Nincs hozza semmi legjobb tudomasom szerint.
Sima editorral atirod az asztal mereret.
Ki kell szamolni milyen szorzoval szamol es azt kell neki megadni.(probalgasd)
Ma voltam a Deák Modellsportnál, vettem egy átfestett MáV kocsit (Schicht) 2 epuletet (Kibri, Faller) es nemi terepszonyeget. Megerte, nagyon rendesek voltak; kaptam egy Trix katalogust is. Lehet ismet epitgetni az asztalt. Lattam a kinti vitrinukben egy nagyon jo otletet is, hogyan alakitsak ki keritest, bar egyenlore az megfelelo drotot meg nem sikerult elokeritenem.
Nem tudom, ki festette at a kocsit, anno DR kivitel lehetett, de szerintem jol sikerult (B tipusu). Ha lesz gep, teszek fel rola fenykepeket. Volt naluk kirakva egy bazi nagy :-)) Szili is, potom 248 (azaz kettoszaz-negyven-nyolc) ezer forintert.
Nogo, szerintem probalgasd, nem tudom, hol lehetne ilyen leirasokat szerezni. Ha vegkepp nem megy, akkor ismet csak a borze, talan akitol vetted, tud segiteni. (Ha mas nincs, akkor az oreg bacsitol, aki a szinpaddal szemben szokott lenni.)
Sziasztok!
Kéréssel fordulok hozzátok. Vettem szombaton a börzén egy használt HO-ás Piko gőzmozdonyt, egy BR 95-öst. Mellékeltek hozzá egy csomó alkatrészt, amiket külön kell felszerelni. Használati utasítást, leírást nem. (Megvettem, mert gyönyörű, nem tudtam ellenállni, meg úgyis itt van 2000, ez az évezred utolsó mozdonyvásárlása :-)
Nem tudná valaki ezt az útmutatót megszerezni, beszkennelni és elküldeni emilben? Nagyon hálás lennék. A nagyját (pl. korlátok) biztos fel tudom tenni, van egy Piko katalógusom, abban szép nagy kép van erről a mozdonyról, az alapján el lehet boldogulni, de itt annyi bizbazt adtak, amit gőzöm sincs hova szereljek. Hátha valakinek megvan ez a "szerelési utasítás".
Előre is köszi a segítséget!
Kipróbálásképp letöltöttem a XTRkcad vasúti pályatervező progi demóját.
A progi tetszik csak hát a demó az demó.
Másszóval, ha valaki tud a (2.2.0) verzióhoz valami crack-et, vagy egy régebbi teljes verziót, azt kérném, hogy az emilemre írja meg.
Köszi: Diablo
Kiserleti jelleggel, letrehoztam
egy modellezessel kapcsolatos levelezo listat.
A modellezes minden agaval probalunk foglalkozni.
A makettol az R/C ig. Autotol a helikopterig.
A kiserlet szerencsere jol sikerult, ami azt
jelenti hogy pillanatnyilag 81 a letszam.
A kezdoktol a vilagbajnokokig, mindenki
lelkesen levelezget.
Jelentkezni, a modellek@freemail.c3.hu
cimen lehet.
Ma megvettem a gyurmat. Formi a neve, 720Ft-ba kerul 250g. Sutheto, fozheto, festheto; kokemeny lesz. A Blaha L. tertol felfele, a Vas utcaban van egy kis bolt (Kis Muvesz) benne egy kedves nenivel, ott veheto meg.
Vettem meg feher lakkfilcet, bizonyos palyaszamtablak es feliratok javitgatasara; meg 3 valtot az asztalra, cserelek/bovitek. Eleg draga bolt az Oktogonnal levo, egy E69 6990Ft, es azt mondta, az eladasi ar feleert vesz. Ez eleg gaz, ha azt nezem, dobozzal uj allapotban kb. 3000Ft-ban volt a sajat E69-em...
A Roco boltban lehet venni Roco ágyazatot (ha jól tudom 650 Ft. egy doboz), azzal beszórom a sínek környékét, aztán jól befújom hajlakkal. Mikor megszáradt, síntisztító radírral leszedem a hajlakkot a sínről. Az erdmény SZUPER!!!
Nem igazan.Keves a hely mivel keskeny a gepter.
kozepen van a motor. Bar ha sikerul a legkevesebb es a legkissebb alkatreszekkel megoldani(nem nyaklapon) akkor meg van esely.
Van egy magyar digis csapat ajanlom figyelmedbe a veluk valo kapcsolatfelvetelt.
A honlapomon megtalalod a cimuket.
Tisztelt tarsasag!
A kovetkezo linkre szeretnem felhivni a figyelmeteket.Kerlek benneteket sziveskedjetek attnezni es belatasotok szerint valaszolnia feltett kerdesekre.
Jochen Dotterman neveben elore is koszonom.
