Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. 12V-os pici izzókra lenne szükségem és ilyen fajtát sehol sem találok. Hátha valaki tud ilyenrol. Tehát kb. 5mm-es átméroju, kb. 14 mm hosszú és menetes!
Ha nincs remény nem is próbálkozom a modellboltokban.
Ja, lebuktam, az autómban vannak ilyenek...
Kipróbáltam a linket hibát jelezz! Bevilanik az oldal és utána ezt írja ki:
Warning: PostgresSQL query failed: pqReadData() -- backend closed the channel unexpectedly. This probably means the backend terminated abnormally before or while processing the request. in /home/tar/web/frameset.phtml on line 10
Warning: 0 is not a PostgresSQL result index in /home/tar/web/frameset.phtml on line 12
Felraktam a különféle számok jelentését a tár.hu-ra, de kipróbálni nem tudom, mert csak ftp-n érem el, http-n nem. A cěm: http://www.tar.hu/vasut/tcs/katalog/cimlap.html ha valakinek működi légyszi jelezzen vissza, hogy sikerült-e a feltöltés. Ma csak két oldalt tettem fel, a dězel és villany részeket holnap-holnap után teszem fel.
A szombat 10 jónak tűnik, már térképen is belőttem merre menjek majd.
Sajna nem tudok felmenni, én Pécsett lakom, a MÁV sztrájkol, és most kifogytam a kerestemből is (pedig nagyon szeretnék egy belga és egy norvég NOHAB-ot meg egy Szergejt!!!), de a terveim között van minden képpen egy kiruccanás - talán márciusban. Engem nagyon leköteleznél ha tudnál alkatrészt szerezni. Természtesen küldöm a zsetont illetve megbeszélhetjük hogyan tudom eljuttatni hozád. Ha kell magánban küldöm a céges email címem, mivel itt vagyok 9-10 órát a cégnél és a net online megy a gépemen. Üdv: Zsolt
Sajnos csak delutan tudok hazamenni (tegnap ota ) de behozom a konyvet es ki keresem. Szombaton te nem jossz fel a kiallitasra? lesz borze is.( ha jol tudom)
Rendezni: Termeszetesen atutalassal, postai utanvetellel.
:-)
Majd ha arra jarunk(vasuttal) akkor lehet rendezni.
A belyeg tobbe kerul mint a kefe.
Szerintem is megér egy próbálkozást a leszorítók erősebbre állítása.
Azt hiszem, a BR55 motorja (tekercs, ház, érintkezők) megegyeznek az E69, E44 (244) modellével, így szinte biztos, hogy kapsz alkatrészt. A szénkefe készült réz szinű valamiből is, de sima szénkefe is jó bele (megfelelően lecsiszolva a vége). Végső esetben ezt is ki lehet cserélni.
Megkeresek egy ilyen boltot, de... A BR55-ös - porosz festésű -mozdonyom elkezdett bizonytalankodni. Jelenség a következő: teljes gőzzel indul és megy 2-3 kört, aztán elkezd lassúlni, a végén már alig nyöszörög. Na szétkapom, és látom, hogy ellentétben a BR24 hengeres szénkeféjével, ez téglatest alakú és mintha rézből(?) lenne (réz szénkefe?).
Ki vettem az oxidációt lepucoltam, frankon indul, majd ua. mint fentebb leírtam. Ha egy pici csavarhúzóval megpiszkáltam a szénkeféknél (rézkeféknél) akkor észhez tért. Gyenge volna a leszórító? Volt már ilyen tapasztalatotok? Más. Lajos! Lehetne ilyen megoldás? Hogy lehetne rendezni anyagilag a dolgot (ha egyáltalán lehetséges a dolog) ? Üdv: Zsolt
Ezt a Piko-katalogusban levo gyartokat lehetne kicsit reszletesebben? Pl a 426/valami a schicht, az 5***/valami es a tobbi micsoda? Ezekszerint a PIKO egy konszern. (Meg diavetitot, tarsasajetkot es varrogepet is lattam PIKO markanevvel)
Kosz!
Eppen most toltom fel a bescannelt katalogust. Amint fent lesz (kb 15-20 perc) ideteszek egy linket. A HTML file meg csak a gozosoket tartalmazza, de mar mindent scanneltem, csak ossze kell allitani.
Ha már alkatrész és ha már BR24. Nekem van egy BR23-om. Keresek alá kerekeket. Beleznaynénál nincs és nem is biztat, börzén még nem láttam. Ha valaki tud, help plíz!
Nekem volt egyszer szénkefegondom, bementem az első autóvillamossági boltba és kértem egyet, talán éppen egy Skoda inditómotorba valót kaptam százegynéhány forintért. Ez ugye hatalmas a mi léptékünkkel, én a kivánt méretet levágtam belőle és még maradt benne jónéhány javitásra elegendő.
A Langban lehet alkalmankent.
Szerezzunk es postan kuldje el valaki?
igy gondoltad?
Mert akkor ha valaki talal az elkuldi.
Megnezem a konyvemben milyen szenkefe kell bele.
És rakok ide kepet rolla.
Sziasztok! Lehet valahol kapni szénkeféket a motorokhoz? Most néztem át pár régi cuccomat és a BR24-es gőzöseim motorjaiban oda vannak. Itt Pécsen csak nézgettek a problámát felvetve.Talán egy villanymotor javítóban lenne a megoldás? Üdv:Zsolt
Gondolom 10-kor "transzparensekkel".
Mint a Langban tettuk. JuliS lent telefonalt, en fent felvettem es leneztem.
De ha mar talalkoznank akkor esetleg bunkofonon kereshetjuk egymast.(feltoltott aksival)
Azok a mocskok szetvertek a remizt es valami abc-t csinaltak belole, de nem kell addig elmenni. Ha KoKi-rol jottok, akkor a Centrumnal lehet leszallni (pl. 93-as busz), vagy (pl 48-as busz eseten, vagy ami nem az Ulloin megy) egy megalloval tovabb. Az 50-es villamossal a Kossuth ter utan kell leszallni, es a Templom fele menet a Fo utcan (setalo utca) lehet megtalalni a muv hazat.A legjobb megkozelites az Ady Endre uton (42-es ??) villamossal Hatar uttol a Templom terig. Tul keppen a Fo utca Ady es az Ulloi kozti reszen van a muvhaz az Adyhoz kozel. A Fo utca (reszben) setalo utca, messzirol megismerni a nagy templomrol, es a Kossuth ter utan a masodik keresztutca.
en is szombat! es hany orakor?
eddig:
0-4-0
gyerunk emberek mert ez meg csak egy gagyi 4-coupled switcher :-))
Nekem is !!!!!!!!!!
De azert irja mar le valaki, hogy hogyan jutok oda. (Vagy kerjek egy vakvezeto kutyat)
Batyiig tudom az utat. Meg eltalalok KoKi-ig.
Tudom hol van a Voros Csillag traktorgyar.
Aztan semmi. Megvan meg ott a remiz?