Catchers Sandy Alomar Jr., Chicago White Sox Paul Bako, Chicago Cubs Henry Blanco, Minnesota Einar Diaz, Montreal John Flaherty, New York Yankees Brook Fordyce, Tampa Bay Todd Greene, Colorado Todd Hundley, Los Angeles Mike Matheny, St. Louis Brent Mayne, Los Angeles Damian Miller, Oakland Greg Myers, Toronto Todd Pratt, Philadelphia Kelly Stinnett, Kansas City
First basemen Carlos Baerga, Arizona Tony Clark, New York Yankees Wil Cordero, Florida Carlos Delgado, Toronto Julio Franco, Atlanta Travis Lee, New York Yankees John Olerud, New York Yankees Mo Vaughn, New York Mets Robin Ventura, Los Angeles
Second basemen Miguel Cairo, New York Yankees Damion Easley, Florida Mark Grudzielanek, Chicago Cubs Jose Hernandez, Los Angeles Ramon Martinez, Chicago Cubs Placido Polanco, Philadelphia Todd Walker, Chicago Cubs Enrique Wilson, New York Yankees
Third basemen Adrian Beltre, Los Angeles Vinny Castilla, Colorado Juan Castro, Cincinnati Andy Fox, Texas Troy Glaus, Anaheim Shane Halter, Anaheim Joe Randa, Kansas City
Shortstop Rich Aurilia, San Diego Royce Clayton, Colorado Craig Counsell, Milwaukee Nomar Garciaparra, Chicago Cubs Chris Gomez, Toronto Cristian Guzman, Minnesota Barry Larkin, Cincinnati Edgar Renteria, St. Louis Jose Vizcaino, Houston Omar Vizquel, Cleveland
Outfielders Carlos Beltran, Houston Dave Berg, Toronto Darren Bragg, Cincinnati Jeromy Burnitz, Colorado J.D. Drew, Atlanta Jermaine Dye, Oakland Steve Finley, Los Angeles Doug Glanville, Philadelphia Tom Goodwin, Chicago Cubs Juan Gonzalez, Kansas City Rusty Greer, Texas Ben Grieve, Chicago Cubs Lenny Harris, Florida Gabe Kapler, Boston Ray Lankford, St. Louis Ricky Ledee, San Francisco Quinton McCracken, Arizona Magglio Ordonez, Chicago White Sox Mark Sweeney, Colorado
Designated hitters Marty Cordova, Baltimore Edgar Martinez, Seattle David Segui, Baltimore Ruben Sierra, New York Yankees
Pitchers Terry Adams, Boston Andy Ashby, San Diego Pedro Astacio, Boston Armando Benitez, Florida Doug Brocail, Texas Dave Burba, San Francisco Paul Byrd, Atlanta Chris Carpenter, St. Louis Rheal Cormier, Philadelphia Matt Clement, Chicago Cubs Omar Daal, Baltimore Valerio de los Santos, Toronto Elmer Dessens, Los Angeles Shawn Estes, Colorado Jeff Fassero, Arizona Chris Hammond, Oakland Roberto Hernandez, Philadelphia Todd Jones, Philadelphia Al Levine, Detroit Cory Lidle, Philadelphia Jose Lima, Los Angeles Esteban Loaiza, New York Yankees Matt Mantei, Arizona Jim Mecir, Oakland Dan Miceli, Houston Kevin Millwood, Philadelphia Terry Mulholland, Minnesota Jeff Nelson, Texas Robb Nenn, San Francisco C.J. Nitkowski, New York Yankees Russ Ortiz, Atlanta Troy Percival, Anaheim Jay Powell, Texas Brad Radke, Minnesota Dennys Reyes, Kansas City Shane Reynolds, Arizona Todd Ritchie, Tampa Bay Glendon Rusch, Chicago Cubs Rudy Seanez, Florida Aaron Sele, Anaheim Paul Shuey, Los Angeles Steve Sparks, Arizona Ismael Valdez, Florida Todd Van Poppel, Cincinnati Ron Villone, Seattle John Wasdin, Texas Bob Wickman, Cleveland Paul Wilson, Cincinnati Jaret Wright, Atlanta Esteban Yan, Detroit Jeff Zimmerman, Texas
Nem lennék meglepve ha egy infieldert is behúznánk a listáról. A hírek szerint Cairo úgynézki marad cserének és Jeter meg A-Rod mellé jöhetne még vki. Nem bánnám ha pl Beltre, Renteria vagy Glaus jönne.
