Keresés

Részletes keresés

Arentiro Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2238

Ez csak akkor igaz, ha így hirdetik az utat! Csakis ott lehet be- és kiszállni, ahol az útnál hirdetve van. Viszont egyes területeken (pl. nyugati mediterrán térség) a hajó több kört is megy nagyjából hasonló útvonalon, és ezt gyakran több útra bontják, több kezdőponttal. Tehát például egy út augusztus 1-én indul Genovából és érkezik ugyanoda aug 8-án. Egy másik út indul aug 2-án Barcelonából és érkezik ugyanoda aug 9-én. Egy harmadik indul aug 7-én Rómából és oda érkezik egy hét múlva. Ezek az utak ugyanannak a hajónak és útvonalnak az állomásai, de mivel így hirdetik, ezért választhatsz hogy ezek közül melyik útra fizetsz be és akkor neked onnan indul az 1 hetes körút. De például hiába érinti a kör Tuniszt, ha azt nem hirdetik így külön útként, akkor onnan nem lehet indulni. De ha mondjuk az utat Malagából indítják Lisszabon érintésével a Kanári szigetekig és vissza, akkor sem Lisszabonban sem Tenerifén nem kapcsolódhatsz be az útba.

Előzmény: Törölt nick (2233)
Brillante_ Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2237

Sziasztok

Juli 14-en, 1 het mulva indulunk az MSC Divinaval a chemoltravel szervezeseben, de még nem kaptunk vouchert. 

Mikor szoktak kikuldeni mas irodak az MSC tarsasag vouchereit? Fontos lenne a valaszotok, irodaval beszeltem, nem mondanak semmit, csak, hogy barmikor johet. Aggodunk kicsit. Koszonettel.

Julia 007 Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2236

Sziasztok!

Megy valaki Budapestről az Msc Fantásiával július 7-ei, 8-ai indulással?

Üdv Julia007

jhb Creative Commons License 2012.07.05 0 0 2235

Sziasztok Fórumozók!

Vasárnap jöttünk haza barátommal életünk első hajóútjáról, az MSC Orchestrával utaztunk a Földközi tengeren. Fantasztikus volt!!! Mivel itt a fórumon erről a hajóról sajnos nem sok infót találtam az út előtt, gondoltam megosztom az élményeket és a tapasztalatokat, hátha valakinek hasznára lehet.

A hajó vasárnap 19:00-kor indult Livornóból, és mivel mi autóval mentünk, elindultunk szombat reggel, hogy felfedezzünk még két várost, Bolognát és Pisát.  Mindkettő útba esik a pálya mentén. Az útvonal  Ausztria-Olaszország, az osztrák szakaszon elég sok munkálat folyt odafele, sok volt a sávelhúzás, de ettől eltekintve simán mentünk. Az olaszok viszont katasztrofális sofőrök, legalábbis az én szememmel, az indexet pl. csak hírből ismerik, úgyhogy én az anyósülésen sokszor kapaszkodtam, amikor egyik másik kivágott elénk…a két város nagyon szép, aki kocsival megy, érdemes rászánni az időt. Útba esik még Firenze is, de mi ott már voltunk, úgyhogy azt most kihagytuk. Egy éjszakát Pisában töltöttünk, reggel még napsütésben is megnéztük a ferde tornyot, aztán irány Livorno. Bechekkolásra 11:30 volt megadva, mi oda is értünk időben, mert nem tudtuk, hogy fog működni a beszállás. Így utólag nem érdemes olyan korán menni, a hajó úgyis csak 19:00-kor fut ki, addig fogadják az érkezőket. A kocsit leraktuk a parkolóban (80 Euró összesen, amit a hajón kellett rendezni), az épületbe lépve a bőröndöket első körben elvették tőlünk, kaptunk egy kártyát 2-es sorszámmal, ami elvileg a prioritást jelzi. Mivel kérdezték, hogy online bechekkoltunk-e, valószínű, hogy az 1-es-ek az online chekkingesek voltak. Aztán várakozás, közben a MSC-sek mindenféle szórólapokat osztogattak, meg a kuponokat ajánlgatták. Aztán nagy nehezen elkezdték szólítani az utasokat, mint kiderült, volt még A, B, C prioritású kártya is, mert először őket hívták. Sokan voltunk, ment a fejetlenség, mert az A, B, C kártyások után egyszer csak elfelejtették hívni a többieket, mindenki csak tanácstalankodott, úgyhogy gondoltunk egyet, és mentünk be a 2-essel, simán átengedtek. Gyors útlevél ellenőrzés, itt kaptuk meg a kis névre szóló kártyánkat, ami aztán a szobát nyitotta, bankkártyaként szolgált a hajón, ill a hajóról való ki-, ill. belépéshez kell mindig. Fotó egy hajókormány előtt kötelezőenJ aztán még átvilágították a kézipoggyászokat, és már az épület előtt voltunk, ingyenes shuttle buszok vártak, és vittek a hajóig.  Semmilyen folyadékot nem engedtek felvinni, azt még mindenkitől elszedték, még a vizes palackokat is… A hajóban a kabinhoz egy szobalány kísér fel mindenkit, és elmond pár dolgot, hogy a miénk mit mondott, passz, kissé hiányos  volt az angoltudása, az egészből csak annyit értettünk, hogy deck six, deck sixJ aztán ez a szállóigénk is lett az út alattJ Azóta sem tudjuk, mit akart mondani, talán, hogy a 6. emeleti étterembe szól a vacsora asztalunk.  

