Keresés

Részletes keresés

k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 232
HELYREIGAZÍTÁS

Azér én is tudok, leírom a helyes e-mail címemet, hogy a régi ideiglenesen nem jó stb., de azér a linket elrontom.
Tehát a most működő e-mail címeim (ezek későbbiekben is fognak menni, de később a többi is) most már helyes linkkel:
k_gergo@bolyai-szhely.sulinet.hu
k_gergo@freemail.hu

Előzmény: k_gergo (230)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 231
A WinOnCD 3.6 Power Edition extra szolgáltatásokat is tud, ezeket fejből nem is tudom mind, meg lusta is vagyok összeszedni.
A Padus DiscJuggler a világ legjobb CD-másoló progija, mindössze pár mega.

192 kbps felett ISO alapú MP3 tömörítőt (Sound Limit) ajánlok, az alatt pedig a legújabb Fraunhofert. Látogass el az MP3 Pro Clubhoz és iratkozz fel a levlistájukra (ez fontos)!
Nem nagyobb mintavétellel tömörítesz, hanem nagyobb bitrate-tel.
Én 128 kbps-t szánok arra, amit csak úgy fel kívánok írni CD-re, ami jó minőségben kell, ott 256 kbps a megfelelő, e fölött már tök fölösleges csomagolni.

Természetesen a grabbelt file-okat én is meghallgatom (nézni gyakran lusta vagyok), de csak tömörítés után. Azt is csak a biztonság kedvéért.

Előzmény: morpet (229)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 230
Figyelem!

Aki nekem levelet kűdött nemrég a k_gergo@bolyai.bdtf.hu vagy a k_gergo@k-gergo.dhs.org címre, azt sajnos mostanában nem kapom meg. Elmagyarázom a helyzetet.
A sulinknak két netkapcsolata van. Az egyik bérelt analóg vonalon a BDTF (fősuli) felé 128 kbps, a fősulin a kábelmodem bedobta a törülközőt. A másik ISDN 64 kbps-en a sulinet, na erről nem akarok véleményt nyilvánítani... Elvileg a főiskolán a DNS adatbázisba beírták, hogy a bolyai.bdtf.hu-ra érkező maileket a server.bolyai-szhely.sulinet.hu kezelje, de ez még nem működik, nem tudom, hogy mit szúrtak el. A modem megjavítása felesleges, mert úgyis gyorsabbat szeretne a suli, meg a főiskola új routert kap, amihez viszont a régi modem nem fog passzolni. Ideiglenes megoldásként valahonnan megpróbálnak szerezni kölcsönbe egy kábelmodemet. Addig is a sulineten nyomulunk (már amennyire azon lehet), tehát a leveleimet küldjétek a
k_gergo@bolyai-szhely.sulinet.hu
címre (ezt javaslom, mivel ez azonos a bolyai.bdtf.hu mailszerverrel, de így a sulineten keresztül elérhető), de a k_gergo@freemail.hu is megteszi.
Előzmény: morpet (229)
morpet Creative Commons License 1999.11.08 0 0 229
k_gergo: irtam neked levelet a mult heten, de a szerveretek nem kapta meg vmi Connection Time Out hiba miatt. Mennyiben jobb a WOC Power Edition a sima 3.6-osnal? Discjugglerem nincs, mekkora es milyen program az?

"192 felett ISO alapú tömörítők ajánlottak"
Ez mit is jelent?
Amugy ti melyik tomorites mellett teszitek le a voksotokat (+indoklas!!!)? A neten a 128-as a leggyakoribb. Ugy kb 1 perc 1 mega. Mennyivel valtozik ez, ha nagyobb mintavetellel tomoritunk?

