Keresés

Részletes keresés

antoan Creative Commons License 1999.12.23 0 0 303
Üdvözlet a Tisztelt Társaságnak,
Lenne cserére, illetve aladásra szánt TT-s
anyag:2 db NOHAB (MÁV és Dán festésű),1 db DR-es BR118 vagy V180?? 14.000 HUF csak egyben!!! a 3 db. Esetleg gőzös is érdelkelne cserében, ugyanis mellékvonalat tervezek épiteni és hát abba ezek nem igen passzolnak...
Meg volna még egy Vasutmodellezés cimü könyv a Műszaki Kiadótól. Vajon mennyit ér ez most???? (a szerzője magyar, tehát nem német forditás)Akit érdekel emilezzen.
Udv Antoan

gyurmosz Creative Commons License 1999.12.23 0 0 302
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN MODELLEZŐTÁRSAMNAK!
gyurmosz Creative Commons License 1999.12.23 0 0 301
A nagy Szili szerintem is 1:32-es. Őt is Deák gyártja és működik is. Az LGB viszont még nála is nagyobb.
Előzmény: Törölt nick (298)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.23 0 0 300
Mindenkinek Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanok.
division by zero Creative Commons License 1999.12.22 0 0 299
olyasmire gondolok, I asszem a hivatalos neve 1:32 a méretaránya...
Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.22 0 0 298
A nagy Szili kb. akkora volt, mint a "kerti vasuthoz" (azt hiszem, LGB-nek hivjak) valok. Nem tudom, mukodik-e, bar ennyi penzert mar illene :-))
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.21 0 0 297
Nincs hozza semmi legjobb tudomasom szerint.
Sima editorral atirod az asztal mereret.
Ki kell szamolni milyen szorzoval szamol es azt kell neki megadni.(probalgasd)
Előzmény: Diablo1 (290)
division by zero Creative Commons License 1999.12.20 0 0 296
az a "bazi nagy" Szili nem lehetett 1:32-es?
Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.20 0 0 295
Ma voltam a Deák Modellsportnál, vettem egy átfestett MáV kocsit (Schicht) 2 epuletet (Kibri, Faller) es nemi terepszonyeget. Megerte, nagyon rendesek voltak; kaptam egy Trix katalogust is. Lehet ismet epitgetni az asztalt. Lattam a kinti vitrinukben egy nagyon jo otletet is, hogyan alakitsak ki keritest, bar egyenlore az megfelelo drotot meg nem sikerult elokeritenem.
Nem tudom, ki festette at a kocsit, anno DR kivitel lehetett, de szerintem jol sikerult (B tipusu). Ha lesz gep, teszek fel rola fenykepeket. Volt naluk kirakva egy bazi nagy :-)) Szili is, potom 248 (azaz kettoszaz-negyven-nyolc) ezer forintert.

Nogo, szerintem probalgasd, nem tudom, hol lehetne ilyen leirasokat szerezni. Ha vegkepp nem megy, akkor ismet csak a borze, talan akitol vetted, tud segiteni. (Ha mas nincs, akkor az oreg bacsitol, aki a szinpaddal szemben szokott lenni.)

Nogo Creative Commons License 1999.12.20 0 0 294
Sziasztok!
Kéréssel fordulok hozzátok. Vettem szombaton a börzén egy használt HO-ás Piko gőzmozdonyt, egy BR 95-öst. Mellékeltek hozzá egy csomó alkatrészt, amiket külön kell felszerelni. Használati utasítást, leírást nem. (Megvettem, mert gyönyörű, nem tudtam ellenállni, meg úgyis itt van 2000, ez az évezred utolsó mozdonyvásárlása :-)
Nem tudná valaki ezt az útmutatót megszerezni, beszkennelni és elküldeni emilben? Nagyon hálás lennék. A nagyját (pl. korlátok) biztos fel tudom tenni, van egy Piko katalógusom, abban szép nagy kép van erről a mozdonyról, az alapján el lehet boldogulni, de itt annyi bizbazt adtak, amit gőzöm sincs hova szereljek. Hátha valakinek megvan ez a "szerelési utasítás".
Előre is köszi a segítséget!
joem Creative Commons License 1999.12.19 0 0 293
A jan. 8 még messze van, de elvileg benne vagyok. Jövőév elején térjünk vissza rá.
Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.19 0 0 292
Kellene valami osszejovetel-felet tartani egy borzen... En mar regota halasztom, hogy kimenjek, de az elson ott kellene lenni.
Előzmény: joem (291)
joem Creative Commons License 1999.12.19 0 0 291
Hali,
A Lángban a következő börze 2000. jan. 8-án lesz.
A jan 15-i és a márc. 4-i börze elmarad!
Joe
Diablo1 Creative Commons License 1999.12.18 0 0 290
Üdv mindenkinek!