A hajó maga csodaszép, habár nincs viszonyítási alapunk, de engem elkápráztatott. Első nap végig is jártuk, legalábbis azt hittük, mert még utolsó nap is fedeztünk fel új dolgokat, pl. a könyvtárat. Bárok, színház, ebédlők, SPA részleg, disco, duty free shop, kaszinó, a fedélzet 3 szintes, teniszpályával, minigolffal, medencékkel, jakuzikkal…  minden nagyon szzéééppp!!! Összehasonlíthatatlanul más érzés, mint egy „sima” tengerparti nyaralás. Amikor kifut a hajó, és dudál, hát az hátborzongatóJ

A hajó 5. szintje tulajdonképpen a földszint, ide belépve recepció, itt kellett rendezni a pénzügyeket. Kabinonként 250 Eurót kell lerakni, amit feltöltenek a hajós kártyánkra, ebből vonogatják a fogyasztást, nem kell készpénzezni.

Hogy ital kuponokat érdemes-e venni, azt mindenki döntse el maga, a különbség annyi, ha bármit veszel, pl egy üveg vizet, rászámolják a 15% szervízdíjat, ha kupon csomagod van, azon nincs szervízdíj. Vizet ha jól tudom, 24-es csomagban lehet venni, mi koktél csomagot vettünk, abban 12 koktél volt. Amúgy egy 1 l-es víz 2,65 Euró, egy koktél 6,25, egy dobozos kóla 3,1.

A hajó alig imbolyog, egy picit éreztük csak, hogy tengeren vagyunk. Második nap volt egy kicsit erősebb szél, a fedélzet legfelső szintjén napoztunk, amikor egy nyugágyat repített felénk a szél…de innen gyorsan le is terelték az embereket.

Mi belső kabint választottunk, gondoltuk úgyis csak aludni megyünk oda, és így is volt. A kabin kb akkora, mint egy kisebb háló, franciaágy, éjjeli szekrények, az ágy fölött kabinszélességben tükör, beépített szekrény+zuhanyzó-wc…minibár, TV, és egy asztal…szerintem bőven elég , ahogy láttuk, a többi kabin is kb ekkora. Az ablakosnál annyi különbséggel, hogy a tükör helyén ablak van. Ami hátránya van, hogy bármikor keltünk, nem tudtuk, hány óra van, milyen napszak van, vagy hogy süt-e a nap, de amúgy tökéletes. És tiszta. A törölközőket napi szinten cserélik, este kiágyznak, reggel beágyaznak… igazán elkényeztetnekJ Minden este beteszik a szobába másnapi programfüzetet, amiben mindent leírnak. A városról rövid leírás, mikor köt ki a hajó, és melyik az a legkésőbbi időpont, amikorra vissza kell érni. Az aznapi programok a hajón, a reggeli, ebéd, vacsora időpontok, a vacsora öltözet, pl. casual (hétköznapi), vagy formal. Ha jól emlékszem 2x volt formal, azaz kiöltözős, ami elvileg csak az ültetéses vacsorákra vonatkozik, de úgy vettem észre, hogy a nem kiöltözős napokon is szeretnek az emberek csinosan megjelenni a hajón, főleg esténként, úgyhogy nem árt több csini cuccot vinni.

