Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mogyi1 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8337

Az olajbetöltő sapkát néztem meg ezeket a képeket

http://www.octavia-forum.de/forum/viewtopic.php?f=44&t=24778&start=150&st=0&sk=t&sd=a

ebből gondoltam. De nem is ez a lényeg hanem a gumicsík

Előzmény: joemaster (8335)
joemaster Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8336
Ja, nem gyári a megoldás.
Előzmény: mogyi1 (8328)
joemaster Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8335
Szia!

Nekem már akkor koszos volt a motortér, amikor kiszállították a kereskedésbe.
Nagy havazás volt előtte és szerintem felverődött rá valami érdesítő anyag vagy a szóró autóból vagy az útról, de merő retek volt a kocsi.

Azt valahogyan letakarították átadásra, most már 4 éves lesz, de még mindig nem annyira koszos, hogy foglalkozzak vele, a szezonálisan odakozmált bogarak is eltűnnek a motortakaróról télre (biztos a menetszél segít ebben), szóval valamennyire öntisztító...
Mosatni meg nem fogom a motorteret.

Mivel azon a helyen semmilyen perem nincs, szerintem simán oda van ragasztva ez a gumidarab valami jófajta ragasztóval. A gumi meglehetősen gyárinak tűnik.

Biztos vagy Te ebben a L&K felszereltségben?
Mivel azt nem nagyon árulják 1.6 MPI-vel... Asszem' 2.0-s motorokkal van csak, nem véletlenül kerül 8 millába...
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8334

Akkor nézd meg, hogy oda lehet-e egy ilyen gumit tenni...

Gondolom lehet ilyet méterre venni egy autósboltban.....

Előzmény: mogyi1 (8333)
mogyi1 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8333
A hűtőrácson keresztűl a motor tetejére verődik a kosz.
Előzmény: Törölt nick (8329)
kustib Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8332
Köszi!
Előzmény: drMinit (8330)
drMinit Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8331
Nincs benn gyárilag ez a gumi ?

nincs:-(
Előzmény: Törölt nick (8329)
drMinit Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8330

Nagyon megköszönöm, ha leírod

joemaster
kustib

Piszokul lelassultam az ünnepek alatt, meg a gépem is akadozik, de erőt fogok mostmár gyűjteni, és leírom.

Minit

Előzmény: joemaster (8305)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8329

Felülről koszolódik a motortér és nem alulról???

Nincs benn gyárilag ez a gumi ami a képen látszik?

Én - igaz VW Bora-ra - 1-es saválló lemezből méretre vágtam az egész motortér alá egy takaró lemezt. Meg is voltak a gyári fülek, így a rögzítés is nagyon könnyű volt....

mogyi1 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 8328

Már egy hete nem voltam gép közelébe ezért csak most kívánok boldog új évet mindenkinek.

Az octim lassan egy éves de van egy dolog ami nagyon nem tetszik mégpedig az,hogy esős vagy havas időben nagyon koszolódik a motortér. Tudom ez legyen a legnagyobb problémája az autómnak de annó a fábiámon a motortérbe körbe volt egy gumikléder. Ezért hosszú ideig tiszta maradt a motortér. Valami hasonló megoldás keresek az octira is. A neten találtam képet egy L&K octi motorteréről. 

A kérdésem az,hogy ez gyári megoldás?

Ha igen akkor,hogy van rögzitve a zárhídra?

Szerintem elég sok koszt megfogna ez a megoldás.

üdv mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8327

Nem hiába az  OCTÁVIA az OCTÁVIA!

Én is nagyon szeretem pakolni. Benne van egy subi+egy nagy szerszámosláda és még mindíg jóval nagyobb a helyem mint egy pl.Fábiában.  :-) Az enyém nem combi.

Csak kár,hogy úgy viszik mint a cukrot mikor Ócsó. :-(

Előzmény: ottar (8326)
ottar Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8326

Azért jó nagy bendője van ennek a kocsinak. A kombiban ennyi cucc volt. :-)

(A háttérben lévő bicajok, és a lépcsőkorlát nem. A többi igen.. :-))

no79 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8325
Octavia II tulajok!!