Diploma munka
Számszakilag mennyit kóstálnak a cuccok (pl sín,váltó,ágyazat)? Azért érdeklődöm, mert tudni szeretném érdemes-e felmenni Budapestre vásárolni, vagy már itt is megfelelő az ár Pécsen. Üdv:Zsolt
En ugy csinaltam, hogy haveszek 1 doboz 1 meteres ROCO sint ahoz veszek 3doboz 50 meteres NOSCH agyazatmintat. Draga de ez a legszebb. Szivacs es finom kavics es a sin ekhez igazithato.
Köszi szépen. Ezt kerestem, tudtam, hogy valahol fent van de nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást.
Viszont most megnéztem, és a tar.hu/burmi-ra azt mondja, hogy error404.
DoubleBack: Kerlek, nezd meg a 231-es hozzaszolasomat!!!!
En kiprobaltam agyazatimitacionak a nagyszemu barna csiszolopapirt es egesz jol nez ki!
Lentebb irtatok az allando fulkevilagitas elemes megoldasarol, hat ennel van altalanosabb megoldas is, pl nagy(obb) frekis valtakozo tapfeszultseget kapcsolni a vaganyra, ezt minden egyenfeszultseggel vezerelt modelvasuton lehet alkalmazni, a frekit ugy kell megvalasztani, hogy a vontatomotorok es az esetlegesen felautomatan uzemeltetett valtok, es sorompok tekercselese eleg nagy induktivitast jelentsen ezen a frekin. Igy ennek a feszultsegnek a hatasara nem fog aram folyni ezeken az alkatreszeken (nem fog elindulni a mozdony). Ezt a feszultseget minden, egyebkent elszigetelt, vagy szakaszolt vaganyra ra lehet kapcsolni parhuzamosan egy megfelelo csatolo kondival, mely az adott freki-n kozel rovidzar, de az egyenfeszt, es a kisfrekis (50Hz) mukodteto feszt mar nem engedi at. Az izzok ele szinten egy ilyen kondit kell sorosan kotni, hogy a lampara csak a vilagitasi feszultseg jusson, ezutan meg celszeru egyeniranyitani es simitani. Ez azt jelenti, hogy minden kocsiba kb 3 alkatresz kell az izzo ele, erre altalaban van hely, ill a tapellatasat a palyanak ugy kell modositani, hogy a vilagitasi fesz a csatolo kondikon keresztul mindenhova eljusson. Erre mar szuletett egy rakas kapcsolas, asziszem RT evkonyvben is volt ilyen, de mas elektronikus ketyere ujsagban is lattam, ja ez a modszer digitalis vezerles eseten nem hasznalhato, vagy a freki megvalasztasahoz nagyon kell ismerni a digit mukodesi elvet (frekvenciamodulatoros vezerles eseten nem jo).
Nem tudná valaki hozzámvágni egy mailban a winrail progit (tömörítve) ??
Ugyanis a winrail.com csak várakozik......
Más.
Körkérdésem lenne, hogy ti hogyan oldjátok meg a pálya ágyazatát: úgymint kivitelezés, dekoráció.
Én eddig egy vékony parafacsíkra raktam fel a síneket.
Ismét csak szerényke tapasztalataimat tudom említeni, ami nekem volt abban elég sok hely volt - mivel a súly alul volt a két forgóváz között. A motor középen van (ez lehetett volna másképpen is) kétoldalra beletuszkolható egy-egy kis NYÁK.
Hi! Ha arra jársz és látsz12V-s égőt, kérlek dobj egy üzenetet T.asztalra. Innen Pécsről kicsit messzinek tünik a bolt, de itt úgy néztek rám amikor mutattam a mintát, mintha időutazó volnék a múltból (úgyis mondhatnám elküldtek a ....). Ha van, valahogy szerzek Pestről. Üdv: Zsolt
Szóval Mehano mozdonyt venni jó befektetés. Megvallom oszintén én azon vagyok, hogy összehozzak egy digitális asztalt... A TT-s cuccaimat már eladtam és folyik a pénzgyujtés. Ezért olyan mozdonyokat keresek, amikbe késobb bele lehet tenni valahogy (van benne hely) a digitális bizbaszokat (mindenfélét). Erre jó ez a Mehano?
A mozdony SD-40 .
Nekem megvan a set es bar mindent nem hasznalok belolle a mozdony es a vagonok sem a csucstechnikat tuzte ki celul azt azert meg kell hagyni a mozdony futasa vetekszik barmely tipuseval. Valoban egy a TT-Start hoz hasonlo kezdo illetve kedvcsinalo keszletrol van szo.
Van benne egy papirasztal, muanyag domb, papirhazak,egy ovalis palya keziallitasu valtoparral. Egy daru (nekem tetszik es felrakom az asztalra is). Addnak hotta fu,fa es egyebb kismenyisegu diszito elemeket is. Ebbol egy nem tul igenyes(mint a modellezok) asztalt lehet osszeallitani.
A Langban lehetett kasznit kapni hozza 10000Ft-ert
Osszessegeben nekem az a velemenyem mar csak a modony megerte.