Az a baj, hogy erre nincs tarka kacsa, ami tarka az is inkább fekete, meg most beletévedt 1-2 barna ahogy láttam az enyémbe. De ez tényleg nagyon kevés, sajnos. Esetleg a GLS futárszolgálattal meglehet próbálni. Majd megérdeklődöm a menetét, és ha sikerrel járok, megírom. Sok futárszolgálatot ismerek a volt melóm miatt, és van 1-2 aki még rosszabb mint a M.posta
Összesen 40 db-ot rendeltem, menet közben kidobtam 29-t. kikelt 9 db kiskacsa.
A postáról csak annyit, hogy rettenetesen összerázzák a dobozokat, hiába a gondos csomagolás és törékeny felirat. Nekem mondjuk nem tört össze egy sem, de megrepedt egy pár darab, és én az összerázásnak tulajdonitom a kidobott tojásokat. Nem ez volt az első, ami postán érkezett és nagyon kevés kelt ki belőle. Viszont a postaköltség többe került, mint maga a 40 db tojás. Most ha azt veszed, hogy 4200 Ft-ért vettem 9 db kiskacsát 466 Ft-ért darabját. Kikelt napos kiskacsákat olcsóbban megkapod.
0%-os fácánkelésem miatt, Purina fácán indító táp eladó.
20 Kg-os kiszerelés, mert a 40-est kimérettem. Az összetételt igazoló papír, és a számla a helyszínen megtekinthető. A tápot a boltban lezárták, nem bontom fel!
Ára: 4700 ft
Érdeklődni juhostt @ gmail . com
06.30.607.69.39.
Elnézést az offért, de mivel idén már se tojást se fácánt nem tudok, így a tápnak nincs értelme...
nehogy azt mond,hogy fehérek keletel ki abból is mert itt egysem lett idén.....sajnálom,hogy a multkor pont nem voltam mikor kelett volna még tojás az ha óvatosan elett volna juttatva hozzád szépen nelnének ki :(
van is annyi kicsi...fele tojót sem hagyom meg jövűre nincs hozzá meg a helymár legalább 200 tojást tojtak itt már 70 felett lennének ha nem lett volna az ami...tavaly a 45 körülit is elég volt ellátni ezért biztos nem hagyok 3-4 tojónál többet most s akartam meghagyni csak így alakult én megelégednék azzal is ha nem tojna 20 nál többet fejenkét kotlás elött bár ha lenne egy keletőm akkor máshogy alakula a dolog az az egy nagybaj,hogy nem leeht tudni miből mi kelne ki :(
Nem azért teleltettem ki 9 tojót (ebből 7 fehér) hogy nézegessem milyen aranyosan eteti az annyuk. Elvártam volna, hogy az első kelésből legyen vagy 100-200 kiskacsa, ehelyett a gyöngytyúk miatt lett 24 db. Most még a tojást se hagyom alatta, hogy mihamarabb elkezdjenek tojni. Nekem tavaly ősszelre kelt ki, akkor már kotlóval hagytam, mert hidegebb volt.
Sziasztok! Ma reggelre teljesen kibujt két kis vadkacsám. Elég furák, merthogy a fehér házikacsa gácsérom néha-néha összeakadt a vadkacsa lányokkat. Majd hozok képeket.
A két kicsi is szürke lett és koromfekete a csőrük. Keverék, vagy nem, akkor is nagyon tetszik a fehér (is). Nem gondoltam, hogy csendes madarak lennének, de ha nagyon ordítanak, akkor sajna őket is le kell vinnem a tanyára. Sajnos!
Akkor ezek szerint csak belekeveredett a tojásokba 1 a magyar liba tojótól, azért is nagyobb a többinél. Ő akkor keverék lett.
A bütykösöknek sokkal élesebb a hangja és szeretik is hallatni:DD Nem mondhatók csendes madárnak. Ha idegent látnak, vagy macskát akkor bizony kiabálnak, amúgy csendben vannak nincs velük gond.
Nekem is kikeltek a kis cochinok, 29 bekötött tojásból 28 kelt, lett 4 fekete, 7 kék vagy kék-babos, a többi fekete-babos. Ja meg egy fehér lett, hogy hogy nem tudom, az egyik kék tyúk tojásából kelt, lehet splash lesz.
Az a szépséges fehér tőled kelt. Az egyetlen fehér. Nem is engedtem levinni a tanyára, bár ott szabadabban legelészhetne, de a róka is viszonylag gyakoribb. Most pl. elvitte lenn az összes gyöngyöst.
Ezek a kokkerek már a Te kakaskádtól vannak, ill. abból a tojásból, amit tőled vettem. A sajátomat igen régen elvitte a róka.
Nagyon jó kis kakaska.
A második eresztés három tojásodból is kikelt mindkettő egészségesen, ami a lámpázás után bennmaradt.
Nagyon szépen nőnek.
Azt hallottam, hogy a bütykös libák nem kiabálnak annyira, mint a többi. Igaz ez?
Úgyhogy most egyelőre nem is viszem le a tanyára őket, csak ha mégis nagyon elkezdenének ordibálni, merthogy azt nemigen fogja tűrni a szomszédom.