Keresés

Részletes keresés

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3653

Destruct, ja te nevezed magad szuperlovasnak? Gratulálok, de huzd el a csikot az Új Fizikából, menj el a Rejtélyes dolgokba!

Előzmény: destrukt (3650)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3652

Én már Új Fizikát csináltam a megmaradö elemi töltésekkel és az atomisztikus fizikàval, mindenféle fényközeg nêlkül! www.atomsz.com

A gravítáció egyesítve van egy elméletem belül az elektromágnesességgel és be van épitve a részecskefizikába, mint kölcsönhatás. Új kísérleti eredmény, a brémai ejtökisérletem, meg alátamasztja az atomisztikus fizikámat.

Einstein meg hagyd ki az emlegetésböl!

Előzmény: destrukt (3650)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3651

Amikor a töltéssel rendelkező anyag minden irányban sugároz, akkor hol található űr, üresség? Ahol nincs semmi, ott a semmi is hiányzik, vagyis anyag tölt ki mindent. Az anyag meg magától rezeg, hullámzik.

Előzmény: szuperfizikus (3647)
destrukt Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3650

Gyula, ha nem tetszik, akkor húzzál el innen a saját atommisztikus topikodba. 

És ott magyarázd el, hogy a fényhullámok hogyan terjednek a semmiben. 

De neked ezt hiába mondom, mert a fejedben is olyan üresség van, mint amiről azt gondolod hogy hullámok terjedhetek benne.

Te nem fogsz itt új fizikát csinálni. 

Ugyanazt szajkózod, mint amit Einstein fiatal korában. Idős korában a fiatalkori tévedéséről ezt írta: "Elfogadtam, hogy az éter egyáltalán nem is létezik."

Bölcsebb korában meg már ezt írta: "... a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény."

Látod, még Einstein belátta a tévedését.

De te nem fogod. Még Einsteinnél is rosszabb vagy. 

Előzmény: szaszg+++ (3648)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3649

igen

Akkor most jön, hogy milyen hülye is vagyok ?

Előzmény: szuperfizikus (3647)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3648

Még mindig nem vagy a Rejtélyes dogok rovatjában a fényközeg megtárgyalásával?

Azt viszont csak egy ostoba együgyü állithatja, hogy ezek a fizikus kutatók hittek a fényközegben! Amire semmilyen fizkai indok, semmiyen kisérleti megfigyelés nem akadt.

Chapman könyvében viszont öt megfigyelt fiziikai törvény van leírva, ami összegségében kiadja az elektromágneses mezöt és ennek a c- vel történö terjedését egy hullám egyenlet segítségével.

Szuper...., ne rontsd itt tovább a levegöt a fiizikailag nem létezö fényközeg tárgyalásával, menj el a Rejtélyes dogok rovatjába vele!

Előzmény: szuperfizikus (3637)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3647

Mellébeszélsz.

Arról kellene nyilatkoznod, hogy szerinted létezhet-e és terjedhet-e hullám, ott ahol nincs semmiféle anyagi közeg. Vagyis ott, ahol semmi nincs. 

Ez az első lépés. 

Előzmény: Okos Árnyék (3646)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3646

Hogyan érveljek olyasmiről, amit nem tudsz meghatározni ?

Előzmény: szuperfizikus (3645)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 -1 0 3645

Elgondolkodtál, vagy feladtad.

Érved nincs?

Előzmény: Okos Árnyék (3641)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3644

oda van írva:

a csillaghoz legközelebb álló csillagok gyakorolják a legnagyobb hatást, ami összevonódott szerkezetet eredményez

Előzmény: cseik (3643)
cseik Creative Commons License 2022.03.16 -1 0 3643

szerinted ez magyarázat, bármely feltett kérdésemre?

'Erre a fürt képződés a magyarázat: 

a csillaghoz legközelebb álló csillagok gyakorolják a legnagyobb hatást, ami összevonódott szerkezetet eredményez'

mi a fürt képződés?

milyen hatást gyakorolnak, ami nagyobb vagy kisebb, a távolság függvényében?

ez a hatás miből ered?

ez a hatás mit okoz?

mi az összevonódott szerkezet?

ez hogy befolyásolja az objektumok haladási irányát, sebességét, gyorsulását, perdületét?

Előzmény: Okos Árnyék (3642)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3642

Ép hogy ez a magyarázata . mi bajod e magyarázattal ?