Lenne egy gyári RS II közpépkonzol keret (ezüst), amit gyári feketére cserélnék 1az 1ben. Ha vkit érdeke, akkor kedves.szilard@invitel.hu

Jah és B.U.É.K minden kedves fórumozónak!
stevie wonder Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8324
Előzmény: 109ha085 (8323)
109ha085 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 8323

Sziasztok! Segítsetek legyetek szívesek egy skoda bontót felkutatni. Hol, merre találok ilyet? Egy fábiához hátsó lámpára vadászok Bp.-en, vagy a közvetlen környékén. Köszi előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.01 0 0 8322

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni futómű vásárlással kapcsolataban.

A kocsim már lassan egy hajóhoz hasonlít,tehát ráfér egy futóműtuning.

Hallott már valaki a TA TECHNIX futóműről.  Ér valamit?

Vagy ezt venném, vagy FK-t.  Minden tapasztalat, észrevételt szívesen fogadok.

Köszönöm előre is.  Üdv.  Ja, 1es octáviám van.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.01 0 0 8321

Azt is simán vissza lehet ütni....

Hát persze,de lehet, hogy csak egy vag tacho-val állították :-)

Ha jól tudom az meg csak a kijelzőn módosítja.

Előzmény: Törölt nick (8317)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.01 0 0 8320

Eggyetértek! Valamire való visszaállítja,de mi van ha mégsem. Ez csak egy tipp a sok közül. Hátha valamit elárul ez is.

Ha ez nem jön be akkor ott van a kormány,hogy mennyire kopott ugye. Láttam kocsit 120ezerrel aztán olyan sima volt a kormánykerék mint a babapopsi. Biztos sokat simogatta. :-)

Vagy a sebváltó mennyire kopott ill. mennyire lötyög.

Az egyik haverom vett egy octáviát(97est) még előttem 128000kilométerrel. Csilli villi volt kívül belül. Motor szépen járt. Rendőrtől vette. Állítása szerint full orig minden,még a kilométer is valós.(Később vettem én is eggyet.)

Na ekkor jobban szemügyre vettem a kettő közti külömbséget. 

A motor kódja jobbra ballra dőlő számokbál állt, biztos részeg volt a gyárba a számbeütő:-)  -előfordulhat nem?

A festés új de csak kívülről és silány minőségben mert a peremeken lehetett látni a ragasztószallag letépését :-)

Buborékos volt a festése :-) Ez is mind lehetséges-biztos Újév utánni napokban festették!

A váltóval kerestem  a 3.at,hogy hol is lehet :-)

A poén az egészben az volt mikor megláttam az előző tulajok listáját: 2német tulaja volt a kocsinak+2 itthoni-tehát ő volt az 5.  Na mondtam neki,ezeket a tényeket,még majdnem meg is haragudott rám,hogy hülyeség, hisz Ő rendőrtől vette.

Mondtam,hogy az lehet, csak van benne egy kétséges eredetű motor, egy új festés kívülről,meg kapott egy szép belső takarítást.

Összegeztve marhára meg kell nézni a kocsit amit vesz az ember a legapróbb dolog is elárulhat sokat az előző tulajokról.  Pl. tuningolt kocsit az életbe nem vennék.

Mikor én vettem nem sokat segített a diagnosztika, nekem motor+ECU is cserélve volt 90lovasról 110re mint utólag kiderült. De ugye utó ész már nem ész!

Bocs, hogy ilyen hosszú lett.

Előzmény: sampler74 (8318)
KKZZ_70 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8319

Kedves Car-társak !

Boldog Új Évet Mindenkinek !

sampler74 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8318
Sziasztok!

