Most voltam 1 éves szervízbe, egy kis tapasztalat.
Pécsen vettem a Lacettit. Három márkaszervíz van a városba, melyeket felhívtam.
Az egyik 32000 Ft, a másik 28000 Ft a harmadik 25000Ft mondott. Az utolsóhoz vittem a kocsit időpontra, és ahogy ígérték egy óra alatt 25000 Ft-ért el is készült.
Gondoltam megosztom a tapasztalatomat.
Ha valakit érdekelnek a helyszínek, privibe elküldöm.
Nem, nem szedték ki az üvegeket, manapság az már nem szokás, viszont a fólia alakítása nagyon időigényes. Maga a fólia eredetileg többrétegű, a külső felületen méretre szabják, alakítják, stb. Amikor elő van készítve az ablak, akkor lehúzzák a külső réteget róla, így a szabad felülete a fóliának immár a belső, ragasztandó felület lesz. Desztillált vízzel és sikosítóval kevert permettel befújják, majd mehet föl a helyére! Az egész autó (4 oldalablak + hátsó) 3 órába tellett, amiből maga a készreragasztás max 45 perc volt. A többi mind a szabás, zsugorítás, alakítás. A fólia "Sun Gard antracit 35" és 32 eFt volt.
Egyébként én sem akartam olyan színű autót, amiben minden második kocsi pompázik, de ami még tetszett volna, az élőben nem mutatott (beige). A fehér meg nem metál, a piros sötétebb változatának meg a fara volt jellegtelen, nagyon egybeolvadt a lámpájával a szín.:-)
No meg az asszony ruháihoz is mennie kell a kocsi színének nem?:-) Az ezüstköz meg felvehet az asszony bármit, nem kell annyit várnom rá, hogy 15-ször átöltözik, mire végre elindulunk valahova!:-))))
A fóliázást hogyan csinálták? Kiszerelték az üvegeket? Vagy?
Milyen fóliával? Mennyibe fáj egy ilyen akció? Körbe fólia?
Nincs több kérdés. Köszi.
Illetve van egy általános.
Ha Lacetti Sedant veszek akkor alapon valami "rendes színt szeretnék. Kinek van Super Red, Red ROck, vagy Imperial Blue járműve? Ez a három szín szimpatikus nekem. Nem éppen kosztűrő színek de nem érdekel. Azt sem szeretem ha nem találom a kocsim a parkolóban :-), vagy minden sarkon jön szembe egy ugyanolyan:-)
Vaxból én a "teknősbékásat" (turtle wax 0,5l) használom, a régebbi autómra is ezt raktam. Nem tudom, mi a lényegi különbség a vaxok között, de van olyan, amit akár tűző napban is felkenhetsz. Ez a "turtle wax" nem olyan, de az ára is csak a fele a másikénak! Nekem a másik autón bevált, védi a lakkot, meg mosás ill. eső után szebben szárad le a fényezés, könnyebb letörölni is. Asszem 1100 volt és még maradt is egy kicsi benne, elég egy flakonnal egy ekkora kocsira.
A képről meg annyit, amit már Tolinak is említettem, hogy hagyományos gépem van. A film ha betelik, előhívatom és rakok majd fel, megígértem!
Ebben a kánikulában a hajnali hűvösebb és délutáni meleg 60l üzemanyagnál jelentős hőtágulást mutat, ezértis ajánlják a lehetőleg a hajnali tankolásokat nyaranta.
Na most jöttem meg a fóliástól! Végül is antracit 35-ös került rá. Nagyon mutatós lett a kicsike, bár asszem elfogult vagyok!:-) Most egy napig áll a napon, szárad, holnap vagy holnapután már teljes mértékben használhatóak lesznek az ablakok. Ami nekem nagyon tetszik a pofás külsőn kívül, hogy a beltéri fényviszonyok nagyon kellemesek lettek!!! Végülis belülről fogom nézegetni az autót, ez fontos! Kívülről meg úgyis mások nézegetik többet, viszont nem nekik készült!:-)
Ízlés dolga, de nagyon ajánlom a fóliát, nekem bejött!
Új autónál sokmindent tényleg nem érdemes csinálni. Én is csak egy vaxot kentem rá, ezt megismétlem majd tél után is. Kétszer egy évben szerintem elég ez a védelem a lakknak pár éves koráig, ha nincs túlságosan strapálva az autó.
Ha lelkiismeretes autógazda vagy, akkor egy nyugodt hétvégi napon saját magad meg is oldhatod otthon. Azért alkarra gyúrj egy kicsit előtte, mert mire én is végigértem a lacsin a söröskorsó is remegett a kezemben!..:-)
Szia!
http://www.wsteleshop.hu/index2.php?oldal=termek_leiras&termek_id=15&ful=ismerteto
A polír (megfelelő és nem gépi) kívánatos a védelem érdekében.
Szia!
Csak javaslom, hogy ne teletankkal naplózzál! Közelebb jutsz az igazsághoz, ha a visszajelző kigyulladásakor o-zod az egyik napi számlálót, rátankolsz pl. 20 l-t és a tanklámpa újbóli megjelenésekor megnézed a számlálót. Ebben a kánikulában a hajnali hűvösebb és délutáni meleg 60l üzemanyagnál jelentős hőtágulást mutat, ezértis ajánlják a lehetőleg a hajnali tankolásokat nyaranta.
