Ne strapáld magad! A kulturkuria ügyes és még nem is tudják mit kezdjenek vele. Van egy hozzáépitett förmedvény annak az aljában voltam nemrég egy kiállitáson, a valamikori borpincében. Fura az egész, mert a pince ma a földszinten van. Feltehetöen elhordták a ház körül a dombot.
A társasházunk olyan, mintha mindenki elutazott volna. Ma nem nyitottam ajtót, mikor csöngettek. Van telefon, tessék előtte szólni. A kaputelefont ugyan felvettem, de mondtam hogy most nekem nem jó, és a további kérdésre csak annyit tudtam mondani, hogy ne haragudjon, nem tudom, nem tudok többet segíteni. Ismerős volt, nem közeli, de az utcából, amúgy semmi bajom vele.
Belefutottam a múlt héten egy régi-régi kedves barátnőmbe, csoporttársak voltunk az egyetemen. Ő azt mesélte: a családban mindenkinek meg van tiltva, hogy közéleti jellegű megjegyzést tegyen. A munkahelyén meg úgyse mer senki, mert akkor intőt kap. :-) Én sajnos nem követhetem, de nagyon megértem.
A Városligethez. Nagyon racionális az alternatív múzeumnegyed terv. Józan, takarékos, sok szempontot mérlegel, a Ligetet is békén hagyja. Ergo: nem lesz belőle semmi.
A fotók tegnap, a budapesti II. kerület egyik főútvonalának ezen a kb. 1000 méteres szakaszán készültek, abból az alkalomból, hogy elsétáltam kenyérért.