Keresés

Részletes keresés

monfondir Creative Commons License 2000.03.07 0 0 675
Sziasztok!
Matiz! Kössz a tanácsot, de ott minden O.K. A motorrész nem lett egyébként piszkálva, csak némi olajozás esete forgott fennt.
JuliuS és Ifjuindy! Irányárak esetleg lehetségesek?
Mindenkinek Üdv:Zsolt
ui: Srácok! Szert tettem - igaz csak kölcsönben, fővesztés terhe alatt - egy PIKO pályaterv katalogusra. Sajna német de nagyon cool. / évjárat < 1979 /. Tipp-Topp és nem nagyon tudom scannerelni annyira zsír állapotban van, szinte nem volt kinyitva. Ebből fogom készíteni az asztal tervemet.
JuliuS Creative Commons License 2000.03.06 0 0 674
H0-sok figyelem! Vannak eladó cuccok!

Egy BR 86 gőzmozdony, egy BR 118 dizelmozdony és egy BR 185 kocsi, valamint egy készlet. A készletben egy BR 41-es gőzmozdony (szerkocsival), egy fedett teherkocsi, egy nyitott teherkocsi, egy nyitható tetejű kocsi, egy InterFrigo hűtőkocsi és egy EKS nagy (4-tengelyes) tartálykocsi. Minden újszerű állapotban van!
Érdeklődők?

Ifjuindy Creative Commons License 2000.03.06 0 0 673
Sajna nem olvastam végig a topicot, és nem tudom lehet e, de van egy csomó H0-s hagyományos sinem, FZ1-es trafóm, Fuggerth kocsik 1 ill 2. oszt + egy régi győri indigókék csíkos kocsim, szétkapcsoló, két váltó, teherkocsik, és egy öreg kéttengelyes DB mozdony (Piko) ha valakit érdekel, írja meg!

Köszi, és bocs, ha OFF Voltam

Pali

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 672
Hulyen hangzik, de nekem volt egy TT-s Nohabom; amit, ha rosszul raktam ossze, ugyanezt muvelte. Tehat figyelni kellett a fogaskerekek helyes sorrendjere, mert ha nem ugyanarra a helyre raktad vissza a tengelyt, hanem egy masik forgovazba, akkor mar eszlelheto volt a problema. Szerintem ez a kopas miatt van, ami egyszer mar osszekopott, kar megbontani.
Előzmény: monfondir (671)
monfondir Creative Commons License 2000.03.05 0 0 671
Sziasztok! A következő problémával zavargok: az összetörten szerzett NOHAB-om már kezd összeállni, de az egyik irányban jóval gyorsabban megy, mint a másikba. Nem jöttem még rá, hogy mi az ördög lehet a baja. Nincs valakinek valami ötlete? Üdv: Zsolt
Axel Creative Commons License 2000.03.04 0 0 670
És mennyibe kerül egy ilyen V63-as mozdony?
És hol kell keresni ezt a börzén?
Előzmény: Örk... (663)
John Howard Creative Commons License 2000.03.03 0 0 669
Úgy tudom, elmarad, csak a jövő héten, 11-én lesz...

Üdv:
John Howard

Előzmény: Törölt nick (668)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 668
Surgos: lesz holnap borze? Kinek van tuti infoja?
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.03 0 0 667
Hello Cucu!

Sajna nem tudlak megkeresni, de emailen egyeztethetunk, ha erdekelnek a modellek. Nem gozosok, dizel es villany gepek. Most hetvegen es jovo heten keddtol vasarnapig van szabadidom, utana ugy 3-4 hetig nem latok majd szamitogepet (es sajnos VASUTAT sem!!! :-((((( ).

Előzmény: cucu (661)
mtomika Creative Commons License 2000.03.02 0 0 666
Sziasztok!
Három év után most kezdtem el újra bütykölni a terepasztalomat.
Ki tudja megmondani, hogy hol tudnék esetleg H0 angolváltót (PIKO) beszerezni?
John Howard Creative Commons License 2000.03.02 0 0 665
De ne most szombaton, a 4-i elmarad, legközelebb 11-én lesz börze! (információim szerint...)

