Na, érdekes, mert a tegnap próbált AUM kódú 1,8T-ből is az a szívlapáttal hátbavágás hiányzott valahogy, ami viszont az AGU-s 1,8T-nkben megvolt... Az olyan 4000 környékén megőrült, kerekek elpörögtek, tolt, mint a bolond... AUM meg eccerűen végig jól tolt, de sehol nem bolondult meg! :o De egyelőre annyi választ kaptam, hogy más a hengerfejük, az AGU nagycsatornás... De ezt passzolom, hogy mit jelent! :) Ettől menne jobban? :o
Hát az a baj hogy az 1.6 8 szelepes ős régi motorért nem igen akarok százezreket ráfizetni. Mert még az 1.4T jó lenne de az meg már sokkal drágább. Sajnos.
Ma teszteltem egy 1.4-es TSI motort, de sajna nem OII-ben, bár a szalonban már állt egy.
Kimentem az egyik kereskedésbe ráncfelvarrott OII-t lesni, volt is 2 db. Az egyik kombi, benne az 1.4 TSI motorral.
Mondtam, hogy jó lenne kipróbálni. Mondták, hogy csak Superb II-ben lehet. Nem haboztam...
Kompromisszumos motor, átlagosan viszi a gépet. 6-ban 80 körülről gyorsítani csak akkor érdemes, ha nyugodt autókázással akarjuk elérni a 100-at vagy 120-at. 5-be visszatéve sem hengerel le.
Fura, egyedi hangja van, olyan érdekesen ketyeg a motor alapjáraton.
Olyan, mintha nem lenne turbo. Nem érezni úgy, mint a TD motoroknál. Mintha egyszerűen csak tisztességesen gyorsulna egy átlagos motorral, de nincs hátba vágás a turbo indulásakor.
Kérdés, hogy 5 személlyel és megpakolt csomagtartóval vajon hogyan bírkózna meg?
1-2-3 fokozatokban volt élénkebb a motor.
Aki olcsón akar nagy autót és nem akar száguldani, az veheti ezzel a motorral, de országúti előzés előtt azért néha meg kell gondolni a dolgot. Esetleg visszatenni 4-be, bár azt nem volt alkalmam kipróbálni, mert rövid volt a tesztút. Talán nem annyira meggondolandó egy országúti előzés (tehát 80-90 km/h-ról gyorsítva), mint egy 1.6-os OII-nél, de azért észnél kell lenni!
Abban viszont bízom, hogy egy OII-ben, amely azért kb. 300 kg-mal könnyebb, talán még turbo feeling is van és egész nagy dinamika, de ezt ki kell próbálni, akkor derül ki a valóság.
gyakran látni szakaszos féknyomot, azt az ABS műveli: blokkol a kerék-érzékeli-visszavesz a féknyomásból (ekkor nincs csík az aszfalton, mert gördül a kerék, nem csúszik, ezért szaggatott a féknyom).
Ezek nagyjabol az elso generacios ABS-ek voltak. Most mar folyamatos a feknyom, csak nagyon halvany. (Optimalis hatar a csuszas es gordules kozott.)
Nekem sem sok kellett volna, hogy kurvára összetörjem magam... A két szembejövő autós, akik mellett eldriftelgettem, szerintem még mindig velem álmodik.... :S :S :S
Na, én meg 6 év motorozás után most csináltam autós jogsit, és 2 hónapos jogsival csináltam egy totálkárt gyorsan újév első napján! :D Sajna a sportos motoros stílusomat átültettem az autóra is... :S Szóval én meg most fogok visszavenni autóval... :S
Na, ha ilyen higgadt vagy, akkor hajrá! :) Bót! :) Most télen jó áron lehet venni, simán egy 50-essel lejebb vannak az árak, mint tavasszal lesznek, mikor hirtelen mindenki motort akar venni! :D
Ma kicsit megjárattam az autót a helyi autópálya szakaszon. Már mentem vele egy kört, réges-rég 90 fokon állt a vízhőfok mérő mutatója, az autópálya szakaszig is mentem pár km-t. Amikor 4-ben kezdtem kicsit tolni neki, tartósan 4000 felett tartva a motort, 1 percen belül visszahűlt a hűtőfolyadék, olyannyira, hogy az egyébként már 70 foknál is 90-et mutató műszer mutatója is visszaesett skála szerint 70-80 fok közé!!!