Ellenben az 1.8 TFSI-vel lehetett rendelni a régi OII-t és az meg nincs a listában, ez is arra utal, hogy valaki átírta 1.4-re de valójában 1.8 adatok.
Itt ne nézd, mert még a régi modell adatai vannak. És a régi modell árlistájánál fordult az elő fél éve, hogy az 1.8 TFSI motoros változat sorába egyszer csak "1.4 TSI" felirat került de az ár továbbra is 5,7m Ft maradt! 1.4 TSI motorral pedig nem is lehetett a régi OII-t kapni!
Asszem' most is így van. Az 1.4 TSI pedig nyomtatott árlista szerint is 4,9m Ft, ez egy egyszerű elírás. Gondolom, a technikai adatoknál is lecserélődött az 1.8 TFSI motor ugyan ezen tévedésből 1.4 TSI-re.
Ja, és az OII 1.4 TSI 122 LE-s (90 kW), míg a Superb2 125 LE (92 kW), tehát ezen szempontból is hibás az adat.
A Pohu egy kissé balf*sz módon nem törődik ezekkel a dolgokkal, szerintem a Skoda hivatalos oldalán, a hivatalos, nyomtatott prospektus PDF-es változatában szereplő adatot inkább el kell hinni, mint ezt!
Szóval a hivatalos adatnak az 1265 kg tekinthető, mert azt a gyár írta le és nyomtatta ki.
Én eddig csak 1,8T-t vezettem, és az nagyon bejött az oktiban... Előtte sokáig 2 lityis sima szívó benzines Audi 80-unk volt, az is nagyon szépen ment, de az okti keresztben nyelte le... Szóval én is turbó fan lettem! :D
Másodszor néztem meg a Car configurator-t. 1230 kg. Az én 1.6-osom 1250 kg, bár mindenki másképp tudja, mert láttam már 1290 kg-ot is ugyan erre az autóra.
Megnéztem: 1265 kg a hivatalos OII prospektus szerint (www.skoda-auto.com), DSG váltóval is csak 1285.
Ha össze akarok hasonlítani egy 600-as és egy 1000-es sportmotort, akkor a különbséget egy 1,6-os 100 lovas A3-as (vagy Octi) és egy 1,9 PD 130 lovas A3-as (vagy Octi) közötti különbséghez tudnám a leginkább hasonlítani....
Az 1,9 PD nagyobbat ütött az A3-asban (szerintem ment is úgy, vagy még...), mint egy OII RS 2,0 PD....
Szerintem nagyon jó választás... Nagyon összerakott, nagyon jó minőségű, és nagyon jó minőséget is sugalló mocc... Mindene nagyon egyben van... Jamakkák meg suzukik kapcsolóitól pl. hányok... :o Minden kicsit gagyibbnak érződik rajtuk! :o
Azon is gondolkodtam már hogy ennyiért van Mitsubishi Lancer 109LE és Astra sedan 115LE is. És talán értéktartása is talán minimálisan lehet jobb lesz hosszabb távon vagyis jobban és könnyebben eladható lesz.
Persze, babettával is meg lehet oldani... :SSS De azért nem egy olyan csibész motor, amivel a kezdő meg tudja nézni, milyen a 200... Mert azért azt sokan elfelejtik, hogy meg is kell állni... És mittomén 50 helyett a 60 plusz 20 méter féktáv... :S Nem beszélve egy 140-ről fékezés végeláthatatlan fékútjáról...
Nekem ez a forma volt akkoriban A motor az MZ után... De még most is simán szerelmes vagyok bele! :D
Hát változó a lefújósdi... Városban 80-ig semmi, nem is érzed... Országúton 120-ig érzed, de nem elviselhetetlen... Ha kicsit beletéped a 180-ba, akkor még felegyenesedve kibírod, de az már durva! :D 200 csak hasalva érhető el... Csak olyankor nem felegyenesedni, mert le is repülsz róla! :D Autópályázás miatt azóta kapott egy kis plexit, nem nagyot... Úgy a tartós 150-et ki lehet bírni... Hozzáedződik a nyakad! Ja, mondjuk eleinte úgyis nyakedzés lesz neked, mert a kis másfélkiló közeli súly a fejeden eddig nem ismert izomcsoportokat fog megmozgatni! :D Szal mentem Bp.-Debrecent megállás nélkül 150-180 között pályán, és kibírtam! :) Mondjuk annyi, hogy az S az egy kicsit kevesebbet eszik a jobb légellenállás miatt... Mondjuk fél lityivel...
Akkor megnyugtattatok.. viszont nem láttam lámpát bevillani (mondjuk konkrétan nem is figyeltem), majd megnézem legközelebb..
Sajnos semmilyen más hiba nincs az autón, az ajtó szigetelés áttörlése szilikonnal is teljesen megszüntette a nyiszogást rossz úton, úgyhogy esténként lehet kukoricát morzsolni a szuperinfóval és egyébbel befűtött kis kandalló mellett :-)