A grabbelt fajlokat en is meg szoktam nezni, jobb hijan Wave Studioval, de marha uncsi dolog. Az ASUS CD olvasom gyakorta kovetett el grab hibat, a Yamaha iro meg sosem.

k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 228
Érdekes, én rögtön MP3-ba grabbelek, aztán végighallgatom, és ha lenne benne hiba, akkor újragrabbelném, de nincs benne hiba, és a vinyómat nem nyaggatom azzal, hogy tök fölöslegesen valamit felírjon aztán olvassa újra és írja MP3-ba. Persze ha egy CD-t sürgősen grabbelnem kell, mivel a tulajdonos el akarja vinni gyorsan, akkor WAV-ba teszem, és utána MP3-ba. Nálam sosem szokott pattogni. Lehet, hogy túl jól grabbel a CD-íróm és nincsen 6 cm mély és 5 méter hosszú karist a CD-n, de még sosem tapasztaltam, kivéve bizonyos CD-grabbelő progiknál (pl. WinDAC), de azt rögtön uninstalláltam. Az Easy CD-DA Extractor nálam még sosem tett pattogást a grabbelt anyagra.
Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 227
Senki nem említi, de szerintem életveszélyes rögtön MP3-ba tömöríteni cédéről! A grabbelésnél igen gyakran csúsznak be pattogások, sőt, van, amikor konstans zajt vagy ismétlődő pár tizedmp-es részletet szed le a cédérom, és ha ezt egyből MP3-ba nyomatjuk, akkor az is hibás lesz természetesen. Én nem vacak olvasókkal szoktam grabbelni (Plextor 12x SCSI, Yamaha 401t SCSI, Sony CDU 701 IDE), de ezekkel is gyakran előfordul, hogy hibásan szedik le az anyagot. Szóval mindig átnézem a leszedett cuccot, Sound Forgeban. Nem mondom, hogy mindig végig kell hallgatni (nincs rá ennyi edeje senkinek), de kis tapasztalattal már a WAV file képéről is látszik, van-e valahol hiba benne.
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 226
Ha van CD-íród, akkkor lehetőség szerint azzal grabbelj, mivel annak a legpontosabb a fejpozícionálása és az a legmegbízhatóbb. (Pl. van olyan CD, amit az olvasómmal egyszerűen nem tudtam beolvasni, az íróm pedig minden további nélkül beolvasta.)
Mondjuk az Easy CD-DA Extractor vagy az Audiograbber megfelel, ha jó az cd drive-od, akkor a jitter bekapcsolása nem szükséges. Valahogy a CDCOPY nem nyerte el a tetszésemet. A legkönnyebben talán az Easy CD-DA Extractorral lehet rögtön MP3-ba csomagolni, de mondjuk csomagolhatsz Windows Media Audioba is, ha van ACM codeced a Windows alá.
Keresd meg az MP3 Pro Clubot a neten, iratkozz fel a levlistájukra, mivel mindig változik a címük, és így megkapod e-mailben, hogy éppen mi az URL-jük. Ott aztán letölthetsz minden jó dolgot. Pl. a Radiumtól töltsed le a Fraunhofer MP3 codec-et, aminek a minősége össze sem hasonlítható természetesen a régi 128 kbps-es pluginnel, amit az MP3 compressor által lett ismertté. Ez már tud 320 kbps-sel is tömöríteni, bár 192 felett ISO alapú tömörítők ajánlottak, ajánlom a Sound Limitet, a blade elég gyenge, a SoloH pedig rohadt lassú, minősége pedig nem sokkal jobb. (Ha felteszed a Radium Fraunhofer MP3 codecet, előtte töröld le a régi Fraunhofer MP3 codecet, ha van.)
Szóval akkor jó a grabbelő progi (vagy akkor van jól beállítva), ha hiba esetén leáll (vagy legalábbis hibát jelez), hogy nem jó, és nem tesz szó nélkül a wav-ba hibát. El tudom azt is képzelni, hogy a CD-drive-odban van a hiba. Mindenképpen márkással grabbelj! Milyened van?
http://www.poikosoft.com/
Előzmény: amigatya (225)
amigatya Creative Commons License 1999.11.08 0 0 225
Melyik a legtutibb grebbelő progi? Sajnos rengeteg 'ramaty' állapotú, agyonkarcolt CD-vel találkozok (kölcsönző) és ezeket az általam ismert progik sokszor nem tudják hibamentesen grebbelni. Akinek van tapasztalata e téren kérem írja meg! Köszi!
k_gergo Creative Commons License 1999.11.07 0 0 224
Megtaláltam, hogy mire akartál volna linkelni, szerintem a http://cdgrab.pganet.com-ra.
Előzmény: Mike (222)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.07 0 0 223
Na ja, a Pana írók nem írnak túl, de mentségemre legyen mondva, a CD-írómat nem vettem, hanem kaptam, szóval nem sok beleszólásom volt a dologba.
WinOnCD is tud túlírni... Írj meg egy nagyobb image-et vinyóra és azt pedig felírhatod CD-re DiscJugglerben...
Nemtom te hogy vagy vele, de a cdgrab.pganet.hu DNS (legalábbis nálam) nem található.
Előzmény: Mike (222)
Mike Creative Commons License 1999.11.05 0 0 222
A WinOnCD-vel nem lehet tulirni, bar ha jol tudom a Pana irokkal sem kifejezetten.
Na csak ennyi.

