Keresés

Részletes keresés

modellező Creative Commons License 1999.11.25 0 0 151
Forgalomba hozzák-e Mo-on a Doom Models termékeit azt nem tudom,de van egy telefonszámom, próbálj azon érdeklődni.
Domonkos András (62)326-376

Ha jutsz valamire tedd föl ide.
2 éve kaptam ezt a számot egy modellkiállításon. Remélem még jó.
Az árakat nézve nem igazán magyar modellezőknek készítik a modelleket.
Nekem most készítenek egy M44-est. Vasárnap ha minden igaz megkapom. Az ára 20 és 25000Ft közt lesz. Nem a Doom Models.
Majd megírom a véleményemet.

malacka Creative Commons License 1999.11.25 0 0 150
Hm, lemaradt a vége és a kérdés, tehát mégegyszer:

www.dom-models.de/domelok.htm vagy domdlok.htm

Ezeket a cuccokat Mo-on hol lehet megvenni?????????????????????????

Előzmény: malacka (141)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.24 0 0 149
Hat..az ara tenyleg eleg huzos, alt. 17 korul mennek. De megnezem, mert mar nagyon szeretnek egy ilyet :-) Most meg jon a karacsony, talan sikerul a csaladot rabeszelnem :-)

Ami viszont fontosabb, es biztos hogy veszek: hazak. Be kellene mar surgosen fejezni az asztalt...

Előzmény: Nogo (148)
Nogo Creative Commons License 1999.11.24 0 0 148
Elég húzós az ára: 19000Ft. Nagyon szépen van átfestve (tehát nem az eredeti PIKO csíkos), ha jól láttam 019 a száma. Én ott vettem nemrég az én 020-asomat (még Te ajánlottad régen), hasonló állapotú ez is.
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.24 0 0 147
Nem tudod véletlenül az árát? Eredeti magyar festés, vagy átfestett (csíkos/narancssárga vagy bordó)?

Bocs a sok kérdésért :-)

Előzmény: Nogo (146)
Nogo Creative Commons License 1999.11.24 0 0 146
A Teréz körúti boltban HO-s NOHAB van magyar festéssel. Hátha valakit érdekel.
Csokis2 Creative Commons License 1999.11.24 0 0 145
Sajnos mas az irany. :-) Az unokaocsemnek csinalok egy kb. 50*50-centis alapteruletu fa lovagvarat, leeresztheto hiddal, kuttal a varudvaron, felhuzato zaszloval, stb. Szerintem jo lesz, de arra gondoltam, hogy milyen jol nezne ki alatta egy kis hegy, egy felfele vezeto ut, meg egy vararok. Na, ehhez kene a papirmase.
Egyebkent valamikor TT-m volt, mert az fert el a szulok 2 m2-es rajzasztalan. Mivel 60 m2-en laktunk negyen, igy nem lehetett allando terepasztalom, csak az iskolai szunetekben kaptam ket hetre helyet a hallban, hogy osszerakhassak valamit. Akkor persze nagy barkacsolasban voltunk apammal, egyszer-ketszer meg egy ketszintest is osszehoztunk. Aztan persze anyai tiltakozasra (takaritani akart :-) ) meg kellett szuntetni, de addig nagyon jo volt.
Hali: Csokis
Előzmény: modellező (137)
UFÓ Creative Commons License 1999.11.23 0 0 144
Szisztok! Kezdő vasútmodellező vagyok. A szobámba akarok körbe egy terepasztalt. A kérdésem az lenne, hogy hány fokos emelkedőn képes felmenni egy normál nagyságú szerelvény? ( TT )

Válaszokat vagy az e-mail címemre vagy ide írjatok!

Előre is köszönöm !

Előzmény: Törölt nick (8)
UFÓ Creative Commons License 1999.11.23 0 0 143
Szisztok! Kezdő vasútmodellező vagyok. A szobámba akarok körbe egy terepasztalt. A kérdésem az lenne, hogy hány fokos emelkedőn képes felmenni egy normál nagyságú szerelvény? ( TT )

Válaszokat vagy az e-mail címemre vagy ide írjatok!

Előre is köszönöm !