Első este mentési próbát tartottak, 7 éles sípszó után fel kellett venni mindenkinek a kabinban található mentőmellényt, majd elterelgettek minket a Casinóba, gáz esetén nekünk itt lett volna a gyülekezőhelyünk.

A reggeli: lehet menni a „büfébe” , ami önkiszolgáló, rengeteg étel, rántotta, sült bacon, croasson, gyümölcsök, zöldségek,szalámik, sajtok, joghurt, minden ami szem szájnak ingere…dzsúz az automatákból, vízautomata, jég automata, tea, kávé, tej…és ugyanez az ültetősben is, csak ott étlapról választod, és kiszolgálnak…az egyik felszolgáló mászkál körbe kis muffinokkal, a másik dzsúzokkal, a harmadik kávéval…a negyedik pedig hozza, amit az étlapról rendeltél…volt, hogy több volt a személyzet, mint mi vendégekJ

Ebéd, vacsora ugyanígy, önkiszolgáló, vagy ültetéses rendszerben, de figyelni kell az időpontokat.

Az ültetéses vacsora egyedül ami időhöz, és asztalhoz kötött, a vacsora asztal száma rajta van a kártyán is. Mi a 7 órai turnusban voltunk. A fogásokat egymás után hozzák, előétel, saláta, leves, tésztaféle, főétel és desszert…mindez étlapról. Az étlap minden nap más. Mire minden fogással végigérsz, 9 óra, mi mindig az utolsók közt álltunk fel az asztaltól, jó volt a társaságJ sokat beszélgettünk…A legelső vacsinál  kb 10 perc angolozás után, a honnan jöttetek kérdésnél derült ki, hogy ők is magyarokJ Vacsihoz nem jár innivaló, úgyhogy itt illik kérni legalább egy palack vizet. De volt, hogy kérnünk sem kellett, láttánk, hogy nincs előttünk semmi, és automatikusan hozták. Vacsi végén elkérik a kártyát a fogyasztott italról pedig hozzák a számlát, amit alá kell írni.

Ami rettentően zavart az önkiszolgáló étteremnél, a mértéktelen pazarlás amit az emberek művelnek…ingyen van, akkor pakoljuk jól tele, aztán felét meg otthagyja…hozzá sem nyúl, és megy a kaja a szemétbe…miért nem lehet mondjuk 2x sorba állni, nem értem…eddig azt hittem, ez tipikusan magyar szokás, de rá kellett jönnöm, hogy nem…

A fedélzeten a medencéknél is folyton zajlik az élet, szól a zene, animátorok szórakoztatják a népetJ Vetélkedőket rendeznek, aerobikoznak, táncolnak, a bátrabbak meg beállnak, olyan jó volt nézniJ A kisgyerektől az idős papiigJ Mindenki boldog, senki nem azzal foglalkozik, hogy pl. ki hány kiló..vagy legalábbis én nem vettem észre.

Színházba egy este jutottunk csak el, de minden nap van előadás. Nagyon színvonalas volt, szerintem bármelyik színházzal felveszi a versenyt, úgyhogy nem szabad kihagyni!

Még egy magyar párt is megismertünk, őket először innen a fórumról, aztán a hajón személyesen találkoztunk. Nekik utólag is köszönet mindenértJ Remélem még találkozunkJ

Fakultatívokra mi nem fizettünk be, készültünk nyomtatott térképekkel, meg a látványosságok leírásaival, gondolunk, végigjárjuk magunk a városokat. Szerintem jól tettük, mert így is minden városból kaptunk egy kis ízelítőt, és a pár eurós vonat vagy buszjegyekkel megúsztuk. (kivéve IbizátJ) Persze aki az Etnát, a Vezúvot, vagy Pompeit akarja látni, annak mindenképpen fakultatív kell mennie, mert egyénileg ezekre sajnos nincs idő.