Valamire való kilométerórás visszaállitja a motorvezérlőben is.
A diesel edc15 vezérlőkben szinte mind el van tárolva. Mindegy hogy Fabia, Octavia, vagy Superb. Eddig 10-ből 1-el találkoztam amiben nem volt. Az meg fehér kombi volt zsir új rendszámmal és a zöldkártyájában a taxi rendszámával és aránylag kevés km-el. Vajon miért nem volt kiolvasható belőle a valós km???

Boldog Új Évet Kivánok minden OCTAVIA tulajnak!
Előzmény: Törölt nick (8316)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8317

Azt is simán vissza lehet ütni....

Amúgy az OI-esben - tudtommal - az ECU nem is jegyzi külön....

A SuperbI nem, azt tudom....

Előzmény: Törölt nick (8316)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8316

Szia. Ha veszel is vigyél  magaddal egy diagost aki meg tudja nézni a valós km. állást, hátha az ecu-ban nem írták átt,csak a kijelzőn.

Vagy ha le van blokkolva akkor meg már eggyértelmű az átverés szándéka.

Üdv.   

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN SKODA OCTÁVIA TULAJNAK ÉS HASZNÁLÓNAK!!!

Előzmény: kapitany696 (8313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8315

Egyetértek!

1,4-ért csak olyat kapsz, ami fullon van kilóméterrel!!

Na persze nem óra szerint.....

Előzmény: stevie wonder (8314)
stevie wonder Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8314

Szeretnék venni egy Skoda Octaviat 1.9 tdi-t. 1400000e ft-ig

Ennyiert nem is lehet :-( Vagy sporolj hozza, vagy keress masmilyen autot. Igy 1.5 alatt a nem ősöreg dizelek kozott talan egy Xsarat lehet kifogni.

Előzmény: kapitany696 (8313)
kapitany696 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8313
Szeretnék venni egy Skoda Octaviat 1.9 tdi-t. 1400000e ft-ig, ha tud valaki és üzenne megköszönném. Nagyon nehéz normálisat találni.
schimi070 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8312
BUÉK minden Skodásnak
drMinit Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8311
Ugyan a teljes pontosság felderítésének igénye nélkül , de a megmaradt nyomokból következtetve, egy időben a Borákat, GolfIV-et úgy lopták, hogy az ODB csatlakozó, a szivargyújtó illetve egy a müszerfalban lévő csatlakozó hármast kötötték össze, és inditható volt az autó...
Kb 5-6 ilyennel találkoztam.

Hirtelen, itt is ez ugrott be.
Előzmény: stevie wonder (8307)
TUZI Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8310
Köszi ezt nem tudtam.:-)

DE , mivel ez egy nem komoly autó (Terrano) és nem is mai gyerek (98-as), és a leglényegesebb hogy nem gyári a rendszer.:-))))
Előzmény: stevie wonder (8309)
stevie wonder Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8309

Akitől az autót vettem, az csónakot vontázot, és gondolom azért szereltettebe hogy lássa a vontatványt.

Egy par eve (2003?) minden komolyabb Nissanon szeria a tolatokamera.

Előzmény: TUZI (8308)
TUZI Creative Commons License 2008.12.31 0 0 8308
Hy.

Ehez a kamera kérdéshez , hozzászolnék.:-)))

Nekem a Nissanomon, van.:-) Na nem én szeretettembe, így vettem. Igazából talán egyszer próbáltam, de vagy én vagyok már öreg az ilyen úri huncutságokhoz, vagy nemtudom, de nekem nagyon nem jöt be. Lehet hogy csak azért mert már qrvára megszoktam a tükörből tolatást, de nem bírtam tolatni kamerából.:-(

Akitől az autót vettem, az csónakot vontázot, és gondolom azért szereltettebe hogy lássa a vontatványt. Na arra kiválóan alkalmas. Ilyen esetekben én is használom, de ahogy írtam tolatáskor nem. Valahogy roszfelé szedem a kormányt ha csak a kamerára hagyadkozom.

Tehát a véleményem hogy egy jó radar többetér. Mondjuk az kel is mert nagyon nem lehet érezni a végét a mai magas faros autóknak.
Előzmény: drMinit (8294)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!