Keresés

Részletes keresés

Albertus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 391
Helló Fiúk! (vagy van lány is...?)

Én is abban a helyzetben vagyok, mint az egyik korábbi megszólaló; nevezetesen építeni kezdenék, de a meglévő eszközeim több szempontból is elavultak. Ha jól sejtem, nem csak az eszközeim, de a tudásom is részben elavult lett.

Körbenéztem, hogy mit kapni a piacon. Gyönyörű katalógusok, a peronra tehető integető nénik és babaarcú gyerekek, nagyítóval kivehető pályaszám, az eredeti példány többféle festésének megfelelő modell is kapható, csakhogy:

HO MÉRETARÁNYBAN SENKI NEM GYÁRT Y VÁLTÓT.

Márpedig egy líravágány első váltójának annak kellene lenni. Meg az ívben kezdődő vágánycsoportban is jól jönne, ha be tudnék tenni egy-egy ilyet.

Tudtok olyan márkát (gyártót), akinek a termékei ma kaphatók Magyarországon, és van neki _még eze_ is?

Albertus

John Howard Creative Commons License 2000.01.12 0 0 390
Bocsika, de az arc- és kabátmemóriám katasztrofális :((( Kábé harmincezer emberke állt körül úgy háromtized másodperc alatt, amikor kipakoltam a cuccot...

Üdv:
John Howard (a nem-látó és nem-emlékező)

Előzmény: JuliuS (377)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.01.12 0 0 389
Jo, Gyakoroljunk.
Maradt egy kis dugi penzem a HEV-bol, azt ott elverem. Ha Matiz elkesziti a Vasutbolond emblemat akkor csinalhatunk egy kituzot is.
Van laminalom, kituzo tartom.
Picetusnak 22-en odaadom es a jelentkezo elkerheti. Ha o is jonak tartja igy.
Igy mindenki felismerheto lesz( es kikerulik)
:-)))
Előzmény: JuliuS (377)
DoubleBack Creative Commons License 2000.01.12 0 0 388
Hát igen, takarítok rendesen.
:-)))))))))

DB

Előzmény: Pitecus (386)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.01.12 0 0 387
Igen az van.
Delutan feladom a forgalmistanak egy boritekban a nevedre(JuliuS) cimezve.

Matiz:
Mehetsz a batyira. ottvan boritekolva a nyolc darab atalakito.

Előzmény: JuliuS (384)
Pitecus Creative Commons License 2000.01.12 0 0 386
Szia(sztok)!

A alábbi honlapon van 1 fénykép rólam, úgy néztem ki a börzén. A Double Back-al megosztottam a sínfeljavítás metódusát. Azóta hallok a Csepel-sziget felöl nagy sika-mikálást.:o)
Egyébként a következő:
1. Vegyél 1 db rozsdás sínt. Tisztítsd meg a felületét Foltbenzinnel (petróleum is lehet, de az nagyságrenddel büdösebb).A rongy puha, nem műszálas legyen.
2. Vegyél egy jó darab vastag forrasztó ónt.
Egyenletesen dörzsöld át a sin felületét vele.
A régi magyar gyantás cinek a legjobbak reá, mert azt, ha 4-6 rétegbe összehajlítod, akkor kényelmesen meg lehet fogni.
3.A végén 96 %-os alcohol (vagy Isoprophil alcohol is lehet, mert csak 1 karboxil gyökkel tér el) segítségével mosd át a sínt az esetleges gyanta maradványok miatt.
Ha a sín nem rozsdás, akkor az 1 pontot ki lehet hagyni.
Ha valaki tud jobb sínfelujító módszert, akkor szóljon.
Figyelem!!! A sínradírt nem éri meg erre használni.
A váltó álljon felétek....

Előzmény: JuliuS (382)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.12 0 0 385
Jöttem, láttam (mármint a tar-on) de nem győztem :-( Fugerth alkatrészeket vödörszám tudnék adni neked, de nem tudom, az olyan ütközővel, stb. mennyire vagy kisegítve a Mitropához. Ha megfelel, én leszek a legboldogabb :-)

Macibb

Előzmény: Törölt nick (383)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 384
Lajos:

Ha jól sejtem, 76-77-es katalógusod van. De javíts ki ha tévednék :)
Persze az sem baj, ha több is van

