Keresés

Részletes keresés

boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 232
Előzmény: Nagylexikon (230)
Thor der Gott Creative Commons License 2008.01.30 0 0 231
Én nem azt mondtam, hogy csináltam, hanem hogy ettem ! :-))
Mondjuk lehet, a Szinbád étteremben elmondják...
Előzmény: Nagylexikon (230)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 230
Hamár spenótpuding, akkor kérek egy olyan receptet is.
Előzmény: Thor der Gott (228)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 229

Ezt nagyon köszönöm. A rokonunk közel lakik a Belvedere-hez, el fogunk menni.

Spenótpudingot még nem ettem, csak tudom, hogy létezik. Finom lehet!

Előzmény: Thor der Gott (228)
Thor der Gott Creative Commons License 2008.01.30 0 0 228
Na akkor egyszer térj be a Salm Bräu (ez itt a reklám helye !) nevű vendéglátóipar egységbe (póriasan: bejzli) a Belvedere mellett és kérj egy adagot. Képzeld el, amint kihozzák és szemmel láthatóan rendesen sok hagymaszelet kandikál ki belőle. Valami felséges !
Ja ! Persze nem fejessalátával, hanem mindenféle zöldséggel adják !

Nyam, nyam, nyaaaaaam !

Hamár spenót !
Ettetek már spenótpudingot sajtmártással ?
Előzmény: boci boci tarka (227)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 227

A spenót mindenhogy mennyei!

 

Bécsben még nem ettem, csak feltűntek receptek a látókörömben, amelyekben a nokedlit tejjel készítik. Aztán én is megpróbáltam egyszer úgy, és egészen különlegesen finom tőle maga a galuska is.

Előzmény: Thor der Gott (225)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 226

 

Nem hentesbolt. Piac, őstermelő néne, számla nékül...(hentesnél még nem volt szerencsém libához. Max. részleteiben...)

Előzmény: boci boci tarka (224)
Thor der Gott Creative Commons License 2008.01.30 0 0 225
No kérem tartozom egy vallomással: sohasenem szerettem a káposztás cvekkedlit !
Ellenberger a spenot jöhet, persze jó fokhajmásan, tejbe áztatott zsemlekockákkal "higítva" ! Aztán rája tükör- vagy fött tojgli, vagy bundáskenyér, vagy csak így simán egy nagy szelet piritóssal, vagy sima kenyérrel. Nyam !

Gránátos kocka ? Van annak böcsületes neve is: granadirmars. Azt a rézfánfütyülőjét !


Bécsben ettetek már tojásosnokedlit ?
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 224

A hentesboltok is ilyen drágák arrafelé?

Mondjuk a liba nem a legolcsóbb hús, én is csak egy évben egyszer veszek egészet.

Előzmény: MayItBe (223)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 223

 

Nem nagy libák, kb. hatan laknak jól belőle. Nekem is szokott lenni egy üveg zsír és az összes hájat leszedem és a májjal együtt lesütöm.

De ezt a pénzt már sokalltam. Ha a tömöttért kér ennyit, azt valahol megértem: azzal van meló is.

Az idén kolbászos és aszalt barackos töltött karaj volt, párolt káposztával meg rösztivel. Kicsit sajnálom a libát, de attól tartok, olcsóbb nem lesz...szóval lemondhatunk róla.

 

 

Előzmény: boci boci tarka (220)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 222
Köszi. Próbálkozom :)
Előzmény: Draco Domesticus (214)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 221
Jaaaa, hát én is kis cukron pirítom, de ezzel vége is az édesítésnek!
Előzmény: Draco Domesticus (218)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 220

Na, az tényleg aranyért van. Én egyszer egy évben, Márton napkor veszek egy nagyobb libát ismerős hentesnél: kb. 7000 Ft (pontosabban nem tudom, mert a zuram vette), de 5 és fél, 6 kiló körül volt.

Tképpen nagyon megéri, sokmindent lehet készíteni belőle, s még egy kis zsír is kijön belőle.

Előzmény: MayItBe (216)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.30 0 0 219
Egészségtekre váljék!

Megyek, megnézem kit gyötör ma Dr. House.
Előzmény: boci boci tarka (217)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.30 0 0 218
És hogy ontopic is legyek, beismerő vallomást teszek cvekedli ügyben:

A hozzávaló káposztát karamellizált cukron kezdem pirítani, majd sózom, a végén pedig borsozom. Asztalnál + só, bors, ha kell még rá. De az indítástól édeskés is, az édesnek és sósnak valami harmónába kell összeállni, (úgy ahogy nektek itt nem sikerült)

(-:)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 217
Kösz! A hétvégén megcsinálom!
Előzmény: Draco Domesticus (214)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 216

 

Ja, mikor Esztergomban nyaraltunk, onnan hordtuk a jó kis ZlatyBazantot...más világ.