Van ket erdekes oldal, ha meg valaki nem ismerne ezeket:
CDmaster az extra-n
CDGrab.Hu PPeter gondozasaban
itt olvastam, miert fagy ki a Plexi tuliraskor, bar nekem eddig vegeredmenyben mindig megcsinalta a lemezt.

Ha elbenaztam volna linkeket:
http://www.extra.hu/cdmaster
http://cdgrab.pganet.hu

Udv, Mike

Előzmény: k_gergo (220)
Mike Creative Commons License 1999.11.04 0 0 221
Ki eppen nem halt, csak senki nem irt bele semmit.
Kiveve Ont! Udv!

Mike
:)

k_gergo Creative Commons License 1999.11.04 0 0 220
Azóta kipróbáltam a Nerot, bizonyos célokra kifejezetten ajánlom mindenkinek, bár néhány dolog hiányzik belőle, ami mondjuk a WinOnCD-ben benne van, valami viszont a Neroban van meg és a WinOnCD-ben nincsen. Szerintem egy CD sima megírására a WinOnCD 3.6 Power Edition a legjobb és legkényelmesebb, bár ez egy magánvélemény.
Ami miatt ezt a hozzászólást írom, az az, hogy ha valakinek a tegnap leírt módon, WinOnCD 3.6-tal írt CD-je nem olvasható (vagy csak az audio trackek láthatóak) a CD-olvasójában, CD-lejátszójában és a CD-írójában sem, akkor új CD-írót kell venni. Ha csak az audio trackek látszanak a CD-olvasójában, akkor valószínűleg olyan ősrégi, hogy a multisession szabványt nem kezeli, le kell cserélni. Ha egyáltalán nem olvassa (ez vonatkozik a CD-lejátszóra és a CD-olvasóra is), akkor ki kell dobni... Ha meg sem tudja a CD-író írni ezt a CD-t, akkor meg a CD-írót kell kidobni...
(CD-lejátszó alatt azt a kütyüt értem, amit az erősítőre szoktak rádugni vagy valamilyen hasonló eszközt (Discman stb.), CD-olvasó alatt a gépben található nagyjából téglatest alakú általában fehér és szürke árnyalatokban kapható eszközt, amit egyesek pohártartónak néznek. A CD-író fogalmának elmagyarázását nem tartom szükségesnek.)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.03 0 0 219
Tudom, hogy ez a topic már kihalt, de azért megírom a véleményemet az audio és adat multisessionös keveréséről, hátha valaki elolvassa.
Én már több CD-t megírtam WinOnCD 3.6 Power Editionben úgy, hogy először a Data trackeket felírtam Don't Close CD-vel, majd a Disc Infoban a Sessiont lezártam, azután a félkész CD-ről vinyóra másoltam a cda file-okat, majd a data tracket simán (ISO9660/Joliet és NEM Append Session) megírtam, de úgy, hogy a cda file-okat is beletettem, így a CD-t Audio CD-nek IS (nem kizárólag annak) kezeli csomó progi (pl. Winamp), mivel a cda file-ok alapján eltalál az audio trackre. Tehát simán megírtam a data tracket, majd lezártam a CD-t, bár lehetett volna nem lezárni is, hogy később még írjak rá. Az így megírt CD-t tökéletesen látják a CD deckek stb., csak az audio trackek látszanak rajta, tök olyan a szemében, mint egy sima audio CD. A Windows felismeri a filerendszert, de mondjuk a cdplayer.exe Audio CD-ként kezeli, és ő is csak az audio trackeket látja. Az Easy CD-DA Extractor látja a végén a data tracket is, de ez nem zavar senkit sem. A CD-Extrát meg azért nem szeretem, mert ott minden hülye információt (title, artist, ISBN stb) kérdez a WinOnCD, jobban szeretem, hogyha teljesen én kontrollálom a CD-írást.
