Miért nem ihattak vizet ? Én nem tudom mi ez a kutas duma .... most hallom először. Legalábbis a Biblia alapján voltak kutak és ittak is belőle. (Lást Jákob kútja)
Szóval megint valami Bibliától idegen dologgal jössz és azzal akarsz érvelni!
Amúgy én gyerekkoromban ittam egy fél pohár bort mert szüleim megkínáltak:
Akkor most én ettől részeges és borivó lettem ? Nem!
Úgyhogy te ne kezdjél ilyen propagandát mit a politikusok szoktak ...
Általában is észrevettem hogy érveléseidben érzelmekre, megszólásokra, visszakérdezésekre ... stb építesz.
Ejnye, no, csak nem azt akarod mondani, hogy egy ünnepség alkalmával a gyerekek szemét vízzel szúrták ki? Vagy azt akarod mondani, hogy erjedetlen szőlőlével? Ezek szerint mégiscsak simerték a must konzerválását? Vagy Jézus szesszel itatta le a gyerekeket...?
De sokan érvelnek azzal, hogy azért kellett(!) bort, mert akkoriban szennyezettek voltak a kutak, nem volt egészséges ivóvíz. Akkor ez a kifogás immáron kilőve...
Mit ittak a gyerekek? Vizet? Ezek szerint nem voltak olyan szennyezettek mégsem a kutak? De miért vizet? Jézus meg akarta fosztani a gyerekeket az egészséges, élénkítő, frissítő szesztől...?
If you drink alcohol, do so in moderation. This means an average of one to two drinks per day for men and one drink per day for women. (A drink is one 12 oz. beer, 4 oz. of wine, 1.5 oz. of 80-proof spirits, or 1 oz. of 100-proof spirits.) Drinking more alcohol increases such dangers as alcoholism, high blood pressure, obesity, stroke, breast cancer, suicide and accidents. Also, it's not possible to predict in which people alcoholism will become a problem. Given these and other risks, the American Heart Association cautions people NOT to start drinking ... if they do not already drink alcohol. Consult your doctor on the benefits and risks of consuming alcohol in moderation.
Van. Kismértékben nem homályosítja, hanem élénkíti, és vidámítja. És a bor kismértékben egészséges, nem rombol. Férfiaknak napi 1-2 deci (testsúlytól függően).
Mindezeket megenném, ha lenne hozzá gusztusom. Némelyikhez nincs, másokhoz van. Rombolóra nem mondom, hogy épít. Ezt az "elmehomályosító" kifejezést te szajkózod, a biblia nem említi. Bár kétség nélkül találhatsz olyan fordítást, ahol ez van.
Mocskos, istentelen eszközei annak vannak, ki elferdíti Salámon szavait ("A bor csúfoló") azt állítván, hogy tévedett a bölcs ember a Példabeszédek könyvében, ám tévedését korrigálta a Predikatorban, s egyenesen ajánlja a csúfolót, mi elveszendőnek való...