Keresés

Részletes keresés

k_gergo Creative Commons License 1999.11.10 0 0 250
WinOnCD-vel egyáltalán nem kell másolni... DiscJuggler rulez!
Előzmény: Mike (249)
Mike Creative Commons License 1999.11.10 0 0 249
Udv morpet!
A WinOnCD-vel disk at once modban kell masolni, ugy nem teszi be a 2mp szuneteket.
Erdekes dolgok, amikrol irsz, szvsz nem artana vmilyen hardvercsere.

Tobbiek!
En mint Plextorimado, hogy ne csak istenitsem draga kicsi iromat :) elmondom, hogy a Plexi sajnalatos modon nem egeszen korrektul tamogatja a tulirast. Megirja ugyan, de akarcsak a lead out nem fer ra a lemezre, nem veszi tudomasul, es mint az orult probalja felirni.
Tulirasra a Yamaha a legjobb
(utobbi mondat forrasa ppeti, aki tenyleg com-on uldogel, pedig hu-nak hirdeti)

Udv, Mike

Előzmény: morpet (246)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.10 0 0 248
[utóirat]
Azt is hallottam, hogy az ilyen asztali CD írogató dolgok, amik csak audiot tudnak, azok csak ezt a drágábbat eszik meg. De hát ki használ ilyet? Akinek nincs számítógépe és jó hangkártyája. Akinek meg ez hiányzik, annak meg sürgősen pótnia kell ezt a hiányosságát... :)

Nem WinOnCD-vel kell copyzni, hanem DiscJugglerrel! Ott aztán nuku pattogás.
Beállíthatod az audio extraction mode-ot: native (hagyományos, jó minőségű CD-olvasóknál ez is tökéletes), overlapped, redundant (ez a legjobb)
Ezen kívül szükség esetén túl is írja a CD-det, na persze, ha a CD-íród tudja.

k_gergo Creative Commons License 1999.11.10 0 0 247
Az ilyen típusú CD azért rohadt drága, mert a szerzők kárpótlási díja is benne foglaltatik, tehát ha erre másolsz le magadnak egy audio CD-t, ami nem a te tulajdonod, vagy egy saját (vagy nem) CD-t másnak, akkor nem követsz el bűncselekményt. Természetesen csak magáncélra szabad használni.
Azt is hallottam, hogy Audiora van optimalizálva, de mondjuk láttam már ilyen CD-n data-t audio nélkül... Erre csak ezt tudom mondani: marha
morpet Creative Commons License 1999.11.10 0 0 246
Már akartam is kérdezni, hát íme: a For Audio Recording feliratú CD-R-ekról ki mit tud? Van valami fizikai különbség is (pl. más blokk/szektor szám) a normál CD-R-hez képest? Már olyat is hallottam, hogy ezek az Audio CD író berendezésekhez valók. Miért drágábbak? Én úgy tudtam, hogy a reprográfiai díjat még nem vezették be, és ha bevezetik, akkor nem tesznek különbséget CD-R és CD-R között.

2. DiskCopyt 1x csináltam életemben, WinOnCD-vel, de az eredmény siralmas lett. A legnagyobb probléma:
a) az eredeti CD-n nem volt szünet a számok között, az írotton viszont ott volt a 2 mp, nem is lehetett rajta állítani,
b) előjött a bal hangsáv halkabb, mint a jobb furcsa problémája,
c) rossz volt a grabbelés, néhány számba szünet került.
A fő kérdés: a DiskCopy miért nem tartotta meg az eredeti adatokat a track-ek kezdési pozíciójáról, miért tette be a 2 mp-eket?

