Keresés

Részletes keresés

rokuci Creative Commons License 2008.02.16 0 0 1204

Szia,

A vérnyomás dolgot én orvos fóbiának hívom, nekem ugyanez szokott lenni. itthon teljesen jó, dokinál pocsék. Mivel ő már tudja mindig kétszer méri, másodikra okés szokott lenni.

A cukrom óta füzetet vezetek mit eszek, benne a vércukor eredmény, plusz vérnyomás. Diatetikus el van ájulva.

Az inzulinhoz nem tudok hozzá szólni, nekem nem ment azóta 7 fölé.

Kitartást!!!

Rókuci

26+X:-)

Előzmény: fakos (1198)
Éloin Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1203
izé, szóval: boldogságot
Előzmény: Éloin (1202)
Éloin Creative Commons License 2008.02.15 0 0 1202

GRATULÁLOK  a kis vízöntőnek, nagyon szép méretekkel született!!!

Kívánok Nektek sok tejecskét, hamar átaludt éjszakákat és sok bodogságot!!!

Előzmény: Pogiii (1200)
Shiro Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1201
Sok szeretettel gratulálok!
Láttam az oldalatokon a fotókat is, gyönyörű!!!!

S.
Előzmény: Pogiii (1200)
Pogiii Creative Commons License 2008.02.14 0 0 1200
Sziasztok! február 8-án megszületett Dávidka, 3290g, 56cm, cukrom visszaállt normálisra! :)))))))
Azért majd néha bekukkantok ám! :)
puszi!
Shiro Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1199
Ha inzulinra akarják rakni ne ellenkezzen. A vénás vérvétel sokkal pontosabb értéket ad, mint a kézi, ujjbegyből vett. Az inzulin sem katasztrófa. Én a terhesség végére napi 80 egységet szúrtam (ez a normál cukorbetegek max. egységének kétszerese) és a terhesség után teljesen megszűnt.

A vérnyomásnál létezik egy ú.n. fehérköpenyes magas vérnyomás. Ez azt jelenti, hogy ha orvos/nővér méri, akkor mindig magasabb lesz. Én is így vagyok ezzel. Ezt úgy lehet a leginkább megoldani, hogy mikor legközelebb megy, akkor vigye a saját mérőtöket is. Megmérik neki az ottanival, majd megméri a sajátjával, így meg lehet állapítani, hogy mennyire tér el az otthoni a kórházitól. (valószínűleg +/- 10) ez nem katasztrófa. Ezután nyugodtan mondhatja, hogy ő rendszeresen méri otthon, ahol reggel X, délben Y, este Z a vérnyomása. Így az orvosa is el fogja fogadni.

Vezessen egy füzetet, amiben hetente egy teljes napi étkezések után vércukorértékeit beírja és minden nap vagy majdnem minden nap, amikor csak lehetősége van rá a vérnyomás értékeket is. Ezt szokták szeretni az orvosok, mert látják, hogy emelkedik-e akár az egyik, akár a másik.

Üdv.: S.
Előzmény: fakos (1198)
fakos Creative Commons License 2008.02.08 0 0 1198

Sziasztok!

Kezd egy kissé izgalmassá válni a párom "cukorbetegsége".Az egyik érdekesség, hogy reggeli után egy órával mérik a cukrát a cukorgondozóba kézi műszerrel, általában 5.2-6.2 között van.Most vért vettek tőle akkor meg az eredmény 7.0 lett, ami ugye a felső határ.

A másik, hogy ezzel az értékkel inzulinra akarják rakni, mármint a 7.0-val.

Más:

A vérnyomása is magas egy kicsit: 160/90 körüli a dokinál.Itthon naponta kétszer mérjük vadiúj Omron vérnyomásmérővel és a 110/80-t alig akarja elérni.

Na erre varrjatok gombot!

Most vagy a mi müszereink nagyon szarok, vagy az övéké nagyon jók;-)

Ákos.

Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1197

Sziasztok! Kedves Mindenki!!!

Bocsánat, de az egyik honlap elnevezést rosszul írtam!!!

HELYESEN:   www.macosz.hu .

üdv:

Zsuzsanna-Cecilia

Előzmény: Zsuzsanna-Cecilia (1196)
Zsuzsanna-Cecilia Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1196

Sziasztok! Kedves Mindenki!

Véletlenül "tévedtem" az oldalatokra!

Én már "öreg" inzulinos cukorbeteg vagyok, 2.felnőtt lányom van.

De azért szeretnék tanácsot adni: a www.hipofizis.hu honlapon a dietetikus válaszol-ban megtalálható: Barnáné Susa Éva.

Ő regisztráció nélkül is válaszol a feltett kérdésekre.

A másik lehetőség a www.mcosz.hu honlap. Itt is kaphattok diabétesz "ügyben" segítséget!

üdvözlettel:

Zsuzsanna-Cecilia

Pogiii Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1195
Fúúú, örök hála, hogy megtaláltad ezt a bejegyzést, az értékeket beraktam a kismamalinkek diabos oldalára is! KÖSZIIII!!!
Előzmény: albi2000 (1194)
albi2000 Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1194

Kedves Kollina!

Úgy de úgy örülök, hogy bemásoltál ide értékeket. Már harmadik napja ülök a gép előtt, hogy megtaláljam a a 75 mg cukros lötty 1 óra utáni normálértéket. Bár több mint kétéves ez a bejegyzésed, de most végre megnyugodtam 3 nap keresgélés után.

Köszi így utólag is. 

Előzmény: kollina (331)
Shiro Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1193
Szia!

Igen, érdekel. Mindenképpen szeretnénk tudni a fejleményekről és persze arról a szépséges, egészséges babáról is, ha kibújik!!! :o)

S.
Előzmény: fakos (1191)
Pogiii Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1192
szia! Persze, hogy érdekel minket, a kismamát is várjuk ám szeretettel! :)
Előzmény: fakos (1191)
fakos Creative Commons License 2008.01.18 0 0 1191

Sziasztok!

Pogiii, Shiro, köszönöm mindkettőtőknek a segitséget.Úgy fest a helyzet, hogy sikerült ráállni a diétára, megnéztem a linkeket amit ajánlottatok, tényleg jó oldalak.A fórumot is többé-kevésbé végigolvastam és azon kívül, hogy tanultam, tanultunk belőle azt kellet megállapítanom, hogy nem sok apuka(pasi, férfi, leendő apuka) látogatja.Hogy ez jó-e vagy kevésbé azt majd eldöntik a kismamák, de én személy szerint örülök, hogy egy ilyen segítőkész társaságra akadtam.

Ha lesznek fejlemények mindenképpen tájékoztatlak Benneteket (persze, csak ha érdekel).

Köszi:Ákos.

renax Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1190
Köszönöm. Mindent igyekszek betartani.
Előzmény: Pogiii (1189)
Pogiii Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1189
A babáknak nem lesz, ha szépen tartod a diétát, ne aggódj :).
Előzmény: renax (1188)
renax Creative Commons License 2008.01.17 0 0 1188
Köszi a választ! A szúrástól magától nem félek, tapasztalt lombikos révén, csak azon aggódom, hogy a babáknak ne legyen semi baja!
Előzmény: Shiro (1187)
Shiro Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1187
Szia!

Az ikres cukrot nem ismerem, de ha nem tudják beállítani a cukrodat diétával, akkor inzulin injekcióra is sor kerülhet. Hidd el, hogy az sem tragédia. Én már többször leírtam, hogy a végén már napi 80 egység inzulint szurtam és mégsem maradt semmi a terhesség utánra. A szúrást meg nagyon hamar meg lehet szokni.

Üdv. S.
Előzmény: renax (1186)
renax Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1186

Sziasztok!