"csövet kaptam ki a szívóoldalról, amit R*R javasolt"
Fogyasztással mit tapasztaltál? Tegnap kalkuláltam és ez a kis nyúka-piszka úgy tűnik kb10% fogyasztás csökkenést hozott a konyhára. :-)
Csak városi forgalom volt kizárólagosan rövid távolságokkal, így 0,8-1,0 L csökkenést mondok a hasamra ütve. Régebbi hozzászólásoknál ezen a kis különbözeten rágódtam... Miért fogyaszt (relativen) sokat a Lacetti? MOST úgy tűnik a Lacetti fő gondját sikerült korrigálni! :-))
Én is elkezdem valahogy naplózni a fogyasztást, hogy mért adatok alátámasztják-e a tapasztaltakat. Nagyon csípném, ha jönnének a várt fogyasztási adatok..:-))
Azt ajánlom, hogy szoktasd a motort a fordulathoz, ha egyébként minden oké műszakilag, akkor itt egy elkényelmesedett, lusta motorral van dolgunk ! Lenyelezni csak 3000 RPM felett érdemes, mert alacsony fordulaton a parketta gáz valóban, a legtöbb átlagos autónál torpanást, majd a fordulat növekedésével arányos gyorsulást eredményez. Ha magasabb fordulaton tolsz neki egy parkettát, akkor már nem fog megtorpanni, elviszi a fordulat a hirtelen nagy gázadást és megy az autó. Ha alacsony fordulatról gyorsítasz, próbáld ki, hogy mondjuk fél gázzal forgatod 3000 fölé, aztán amikor kezd megjönni a moci hangja akkor rúgj oda neki, érezni fogod a különbséget !
Ja, ha eddig finoman bántál vele, akkor ne azzal kezd, hogy holnap reggel munkába menet minden fokozatban tiltásig elforgatod ! Szoktasd a kicsikét ! Én lassan elérem az enyémmel az 5000 km - t, de 5000 RPM fölé meg nem hajtottam, de eddig a tartományig kihasználom amit lehet. Majd lassan kap egy friss olajat, aztán tolom neki tovább is.
Egyébként az enyém 1,4 - es, most már teljesen jól megy, és csak azt kis csövet kaptam ki a szívóoldalról, amit R*R javasolt, más beavatkozás nem történt. Én azt modnom, hogy nevelés kérdése a dolog. Kis köbcenti, forgatni kell, hogy menjen. Viszont így, hogy nem "annyira" vigyázok rá, 1500 - 2000 RPM körül sem döglött az autóm, csak ez tipikusan nem az fordulatszám tartomány, ahonnan meg lehetne lódulni. No, menek, mert a lányok kajabálnak lentről !
Szerintem ha 2 - 2,2 bar értékekkel dolgozol, bőven megfelel. A legtöbb gumis ( régebben gumiztam én is egy keveset ) a legtöbb ( szgk. - ról beszélek ) gumit 2 barral szereli össze. Ez úgy általában jó, nagyobb tömegű autónál mehet feljebb pár tizeddel. Én 2,1 - t fújok mindegyikbe, oszt' jóvan'. Szerintem.
Nekem előző autóimnál ez feltűnt ( érdi OMV - K ), de úgy mélyebben még nem gondoltam bele ebbe. Én legtöbbször a Tesconál vagy a Molnál tankolok városunkban, a Lacsi talán még nem is kapott OMV - s benyát. Majd kipróbálom.
Valamelyik nap láttam IVB - t fönt a lakcsin, állt ott még egy JOW-xxx ezüst szedán is, talán családtagé ?
Szép a vas, bizony szép, nincs azokkal a felnikkel sem semmi baj ! Klíma. No, megjött a nagy meleg, klímázok én is, vagy klímáznék, helyesebben. Szerintem magyarul mondva lóf@sz ez az éppen csak hűvös levegő, amit nyom. Az Ignis, meg előtte a Lanos klímája bőven többet tudott. Bízom benne, hogy csupán gázhiányos a lelkem, mert pl. az otthoni klímáinknál tökugyanez a helyzet. Valami van, de nem az igazi, viszont amikor fel lett töltve szerelés után a lakás klíma, akkor rendesen HIDEGET nyomott. Jövő hét hétfőn viszem a Lacsit klíma ellenőrzésre a DIFER - be, remélem rátöltenek és jobb lesz, mert ez így nagyon gyenge. Kész vagyok mint a grúzkecske ! ( Ezt ma hallottam, szerintem besz@rás nagy duma ! :LOL: )
Szerintem jól működik a klímád, ez sajnos egyszerűen ennyit tud.:-( Legalábbis az enyém se jobb. De legalább nem kapunk légcsőhurutot a hirtelen hőmérsékletváltozástól.:-)
Keresek egy átfogó gumiabroncsnyomás-táblázatot! Valamikor, úgy 10 éve az auto-motor egyik számában volt egy ilyen táblázat, amelyben a 125-ös gumitól egészen a 245/30-as méretig szerepeltek az előírt nyomásértékek első-hátsó tengelyre. Mondanom sem kell, hogy évekig őrizgettem, hátha kell még az az újság, de tavaly lomtalanításkor kidobtam a többivel együtt. Most meg kellene, de annyira, mint minden olyan, amit az ember kidob előtte! Ha valaki tudna ebben segíteni, az jó lenne, ugyanis a nyáritól eltérő méretű téligumit szeretnék majd használni és kellene tudnom, mennyire fújhatom fel? Üdv!