Előzmény: Mike (237)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.10 0 0 245
Tuggyátok, mi volt a hiba a netkapcsolatunkban, és miért hitte mindenki azt, hogy a modem a rossz?
(Aki nem tudja, hogy most mi a fenéről is írok, az olvassa el tizenegyedikhónyócadikaji hozzászólásomat.)
Nem ám a modemmel volt a baj. A MATÁV-ot mekkérték, hogy mongya mán meg, hogy vizsgájja meg a problémát, ők aszonták, hogy a főiskolán nem jó a modemhang. Szegény rencergazdánk fel is ment Pestre feleslegesen (modemmel kapcsolatban valamit csinálni, mert megfelelő kábelmodem-szervíz csak BP-n van), hazaérkezve kapott egy telefont a MATÁV-tól... A telefonközpontban a rendezőnél lehúzták a főiskola telefonkábelét... Gratulálunk, MATÁV, csak így továb... Ezért nem ment a kapcsolatunk fél hétig, mert a MATÁV lehúzta a vonalat és még a vonalvizsgálatnál sem vette észre, hogy náluk van a hiba!
Ehhez mit szóltok?
Előzmény: k_gergo (230)
morpet Creative Commons License 1999.11.10 0 0 244
ASUS 34x olvasó: iszonyú lassan seekeli a lemezeket, eccer 40 másodpercet mértem egy termetesebb lemeznél. Írott audió CD-t legfeljebb 1x-esen tud grabbelni, különben néhány mp-es szünetek lesznek a számban, viccesebb esetben az egyik szám közepén hallhatunk egy rövid részletet a következő számból meg ilyenek. Időnként előfordult, hogy a bal hangsáv halkabb lett, mint a jobb, de mivel nem tartottam meg a lemezen a számokat, csak az írt CD-n tapasztaltam meg a szomorú helyzetet, ezt a problémát okozhatta a WinOnCD-m, vagy akár az íróm is, örök rejtély.
Előzmény: amigatya (243)
amigatya Creative Commons License 1999.11.10 0 0 243
morpet: Rengeteg meghibásodott rövid idő alatt. Az ismerőseim közül mindenki havonta cserélte, míg végül a boltok is megunták és nem rendeltek többet... szóval nekem maradt csak ASUS-os az ismerőseim közül... Neked mi a problémád vele, miért kaki?
k_gergo Creative Commons License 1999.11.09 0 0 242
Hallottál már az MP3-ról és a saját válogatású audio CD-k ről? Oda grab kell.
Amúgy abban tökéletesen igazad van, ha másolunk, akkor fölös a grab, én sem szoktam, a DiscJugglert simán egy CDCopy funkcióval ráeresztem az anyagra, aztán hadd végezze a dolgát.
Előzmény: badmad (239)
vbela Creative Commons License 1999.11.09 0 0 241
Szerintem egy jó cd olvasóval teljesen mindegy milyen a grab program. Nekem Sanyo IDE CDm van, de eddig nem találtam olyan CDt, amit elrontott volna. Sok új, ha nem mindegyik, cd olvasónak van olyan üzemmódja, amikor audiot olvas x-szeres sebességgel (ez nem ugyanaz, mintha adatot olvasna). Ebben az üzemmódban az olvasó automatikusan korrigál, nincs szükség jitter-correction-ra egyáltalán.

Az Adaptec EasyCD Creatornak van egy utilityje, ami direkt a nehezen olvasható, karcos audio CDk grabbaléséhez jó. A nevére nem emlékszem.

Ha mégsem sikerül pattogás nélkül leszedni a zenét, akkor az AudiCatalyst (ha jól emlékszem) azt is megcsinálja, hogy elindítja az audio lejátszást és a hangkártyával ledigizi a zenét wav-ba. Ez nem túl elegáns, de biztos nem fog pattogni.

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.09 0 0 240
Kedves Mike,

Adjam a kisdobos becsszavamat?

Persze az igaz, hogy jóval ritkábban fordul elő vele, mint a Yamahával, de előfordul. A Plextornál természetesen a direkte reá írott Plextor Audio Capture-t használom. De igenis vannak időnként gondok vele. És pattogást is csinál időnként. De ez mind csak mennyiség kérdése szerintem. Az utóbbi 1 évben irdatlan sok cédét grabbeltem-másoltam-írtam és egyszerűen - valszeg - több hibajelenséggel találkoztam, mint az átlag (ez nem fellengzősség akar lenni). Szóval kategorikusan senki se jelentsen ki semmit, csak azért, mert ő még nem látott olyat.

Előzmény: Mike (236)
badmad Creative Commons License 1999.11.09 0 0 239
Lehet, hogy hüje kérdés, de minek grabbelni, ha át is lehet írni direktben? Én csakis így másolom az audio CD-ket, igaz 1x sebességgel, de még igazi akusztikus jazz-en sem volt vele gondom. És amúgyis van 2 CD a gépemben...
Előzmény: Mike (237)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.09 0 0 238
Upsz, egy szót elírtam tizenegyedikhóharmadikai hozzászólásomban. Elnézést kérek azoktól, akiket ez félrevezetett, és köszönöm morpetnek a hiba felfedezését! Sajnos néha előfordul, hogy nem azt írom, mint amit gondolok.

