En az elso terepasztalomnal a vaganyzatot megrajzoltam a muegyetemi eveim alatt szervalt (2000Ft-s) A0-as Reiss (ne tessek roszra gondolni) rajzasztalomon 1:1-ben csomagolopapirra, majd szepen felragasztottam az alapra, es utana jatek volt a pontos sinfektetes (sot neha azon kellett kuszkodni, hogy az x sugaru piko sin tenyleg x sugaru ivet kovessen). Sot a fuvezes is egyszerubb volt mint deszkara.
Most ugye meg A0-as printer a cegnel ugyis csak porosodik...
Aki WR-t hasznal, kerdenem hogy menti ki kep (jpg, pcx, stb) formaban az tervet, mert en a www.sw4you.de-n talatam egy egesz jo hardcopy prg-t.
Ajanlom neked is az alantas helyet .
Igaz, hogy van sok tipus roco,fleischman, meg kato sinek is vannak, de nem problema a tervezes sem.
csinaltam sajat parametereket. Abbam kapcsolosintol kezdve a jelzos sin meg szetkapcsolo is keszitheto. En javareszt roco sineket hasznalok es meteres darabokkal.
Megterveztem szabvany sinekkel es lecsereltem flexire a rajzban. Mindjart mas lett a price erteke.(bar mindegy mit hoz ki).
Az lenne az. Bescanneltem a Palyatervek-ből a síneket, és egyszerűen összeraktam, mint az igazit. Még nem fejeztem be, idő hiányában, de nemsokára eljutok oda is (remélem).
OFF:
A csörgőhöz most találtam meg egy fogaskerék-szettet, még anno én cseréltem ki újakra a régi kopottakat :-) azóta már volt egy másik is, de már azt is eladtam :-) ha érdekel a 3 kocsi, amit írtam, szólj. remélem bevált az áramszedő!
ON
Terv-összevetés: a honlapomon van a (félkész) tervrajz, és a képeken is látható. A legfontosabb szempontok, az a rendelkezésre álló hely, a meglévő modellek és a várható költségek voltak. A PIKO pályatervekből vettem az ötletet.
A 183. sz.hozzászólásban ígértem a WR-es pályatervemet. Most 2 napig nem leszek, de péntek este felteszem.
Katalógusokon kívül még rendelkezem néhány pályaterv füzettel: PIKO, Fleischmann, ROCO H0, ROCO N.
Elég nagy anyag, és ismerve a scannelési és honlapépítési sebességemet (b0cs, de van robot is)nemtom, mikor tudok feltenni. (eddig a katalógusképeket preferáltam)
Ez a tervösszevetés jó ötlet. Én már majdnem kész vagyok az új asztalom építésével, még az utak és a peronok hiányoznak, meg az ágyazatot kell még rendbetennem (az olajfoltok kiigazítása, néhol ágyazatpótlás, stb.). Szóval ha valakit érdekel a terv, írjon.
Lajos: Engem erdekelne az XTRCad, ha meselnel rola, foleg a WR-rel osszehasonlitasban, mert bar beszelek nemetul, (az igeret szep szo de az Allgemeine Schutzverletzung meg szebb), sajna en csak azt az egy progit ismerem. Pl a WRben kifjezetten rossz, ha tobb elemet akarsz odebbrakni, es a kozelben vannak mas elemek is, neha nem is lehet felvenni azt, amit szeretnel. Viszont eleg egyszeruen lehet sajat elemkonyvtarat krealni.
Apropo, terepasztalepites, en is most kezdek sokadszorra bele, kene egy ket jo otlet. Nem lehetne megoldani, hogy az egyes terveket (kinek mi van kesz, vagy tervezes alatt, vagy csak almaiban) ossze lehetne vetni, talan mindenki oromere?
Mar igy is fustol szegeny a sok szili keptol utanna a 424-esek , majd egy vodor csorgokep.
utanna jonek a prospektusok. Majd az asszony kivasalja a gyurotteket. nyissal egy konytarat neki es en is oda teszem egy all-all konyvtaraba.
Nem sajnalod a csorit?
Persze, hogy érdekel minket a katalógus. Scannelhető azért még? Ha gyűrött, nem baj, jó erősen rácsukod a scanner fedelét. és már OK is :-)
Jut eszembe, hogyan scanneljem, az egész oldalt, vagy csak a modelleket? Email átküldés helyett inkább arra gondoltam, hogy ideiglenesen felteszem a tar.hu-ra, onnan könnyebb letölteni
Mi ist most csinaljuk az asztalunkat, es mar a biz-bert csibalgatom csak az eltunt a "releszekreny" amit a mar lebontott guritodombhoz hasznaltunk. A winrailba ugy emlekszem nem csak DM-ben lehet kiszamolni az arakat valahol beallithato FT-ra. En atirtam a ROCO arlistat.
Hat tenyleg marha draga. Csak a sin es az agyazat 100 lepedobe kerult. (Nejem nem is tudja mennyibe)
Vettunk egy viaduktot 25000 es veletlenul rajtamaradt a cetli. hu mit kaptunk mi ezert!!
En az XTRCad progit hasznalom szerintem jobb.
(izlesek es pofonok, mielott meg vitaba keverednenk).
En egy 4X3-as asztalt csinalgatok.
gondoltam a digire is. (almodozni meg szabad)
Ugy, hogy marad a meg a metrotol kiselejtezett biz-ber rellek amik 24V.-osak.
Matiz csoriije egesz jol birja a gyerekeket.
Az amerikai epp tegnap tanult repulni mert tompika a mikulasait akarta utaztatni jegy nelkul a nagyobbik gyerek ezt nem hagyta annyiban.
Az eggyik ivet ezerrel vette be.Ezt matuska megirigyelte volna.
Van egy par katalogusom(1 Db borondnyi)
kisse viseltesek (tepett, kutyaragta, 56-os :-))
kell belolle valami? Mert akkor reszletesebben osszevalogatom ami van.
Thanx, előre is.
OFF
Zipelve és <= 1 MB porciókban küldd légyszi, mert lehalok, míg letölti.
ENDOFF
Nálam sz@r a rendszer, vagy tényleg nem lehet a tar.hu-ra explorerrel rámenni?