Üdv:
John Howard

Előzmény: Örk... (663)
Örk... Creative Commons License 2000.03.02 0 0 664
Szia!

Nem éri meg csak kasztnit venni, mert az lehet, hogy többe kerul, mint egy szép ép mozdony... Gondolkodj el rajta, aztán, ha úgy döntesz, gyere ki szombaton a Lángba, és nézz szét!

Azt hiszem, van nekünk is...

Előzmény: Diablo1 (662)
Örk... Creative Commons License 2000.03.02 0 0 663
Sziasztok!

V 63-ast Gyügyei Sanyi csinál, egészen jókat, de csak megrendelésre. A Lángban lesz szombaton, velem. Gyertek ki!

Örk...

Előzmény: Axel (637)
Diablo1 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 662
Hello mindenkinek!

Bár én eddig nagyrészt csak passzívan olvagattam, de most lenne egy kérdésem.
Van egy H0-s BN 150 Diesel tolatómozdonyom amit a múltkor kisebb baleset ért.
Az iránt érdeklődnék, hogy vajon hol tudnék venni hozzá egy új műanyag borítást, és kb. mennyiért?

cucu Creative Commons License 2000.03.01 0 0 661
Helo Matiz!

Engem érdekel, bár nem tudom milyenek ezek a mozdonyok. Gőzösek, abban biztos vagyok. Volt régebben BR 92-esem.
Esetleg megvenném.
Keress má mög!
cucu

Előzmény: Törölt nick (654)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.03.01 0 0 660
Akkor foto, scan, tar.hu.
Had lassuk mi is. Ne csak ti elvezkedjetek.
Előzmény: monfondir (659)
monfondir Creative Commons License 2000.02.29 0 0 659
Szia Lajos! Előre is thanx!!! Egyébként már az előző hétvége is munkás volt. Barátom terepasztala elkészült és elszállítottuk hozzájuk. Olyan falra dönthető tipus / 1.60*2.40 /.
Elég cool lett. Üdv:Zsolt
Előzmény: Szucs Lajos (658)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.02.29 0 0 658
Holnap adom fel a levelet. Igy hetvegere munkaval telhet.
Előzmény: monfondir (657)
monfondir Creative Commons License 2000.02.28 0 0 657
Sziasztok! Volt bőrze hétvégén? Irjatok pár sort mi volt a felhoztal, ha volt. Üdv: Zsolt
gyurmosz Creative Commons License 2000.02.28 0 0 656
A TT-és Studenkákról van néhány kérdésem:
-miből készült (én BR 171-re gyanakszom)?
-mennyibe kerül?
-hogy megy?
-IP van-e?
-várható-e más, TT-és MÁV jármű (mondjuk M41-es)?
-a börzén kívül be lehet-e szerezni?

Carpy Creative Commons License 2000.02.27 0 0 655
Tultisztitas:
Egy baratom modszere: vagd bele az egesz motort egy tal sebbenzinbe, es vard meg, mig elparolog....

Aztan a fotengelyt es kornyeket fujd/kend be olajjal, utana pedig szedd szet az egesz motorhazat, es a szenkefeket meg az erintekezesi pontjaikat a motorral alaposan tisztitsd meg. Ezekutan kezdd el jaratni a mozdonyt magaban, de elotte szerezz be fuldugot. Kb. 5-10 perc folyamatos uzem mellett elcsendesul, megszelidul a mozdony.

Ha nagyon sikongat, erdemes megnezni a szenkefe-leszoritok allapotat. 2 fajtat ismerek, egyik borzalmasabb, mint a masik. Nekem altalaban "egyedi" leszoritoim vannak, amik forrasztopaka segitsegevel formalodtak.

Azert szerettem egyebkent ezt a motortipust butykolni, mert vosznylag egyszeruen vegigkovetheto az aram utja a mozdonyon belul, ha valami hiba van, honnyen megtalalhato. Bar mindig az volt az erzesem, hogy meg sokkal egyszerubben is meg lehetett volna csinalni.

S meg egy nagyon fontos dolog: amikor a legvegen racsavarozod a kasztnit az alvazra a vezetofulke tetejen, ne szoritsd meg nagyon a csavart, mert betorhet a teto.