Íme a hibás mondatrész:
hogy először a Data trackeket felírtam Don't Close CD-vel

Helyesen:
hogy először az audio trackeket felírtam Don't Close CD-vel

A becsapottaktól mégegyszer elnézést kérek, és köszönet morpetnek!

Előzmény: k_gergo (219)
Mike Creative Commons License 1999.11.09 0 0 237
Szo esett a tomoritesrol:
Reszemrol leszoktam rola. Regebben tomoritgettem, de most mar nem. Igazabol valahogy nem vagyok megelegedve a minoseggel, meg az egyesek altal magasztalt verziokat is kiprobaltam (midi forum, mp3 forum) de valahogy egyik sem tetszett. Ugyhogy en hagyom wav-ba, majd onnan CD-re, csak igy egyszeruen.
Ja es persze lehet venni audio-CD-R-eket, ezen van jogdij, es igy meg legalis is lesz a dolog. (legalabbis remelem :) )

Udv, Mike

Mike Creative Commons License 1999.11.09 0 0 236
Kedves T_S_Magnum!

Szerintem, hogy egy Plextor rosszul szedjen le audio anyagot (pattog, stb.), olyan egyszeruen NINCS. En legalabbis kizartnak tartom jol mukodo olvaso, nem (egyebkent is) olvashatatlan media eseten.

Erre vonatkozik az a valaszom is, hogy a legjobb audio grabbelo program - ami nem program hanem hardver - a Plextor. Hasznalataval minden eddigi kellemtlenseget el lehet felejteni (a szamokat nem kell ujrahallgatni), akar 2-3mb/sec-cel is leszedi hiba nelkul (tehat megdol a 8x mitosz)

No csak ennyi.
Szvsz aki audio-t akar grabbelni (es sokat) annak egy Plextor megeri (meg akkor is, ha tobb mint 20 rongy - de ne felejtsuk el, hogy nem is olyan regen meg 30 folott volt)

Udv, Mike

Előzmény: Törölt nick (227)
morpet Creative Commons License 1999.11.09 0 0 235
Mi van az ASUS 34x-essel? Nekem olyanom van, és mit ne mondjak, nagz kaki, de tudni syeretném, syerinted mitől hírhedt.

A 256-os bitrátával kb hány mega hosszú 1 perc zene?

k_gergo Creative Commons License 1999.11.09 0 0 234
Én is Easy CD-t használok grabbeléshez, csak nem Adaptec Easy CD Creatort, hanem a Poikosofttól az Easy CD-DA Extractort.

Happy vagyok! Megy a sulinak a normális netkapcsolata újra, él a normális e-mail címem is. Bár ki tudja, hogy meddig... :)

Van egy tök jó e-mail címem, bár nem gyakran fogom ellenőrizni:
miniszterelnok@maffia.hu

Előzmény: amigatya (233)
amigatya Creative Commons License 1999.11.09 0 0 233
k_gerko: az érintett CD-ROM a hírhedt ASUS 34x-es. A progi amit legtöbbször használok grebhez az Adaptec EasyCD-je és az bizony szemrebbenés nélkül felírja a hibás wav-ot! Az audiograbber néha segít a rázósabb track-eknél, de az sem mindig.(de legalább kiírja ha nem stimmel valami) Az írót meg ha nem muszáj nem akarom grebbeléssel traktálni. Hangsúlyozom, hogy ezek NAGYON karcos lemezek! Azért majd szétnézek, köszi a tippet!
Előzmény: k_gergo (226)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 232
HELYREIGAZÍTÁS

Azér én is tudok, leírom a helyes e-mail címemet, hogy a régi ideiglenesen nem jó stb., de azér a linket elrontom.
Tehát a most működő e-mail címeim (ezek későbbiekben is fognak menni, de később a többi is) most már helyes linkkel:
k_gergo@bolyai-szhely.sulinet.hu
k_gergo@freemail.hu

Előzmény: k_gergo (230)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 231
A WinOnCD 3.6 Power Edition extra szolgáltatásokat is tud, ezeket fejből nem is tudom mind, meg lusta is vagyok összeszedni.
A Padus DiscJuggler a világ legjobb CD-másoló progija, mindössze pár mega.