 

Évek óta libát veszek karácsonyra. Az idén nem voltam hajlandó kifizetni érte 8500 forintot a piacon. Az öreglány minden évben emel, minimum ötszázat, most ezret...és ez nem hízott, csak olyan sima liba...

Előzmény: boci boci tarka (211)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 215
DDDDDD
Előzmény: mavtelep (212)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.30 0 0 214
Akkor bociszeműnek és lexikonszeműnek is:

Vagdossunk össze füstölt szalonnát (jó kis koleszterinmentes mangalicáét), olvasszuk ki, és a pörcöket tegyük félre.

A zsömléket (fejenként elég egy) egy-két napig hagyjuk szikkadni, mert akkor könnyebben vághatók. Az akció napján faragjuk őket szögletesre. Vagyis vágjuk le a domború tetejét, a 4 oldalát, hogy egy kockánk maradjon. Ezt a kockát aprítsuk fel kis kockákra, pirítsuk meg a szalonnazsíron, hagyjuk hűlni.

A "szabászati hulladékot" áztassuk tejbe, míg megpuhul, majd csavarjuk ki.

Készítsünk kevés galuskatésztát (tojás, liszt, kevés víz, só). Ez lesz a csiriz, ami az egészet összetartja.

Most pedig mindent bele! A pörcöket is. Gyúrjuk össze, formázzuk cipóvá.

Áldozzunk fel egy konyharuhát (kisebb mennyiségnél egy nagy férfizsebkendőt), zsírral kenjük be, göngyöljük bele a cipót, a két végét egy kicsit tekerjük meg és kössük össze a konyhai fehér cérnánkkal.

Lobogva forró sós vízben nagyságától függően 20-30 percig főzzük. Mindezt időzítsük tálalás előttre, mert melegíteni macerás. Ha kihalásztuk, bontsuk ki, és szeleteljük fel.

Ugyanebből az anyagból külön gombócokat is lehet főzni, de az macera, mert mindegyiket vizes kézzel kell formázni, és csupa ragacs leszel. Szalvétában egyszerűbb. (A szalvétát pár óráig áztassuk elő, mielőtt a mosásba tennénk.)

Aki nem akarja bele a szalonnát kihagyhatja (bár veszteség éri), akkor tegyen bele fűszereket: bors, petrezselyem jól illik hozzá. Valahol olvastam apróra vágott füstölt húsos változatot is, az pl. lehet pulykából is.




javított állomány Creative Commons License 2008.01.30 0 0 213

"A falusi asszonyok...."

Áfás számlát tudnak adni?

Előzmény: boci boci tarka (211)
mavtelep Creative Commons License 2008.01.30 0 0 212
Akkor most majd jól felismernek ::::::)))))
Előzmény: boci boci tarka (208)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 211

Az már nem jó!

 

Én a szlovák határon élek, itt más árak vannak. Szoktam ott is (Szlovákiában) vásárolni zöldséget, amikor megyünk sörért.

A falusi asszonyok az ABC előtt árulják a portékájukat.

Előzmény: MayItBe (206)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 210
:D
Előzmény: boci boci tarka (208)
mavtelep Creative Commons License 2008.01.30 0 0 209
Pardon, mellépöttyintettem...
Előzmény: mavtelep (207)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 208

Na, akkor mostmár tudom, miért vagy olyan kövér!   :O))

(Bocs az IRL-ért!)

Előzmény: mavtelep (204)
mavtelep Creative Commons License 2008.01.30 0 0 207

 

Előzmény: mavtelep (204)
MayItBe Creative Commons License 2008.01.30 0 0 206

 

Aha...itt az osztrákokhoz mérik az árakat a piacon. Gyakorlatilag aranyárban gondolkodj!

 

Előzmény: boci boci tarka (201)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 205
Akkor marad a kofa, vagy a bio, bár ez utóbbi ölég drága.
Előzmény: MayItBe (200)
mavtelep Creative Commons License 2008.01.30 0 0 204
A cukrot is cukorral kell enni !
Előzmény: boci boci tarka (203)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.30 0 0 203
Ja! Mert te is egy cukros elhajló vagy! :O)
Előzmény: mavtelep (197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!