Ok, akkor most a városokJ

Első megálló Franciaország, VilleFrance, nagyon szép kis kikötőváros.  Színes épületek, pálmák, virágok mindenhol. Itt mentőcsónakokkal vittek ki minket a partra, mert sekély a víz, és a hajó csak beljebb tud kikötni. Sajnos itt áll időben legkevesebbet a hajó, úgyhogy választanunk kellett, vagy maradunk VilleFranceban, vagy tömegközlekedünk Nice-be, vagy Monaco-ba… mi Nice-t választottuk.  VilleFranceban pár perc sétával megtaláltuk a vasútállomást, kb 6,5 Euró volt két személyre az oda-vissza jegy. Nice –ben a központban van a vasút, balra el, és hamar a sétálón találtuk magunkat. Mi gyalog mentünk, de aki nem bírja, 1 Euro a villamos jegy. A sétáló végén egy nagyon szép tér, onnan rövid séta a tenger. A beach-en kicsit megpihentünk, aztán vissza gyalog…és itt meg is kezdődött  az első kalandunk, mivel mi naivan azt hittük, hogy a vonat gyakran jár, lévén kb 10 km egymástól a két város, szépen lekéstük a vonatot…a következő pedig  1,5 óra múlva jött volna…amikor nekünk már a hajón kell lennünk…info pont keresés, útbaigazítás, hogy menjünk vissza a térig villamossal (ahonnan épp jövünk gyalogJ ) és ott szálljunk fel a 100-as buszra ami 15 percenként jár, és VilleFrance-ig visz. Csakhogy a téren nem találtuk a buszmegállót, hanyatt-homlok taxikeresésbe fogtunk, és mikor már épp egy helyi vendéglős hívta volna nekünk a taxit, megláttam a 100-as buszt, rohanás, és elértükJ És valóban levitt 1 Euróért VilleFrancba, és persze elértük a hajót…úgyhogy ajánlom mindenkinek, hogy ne vonattal, hanem busszal menjen, ha Nice-t akarja megnézni.

Spanyolország, Valencia: Valenciában is gyalog indultunk útnak, a  F1 pályán begyalogoltunk a centrum irányába, közel s távol semmi látnivaló, úgyhogy elkezdtük nézegetni a buszokat. Cél az Ócenárium és környéke a futurisztikus épületeivel, + a belváros. Az egyik buszmegállóban aztán egy spanyol fiú olyannyira útbaigazított, hogy elkísért minket az Ócenáriumig. Egy gyönyörű épület együttes, be ugyan nem mentünk, de kívülről is különleges...ki mondta, hogy a CET egyedi?!  JInnen pár perc gyalog, és megtaláltuk a 19-es buszt, 1,5 Euró a jegy, ez visz körbe a városon. A belvárosban aztán leszálltunk, gyönyörű szökőkút, épületek, aztán visszaszálltunk a 19-es buszra, ami visszavitt majdnem a kikötőig. Városnéző buszok is vannak természetesen.

IbizaJ Ibizára nagyon készültünk, itt éjszaka köt ki a hajó. Azt tudtuk, hogy megyünk bulizni, azt nem, hogy pontosan hova. Egy kis infó, aki arra készül, hogy buli előtt egy kicsit iszogat. A hajón a duty free-ben nem lehet venni italt. Illetve lehet, de csak hazavitelre, megveszed, és majd a hajó út végén Livornóban megkapod. Úgyhogy lehet inni  a bárokban, mi is fogyasztottunk a koktél jegyünkből párat. A szigetre a kikötőből buszokkal lehet kimenni éjszaka, 13 Euró /fő az ára. Itt mi beültünk egy bárba, ahol a kiszolgálás enyhén szólva is hagyott kivetnivalót maga után, mintha ott sem lettünk volna, a pultos lány kint beszélgetett részegen, egy másik személyzet pedig nem szolgálhatott ki bennünket, ő csak a poharakat szedte összeJ Azért sikerült párat inni, és irány az éjszaka…J irány a PachaJ Belépő 60 Euró/fő, húzós, de egyszer megyünk a PachabaJ Egy vodka narancs 15 Euró…de a hangulat az leírhatatlan!! A nagyteremben flower-power party, pop, soul, 60-as évek, hippyk mindenhol, nagyon jól néztek ki, virágos ruhákban, mikrofon frizurákkal, a kisebb termekben meg ment a zúzás…nagyon nagy élmény, fiataloknak kötelező!!! J Az egyetlen negatívum, hogy reggel rádkapcsolják a villanyt, és mindenki mehet amerre lát…A Bora-Bora meg állítólag csak délelőtt 11-kor nyit. Úgyhogy visszamentünk a hajóra, és masszív pihenésbe kezdtünk, szerencsére a következő megálló, Tunéziában csak 24 óra múlva volt.