Kipróbálásképp letöltöttem a XTRkcad vasúti pályatervező progi demóját.
A progi tetszik csak hát a demó az demó.
Másszóval, ha valaki tud a (2.2.0) verzióhoz valami crack-et, vagy egy régebbi teljes verziót, azt kérném, hogy az emilemre írja meg.
Köszi: Diablo

R Andras Creative Commons License 1999.12.18 0 0 289
Sziasztok!

Kiserleti jelleggel, letrehoztam
egy modellezessel kapcsolatos levelezo listat.
A modellezes minden agaval probalunk foglalkozni.
A makettol az R/C ig. Autotol a helikopterig.
A kiserlet szerencsere jol sikerult, ami azt
jelenti hogy pillanatnyilag 81 a letszam.

A kezdoktol a vilagbajnokokig, mindenki
lelkesen levelezget.

Jelentkezni, a modellek@freemail.c3.hu
cimen lehet.

Feltehetlek ?

Udv: Andras

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.17 0 0 288
Ma megvettem a gyurmat. Formi a neve, 720Ft-ba kerul 250g. Sutheto, fozheto, festheto; kokemeny lesz. A Blaha L. tertol felfele, a Vas utcaban van egy kis bolt (Kis Muvesz) benne egy kedves nenivel, ott veheto meg.

Vettem meg feher lakkfilcet, bizonyos palyaszamtablak es feliratok javitgatasara; meg 3 valtot az asztalra, cserelek/bovitek. Eleg draga bolt az Oktogonnal levo, egy E69 6990Ft, es azt mondta, az eladasi ar feleert vesz. Ez eleg gaz, ha azt nezem, dobozzal uj allapotban kb. 3000Ft-ban volt a sajat E69-em...

gyurmosz Creative Commons License 1999.12.16 0 0 287
A Roco boltban lehet venni Roco ágyazatot (ha jól tudom 650 Ft. egy doboz), azzal beszórom a sínek környékét, aztán jól befújom hajlakkal. Mikor megszáradt, síntisztító radírral leszedem a hajlakkot a sínről. Az erdmény SZUPER!!!
Előzmény: DoubleBack (276)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.16 0 0 286
Nem igazan.Keves a hely mivel keskeny a gepter.
kozepen van a motor. Bar ha sikerul a legkevesebb es a legkissebb alkatreszekkel megoldani(nem nyaklapon) akkor meg van esely.
Van egy magyar digis csapat ajanlom figyelmedbe a veluk valo kapcsolatfelvetelt.
A honlapomon megtalalod a cimuket.
Előzmény: DLala (273)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.16 0 0 285
Tisztelt tarsasag!
A kovetkezo linkre szeretnem felhivni a figyelmeteket.Kerlek benneteket sziveskedjetek attnezni es belatasotok szerint valaszolnia feltett kerdesekre.
Jochen Dotterman neveben elore is koszonom.
Diploma munka
DoubleBack Creative Commons License 1999.12.16 0 0 284
Köszi szépen !
Megtaláltam.