Pöti-t én is nagyon sajnáltam, persze Rocket Roger-t is. Közben eszembe jutott mégegy nagy kedvencem. David Cone. Emlékszel rá? Épp most néztem meg a történelmi 99-es Perfect Game-t. :) Ja és azon a meccsen pont Havier Vazquez volt az LP dobó. :) Szóval szerettem Őt is nagyon. Szimpatikus sportember volt. Azért vannak még most is ilyenek a Yankees-ben. :)
A szamomra emlekezetes/tortenelmi momentumokat vetettem fel. Lehet ui. hogy ha nem is tekinted tortenelminek Santana brutalis szezonjat, Edmonds leaping sok catch-et vagy azt amit Ortiz muvelt a post-seasonban, en ugy gondolom hogy 10 ev mulva tobben fognak ra emlekzeni mint mondjuk Todd Zeile "tortenelmi" 2000. utesere. :)
A Babe Ruth/Bonds vita meg ugyis a vilag vegteig eltart... ez gyakorlatilag Ted Williams/Hank Aaron stb. ota igy megy, hogy Babe Ruth ennyivel jobb, meg annyival jobb. Az egesznek semmi ertelme, ui. az a 70-80 ev differencia annyi valtozast hozott, hogy nem lehet osszehasonlitani Bonds es a Babe teljesitmenyet. Mas volt a pitching, mas volt a parkok merete, sot az is lehet, hogy akkoriban Ruth ugyanugy "kokszolt", mint ma az MLB-jatekosok 85%-a. :) Amugy sem a kokszon mulik, nezd meg Canseco mire ment vele...
Mindket uriember fenomen es legenda. Ez az en velemenyem.
„Pete Rose 1985. szeptember 11-én érte el pályafutásának 4192. ütését, és ezzel megjavította Ty Cobb halhatatlannak vélt csúcseredményét. A rekord persze napok ót a levegőben lógott , a riporterek nonstop alapon nyüzsögtél körül Rose-t, városról városra, mérkőzésről mérkőzésre követték nehogy valamiképpen lemaradjanak a nagy szenzációrol.
Valami elektromos feszültség vibrált azon az estén a levegőben. Szeptember 11.én, éppen 57 éve annak, hogy Ty Cobb utoljára fogott ütőt a kezébe. A többnapos döglesztő kánikulát most ősziesen hűvös idő váltotta fel, mintha a természet is felakarta volna dobni a 44 éves öregfiút. Az egyik labdaszedő gyerek azt mesélgette társainak, hogy mit mondott Rose a riportereknek.
- Remélem ma sikerül. Már csak a ti érdeketekben is, haverok. Legfőbb ideje, hogy visszamehessetek a családotokhoz.
Amíg a jelenésemre vártam, elbeszélgettünk a többi lasztival. Ha ma sikerül a 4192. ütés akkor egyikünk hallhatatlanná válik. A nem történelmi jelentőségű labdák élete meglehetősen cudar. Egy-két ütőt elviselünk, aztán egy vödörbe dobnak bennünket, és akkor már csak az edzésen kerülünk napvilágra, ott is csupán egy-két napra. Végül valamelyik kiscsapatnál kötünk ki, és ott addig püfölnek minket, amíg csak szakadozni nem kezdünk.
Rose az első szett vége felé került sorra. Weyer, a játékvezető benyúlt a vászonzsákba, kihalászott engem, és odadobott Eric Shownak, a San Diego dobójának. Olyan izgatott voltam, hogy csaknem szétrepedtek a varrataim. Köröskörül már mind a 47237 szurkoló talpon volt. Pete nevét énekelték, sálakat, zászlókat lobogtattak.
Show alaposan megcsavart. Már már elsuhantam a kiindulópont jobb oldala felett, amikor Pete valósággal nekem ugrott. Láttam a botjának villanását, aztán, bumm! a középpálya bal oldala felé repültem. Már a levegőben láttam, hogy a tribünökről szerpentin és konfetti kezd záporozni, a tömeg üvöltése fülsiketítő volt. Carmelo Martinez előtt értem talajt, magasra pattantam az astro turfról, Martinez felnyúlt, éppen, hogy elcsípett aztán Gary Templetonhoz, a beállóshoz hajított.