Tunézia: Tunéziában a kikötéskor már nagyon vártak minket, a helyiek odajöttek tevékkel, madarakkal, úgyhogy lehetett tevegelni, meg fotózkodni. Aztán rögtön a nyomulós taxisokba botlottunk, igazából érdemes igénybe venni a szolgáltatásukat, mert La Goulette-ben nincs túl sok látnivaló.  LaGoulette – Carthago – Sidi-Bou-Said - Tunisz útvonalon 45 Euróért vitt oda-vissza hármunkat a taxi. Egy olasz srác szegődött még mellénk, akivel az út elején ismerkedtünk meg. Persze az ár nem ennyiről indult, alkudni kell mindenképpen. A taxis megmutatott pár híres-jellegzetes épületet, és persze mindenhol a piac, ami uralkodó. Tuniszban a fő látványosság a Medina, a szűk utcácskákkal, nagyon-nagyon hosszan, ami leginkább egy kínai piacra emlékeztet…mindent lehet kapni, ruhák, parfümök, pékárúk, cipők, ékszerek…iszonyat fojtó az egész, rengetegen vannak, nagyon kapaszkodtam a táskámba, meg egy idő után a barátombaJ Az eladók szólongatnak, méregetnek, óriási a tömeg, én csak azt akartam, hogy jussunk ki végre…ráadásul koszos is…mindenhol hömpölyög a szemét. LaGoulette-be visszaérve még megnéztük a strandot, ami szintén koszos…ami számomra furcsa volt, hogy a nők ruhában fürdenek… a vallásosabbja és az idősebbek csadorban, de a fiatalok is shortban és pólóban. Csak kislányokat láttam bikiniben, de short még rajtuk is volt. Értem én, hogy arab ország, de az én európai szememnek akkor is furcsa.

Szicília, Catania: Itt is közel van a kikötőhöz a város, a főbb látnivalók gyalog elérhetőek. A kikötő épületből balra kell tartani egy boltíves híd mentén végig, és egy kupacban lesz szinte minden. Szent Agatha, Catania védőszentjének temploma, a Dóm tér, közepén az elefántos kúttal, amit egy vulkánkitörésből visszamaradt lávakőből faragtak ki. Nem messze innen a sétáló utca, a közepén egy római kori alagút rendszer maradványával. Nagyon jellemző itt is a rengeteg szemét. A látnivalók környékén nem, de egy utcával lejjebb feltárul az igazi Szicília…+ a kaotikus közlekedés…a lámpák csak opcionálisak az autósoknak és a gyalogosoknak is…de ugyanez volt Franciaországban és Spanyolországban is…egy ép autót nem látni szinte sehol, összetörve, meghúzva az összes. Maradt még időnk, és mivel a kicsit megakartunk mártózni a tengerben, elindultunk a strandra. A kikötőhöz képest balra végig az út mentén kell haladni, már a hajóról láttuk, hogy arra van. Iszonyat meleg volt, és kezdtem fáradni is, vagy 1 km-t gyalogoltunk, de lehet, hogy többet is. Jár busz is, úgyhogy arra pattanjon fel mindenki, aki nem akarja lejárni a lábátJ A strand csalódás, koszos, a homokban eldobálva a szemét, a vízben meg valami nejlonzacskóra hasonlító úszkáló zöld növény…igaz, csak pár méteren, beljebb már nem. De nekem itt bőven elég volt egy lábáztatás. Vissza aztán már busszal jöttünk, a D jelű-re kell felszállni.