Előzmény: cseik (3640)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3641

Konyec .

Előzmény: szuperfizikus (3639)
cseik Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3640

ez nem magyarázat. a lent feltett kérdésekből legalább egyet válaszolj meg, légyszi, úgy, hogy leírod a működés menetét. vagyis mi, mit csinál, mivel és miért.

Előzmény: Okos Árnyék (3635)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3639

De, én már tudom.

És ismerek kb. 10 embert, aki szintén tudja.

De neked nem kell tudni, mert azt mondod, hogy nincs ilyen.

Annak ellenére, hogy semmiféle érved nincs ellene.

Ezen el kellene gondolkodnod. 

Előzmény: Okos Árnyék (3636)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3638

"...de a testekkel lokálisan együtt-mozgó közegnek kell tekinteni."

Látod, már kezded kapisgálni.

Ezt magyarázza Cseik és én is. 

Üdv a csapatban. 

Előzmény: szőrinszálán (3634)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3637

A te elméletedben, és az "energétikus" fizikában nincs.

De a fényközegben hitt például:

Maxwell

Lorentz

Michelson

Morley

Stokes

Miller

Jánossy Lajos

Az idős Einstein

és még sokan mások.

Ők nem voltak hülyék.

Csak nem jöttek rá, hogy mi is a fényközeg. (1 kivétellel) 

Előzmény: szaszg+++ (3632)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3636

Ez csak szócséplés, mert meg sem tudod mondani, hogy miből áll a kitalált fényközeged .

Előzmény: szuperfizikus (3623)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3635

Erre a fürt képződés a magyarázat: 

a csillaghoz legközelebb álló csillagok gyakorolják a legnagyobb hatást, ami összevonódott szerkezetet eredményez .

Előzmény: cseik (3625)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3634

A világűrben az elektromágneses sugárzás minden spektruma, minden irányban terjed. Ezzel, és a gravitációs hullámokkal kitöltik a teret olyan mértékben, hogy a tavaszi virágokkal teli mezőre hasonlatos. Önerőből hullámzik ez a mező, nem pedig a passzátszéltől. Ezért nem kell fényközeg. De ha mégis van fényközeg, az nem olyan, mint a szél, mert globálisan álló, de a testekkel lokálisan együtt-mozgó közegnek kell tekinteni. :)

Előzmény: cseik (3631)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3633

Szuper..... Chapman tankönyvében négy vagy inkább öt fiziikai fizikai megfigyelés vezetett az elektromàgeses mezö megértéséhez, a fényközeg létezése ezekböl teljesen hiànyzik!

Ha te a fényközegröl akarsz társalogni, menj át a Rejtélyes dolgok rovatába, ennek az Új fizikàban nincs semmi helye!

Előzmény: szaszg+++ (3632)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3632

Az elektrodinamikában fénykozegrol szó sincs!

Előzmény: szuperfizikus (3630)
cseik Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3631

köszi gyula, de nem informálódni akartam, hanem megtudni árnyék véleményét.

de azért köszi. ezekben egyet értünk. az anyag mennyisége és a gravitációs erő közti összefüggés nem lineáris. a taszító gravitáció az elektromos töltés jelensége.

de hogy magyarázod te konkrétan a forgó mozgások szinkronját illetve összefüggéseit? a gravitáció terjedése sugárirányú, ami nem képes magára merőleges erőhatásra

Előzmény: szaszg+++ (3627)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3630

Gyula, a fényközegről van jelenleg szó. Miért hablatyolsz másról?

Már 5 percre sem tudsz visszaemlékezni?

Előzmény: szaszg+++ (3627)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3629

"Te szuper...., miért kell neked fényközeg? Lemaradtál 150 évvel a fizika felismereseitöl?"

Te vagy lemaradva Gyula, csak nem veszed észre.

Te is elismerd, hogy a fény hullámféle. Fotonok pedig nincsenek.

A fényhullám pedig fényközeg nélkül nem létezhet. 

Mutass nekem egy másik hullámot, aminek nincs közege!

Ugye nem tudsz?

Előzmény: szaszg+++ (3626)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3628

"milyen fizikai megfigyelések vezettek a Maxwell négy egyenletéhez"

Maxwell haláláig éterhívő volt. Csak nem sikerült neki mechanikus modellt alkotni az éterre.