Előzmény: Szucs Lajos (648)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.26 0 0 654
Hali, megint itthon vagyok hetvegen :-)

Szoval, tultisztitas, mar nekem is volt ilyen gondom. De utana egy _keves_ kis olaj csodat tesz!

Helyzet van: el akarom cserelni az E69-et es az egyik BR130-at (uj dobozosat) valami masra. Termeszetesen mindketto tuti hianytalan es hibatlan, dobozzal. Akinek van valami ertelmes dolog (akar rossz, hianyos gepek is!) es cserelne, jelezze!! Ellenkezo esetben a borzen becserelem oket valamire.

na, udv, jo vonatozgatast!

antoan Creative Commons License 2000.02.25 0 0 653
Sziasztok,
Aki még nem járt a www.lokland.de cimen , érdemes megnézni!!!
Udv Antoan
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.02.25 0 0 652
A Csinald magad jo lenne ha mukodne.
:-)
Tobb keppet tudnatok feltenni.
Egyenlore.
Előzmény: dénes (651)
dénes Creative Commons License 2000.02.25 0 0 651
Helló!

Lemaradt az oldalunk címe:

http://www.gyvavasutmodell.swi.hu

Aki tudja nézze meg és mondjon véleményt. Mit lenne érdemes még felrakni.

Üdv:

Dénes

Előzmény: dénes (647)
antoan Creative Commons License 2000.02.25 0 0 650
Sziasztok,
Karos fő- és előjelzőket hol lehet kapni Pesten?? Én a régi NDK-s típusuakra gondolok (TT) méretben, melyek egybe vannak építve az állítóművel. Vajon valaki gyártja még azokat?? Nekem beváltak mert alulról is felszerelhetőek az asztalra és megbízhatóak voltak.

Udv Antoan

GEORGIE Creative Commons License 2000.02.23 0 0 649
Sziasztok!

A következő kérdésem van: szerintetek gyárt-e valaki EpV. nemzetközi forgalmú olasz étkezőkocsit Ho méretarnyban, exakt (303 mm-es) hosszban? Ha igen, ki, mennyiért és hogyan beszerezhető?

Szucs Lajos Creative Commons License 2000.02.23 0 0 648
Hát tultisztitás az tulzás!!!!
Kb 1 éve vettem , es azota sem bontottam ki.
igen , nyuszit meg sikit. Regen vettem egy flakon 0,5l-es kimondottan modell mozdonyokhoz valo olajzot.
Na ezzel befujom ugyhogy csopog az olaj belolle.De semmi eredmeny.

Az enyimek inkabb repulni szeretnek.

Matiz ha latna a csorit, sirna.
Szegenyt megint reptettuk.
Mostmar egyertelmuen kell szereznem csatlast hozza.

Előzmény: Carpy (645)
dénes Creative Commons License 2000.02.23 0 0 647
Helló!

Most találtam rá erre a fórumra. Gondolom az itt levőket érdekelheti a honlapunk. Gyermekvasutasokért Alapítvány Vasútmodellező Szakkör. Talán az asztalainkat is láttátok már a kiállításokon. Az oldal most készül minden észrevételt szívesen fogadunk. Tervezünk egz csináld magad rovatot is ahol a terpasztalépítés lépéseiről leszenk írások. Mit szólnátok hozzá?
Van saját fórumunk is.

Aki tudja nézze meg és észrevételeiteket várjuk!

Hidvégi Dénes

dénes Creative Commons License 2000.02.23 0 0 646
Helló!

Most találtam rá erre a fórumra. Gondolom az itt levőket érdekelheti a honlapunk. Gyermekvasutasokért Alapítvány Vasútmodellező Szakkör. Talán az asztalainkat is láttátok már a kiállításokon. Az oldal most készül minden észrevételt szívesen fogadunk. Tervezünk egz csináld magad rovatot is ahol a terpasztalépítés lépéseiről leszenk írások. Mit szólnátok hozzá?
Van saját fórumunk is.

Aki tudja nézze meg és észrevételeiteket várjuk!

Hidvégi Dénes

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!