DB

Előzmény: Törölt nick (282)
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.16 0 0 283
Sajnalom de napi arakkal nem szolgalhatok .
De marciusban amikor vettem 3500Ft. (a ROCO boltban) volt egy doboz agyazat. 5 meter van egy tekercsben.
Előzmény: monfondir (281)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.16 0 0 282
Nem tar.hu/burmi, hanem tar.hu/vasut, es ott a burmi konyvtar.
Előzmény: DoubleBack (278)
monfondir Creative Commons License 1999.12.16 0 0 281
Számszakilag mennyit kóstálnak a cuccok (pl sín,váltó,ágyazat)? Azért érdeklődöm, mert tudni szeretném érdemes-e felmenni Budapestre vásárolni, vagy már itt is megfelelő az ár Pécsen. Üdv:Zsolt
Előzmény: Szucs Lajos (279)
Pitecus Creative Commons License 1999.12.16 0 0 280
Küldöm!
Szucs Lajos Creative Commons License 1999.12.16 0 0 279
En ugy csinaltam, hogy haveszek 1 doboz 1 meteres ROCO sint ahoz veszek 3doboz 50 meteres NOSCH agyazatmintat. Draga de ez a legszebb. Szivacs es finom kavics es a sin ekhez igazithato.
DoubleBack Creative Commons License 1999.12.16 0 0 278
Köszi szépen. Ezt kerestem, tudtam, hogy valahol fent van de nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást.
Viszont most megnéztem, és a tar.hu/burmi-ra azt mondja, hogy error404.

DB

Előzmény: Törölt nick (277)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.15 0 0 277
DoubleBack: Kerlek, nezd meg a 231-es hozzaszolasomat!!!!

En kiprobaltam agyazatimitacionak a nagyszemu barna csiszolopapirt es egesz jol nez ki!

Lentebb irtatok az allando fulkevilagitas elemes megoldasarol, hat ennel van altalanosabb megoldas is, pl nagy(obb) frekis valtakozo tapfeszultseget kapcsolni a vaganyra, ezt minden egyenfeszultseggel vezerelt modelvasuton lehet alkalmazni, a frekit ugy kell megvalasztani, hogy a vontatomotorok es az esetlegesen felautomatan uzemeltetett valtok, es sorompok tekercselese eleg nagy induktivitast jelentsen ezen a frekin. Igy ennek a feszultsegnek a hatasara nem fog aram folyni ezeken az alkatreszeken (nem fog elindulni a mozdony). Ezt a feszultseget minden, egyebkent elszigetelt, vagy szakaszolt vaganyra ra lehet kapcsolni parhuzamosan egy megfelelo csatolo kondival, mely az adott freki-n kozel rovidzar, de az egyenfeszt, es a kisfrekis (50Hz) mukodteto feszt mar nem engedi at. Az izzok ele szinten egy ilyen kondit kell sorosan kotni, hogy a lampara csak a vilagitasi feszultseg jusson, ezutan meg celszeru egyeniranyitani es simitani. Ez azt jelenti, hogy minden kocsiba kb 3 alkatresz kell az izzo ele, erre altalaban van hely, ill a tapellatasat a palyanak ugy kell modositani, hogy a vilagitasi fesz a csatolo kondikon keresztul mindenhova eljusson. Erre mar szuletett egy rakas kapcsolas, asziszem RT evkonyvben is volt ilyen, de mas elektronikus ketyere ujsagban is lattam, ja ez a modszer digitalis vezerles eseten nem hasznalhato, vagy a freki megvalasztasahoz nagyon kell ismerni a digit mukodesi elvet (frekvenciamodulatoros vezerles eseten nem jo).

Udv

B

DoubleBack Creative Commons License 1999.12.15 0 0 276
Hali mindenki !

Nem tudná valaki hozzámvágni egy mailban a winrail progit (tömörítve) ??
Ugyanis a winrail.com csak várakozik......
Más.

Körkérdésem lenne, hogy ti hogyan oldjátok meg a pálya ágyazatát: úgymint kivitelezés, dekoráció.
Én eddig egy vékony parafacsíkra raktam fel a síneket.

DB

Törölt nick Creative Commons License 1999.12.14 0 0 275
Ismét csak szerényke tapasztalataimat tudom említeni, ami nekem volt abban elég sok hely volt - mivel a súly alul volt a két forgóváz között. A motor középen van (ez lehetett volna másképpen is) kétoldalra beletuszkolható egy-egy kis NYÁK.
Előzmény: DLala (273)
monfondir Creative Commons License 1999.12.14 0 0 274
Hi! Ha arra jársz és látsz12V-s égőt, kérlek dobj egy üzenetet T.asztalra. Innen Pécsről kicsit messzinek tünik a bolt, de itt úgy néztek rám amikor mutattam a mintát, mintha időutazó volnék a múltból (úgyis mondhatnám elküldtek a ....). Ha van, valahogy szerzek Pestről. Üdv: Zsolt
Előzmény: Törölt nick (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!