Amúgy egy SCSI Panasonic (gyengébbek kedvéért: Matsushita) CW-7502-m van, 4/8-as, meg vagyok vele elégedve, bár most egy kicsit koszos a fej, mivel néhány nagyon gagyi CD-t elront, amit eddig mindig rendesen megírt. De el fog jönni a tisztításnak is az ideje...
Másolásvédett CD-ket pedig új DiscJugglerrel másolok, Ignore Read Errors és RAW read kijelölve. (Amúgy a RAW read nálam mindig be van kapcsolva, jobban megbízom a DiscJuggler hibajavító algoritmusában.) A read subcodes meg minden ilyen hülyeség is be van kapcsolva.
Nem tudom, ki hogyan van vele, de a CDRWIN egy hányás, legalábbis egyszerűség és gyors használat szempontjából. A Nero jónak néz ki, bár még nem használtam, csak megvan, azóta csak másoltam, azt pedig inkább a DiscJugglerre bízom. Az Adaptec izéje pedig ngyon nem tetszik. A WinOnCD profi hangszerkesztéseket tud csinálni On-The-Fly (!), MP3-mat rögtön audióba ír, nem is kell kicsomagolni WAV-ba, ezeket mondjuk adaptecék nem csinálták meg. (Ezenkívül az Adaptec nem is olyan áttekinthető, akárki akárhogy is élteti.)
Remélem segítettem azért valakinek ezzel az írományommal, mindenkinek jó CD-ír(t)ást kívánok!
netizen Creative Commons License 1999.10.25 0 0 218
En irok ECDC 3.5c-vel... Kell hozza egy kis proggi az installkor. Audio es data CD-ket tudok irni am mitsumi CR-2801TE irommal VCD-t ne
m.
Előzmény: division by zero (194)
micmaci Creative Commons License 1999.10.25 0 0 217
Még a régi,tokos tipusú Adaptec.
Előzmény: Mike (216)
Mike Creative Commons License 1999.10.25 0 0 216
Tipusa?
Előzmény: micmaci (215)
micmaci Creative Commons License 1999.10.25 0 0 215
Én olyan 1400 db cd-t írtam már és lekopogom, hogy még mindig tökéletes az íróm.
Mike Creative Commons License 1999.10.25 0 0 214
Hat... 100-200 tenyleg nem valami sok.
Előzmény: kaviat (213)
kaviat Creative Commons License 1999.10.25 0 0 213
könnyen lehet, nekünk ezexerint nem volt szerencsénk, vagy rosszabb modelt fogtunk ki, de a Plasmon bizony 2 év mulva már elég sok lemezt ront el, és néha azokat amiket látszólag megírt rendesen, nem olvassa semmi.. /mindezt persze kevesebb mint 100-200 CD után/.. viszont ez az 1000 írás jó jel, ezexerint az újabb modelek már strapabíróbbak...

.kav]4t

Előzmény: Mike (212)
Mike Creative Commons License 1999.10.25 0 0 212
Maradjunk annyiban, hogy 1000-1200 iras utan. Ugyhogy, ha nem akarsz nagyuzemi irast folytatni, nyugodtan vehetsz otthonra is. Ha csak 100 CD-t irsz egy evben (es ez is sok) az is 10 ev.