Olaszország, Nápoly: A kikötő épületéből kilépve az Új Vár (Castel Nouvo), Nápoly egyik jellegzetessége fogad, szemben a dombtetőn királyi palota látványa, amerre a szem ellát, kupolák sokasága. Info pont, és városnéző buszok várnak, 3 útvonal közül lehet választani, 26 Euró körül van a legolcsóbb, 40 körül a legdrágább. Mi nem ültünk fel, jobbra indultunk gyalog, felmentünk egy merőleges kis utcán, és a Corso-n (sétálón) találtuk magukat. Végigsétáltunk rajta gyalog, jobbra-balra üzletek, rengetek utcai árus, hamis LV, Gucci, Prada mindenhol, vagy csak kiállnak pár zoknival a kezükben…Itt is rengeteg a szemét, és a közlekedés talán itt a legdurvább, több sávos körforgalom lámpa nélkül, illetve lámpával, csak éppen senkit nem érdekel, milyen színt mutatJ A Piazza Garibaldi térig sétáltunk el, majd vissza. Már majdnem felmentünk a hajóra, de a barátom még tovább „ráncigált”, szerencsére, mert a kikötőtől balra van Nápoly szebbik, talán gazdagabbik része, amit így, hála neki, láthattunk. A Piazza del Plebiscitón egy „mini” Vatikánt, mi csak így neveztük, félkör alakú oszlopsort, közepén a San Francesco di Paola templomot, mellette a városházát, tovább sétálva a beachet, és a „Tojás várat”( Castel dell'Ovo) Utolsó nap újra kikötés Livornóban, reggel 6kor keltünk, mert „papíron” 7-ig kell elhagyni a szobát, de mint utóbb kiderült, ezt sem veszik véresen komolyan, mert nem kopognak rád, és nem raknak ki, még aludhattunk volna... Este még megkaptuk a számlánkat, részletesen felsorolva a fogyasztást, minden nap feltüntetve a 7 Euró/Fő kötelező szervízdíj, összesen 1 Euró/fő UNICEF támogatás, amivel az MSC támogatja az alapítványt. Reggel fél 7-től lehetett rendezni a számlát, az első nap lerakott 250 Euró/kabin felett elköltött összeget az 5. emeleten lehetett kifizetni. Valamint este kaptunk a bőröndre címkéket, amit fel kellett ragasztani, este 11-ig kitenni a kabin elé, amit aztán éjszaka elvittek. Reggeliztünk, majd 9-kor volt a gyülekező a színházban. Itt a bőröndre ragasztott címkék színe szerint lehetett kichekkolni. Sorban szólították a színeket, miután kb 1 órát megvárattak minket, senkit nem érdekelt, hogy kb 500 ember várakozik, mintha teljesen megfeledkeztek volna rólunk…szóval a ki és bechekkolás mondhatni szervezetlen volt. Kiszállás, bőrönd keresés, és a shuttle buszok, hazaút… Mi nagyon jól éreztük magunkat, már gondolkozunk is a következő hajóútonJ Remélem, hogy a nem túl rövidre sikeredett beszámolómmal tudtam pár dologban segíteni.

Utas2 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2234
Előzmény: nagyvillám (2231)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2233

Igen , jól értetted a kérdést és köszönöm is a választ !

Úgy gondoltam , hogy ahogyan a irodák hirdetik , pl.: Genova a start , akkor csak ott lehet felszállni és a végén "kiköltözni" .

Ezek szerint a kör bármelyik állomásán be lehet csekkolni és ott lesz akkor a vége is.....

Ez így tényleg előnyösebb , mert ahová olcsóbban el tudsz jutni , akkor ott kezded meg az utadat és ott is fejezed be.

Előzmény: martifelvidek (2230)
TeKrys31 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 2232

Sziasztok!

Az MSC Armónival megyünk nyaralni a következő megállókkal:

1 Velence  2 Ancona  3 Korfu  4 Szantorini  5 Pireusz/Athén  6 Argostoli 7 Kotor  8 Velence  

Járt már valaki ezen a hajón/úton, esetleg tudd nekünk felvilágosítást adni a hajós kirándulásokkal kapcsolatban?

Előre is köszönöm

nagyvillám Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2231

Hát tényleg senki sincs, aki járt volna már Karib-tengeri hajóúton MSC-vel??? Se barát, se rokon, se ismerős? Szomorú vagyok, most honnan informálódjunk?

martifelvidek Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2230

Szia

nem nagyon értem a kérdésed  itt ahová mi megyünk idén az Aidadivával  Antalya -Ciprus-Izrael -Egyiptom -Kréta-Törökország ezen az útvonalon csak Antalyába lehet beszállni

Tavaly  az MSC Splendidával voltunk  Genova, Nápoly, Szicilía, Tunis, Mallorca, Barcelona,Marseil ezen az úton csak Tunisba nem volt beszállási lehetőség  a többi helyen mindenhol szálltak fel és le új vendégek. Mi is Barcelonába szálltunk be mert oda jobb volt a repülőjárat és közel van a reptér a kikötőhöz cca 12 km.

Előzmény: Törölt nick (2228)
zara200 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2229

A Hopp-on Hopp off buszok lemennek egész a Pireusig, vagy hol lehet a legközelebb a kikötöhöz felszállni rá

Előzmény: Navigare necesse est (1163)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2228

Lehet , hogy kezdő érdeklődő kérdés , de nem szabott a felszállási utvonal ?