Előzmény: JuliuS (371)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 383
Van egy 4-tengelyes Mitropa kocsim (kep a tar.hu-n) es elegge lepusztult. kellene ra 2 "lepcso" az ajto ala, es 2 utkozo. Ezt a kocsit meg nagyon az elejen szereztem be, mar ilyen allapotban, es eppen ezert ragaszkodom hozza :-) A hatuljarol is hianyzott a gumi az ajto korul, de azt gyartottam hozza. Ez annyira jol sikerult, hogy szinte megkulomboztethetetlen az eredetitol.
A borzen az oregtol probaltam venni, de az azt mondta, hogy ha a kocsi alvazara van erositve a lepcso, akkor azt mar el is dobhatom, mert gáz. Es nincs utkozoje sem, legalabbis rud nem volt a laphoz. Itthon szetszedtem, es nem az alvazon van a lepcso, hanem a kasznira erositve.
Előzmény: Törölt nick (381)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 382
"Egyebkent a borzen arulnak sineket is, bar nem tudom, milyen allapotban."

hát erősen változó... ezért is kérdeztem, hogy mi a trükkje a feljavításnak, de aztán Pitecus nem árulta el.

Előzmény: Törölt nick (380)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 381
OFF

Köszi a privát infót

ON

Milyen lépcső kell neked?

Macibb

Előzmény: Törölt nick (370)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 380
Ezert lesz nekem jo, ha elmegyek az atalakito sinekert a batyira :-) Mert akkor lehet regi U profilu es uj I profilu sineket kombinalni :-) Szerintem TT-hez is lennie kell ilyen sinnek, nem? Vagy biztosan lehet kesziteni!
Egyebkent a borzen arulnak sineket is, bar nem tudom, milyen allapotban.
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 379
Devon!

nekem több ötletem is van (bár nemtom ez mitől OFF, na mindegy):

- vagy összekombinálod a dolgokat, pl. a mellékvonal megkapja a régi sineket, a főpálya meg az újakat, és az átmenetnél meg valahogy "megbuherálod" a dolgot (nemtom lehet-e, én még nem láttam új sínt csak képen).
- vagy elfelejted az új síneket, és régieket szerzel be (ennek a megoldásnak a megkönnyítésén most dolgozom ezerrel...de csitt)
- vagy hagyod a francba az egész vasutazást, a cuccaidat meg odaajándékozod az első jöttmentnek (csak szóljál mikor jöjjek-menjek arra :) )

na nagyjából ennyi jutott eszembe hirtelen.

Előzmény: Törölt nick (374)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 378
Az jó.. el tudod hozni 22-én?
Előzmény: division by zero (376)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 377
"...február 4-től 6-ig vasútmodellkiállítás..."

na akkor arra el kéne menni gondolom. Jó lenne már összeszervezni a dolgokat, úgyhogy most 22-én gyarkoroljunk. :)

Howard:
Szóval akkor szerinted találkoztunk az ablaknál?

Pitecus:
Még nem árultad el, te melyik voltál az árusok közül? Hátha még fel tudom hozni rövidtávú memóriámból :)

Előzmény: gyurmosz (373)
division by zero Creative Commons License 2000.01.11 0 0 376
lehet, hogy az a 85-ös...
Előzmény: JuliuS (375)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 375
"és mit csinálsz a kölcsönkapott katalógusokkal? beszkenneled őket?"

nyertél :)

"nekem is kéne itt lenni valahol egy kb 86-87-esnek..."

jöhet.. egyébként tudtommal volt egy 85-ös katalógus (krémszínű alapon párhuzamosan lerakott sineken oda-vissza leállított vonatok voltak a borítón), és utána már csak a 90/91-es volt a következő.