UFÓ Creative Commons License 1999.11.23 0 0 142
őúú
malacka Creative Commons License 1999.11.22 0 0 141
www.dom-models.de
Nogo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 140
A Nyugati pu aluljárójában van egy kis antikvárium, ott pénteken láttam a barna Vasútmodellezés könyvet, eléggé beszerezhetetlen, úgyhogy akinek kell, az szerintem rohanjon érte!
Pitecus Creative Commons License 1999.11.21 0 0 139
Na itt van a terepasztalom. Bocs a rossz képért!!!
Pitecus Creative Commons License 1999.11.20 0 0 138
Sziasztok!
El kellene adnom a TT-s terempasztalomat, mert átnyergelek HO-ba
A terepasztal 5 váltós,félautomata, gyári alappal.
Van hozzá kb.:
6 mozdony
15 vagon házak+ egyéb tereptárgy+ trafó
Legközelebb képet is felscennelek hozzá
i.á.: 28 eHUF
modellező Creative Commons License 1999.11.19 0 0 137
Építheted tojástartókból is,csak nem tudom, hogy milyen vonat illik egy holdbéli tájra.
Félre a tréfával! Jó lenne tudni, milyen lesz a pálya vonalvezetése, illetve hány szintet tervezel. Ha egy szintes, akkor a domb alapjának használhatsz tojástartót is vagy gombóccá gyűrt újságpapírt, amit átitatsz ragsztóval, erre ragasztod a papírhéjat.
Hagyd a rétegeket megszáradni. Megy az építés elég gyorsan, csak csinálni kell.

Milyen méretarányú vasutad van?

Előzmény: Csokis2 (136)
Csokis2 Creative Commons License 1999.11.19 0 0 136
Koszi, csak szomoru lettem. Azt hittem, hogy tojastartokbol van valahogy, de ez azert eleg macerasnak tunik. Azert Karacsonyig meg van idom, ugyhogy valoszinuleg belevagok.
Előzmény: modellező (134)
Nogo Creative Commons License 1999.11.19 0 0 135
Voltam tegnap a Roco-boltban. Kellemesen csalódtam az árakban, 20- 30 ezrekért árulják a mozdonyokat. Persze ez is drága (ez nem egy olcsó hobbi), de hol van ez a Szili árához? A 1014-es, ha jól láttam 26 000 Ft. A Deákék nagyon el vannak szállva, a boltjukban 30-40 e-ért láttam használt gőzösöket, amiket akkor nem tartottam drágának, de most olyan gyönyörű, új(!) gyorsvonati gőzöst láttam harmincvalahány-ezerért, hogy meg is vettem volna, ha lenne annyi pénzem. 2000 előtt még mindenképpen benevezek valamilyen gépre.
modellező Creative Commons License 1999.11.18 0 0 134
Megpróbálom röviden leírni a papírmasé készítését.
A bevonni kívánt felületet kösd össze dróttal, vagy vastagabb papírkarton csíkokkal. Ez adja az egésznek a vázát. Erre enyvvel átitatott újságpapírt kell ragasztani /én híg faipari ragasztót használtam, az is vízzel hígítható/. Száradás után ójabb réteget kell felvinni. Négy réteg után már elé szilárd ahhoz hogy megtartsa a fákat. Ha ez kész van, akkor bekenve sűrű, de még kenhető ragasztóval, fel lehet rá szórni a fű utánzatot, be lehet festeni a megfelelő színre, föl lehet rakni a fákat.
A vázat a szintek között kell elkészíteni, mint egy domboldalt.
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.17 0 0 133
/me sajnos nem ismeri a papirmase keszitesi modozatait...
A barna, regi modellvasut konyvben nincs benne veletlenul?
Előzmény: Csokis2 (132)
Csokis2 Creative Commons License 1999.11.16 0 0 132
Ennyi sok epitkezo, es senki nem tudja, hogy kell papirmaset kesziteni? :-(
modellező Creative Commons License 1999.11.16 0 0 131
Sziasztok!
Most találtam rá erre a topicra.
Magam is most építem a terepasztalomat. Nem lesz nagy, csak 200*100-as.
Emellett kiállításokra is szoktam menni a fiammal, akit sikerült megfertőznöm.
Most is lesz kiállítás, ha jól tudom 19-től 28-ig Kecskeméten. A pontos helyét nem tudom. Valaki esetleg tud erről közelebbit?
Van-e valakinek eladó Szergeje akár sérülten vagy hibásan. A festése is lehet akármilyen kopott.

