Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Aha. Nem tudok senkit aki tudna fehérrel nyomtatni. (Akit tudok, azt meg hónapok óta nem tudom elérni.) Viszont a MÁV homlokpályaszámot, meg a "zománctáblát" fehér alapra is lehet nyomtatni.
A vizes matrica a megoldás. A Bz (már ami a remotot illeti) teljesen jó, mert a feliratok feketék. Vegyél átlátszó vizes-matrica fóliát, és simán tudsz rá otthon nyomtatni.
igen, kivitelezhető házilag is.Legalábbis nálam bevált.Feltéve ha van olyan nyomtatód ami tud fehéret is nyomtatni, és akad még vizesmatricád hozzá is.De pl BYG -nél van, csak nem minden modellre.
Azért köszi! Először a C-50-est akarom megcsinálni amihez meg is van az anyagom. Sajnos a motor hiányzik mert nincs megfelelően kicsi(ami lenne az csúnyán belógna vez. állásba), meg a világítások megoldását kell még átgondolni hozzá. Ha ez 1* meglesz utánna jönne az mk 48, amivel ilyen gondok nincsenek. Aztán ha nagyon sok ráérő időm lenne akkor b-26, amihez még csak jellegrajzok és fényképek sincsenek, de ez már nagyon a jövő(+itt is motor és elektronikai gond)... Ja és H0e lenne mindhárom.
kicsit OFF Amennyiben borsodi illetőségű vagy(csak a Láévből gondolom) meg tudnád mondani h merre érdemes sztirol lapot keresni? Én is épp a láéves mozdonyok legyártását tervezem.
Igen ezekbe kellenének a kerekek pontosabban a TTe-sek alá a Piko N Br118-as kerekei és kocsi kerekek, ugyanis építek mögéjük vagonokat is. Az N-es kerekek nyomtávát lekicsinyítem Z-re és úgy jók lennének. A H0e-s Mk48-as meghajtását sima TT kerekekkel meg tudom oldani.
Szegecselések hátulról kis pontozóval ütögettem bele,csak néhol ferde lett a vonal 1 kicsit.
Kocsik: lényegébe mint az igazi,sárgarézből készült alváz,ami bevan burkolva tölgyfafurnérral.Oldala is, fém keret meg drót kiegyengetve,laposra kalapálva.És ez ráragasztva.Fülke 9V elemből, ablakrács csaptelep lefolyóbol.Forgovázak szintén rézből és plisztirol lapbol az imitációk.Vonoszemek szintén 9V elemből.Már csak festeni kéne, de várok vele tavaszig.