Előzmény: division by zero (372)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 374
OFF. Bocs mindenkitől.
Szóval én még 1994 környékén, bevásároltam egy rakás TT alkatrészt. Egy bazi nagy terepasztalt akartam csinálni, de akkor még nem volt meg a hely a számára. Egy pár hónappal ezelőtt ez a probléma megoldódott, és hozzá is kezdtem a munkához. Csak az volt a gáz, hogy alábecsültem annak idején a mennyiségeket, így venni akartam még egy rakás sínt meg váltót stb. De megszívtam k@rvára, mert az eladócsaj közölte hogy ami nekem van sín az már régi típusú, az új meg nem kompatibilis. Akkor most szerintetek mi a szart csináljak ??
Itt állok egy halom, ezek szerint elavult sínnel meg vagy 100 váltóval, és dobhatom ki az egészet. Ja azt is mondta a csaj, hogy adjam el a régieket és vegyek újakat, de kiszámoltam hogy akkor iszonyú sokat ráfizetnék az egészre.
Szal a kérdésem az lenne, hogy nincs e valami megoldás erre a dologra esetleg ??
gyurmosz Creative Commons License 2000.01.11 0 0 373
2000. február 4-től 6-ig vasútmodellkiállítás lesz Kispesten (Fő utca 22.)!
division by zero Creative Commons License 2000.01.11 0 0 372
és mit csinálsz a kölcsönkapott katalógusokkal? beszkenneled őket?
nekem is kéne itt lenni valahol egy kb 86-87-esnek...
Előzmény: JuliuS (371)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.11 0 0 371
Lajos köszi, de annyira nem sürgős a dolog, ráér akkor, ha majd 22-én találkozunk. Azt viszont elfelejtettem írni, hogy régebbi katalógusok érdekelnének (tehát 1999/2000-estől régebbi). Írd meg, melyik van meg neked.
Előzmény: Szucs Lajos (369)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.11 0 0 370
Lehet, hogy 22-én is kimegyek, hátha akkor tudok venni lépcsőt. Egy régi kocsit akarok felújítani, nagyon szép darab és ilyen festésben nem sokáig készült.
Az 52-es tökéletesen üzemel, bár egy alapos takarítás kellett neki. Ha lesz időm készítek róla pár képet.
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.01.11 0 0 369
Jogos a felvetesed.
De az attol is fugg, hogy a HEV mikorra ad beosztast vagy a MAV-hoz mikor kell menni.
Ezek mindenek felett allnak.
Mikor tudsz elmenni a Battyanyi terre.
Mert akkor a forgalmistanal hagyom a TT katalogust holnap delutan.
Előzmény: JuliuS (367)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.10 0 0 368
Srácok!

Van valakinek akárcsak kölcsönbe is TT-s katalógusa? Nekem volt kettő, de eltűntek. Igazán nagy segítség lenne, ha lenne...

JuliuS Creative Commons License 2000.01.10 0 0 367
Lajos!

És ha tudsz jönni 22-én, akkor onnan kapásból mehetünk át a wrestling találkozóra, nemigaz? :)
Igazán eljöhetnél már egyszer, nem gondolod?

Előzmény: Szucs Lajos (366)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.01.10 0 0 366
Hat akkor en mar nem is szabatkozom .
Penz nelkul mulatni bajos.
Szoval nem jott meg a penzen. igy erthetoen nem mentem el. pedig kellene nekem a szergely kaszni.
Matiz ha batyi jo es surgos, akkor ott barmikor mesz is, meg kapod a nyolc darab sinatalakitot.
22-en ha nem kell tekernem a jatekvasuton(HEV) akkor ott leszunk.
Előzmény: JuliuS (364)
monfondir Creative Commons License 2000.01.10 0 0 365
Köszi az infót. Remélem majd 22.-én fel tudok menni és sikerül szerznem egy NOHAB mozdonyt. Most leglább tudom milyen árban találhatok kábé ha van. Egyébként ez egy nagy buli? Üdv! Zsolt
Előzmény: Törölt nick (345)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.09 0 0 364
"...csak DoubleBack jött hozzám oda szombaton a börzén."

És te merre voltál? Ha adtál volna valami személyleírást, én megkerestelek volna.. na mindegy, 22-én jobban szervezni kell.

Előzmény: Pitecus (363)
Pitecus Creative Commons License 2000.01.09 0 0 363
Sziasztok!
Nem akarok rosszalló lenni, de csak DoubleBack jött hozzám oda szombaton a börzén. Meg is szabadított a sínjeimtöl. Még a BR110 és BR130-as mozdonyomat is elvitték. Most már csak 1-2 apróbb alkatrészem van a mozsdonyokból, ha valaki(k) megkeresnek javítás céljából.
Vártam a börzén Alexandert, mert meg akartam volna tőle venni a fugerth készletét (M41 csörgő + 2 db új tipusu máv-os kocsi)
De nem jött :-(((
A börze legközelebb 22-én lesz!!!!
Ja mégegy:
A rozsdás síneket kis időráfordítással fel lehet upgradelni, megbutattam (elmondtam) DoubleBack-nak.
Amperszagmentes hétvégét!!!!
Előzmény: JuliuS (362)
JuliuS Creative Commons License 2000.01.09 0 0 362
No, hát vettem ugyan egy köteg sínt magamnak, de bizony azért ezek nem olyanok, mint amiket én gondosan őrizgettem. Két kérdésem van ezügyben:
1) Van-e valami speciális technika, amivel a síneket fel lehet javítani kissé?
2) A másik, hogy ha van még köztetek olyan, aki különböző okok miatt (családi viszály, H0-ra áttérés, stb) száműzni kíván otthonából bármi TT-s cuccot, az legyen olyan jó, hogy szól (pl Pitecus, megszabadítottak már azoktól a sínektől végre?) :)
Köszi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!