Fel lehet szállni közben is , nem csak az 1 napi megadott indulási helyről ?

Előzmény: martifelvidek (2225)
Viki100 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 2227

Hello

Tetszett a beszámolód,nagyon érdekes es tartalmas.A végén az árat tűntetted fel és ebben a közel 100000 Ftban mi9nden benne volt.Milyen italcsomagot kértetek ugye az is kötelező volt? Én ezen nem annyira tudok eligazodni .Részleteznéd ha megkérhetlek?

Viki

Előzmény: mocodima (2162)
HPeter28 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2226

Szia, engem érdekelne egy részletes beszámoló, tapasztalatokkal, tippekkel, a párommal mi november 5-én indulunk a Fascinosával ezen az útvonalon. Üdv, Péter

Előzmény: noagatha (2209)
martifelvidek Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2225

Aida diva  augusztus 3-tól 10-ig  Antalyából  utitársakat  keresek

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2224

Nem a Fascinosát kapta meg a Schettino új hajónak? :) Vagy nem mondták, hogy most mire készülnek? Tűz, szikla? Mi jövő héten megyünk először Costával, de lehet hogy utoljára? Írj valami ötletet, hogy miben külömbözik a többi társaságtól, mert az előző 7 utunk mind mással volt.

utazó22 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2223

06.30.SPLENDIDA UTASAINAk JÓ UTAT KÍVÁNOK ! Hamarosan találkozunk .

nagyvillám Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2222

Volt valaki Karib-tengeri hajóúton MSC-vel? Mesélnétek? Kell oda oltás?

Noé79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2221

Splendidáról: A hajó valóban luxus, a személyzet kedves,mosolygós,szinte kivétel nélkül mind színes bőrű Hondurasról,Fülöp szgt-ről,Indiából...stb..A kisbabánkhoz minden alkalommal volt egy kedves szavuk:)A hajó utasairól ezek már nem mondhatóak el...első este a svédasztalosban vacsoráztunk és ledöbbenve tapasztaltuk mennyi (finoman szólva)egyszerű ember van ott...az olaszok többsége elég modortalan,lökdösődős,hangoskodó...az oroszokról nem tudok nyilatkozni,csak egy családdal találkoztunk a gyerek medencéknél,de ők éppen nagyon is kedvesek voltak,nem úgy,mint az olasz kisfiú,aki vizet rugdosott a másfél éves kisfiunkra,aztán meglökte..és utána a kisautóját próbálta áttaszítani a kezén....Nem gondolkodtam a rég elfeledett olasz tudásomon...magyarul is megértettem vele,hogy ezt talán nem kéééne!:-( Persze szülők sehol sem voltak:-( Mi egyszer sem találtunk két napozóágyat egymás mellett...És azzal is egyetértek,hogy a hajón szinte mindenhol elég hűvösre volt állítva a légkondi.Utolsó napra sikerült a férjemnek és a kisbabánknak is megfáznia:-/ A Máltán vásárolt alkoholokat elkobozták a bejáratnál...mondták,hogy távozáskor megkapjuk....Ami nem probléma,mert ajándéknak szántuk.De mkor megkaptuk,akkor az egész körbe volt ragasztószalagozva...Namost ajándékba szánt üvegeken nem mutat túl jól a félig letépett cimke...doboz....-:-/ Lift: Hmm..mindenki csak úgy tódult be a liftekbe...meg sem várva,hogy valaki ki akar-e szállni...Magyarok: sajnos a többi véleménnyel én is egyetértek....én szégyelltem magam helyettük... A vacsora asztaltársaságunk két magyar család volt,szerencsére teljesen normálisak,kedvesek.

Noé79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2220

Sziasztok! Mi is most jöttünk haza a Splendidáról 23.-án.