De ezt nem is lehet. 

"Én megfogalmaztam a hatásintegrált..."

Felesleges fáradság volt. A te matematikai bűvészkedésed semmivel sem vitte előrébb a fizikát.

De tudom, hogy ezt már hiába magyarázom neked. 

Te már abban a hitben fogsz meghalni, hogy valami nagyot alkottál.

Már bezárkóztál a saját fantáziavilágodba, és nem fog kijönni.   

Sajnálom. 

Előzmény: szaszg+++ (3624)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3627

Hogy az égitestek mozgàsa kimutatja, a súlyos és a teehetetlen tömeg különbözik ez az egy, de a gravitációs mezö is c--vel terjedö mezö, ami kimutatja a különbséget a téves Newtoni gravitáció és a tényleges gravitàció közott. Arról nem is beszélve, hogy a vonzó gravitàció mellett taszító gravitáciòs hatás is létezik!

Előzmény: cseik (3625)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3626

Te szuper...., miért kell neked fényközeg? Lemaradtál 150 évvel a fizika felismereseitöl?

Előzmény: szaszg+++ (3624)
cseik Creative Commons License 2022.03.16 0 1 3625

éter 'lenni vagy nem lenni...' kérdésben:

te hogy magyarázod az égi objektumok mozgását?

az, hogy a galaxisokban az objektumok sebessége és gyorsulása ellent mond a gravitációról hitt szabályoknak, magyarázzák a sötét anyaggal. nem egyet értve vele, fogadjuk el.

de mi az oka a galaxisok alakjának (zömében lapos ellipszis) és tömegeloszlásának?

miért gyorsulnak a galaxis objektumai és miért különböző mértékben, függően a távolságtól?

miért keringenek a bolygók legtöbbször közel egy síkon a központi objektum forgássíkjával?

általában miért forognak a bolygók a központi objektummal azonos irányban?

miért ellipszis a bolygópálya?

stb stb

ha ezeken elgondolkozol, rájössz, hogy miért kell lennie éternek. azon túl, hogy a hullám az anyag nem haladó mozgása, tehát az anyag tulajdonsága. pontosan mint a hőmérséklet. kérlek magyarázd, hogy miért nincs abszolút nulla fok a világűrben 'hullám árnyékban' sem.

Előzmény: Okos Árnyék (3620)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.16 0 0 3624

Sandra Chapman, Core Electrodynamics tankönyv tud másikat!

Itt nöi felelös pontossággal le van írva, milyen fizikai megfigyelések vezettek a Maxwell négy egyenletéhez, ami összefogva kiadták a Minkowski téridöben a c-vel terjedö elektromàgneses mezöt, ami terjedési sebességét már O. Römer kimérte. Elsö helyen legyen a Coulomb törvény megemlítve, ami az elektromos töltések megmaradására van építve. Chapman leírta, hogyan kell az idöben változó elektromàgneses mezöt, mint egy négyes vektormezö invariáns módon leírni. A töltés megmaradást a négyes áramsürüség folytonotossági törvénye ábrázolja.

Szuper...., ennyit mi az elektromàgneses mezö és mi a mozgásegyenlete fizikailag értelmezve.

Sajnos Chapman nem vezette le az elektomágneses mezö mozgásegyenletet egy hatásintegrálból a Lagrange formalizmuson belül. Ezen tulmenöen nincs tárgyalva a töltéseket hordozó testek mozgásegyenlete sem általánosan. Chapman nem ment tovább ebben az íranyban, de megjegyzi, hogy az elektromàgneses mezö egy nem-konzervativ mezö (amiben a testek mozgásegyelete levezetése az analitikus mechanikából is hiányzik).

Én megfogalmaztam a hatásintegrált, a megmaradó elemi töltésekkel, mint csatolàsi állandókkal, mind a két mezöre, a gravitációra és az elektromágneses mezöre, és levezettem a mezök és a részecskék mozgásegyeleteit. www.atomsz.com Ez hiányzott a fizikàban!

Teljesen új, hogy a részecskék mozgásegyeleteiben, a töltések megmaradása miatt, Lagrange multiplikátorok lépnek fel és a Planck állando egy Ilyen L.m.. ez viszont azt jelenti, hogy az elfogadott kvantummechanika fabatkát sem ér.

Előzmény: szuperfizikus (3619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!