vele 5.2-vel is,igaz,akkor végig 100 körül.Városban sosem evett 8-nál többet,klímával sem.Persze bénasággal több liter pluszt meg lehet etetni egy autóval...Egy tankkal már 970KM-et.Ez szerintem magáért beszél...
Városban a váltó miatt fürgébbnek hat az 1.4-es. Egészen a 3. fokozattal bezárólag.
Országúton viszont kissé döglött, ahogy korábban is írták. Volt alkalmam sokat 1.4-esezni, nekem meg 1.6-os van.
Én nem bánom, hogy 1.6-os lett, mert van tartaléka, egész jól megy, néha még mosolyt is csal az arcomra, pedig vezettem RS-t is, tudom, hogy hol van az 1.6 a palettán.
Városban én is inkább 1.4-eseznék, mert a 10-11 liter simán megvan 100 km-en az 1.6-tal, de amikor "megmutatja, mire képes", akkor valamennyire kárpótol.
Kollégám 1.4-es Tour-ja viszont országúton annyit, vagy többet fogyaszt (nyugodt stílusban vezet), mint nekem az 1.6 OII a nehezebb kasztnival.
Az "elavult" 8 szelepes karakterisztikája még mindig sokkal jobban bejön, mint az 1.4 16V. Úgy látom, hogy akár elavult a 8V, akár nem, a 16 szelepes motorok sem fogyasztanak keveset! Pörgetni kell őket...
Nézz meg egy 1,4 TSI-t vagy egy 1.8 TFSI-t, mind viszonylag sokat fogyaszt a tesztelőik szerint. A VW 1.6 16V sem lett egy sikerszéria, Golf 4, Bora tulajoknak nem a szíve csücske, a Golf 5-be, Audi A4 előző generációjába, az Audi A3-ba is az "elavult" 8V került, az 1.6 16V-t meg megkapta a Skoda a Fabia II/Roomster-be. Szóval lehet, hogy még sem annyira vacak...
Racionális választás az 1.4, de én nem racionálisan választottam...
ja és nálam is a csomagtartó a lényeg ( családos lévén ),nem azért Skoda,mert ezt szeretem, hanem mert ennyi pénzért ekkorát nem nagyon lehet venni.Nem vagyok elfogult, nem rossz autó, teszi a dolgát,ennyi.Ár-érték arányban verhetetlen.
A Winter metálfénnyel, 16-os kerekekkel 3.9 volt zsír újjonnan.
köszi a válaszokat, sejtettem, hogy halott ügy a chip, csak gondoltam megkérdezem.
Ez a sebességkorlát beállítás tempomat nélkül is lehetséges?
Azért nem vettem 1.6-ost,mert az elöző Otaviám is 1.4 -es volt ( Tour ),nekem elég volt, a fogyasztása jó.Az 1.6 nem sokkal megy jobban,viszont éhesebb ( elavúlt moci ).Teszten mentem az 1.6-os O2-vel,nem éreztem nagy különbséget.Emelkedőn nyílván kijön a magasabb nyomaték, de városban semmi ( csak magasabb fiogyasztás )az meg nem hiányzik valahogy.
Én 3 hete lettem boldog tulajdonosa egy 0 km-es 1.4 Holiday IV. -nek. 1.2 Fabia combiból ültettem át a családom és hát ahhoz képes egy hintó. Igaz kicsit elfogult lehetek mert egy "gyerekkori" álmom vált valóra az Octaviával 33 évesen, kemény munkával. Hétvégén beletekertem kb 800km vidékre (város, autópálya) és az előző autómhoz képest sokkal jobban húz, ahogy írták előttem, ki kell ismerni. Fogyasztása nagyon jó (160-nál 8-8,5) vegyes 6,5-7 de megy az még lejjebb is csak szokjam :-). Az Octavia feeling magáért beszél és igencsak tiszteletet parancsol az utakon vagy csak beképzelem? Nem baj... Ha egy 1.9 PDTDIből ültem volna át biztos a teljesítménye kevésnek bizonyulna, de akinek nem ez a fontos (nekem alacsony fenntartási költség, jó fogyasztás, családommal kényelmes utazás, csomagtér főleg a gyerek cuccai miatt) annak kitűnő, biztonságos, kényelmes családi autó választás lehet. És én is azt mondom fogadd meg az előttem szólók tanácsait is :-)
"Nekem az a bajom ezzel a funkcióval, hogy országúton, valamint a magasabb sebességű városi utakon sem praktikus, mert amint túllépem a beállított sebességet, a MaxiDOT kijelzőn csak a beállított sebesség túllépésére figyelmeztető üzenet olvasható, mást nem ír ki addig, míg le nem lassítok..."
HA A KAR ALJÁN LÉVŐ NULLÁZÓT MEGNYOMOD, AKKOR LASSITÁS NÉLKÜL ELTŰNIK AZ ÜZENET, DE HA JÓL EMLÉKSZEM AKKOR HA 3-5 PERCNÉL TOVÁBB FELETTE VAGY A BEÁLLITOTT ÉRTÉKNEK AKKOR AUTOMATIKUSAN ELTÜNIK A FIGYELMEZTETŐ ÜZENET