Nagyon jót derültünk,mikor olvastuk a beszámolóitokat!:-D

Mi is kiszúrtuk a két párocskát....valahogy mindig összefutottunk velük a hajón...pl. a színházban a páholyból észrevettem,hogy lent valaki feltette a lábát az előtte lévő székre....mondtam is a férjemnek,hogy"nahh..ki ez a bunkó?!"...mikor jobban megnéztem ...akkor láttam,hogy hát természetesen a dupla párocska volt az....ki más..:-( Hozzáteszem a másfél éves kisfiunk ülve csendben várta ki az egy órát mire végre elkezdték az előadást...és utána is végig példásan viselkedett,táncolt a babakocsiban és tapsolt,mikor kellett:-)))Ő másfél évesen kultúráltabban viselkedett,mint ők....Hozzáteszem ez igaz a Bora Bora büfé étteremre is. Ott az kapitány estjéről lekéstünk,mert elaludt a babánk...így a svédasztalosba mentünk fel később...persze jött a dupla páros is...kiöltözve a gála vacsora után még eszegettek itt is...nyitott szájjal...a villával hadonászva...no comment.Hazafelé,Genovában a parkolóban éppen mellettük parkoltunk...mikor kiderült ,hogy a "nagymenők" nem is olyan nagy "janik",mert az anyuci is velük volt....csak őt valahogy mindig titkolták az úton:-DDDDD

ankri Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2219

Ja a ninck nevemet megváltoztattam, ne a céges legyen itt:)) Köszönöm előre is!

Előzmény: noagatha (2215)
ankri Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2218

Szia, köszönöm! Írtam e-mailt.:)

Előzmény: noagatha (2215)
nagyvillám Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2217

Sziasztok!

Ott lehet vacsorázni, ahol szeretnél. Ha nincs kedved az ültetésesen enni, akkor mehetsz a svédasztalosba is. Mi például csak ott ettünk, mert sokkal praktikusabb volt pici gyerekkel. Nem kellett úgy kiöltözni, nem kellett idegenekkel ülni stb., ja és a svédasztalos étterem még panorámás is! Viszont az ültetésesek érdekesek voltak, mert megvacsoráztak a helyükön, utána pedig átjöttek csemegézni a svédasztalosba. Gondolom az ültetettnél nem lehet akármennyi süteményt kérni.

V84 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2216

Sziasztok,

Az MSC Orchestráról van valakinek tapasztala? Földközi-tengeri hajóutat tervezek, de a különböző külföldi fórumokon elég vegyes tapasztalatokat olvastam a hajóról.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv.:

V

noagatha Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2215

Szívesen, csak írd meg kicsit pontosabban, elsősorban mi érdekel Benneteket az úttal kapcsolatban. (Tudom, hogy minden, de így elsőre nehéz lenne mindenre kiterjedő beszámolót írni. :-) )

Amúgy már másodszor voltunk a Costa-val, és maximálisan elégedettek vagyunk, a legkisebb kellemetlenség sem ért bennünket semmilyen szempontból - az út pedig gyönyörű és tökéletesen szerevezett volt.

Előzmény: Meghívó Börze (2214)
Meghívó Börze Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2214

Szia!

Hú én nagyon örülnék, ha adnál tippeket, mi is megyünk.:)

Előre is köszi!

Alicsa Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2213

Köszi ez világos! Én is reménykedtem, hogy ez így történik.

Előzmény: Index-Neti (2212)
Index-Neti Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2212

Amennyire én tudom, lehet választani, hogy svédasztalos vagy ültetéses vacsorát választasz adott est folyamán. Az ültetéses rendszerben egész héten, egy adott asztalnál fix helye van mindenkinek.

Gondolom én, amennyiben egy társaság vagytok, egy asztalhoz fogtok kerülni, de ha ezt az utazási irodában külön jelzitek, akkor pedig talán még nagyobb valószínűséggel fogjátok a vacsorát együtt eltölteni :)

Előzmény: Alicsa (2211)
Alicsa Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2211

Szia Mindenki!

A DIVINA hajóval utazik-e valaki, vagy a közelmúltban érkezett-e haza? Egy-két dolog érdekene? Pontosan mit jelent az ültetés a vacsinál? Nincs lehetőségem nekem eldönteni kivel szeretném elkölteni a vacsorámat?

noagatha Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2210

Szerintem is pont a multikulti a hajóutak egyik nagy vonzereje. Amúgy a német, japán és amerikai nyugdíjasok számomra ezerszer idegesítőbbek tudnak lenni, mint egy átlagos olasz család. :-))))

Nekünk eddig még egyszer sem volt rossz élményünk egy utastárssal kapcsolatban sem, senki nem volt kirívóan tapló, hangos etc.

Előzmény: Arentiro (2205)
noagatha Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2209

Sziasztok!

Tegnap értünk haza a Costa Fascinosa-ról, egy hetes útról (Velence, Bari, Santorini, Rhodos etc.) Szívesen írok bármiről, ha érdekel valakit. Nekünk is sokat segített ez a fórum apróbb taktikák terén. :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!