Tűzijáték kezdődött, színes rakéták szálltak magasra, és a hirdetőtáblán hatalmas számokkal kezdett el villogni az örömhír: 4192! Mindenki a pályára özönlött. Rose csapattársai és az ellenfél játékosai is valamennyien. Tony Perez ért oda elsőnek.
- Na végre! – kiáltott – Huszonhárom éve vártam erre! Bejött Marge Schott, a Reds tulajdonosa is. Megcsókolta Pete-et majd a bejárat felé intett. A kapu kitárult, és egy vadonatúj tűzpiros Corvette gördült be PR4192 –es rendszámmal.
Aztán mindenki kivonult, és Pete egyedül állt a pálya közepén. A közönség ujjongása egy pillanatra sem szűnt. Rose-on látszott, hogy nem tudja mit kezdjen magával. Felemelte a mutatóujját és az égre nézett. Mosolygott, mintha felismert volna odafenn valakit. Talán az édesapját. Vagy Ty Cobbot.
Aztán elkezdett sírni….”
„Pete Rose 1985. szeptember 11-én érte el pályafutásának 4192. ütését, és ezzel megjavította Ty Cobb halhatatlannak vélt csúcseredményét. A rekord persze napok ót a levegőben lógott , a riporterek nonstop alapon nyüzsögtél körül Rose-t, városról városra, mérkőzésről mérkőzésre követték nehogy valamiképpen lemaradjanak a nagy szenzációrol.
Ha valamelyik Red Sox FAN-t érdekli, holnap lesz ottani idő szerint délelőtt 10-től a bajnoki felvonulás és parádé. Élőben is lehet nézni az MLB.com-on. :-)
Bocsi, de eddig nem volt időm beírni! Gratulálok a Bostonnak, már régen megérdemelték, hogy nyerjenek. A Yankees Pöti eladásával magára húzta az átkot úgy kb. 86 évre :-)). Bár, ha a BoSox eladja Pedro-t, ahogy Stero írta?... Én mindenestre babonás lennék a BoSox tulajai helyében.
"Ha én lennék a felesége, már régen elfogadta volna a BoSox 54 milkás ajánlatát..."
Tegnap olvastam, hogy Clemens 99% , hogy visszavonul. Még mindig van 1%, hogy Hawaii-n meggondolja magát :-)). Nagyon fogom sajnálni, ha tényleg a visszavonulás mellet dönt, bár nem tudom, hogy lenne-e benne még egy ilyen jó idény. Ha ő nincs, az Astros közelébe nem jut a rájátszásba se. Egy Cy Young-ot azért megérdemelne Rocket.
uh!
Mi a 3. atlantai esemény? Ha Madduxomra gondolsz, ő már nem az. Esetleg Ichiro? Ő nem Seatle? Tényleg, hány Ichiro van?
hockey!
Most már beugrott, hogy ki az a Steven Tyler. Liv Tyler apukája! :-))
Szerintem is valamilyen szinten mindenki doppingol!
Ahogy lassan már klasszikus Sipitől a TDF közvetítésből - "ne gondolja senki, hogy kenyéren és vizen mennek fel a hegyre"-ezek után szvzs Barry telenyomhatta volna magát a legszuperebb THG-vel is, ha nem lett volna érzéke a játékhoz!
S most őszintén ki tudja, hogy a dopping hány plussz HR-t jelenthetett.
700 felett jár, 42 éves ha minden igaz.
Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezt mind a doppingnak köszönheti, mert annak már megbocsásson, de az agya doppingolásra szorul!:)))))
Persze azt is elfogadom, ha életében egy mg tiltott szert sem vett volna magához, akkor most csak valahol 600-700 között járna!
A koxolásról pedig az a véleményem, hogy én teljesen legálissá tenném nem csak itt hanem minden sportban. Mindneki csinálja vagy így vagy úgy és vki megbukik, vki nem. A koxolók úgyis az ellenőrök előtt járnak mindíg. Sakknyelven szólva ők vannak mindig fehérrel és egy lépéssel előttük járnak. Pl a vérdoppingról is tudták már közel húsz éve , hogy létezik mégsem tudták kimutatni csak az elmúlt pár évben. Alapjában véve egy vitaminkészítmény de bármi más is doppingnak számít szerintem ami a teljesítményt fokozza. Az egészségével meg mindenki számoljon el húsz év múlva úgy ahogy akar saját felelősségére.