192 kbps felett ISO alapú MP3 tömörítőt (Sound Limit) ajánlok, az alatt pedig a legújabb Fraunhofert. Látogass el az MP3 Pro Clubhoz és iratkozz fel a levlistájukra (ez fontos)!
Nem nagyobb mintavétellel tömörítesz, hanem nagyobb bitrate-tel.
Én 128 kbps-t szánok arra, amit csak úgy fel kívánok írni CD-re, ami jó minőségben kell, ott 256 kbps a megfelelő, e fölött már tök fölösleges csomagolni.

Természetesen a grabbelt file-okat én is meghallgatom (nézni gyakran lusta vagyok), de csak tömörítés után. Azt is csak a biztonság kedvéért.

Előzmény: morpet (229)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 230
Figyelem!

Aki nekem levelet kűdött nemrég a k_gergo@bolyai.bdtf.hu vagy a k_gergo@k-gergo.dhs.org címre, azt sajnos mostanában nem kapom meg. Elmagyarázom a helyzetet.
A sulinknak két netkapcsolata van. Az egyik bérelt analóg vonalon a BDTF (fősuli) felé 128 kbps, a fősulin a kábelmodem bedobta a törülközőt. A másik ISDN 64 kbps-en a sulinet, na erről nem akarok véleményt nyilvánítani... Elvileg a főiskolán a DNS adatbázisba beírták, hogy a bolyai.bdtf.hu-ra érkező maileket a server.bolyai-szhely.sulinet.hu kezelje, de ez még nem működik, nem tudom, hogy mit szúrtak el. A modem megjavítása felesleges, mert úgyis gyorsabbat szeretne a suli, meg a főiskola új routert kap, amihez viszont a régi modem nem fog passzolni. Ideiglenes megoldásként valahonnan megpróbálnak szerezni kölcsönbe egy kábelmodemet. Addig is a sulineten nyomulunk (már amennyire azon lehet), tehát a leveleimet küldjétek a
k_gergo@bolyai-szhely.sulinet.hu
címre (ezt javaslom, mivel ez azonos a bolyai.bdtf.hu mailszerverrel, de így a sulineten keresztül elérhető), de a k_gergo@freemail.hu is megteszi.
Előzmény: morpet (229)
morpet Creative Commons License 1999.11.08 0 0 229
k_gergo: irtam neked levelet a mult heten, de a szerveretek nem kapta meg vmi Connection Time Out hiba miatt. Mennyiben jobb a WOC Power Edition a sima 3.6-osnal? Discjugglerem nincs, mekkora es milyen program az?

"192 felett ISO alapú tömörítők ajánlottak"
Ez mit is jelent?
Amugy ti melyik tomorites mellett teszitek le a voksotokat (+indoklas!!!)? A neten a 128-as a leggyakoribb. Ugy kb 1 perc 1 mega. Mennyivel valtozik ez, ha nagyobb mintavetellel tomoritunk?

A grabbelt fajlokat en is meg szoktam nezni, jobb hijan Wave Studioval, de marha uncsi dolog. Az ASUS CD olvasom gyakorta kovetett el grab hibat, a Yamaha iro meg sosem.

