Letaposott havon (gy.k. jegen) is úgy megy, hogy pörög a kerék, majd gyorsul, majd megint pörög, megint gyorsul egyet az autó, ha jó kövér gázt nyomok neki és tartom is (azaz szándékosan provokálom). Közben a visszajelző villog a műszerfalon.
Szerintem normális. Érzékel-visszavesz-enged > megint kipördül, amit érzékel-visszavesz-enged. Közben azért gyorsul is az autó, mert néha meg-megtapad.
Kb. ugyan az, mint az ABS, gyakran látni szakaszos féknyomot, azt az ABS műveli: blokkol a kerék-érzékeli-visszavesz a féknyomásból (ekkor nincs csík az aszfalton, mert gördül a kerék, nem csúszik, ezért szaggatott a féknyom).
Jól néz ki! :) Jókis mocc! :) Mikkel mentél azelőtt?
Személyes véleményem, hogy ha cserélgettek egy CBF-ben olajat, baja nem lehet! Agyonüthetetlen! Szelephézagok sem változnak, olyan blokk még nem volt, amelyiken nem lett volna 24e-nél gyári a hézag... 4000 km nem nagyonhihető... Egyik cimbi is valami iszonyat keveset ment a mocival, de azért lett benne 8000 km ennyi idő alatt... 4000 km az semmi... De piszok könnyű megállapítani az állapotából... Pl. lánc mennyire van kint... Fékbetétek... Tárcsák... Leömlök színe... Lábtartó gumi kopása...
Egyébként evvel a gumival a fejidomos tán nem is jött gyárilag! :o De ha ez gyári volt, akkor most 5 mm körüli profilnak kéne lenni hátul! :)
Na, hát én meg most kezdem ezt a nagybetűs élet nevű játékot... :S De valahogy szeretném az egyensúlyt megtartani a munka és a szórakozás között... :S Mert ha mindig csak a munka, akkor minek dolgozok már? :S
Igen, Thomasszal a Hondás topikon is össze szoktunk futni! :)
"Én tudtam, hogy onnan ismerem a nicked, de úgy rémlett, eccer már megbeszéltük! :D"
Ja kérem neked még biztos nem kel szedni azt a gyógyszert amit nekem kéne.:-))
"Asszony, gyerekek, ezért nem mocizol? :S"
Gyerekek már nagyok, az asszonynak meg nem sok beleszólása van.:-))) Sajnos hülye vagyok és szeretném tartani az életszínvonalat amit megszoktam, és ezért egyre többet kel dolgoznom.:-(((((
Mocisok? Golyó is motoros ember, és BX thomas is motorozik, bár neki 2 kerékkel több van a kelleténél.:-))))
Hát én már alig várom, hogy plusz pár fok legyen tartósan, és pattanok vissza a mocira... Tavasztól őszig (télig) a franc autózik, hacsak nem muszáj! :)
A motorokat meg ne is emlegesd.:-)))) Már előre félek , hogy egyszer nem halgatok a józan eszemre, és elcsábulok, de akkor lehet hogy az asszony kiteszi a szűröm.:-)))
Már most is remeg a léc, mert nem bírtam ellenálni egy 59 vagy 60-as fogatnak (moci+kuli) és megvettem.:-) Még nincs otthon ,de hamarosan.:-))))
Nem tudom, ki hogy van vele, de most lehet, hogy várnék piszit az autóvétellel, ha nem sürgős... Azt csiripelik a verebek, hogy a válság miatt igen szép kis akciók lesznek! :o Motoroknál már hallottam komoly leárazásokat! :o
És újat meg lehet, hogy nem is vennék... Mocis tapasztalat... Annyira nem éri meg! Egy 2 éves gépet mondjuk még nem nagyon tudtak szétütni, de az szalonból kigördülés sok-sok százaléknyi buktáját már elbukta más helyetted... :o És akkor olcsóbban fullosabb, nagyobb motoros is kijön! :o
Valamihez kell, hogy viszonyítsa a computer a csúszást (fordulatszámeltérést)!
Miért ne pörögne ki?? A lényeg, hogy visszaszabályozza a motor fordulatát!
Jeges út, teligáz, a max. fordulat meg valahol 2-3000 körül (vagy az alatt inkább) tanyázik, a fordulatszámmérő meg "ugrál fel-le"... Látod, érzed, hogy dolgozik a kipörgésgátlód!