modellező

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.15 0 0 130
A Gigantot is, es a dizel Gigant kasznijat is aruljak a borzen. Szerintem, a 130-as alapjaira egesz korrekt gepet lehetne epiteni beloluk, plane, hogy az M63 forgovazait is megveheted! (Legalabbis az oldal-darabokat, de azokbol mar csak egy lepes a teljes keret.)
Előzmény: Nogo (129)
Nogo Creative Commons License 1999.11.15 0 0 129
Úgy legyen! És ha már lesz Gigant, akkor Dízel-gigant is!
Előzmény: division by zero (125)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.14 0 0 128
Most kuldtek ezt a linket, egy epulo honlape, nezzetek meg ha akad idotok: http://www.extra.hu/viessmann/index.html
Csokis2 Creative Commons License 1999.11.14 0 0 127
Kedves Profik! El tudja mondani nekem valaki, hogy kell papirmaset csinalni? Otthon allnak a tojastarto hegyek es ebbol hegynek kene lennie karacsonyra. Szoval atadjatok a szaktudast?
Koszi: Csokis
gyurmosz Creative Commons License 1999.11.13 0 0 126
Én is olvastam valami ilyesmit. Egyébként a börzén lehet venni Gigant mozdonytestet.
Előzmény: division by zero (125)
division by zero Creative Commons License 1999.11.13 0 0 125
úgy tudom készül a Gigant!
Előzmény: Nogo (121)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.13 0 0 124
Az elozo hozzaszolasom elso ket sora sajnos osszekeveredett valami technikai malor miatt :-( bocs.
Allitolag a Deak-fele szilit a borzen mar 20 korul is arultak. Az asztal, amit epitgetek, nem magyar stilusu lesz, de szeretnek majd egy-ket magyar gepet is, vitrinbe vagy nekik kulon epiteni egy kis palyat.
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.13 0 0 123
Volt azonban egy dolog, amit még csak elvileg se tudtam. Nevezetesen arról
Kaptam egy levelet, segitseget ker egy srac, de en nem tudok neki segiteni, mert a digitalis modellezes teren nem vagyok tulzottan otthon.
Ime:
"...van szó, hogy szeretnék korrekt foglaltság érzékelést csinálni. Az már
eldöntött, hogy DCC vezérlésű pálya és mozdonyok lesznek, de az ahhoz
kapható standard foglaltság érzékelő eszközök is csak a motor jelenlétét
érzékelik. Márpedig a vasúton -- és ha már egyszer modellezünk, akkor
induljunk ki abból -- nem a motor, hanem a tengelyek helyzete határozza meg,
hogy mely foglaltsági szakaszon van foglaltság. Tehát a motorral nem
rendelkező járművel foglaltságát is érzékelik a berendezések. Mellesleg ez
nem egy buta gondolat egy modell pályán sem. A gép elmegy körbejárni a
szerelvényt, akkor egy álló szerelvényt jár körbe, aminek a foglaltságát
csak akkor tudod visszajelenteni a kezelőpulton (vagy a monitoron vagy a
mikrosütőn), ha a nem motoros járművek foglaltságát is érzékeled. De akkor
mi van a vezérlő áramkörrel...? Abban ugye lesz egy szép nagy zárlat, ha a
kocsik kerekei között is folyik az áram. -- No ez az én nagy problémám.
Lehet, hogy alapból hülyén állok a megoldáshoz; mindenesetre a cél az, hogy
valamennyi jármű foglaltsága érzékelhető legyen.
Hosszú a levél, de azt még elmondom, hogy természetesen az olyan trückök,
hogy elhaladó tengelyek számlálása, vágány fölötti súly érzékelése, stb. nem
jönnek számításba."

Ha valaki tud, segitsen, tovabbitom neki a valaszt, a neveben is koszonom.

Nogo Creative Commons License 1999.11.13 0 0 122
„Egy viszonylag jó állapotú PIKO mozdony szerintem úgy 5-6 ezer Forint lehet, de mondjuk egy NOHAB ennek akár a kétszerese is."

Vagy még drágább. Én néhány hete vettem egy Nohabot 17e Ft-ért. A többi mozdonyomért összesen nem fizettem ennyit (pedig azok újak), meg nem tökéletes a kidolgozása (túl nagyok a lámpák), de a Nohab az Nohab. És magyar festésű! Az előző tulaj nagyon szépen átfestette maira, 020-as lett a száma. A szerkezete is érdekes, mindkét forgóvázban van motor. Még Matiz ajánlotta a VONATBUZULLS topicban jó régen. Köszönöm Matiz!
Bár sajnos nincs terepasztalom (régen volt, de hely- meg időhiány miatt össze lett csomagolva), a mozdonyok egy vitrinben figyelnek. Egy BR 01-es, egy BR 38-as (gyönyörűek!), egy Csörgő, és most már a Nohab is. Remélem lesz ez még több is (egy Szili például).
Egyébként a Deák szaküzletben van most egy Nohab szintén 17 000-ért, dán festéssel.

Előzmény: gyurmosz (118)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!