Nekem már most a 13. héten kiderült, hogy magas a vércukor. Nem sok jóra számíthatok, ugye? Ikreket várok, a diabetológián azt mondták emiatt is lehet, hogy ilyen hamar jelentkezett. Egyenlőre diéta, még pontosan nem tudom milyen, majd a jövőhéten kell mennem újra és akkor kioktatnak. Amúgy 8.1 lett az eredményem. Megnézem azokat a linkeket, amit ajánlottatok.

Pogiii Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1185
Ákos, azon a linken amit itt felraktam, le van az is írva, hogy mi gyors cukor, mi nem! Ott nagyjából minden fontos le van írva!
Még az is, hogy miért kell odafigyelni a gyors cukrokra.
NAGYON nagy eltérést tud mutatni fél óra.
Előzmény: fakos (1178)
Shiro Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1184
Mindenképpen meg kell lenni az adagoknak. Azért van ez így kitalálva, mert így nem ugrál a vércukorszint, hanem nagyjából egy szinten van végig a nap folyamán.

S.
Előzmény: fakos (1183)
fakos Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1183

Sziasztok!

Kérdés: ha a szóbanforgó étkezés -mondjuk legyen az ebéd ami 50 gr- alkalmával nem eszünk csak pl. 30-t, az is baj?Tehát az 50 gr-nak mindenféleképpen le kell menni, vagy az a felső határ?

Ákos. 

fakos Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1182

Megnézzük, köszönjük.

Ákos

Előzmény: Shiro (1181)
Shiro Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1181
nos én ehhez nem értek :o(

http://www.novonordisk.hu/documents/article_page/document/CH.asp

ezt szerettem volna :o)

S.
Shiro Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1180
mégegyszer megpróbálom a linket:

Shiro Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1179
Gyorsan és lassan felszívódó cukrok

például találhatsz róla bővebb információt

S.
Előzmény: fakos (1178)
fakos Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1178

Mi az hogy gyors cukor???Abonett kenyeret (2), téliszalámit (4 szelet), sajtot, és paprikát evett.Ja meg egy narancsot.Egyik se rohangált;-)

Ákos

Előzmény: Shiro (1177)
Shiro Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1177
Attól függ, hogy gyors vagy lassú cukrot evett. A gyors az sok eltérést mutathat.

Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam, a gest-diabosoknak egy órával az étkezés után kell mérni. A cukorbetegeknek pedig másfél órával az étkezés után.

S.
Előzmény: fakos (1176)
fakos Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1176

Neked is köszi a segitséget Pogiii.Most mértük a cukrát, 5.2.Viszont mi másfél órát vártunk, mert azt mondta az ismerősünk (idős cukros).Mennyi eltérést mutathat ez a plusz fél óra?Sokat?

Ákos.

Előzmény: Pogiii (1172)
Shiro Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1175
Szia!

A magas cukor alattomos dolog. Szinte semmit sem lehet érezni. Esetleg émelygés lehet a jele, de leginkább semmi. Az alacsony viszont nagyon jól érezhető remegés, gyengeség, ájulás közeli érzés.

Addig, amíg belgyógyász beállítja a cukrodat, talán próbálkozhatsz az alábbi két 180-as diéta bármelyikével. Ezek között a legnagyobb különbség, hogy az egyik 5 a másik pedig 6 étkezésre van elosztva. Ezzel egyelőre annyit érsz el, hogy ne ugorjon túl magasra a cukrod, valamint, hogy nagyjából egy szinten mozogjon, ne ugráljon fel és le.

Arra vigyázz, hogy a normál cukorbetegekhez képest annyi a különbség a gest.diabosok számára, hogy étkezés után nem 1,5, hanem 1 órával kell mérni a cukrot és annak nem 8,0, hanem 7,0 alatt kell lennie.

Üdv.: S.
Előzmény: rokuci (1174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!