Vic Wertz vs Willie Mays valoban az egyik legemlekezetesebb, de nem diving catch. Bar az "Edmonds catch"ekre is csak ramondtam, hogy diving, nem tudom melyekre gondolt aki felvetette.
Koszonom, hogy minosited a velemenyemet.
fighting: azt nem tartom korrektnek, hogy egy koxolo szupertehetseges jatekost a legendas Babe Ruth-hoz hasonlitson barki is, marpedig Bonds szamszeruleg hamarosan meg is elozi.
A koxolas eppen olyan csalas, mint a fogadas, nem jobb, nem rosszabb. Bizonyos erdekeltsegek miatt az MLB-ben viszont sz*rnak ra.
stero, vagy barki: irjatok be nyugodtan, hogy de Barry nem koxol, hanem telente nagyon kemenyen dolgozik a gymben es csak legalis, over-the-counter cuccokat tol.
(Megigerem, hogy erre nem reagalok a kovetkezo 200 hozzaszolasban, nem akarok flamelni.)
Craig Neff, Readers' Digest igen, legyszi' egy linket vagy ha nincs, akkori copy. Mindenkinek jar egy ingyen scrollbar, ha tul hosszunak talalja.
Ez igen elmés hosszászólás volt. Igazi IQ bajnok vagy. Nem csak ez hanem sok-sok kosaras bábú is így van megcsinálva. Vehetsz magadnak még egy párat ha erről te csak erre tudsz asszociálni.
errol jut eszembe, amit egy szlengszotarak gyujtemeny oldalon olvastam a magyar szotarban (azota sajnos bezart az oldal):
A lofasz a seggedbe a torok idokbol szarmazik, es pontosan ugy szol, hogy "lopat a seggedbe", ugyanis a lopat torokul karot jelent, a karobahuzas pedig "divatos" kivegzes volt akkoriban.
"- diving catchek mindig vannak, ez nem tortenelmi"
A legtörténelmibb Vic Wertz vs Willie Mays
"- Barry Bonds szerintem nem melto arra, hogy a baseball tortenelmbe bekeruljon. Akkor mar inkabb Pete Rose."
Szerintem ez q nagy baromság amit írtál. Először is Bonds elég sok mindent letett az asztalra 700HR, MVPk, etc. etc. felesleges bele menni mindenki tudja. Egy dolog hiányzik neki az arnygyűrű. De ezt sokan hajszolták és vonultak úgy vissza, hogy nem lettek sohasem bajnokok.
Rose az már érdekesebb. Rookie of the year, 1 MVP, 1 WS MVP + legtöbb hit. Ez van a mérleg egyik oldalán. A másikon pedig a legfontosabb szabály megszegése ami profi sportolókra vonatkozik az USAban. Fogadásokat kötött a saját csapata meccseire. Emiatt örökre eltiltották mindenféle sporttevékenységtől. Lesheti, hogy mikor fog bekerülni a HOFbe.
Viszont egyszer olvastm róla illetve vele kapcsoltban egy nagyon jó cikket. Mikor megjvította Cobb hit recordját Craig Neff a Readers' Digest szakírója a labdával meséltette el a történetet. Ha vki nem ismeri akkor esetleg bekopizom mert egy kicsit hosszú.
Nagyon ott van mindkettő, annyira klasszikus Jeter mozdulat, hogy a McFarlane's is így örökítette meg egyszer. Sőt már láttan ilyen sziluettes logót a mint anno Jordantől.
- Barry Bonds szerintem nem melto arra, hogy a baseball tortenelmbe bekeruljon. Akkor mar inkabb Pete Rose.
- Griffey OK
- Gagne OK
- ???
- Expos :(((
- amint megszabadulnak Sosatol, drukkolni fogok nekik. Micsoda bunko! Olvastatok, mikor lelepett a meccsrol, mert ugy latta, hogy mar nincs eselyuk? Es azt hazudta, hogy a 7. inningben, pedig a biztonsagi kamerak szerint mar az elejen (nem emlexem, de kb 2. inn.)
- :)))
- hihetetlen
postseason: ezek nem tortenelmiek, de a 17 game hitting streak igen.
Na, en is egy "hazait": a Mariners, miutan 3 ev alatt otbb mint 300 meccset nyert, iden 1 hijjjan 100-at veszitett. :(((