Mike

Előzmény: kaviat (211)
kaviat Creative Commons License 1999.10.24 0 0 211
azt mondják a suportos srácok, hogy az a baj igazából ezekkel a gépekkel, hogy hiába müxik eleinte xmilla speeddel rendesen, idő után elfárad benne a laser /ők tudják, eladtak már pár CDírót az elmúlt pár év alatt/... ez nagyjából annyit jelent, hogy 1-2 év múlva elkezdi elrontani a disceket, gondjaid vannak a visszaolvasással néhány régebbi CDrommal... oszt ott a szívás, hogy hiába mondod OK cseréljük ki a "fejet", addigra már teljesen kifutott a model, hozatni kell hozzá a cuccost és az már olyan baromi drága lesz, hogy azon a dellán vehecc magadnak new gépet... ezért se nagyon akarok itthonra írót venni.. esetleg érdemes 1/2 - 3/4 évenként eladni a gépet és újat venni..

.kav]4t

Mike Creative Commons License 1999.10.24 0 0 210
CD-R center
www.extra.hu/cdmaster
Előzmény: Soundkey (209)
Soundkey Creative Commons License 1999.10.23 0 0 209
Sziasztok! A cégnél ahol dolgozom vettünk egy cd írót. Eddig 2 cd másolásán vagyok túl...:-) , semmit nem tudok a cd írásról. A winOnCD 3.6-os sofware-t vettük. Azt kérdezném hogy PSX cd-t hogy kell másolni?
Mike Creative Commons License 1999.10.22 0 0 208
pl.: DiscJuggler
Előzmény: Piszkos Fred (203)
Mike Creative Commons License 1999.10.22 0 0 207
Kedves kaviat!
Nekem csak a kistesoja van (4220), de tenyleg baba! :)

Udv, Mike

Előzmény: kaviat (205)
Mike Creative Commons License 1999.10.22 0 0 206
Kedves badmad!

Csak vicc volt! (azert volt ott egy halom szmaj lee)
Ajanlom figyelmedbe a PentaComp-ot, kis tetelben ok az egyik legolcsobbak (persze kisker-t figyelembe veve, de mondom kis tetelben)

Udv, Mike

Előzmény: badmad (202)
kaviat Creative Commons License 1999.10.22 0 0 205
próbálgatom az új /persze már nem is annyira/ Plextor 8220 -ast, eddig minden írás jó lett, minden cdrom simán olvassa a 8x írt lemezeket, szóval eddig baba a cucc...

.kav]4t

Mr. Big Creative Commons License 1999.10.21 0 0 204
A lemezek kapcsan meg az is okozhat hasonlo hibat, ha sz@r cd-re irsz. Pl, a kodak cd-ket nem erdemes 4x-esen irni, mert 10-bol kettot elront. A TDK-val, es Philips-szel nincs gond. A filleres noname cd-kkel vigyazni kell, nekem volt olyan amelyiket meg 2x-esen is elrontotta....
Piszkos Fred Creative Commons License 1999.10.21 0 0 203
Tud valaki olyan progit, amivel hibas tracket hibas trackkent lehetne atmasolni?
Eppen tegnap vetem meg ugyanis a Heroes III ujabb palyait tartalmazo CD-t. Mivel ennek a CD-nek varhatoan meglehetosen nagy lesz a hasznalata nallam, ugy dontottem, hogy rogton megcsinalom rolla a biztonsagi masolatot. A 807-es track nem olvashato, ezert az iras megszakad. Volt mar korabban hasonlo problemam a Total Annihilitaions Kindoms-al, ott is ugyanigy a 807-es tracknal, csak arrol aztan kesobb kiderult, hogy nem olyan jo progi, hogy elkopjon... Gyanitom valami csunya masolasvedelmi kiserlettel allok szemben, es ezt a gephez kapott Adaptec Easy CD Creator nem birja megoldani. (Az, hogy csak a fileokat masolom at nem muxik, mar a Total Annihilations-nal kiprobaltam, de raellenoriznek, hogy az adott Track valoban olvashatatlan-e. )

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!