Én is így tudom, évente pár ezer forinttal több, és annyi. Kevesebb gond, több felhasználási lehetőség, Paypal esetén meg nem reszkíroznék egyéb kártyákat azért az évi pár ezresért. Bár bankonként is más, gondolom.
Egyrészt a dombornyomottak 2-5-ször drágábbak is lehetnek, másrészt nem adnak akárkinek. Vagy rendszeres jövedelem, vagy letét kell hozzuk.
Hogy miért kell majdnem ugyanaz egy betéti dombornyomotthoz mint egy hitelkártyához? Mert a dombornyomott offline is használható, nem elektronikus környezetben, hanem személyesen ún. vasalóval vagy interneten kézi feldolgozással, mikor nincs azonnali fedezetellenőrzés, vagyis gyakorlatilag hitelkártyaként is működik.
Alapvetően dombornyomott kártyák működnek Paypal-al. Amúgy nem értem, mi a gond a dombornyomott kártyákkal, hogy mindenki használ minden mást, csak pont azt nem? Annyira drágák? (nekem nem tűnt annak) Érdekes adalék, hogy itt a fórumon a problémás kártyák soha nem a dombornyomottak.
Olyan kerdesem lenne, hogy akinek a Raiffeisen banknal van, az melyik kartyajukat hasznalja a palpalhoz? (most cib-es vagyok s az internetkartyajukat hasznalom, de valszeg' bankot kell valtanom, es ott nem talaltam hasonlo kartyat, esetleg okos kartya?) Koszi
Visszakaptam a PayPaltól is az infót, csak Kanada, USA, és Nagybritannia konfirmált PayPal terület, csak ezekről a területekről fogad PayPal fizetést az, aki azt írja, hogy csak konfirmált helyről, ezért nem tudta fogadni a fizetségemet az USÁban a tag.
Hat ez kimerito volt.. Vegigolvastam a topicot hat nem volt egyszeru..
Segitsegeteket szeretnem kerni, akinek mar van ilyen tapasztalata.
Online boltot szeretnek nyitni ami WorldWide es a PAYPAL rendszeret szeretnem megadni mint opciot fizetesre.
Megneztem a PayPay oldalat de igazan azon kivul hogy Merchant Accountot kell nyitnom mas infot ne igen talaltam.
Szoval a kerdesem ezzel kapcsolatos hogy hogyan tudok mint magyar szemely ilyen lehetoseget folkinalni a netes vasarloknak. .Egyalltalan akkor barki vasarolhat vagy van valami regionalis korlatozas -szures- az egyes orszagokra.
Ha van valakinek netes vallalkozasa aki uzemeltet valami fizetesi rendszert orulnek ha jelentkezne akar itt akar a mail cimemen. bangkok5@freemail.hu
Kiderült, mert felmentem az E-bay Q&A oldalára, az történt, hogy amikor csinálta az eladó az aukciós lapot, volt egy olyan opció, hogy "payment will go to', és ő ott elírta az e-mail címét.
Hú, nekem is hasonló problémám van. Ráadásul, ha a hülyeség fájna, valószínűleg én már ordítanék.
Nyertem egy olasz eladótól egy mobiltelót. Ment volna PayPal-lal a pénz, E-bay-en rákatt a Pay Now gombra aztán hadd szóljon. Minden hiper-szuper volt, már a kezemben éreztem a telót, az E-bay is átállította a cuccot arra, hogy már csak a feedback hiányzott. De volt egy bibi, azt írta ki, hogy a cél e-mail cím nem PayPal tag. Egy kicsit gyanús volt, de mégsem törődtem vele.
Másnap e-mail, hogy rossz helyre ment a pénz, az nem jó e-mail cím. Írtam, neki, hogy én a Pay Now gombbal fizettem, tehát minden automatikus volt.
Erre, hogy nála minden korrekt, és hogy én hazudok, és ha nem fizetek 25-ig, ad egy csúnya negatívot. Én barom, mert nem tudom, magamat minek nevezni, mégegyszer elutaltam a pénzt. Persze a helyzet változatlan volt, így most 2x 150 € hiányzik a számlámról.
Mindkét tranzakciót engedte a PayPal Cancelezni, és mivel 24 órán belül voltam, még konverziós költésget sem számolt fel. Azt írta ki, hogy credit to card-->Completed.
Nincs elég pénz a számládon, napi limit van a kártyán, és elérted, vagy egyszer használatos webkártyád van. Azaz a bankod valamiért elutasította a tranzakciót. Más oka is lehet, de ezek az általánosak, első körben ezeket ellenőrizd. (meg más ötletem most hirtelen amúgy sincs :)