k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 228
Érdekes, én rögtön MP3-ba grabbelek, aztán végighallgatom, és ha lenne benne hiba, akkor újragrabbelném, de nincs benne hiba, és a vinyómat nem nyaggatom azzal, hogy tök fölöslegesen valamit felírjon aztán olvassa újra és írja MP3-ba. Persze ha egy CD-t sürgősen grabbelnem kell, mivel a tulajdonos el akarja vinni gyorsan, akkor WAV-ba teszem, és utána MP3-ba. Nálam sosem szokott pattogni. Lehet, hogy túl jól grabbel a CD-íróm és nincsen 6 cm mély és 5 méter hosszú karist a CD-n, de még sosem tapasztaltam, kivéve bizonyos CD-grabbelő progiknál (pl. WinDAC), de azt rögtön uninstalláltam. Az Easy CD-DA Extractor nálam még sosem tett pattogást a grabbelt anyagra.
Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.08 0 0 227
Senki nem említi, de szerintem életveszélyes rögtön MP3-ba tömöríteni cédéről! A grabbelésnél igen gyakran csúsznak be pattogások, sőt, van, amikor konstans zajt vagy ismétlődő pár tizedmp-es részletet szed le a cédérom, és ha ezt egyből MP3-ba nyomatjuk, akkor az is hibás lesz természetesen. Én nem vacak olvasókkal szoktam grabbelni (Plextor 12x SCSI, Yamaha 401t SCSI, Sony CDU 701 IDE), de ezekkel is gyakran előfordul, hogy hibásan szedik le az anyagot. Szóval mindig átnézem a leszedett cuccot, Sound Forgeban. Nem mondom, hogy mindig végig kell hallgatni (nincs rá ennyi edeje senkinek), de kis tapasztalattal már a WAV file képéről is látszik, van-e valahol hiba benne.
k_gergo Creative Commons License 1999.11.08 0 0 226
Ha van CD-íród, akkkor lehetőség szerint azzal grabbelj, mivel annak a legpontosabb a fejpozícionálása és az a legmegbízhatóbb. (Pl. van olyan CD, amit az olvasómmal egyszerűen nem tudtam beolvasni, az íróm pedig minden további nélkül beolvasta.)
Mondjuk az Easy CD-DA Extractor vagy az Audiograbber megfelel, ha jó az cd drive-od, akkor a jitter bekapcsolása nem szükséges. Valahogy a CDCOPY nem nyerte el a tetszésemet. A legkönnyebben talán az Easy CD-DA Extractorral lehet rögtön MP3-ba csomagolni, de mondjuk csomagolhatsz Windows Media Audioba is, ha van ACM codeced a Windows alá.
Keresd meg az MP3 Pro Clubot a neten, iratkozz fel a levlistájukra, mivel mindig változik a címük, és így megkapod e-mailben, hogy éppen mi az URL-jük. Ott aztán letölthetsz minden jó dolgot. Pl. a Radiumtól töltsed le a Fraunhofer MP3 codec-et, aminek a minősége össze sem hasonlítható természetesen a régi 128 kbps-es pluginnel, amit az MP3 compressor által lett ismertté. Ez már tud 320 kbps-sel is tömöríteni, bár 192 felett ISO alapú tömörítők ajánlottak, ajánlom a Sound Limitet, a blade elég gyenge, a SoloH pedig rohadt lassú, minősége pedig nem sokkal jobb. (Ha felteszed a Radium Fraunhofer MP3 codecet, előtte töröld le a régi Fraunhofer MP3 codecet, ha van.)
Szóval akkor jó a grabbelő progi (vagy akkor van jól beállítva), ha hiba esetén leáll (vagy legalábbis hibát jelez), hogy nem jó, és nem tesz szó nélkül a wav-ba hibát. El tudom azt is képzelni, hogy a CD-drive-odban van a hiba. Mindenképpen márkással grabbelj! Milyened van?
http://www.poikosoft.com/
Előzmény: amigatya (225)
amigatya Creative Commons License 1999.11.08 0 0 225
Melyik a legtutibb grebbelő progi? Sajnos rengeteg 'ramaty' állapotú, agyonkarcolt CD-vel találkozok (kölcsönző) és ezeket az általam ismert progik sokszor nem tudják hibamentesen grebbelni. Akinek van tapasztalata e téren kérem írja meg! Köszi!
k_gergo Creative Commons License 1999.11.07 0 0 224
Megtaláltam, hogy mire akartál volna linkelni, szerintem a http://cdgrab.pganet.com-ra.
Előzmény: Mike (222)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.07 0 0 223
Na ja, a Pana írók nem írnak túl, de mentségemre legyen mondva, a CD-írómat nem vettem, hanem kaptam, szóval nem sok beleszólásom volt a dologba.
WinOnCD is tud túlírni... Írj meg egy nagyobb image-et vinyóra és azt pedig felírhatod CD-re DiscJugglerben...
Nemtom te hogy vagy vele, de a cdgrab.pganet.hu DNS (legalábbis nálam) nem található.
Előzmény: Mike (222)
Mike Creative Commons License 1999.11.05 0 0 222
A WinOnCD-vel nem lehet tulirni, bar ha jol tudom a Pana irokkal sem kifejezetten.
Na csak ennyi.

Van ket erdekes oldal, ha meg valaki nem ismerne ezeket:
CDmaster az extra-n
CDGrab.Hu PPeter gondozasaban
itt olvastam, miert fagy ki a Plexi tuliraskor, bar nekem eddig vegeredmenyben mindig megcsinalta a lemezt.

Ha elbenaztam volna linkeket:
http://www.extra.hu/cdmaster
http://cdgrab.pganet.hu

Udv, Mike

Előzmény: k_gergo (220)
Mike Creative Commons License 1999.11.04 0 0 221
Ki eppen nem halt, csak senki nem irt bele semmit.
Kiveve Ont! Udv!

Mike
:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!