Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kustib Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8697
Már nincs fent a linkje...

Maradt az 1,8T, csak AGU helyett AUM. 1.850M az ára, már megboltoltuk, holnap jön is haza. Egy 3 éves kicsit borsós lenne! ;)
Egyébként amit megvettünk végül, full-full felszereltség, ESP, ASR, ABS, méricskélés és szemrevételezés alapján sérülésmentes, végig vezetett szervízkönyves. 2002/11, 162e km-rel...
Van pár kehe, de orvosolhatónak tűnik... Ilyen a zár, ami most még kérdéses, milyen sorsra jut, könyöklők zárja van eltörve, 2 szellőző rács van összekócolódva, kasztnin egy helyen van egy kis karist, de még horpadva sincs, és horgany is maradt! :)
Szal jónak tűnik, aztán majd kiderül! :)
Előzmény: BX_thomas (8690)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8696
Azt hittem, h csak a francia szűrőkhöz kell adalék..
nem tudtam, h ezek telinyomják a cerine-el a nem szűrős diezelek olaját is...

és a nem részecskeszűrős TDI-nek tetszik a sok cerine, vagy lényegtelen a számukra?

Üdv: Laci.
kustib Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8695
Iiiigen, már hallottam hírét! :P

Köszi mindenkinek a segítséget, tényleg rendes tőletek, hogy segítetek, a sok hülyeségemet megoldani! :)
Előzmény: ottar (8689)
kustib Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8694
Köszi, átnézek oda is! :)
Előzmény: stevie wonder (8688)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8693
Hátha mást is érdekel (egy másik totyikból másoltam):

Röviden a DPF-ről (dízel részecskeszűrő):

A részecskeszűrő rendszer a dízelmotorokhoz kapcsolódik. Feladata a káros részecskék felfogása és égetéssel történő megsemmisítése. A kedvezőbb fogyasztás és a jobb porlasztás mellett, a a mérhető küszöbig csökkenti a károsanyag-kibocsátást. A részecskeszűrő szerkezete porózus. A gázok áramlása ebben a struktúrában lehetővé teszi a motorok által kibocsátott fekete füstöt alkotó részecskék felfogását. A szűrő elkormolódása előtt - amit a motorirányító számítógép érzékel - regenerálja magát a kipufogógázok hőmérsékletének emelésével (utólagos befecskendezés). Egy cerine alapú adalékanyag teszi lehetővé a regenerációt, amely minden üzemagyag tankoláskor automatikusan adagolódik. Így a szűrő minden 800-1200 km megtétele után égetéssel regenerálódik, amiből a vezető semmit sem vesz észre.

A részecskeszűrő nevéből adódóan a részcskéket fogja meg, azaz dízel motornál a kormot. A korom nem más, mint nagy tisztaságú, szivacsos szerkezetű széndarabka. Szivacsos szerkezete miatt térfogatához képest hatalmas a felülete. Azért káros, mert a tüdőbe kerülve szimpatikus táptalaja mindenféle csúf pici élőlénynek, ami még csúfabb betegséget okoz. A részecskeszűrő eltömődöttségét nyomáskülönbség szenzor nézi. Minél jobban tele van a szűrő, annál kisebb a nyomás a kimenő oldalon a bemenő oldalhoz képest. Ha a nyomáskülönbség túllép bizonyos értéket, a motorvezérlő elektronika úgy állítja be a motor üzemállapotát, hogy jó meleg legyen a kipufogógáz. A jó meleg kipufogógáz hőmérséklete elég magas ahhoz, hogy a gázolaj adalék katalizáló hatása segítségével a koromrészecskék szépen elégjenek vízzé és széndioxiddá. A korom eltűnik, a szűrő pórusai viszonylag felszabadulnak. Mindössze a cérin marad bennük (valamilyen karbamiddal rokon vegyület). Sajnos a cérine is tömíti a szűrőt. 150-180e km után már nincs mit tenni, cserélni kell a szűrőt. Nem az összegyűlt korom, hanem az összegyűlt cérine tömíti el véglegesen a pórusait.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8692
Na itt a okosság:
"egy dízel személygépkocsi nagyjából 6-8-szor több szállóport juttat a levegőbe, mint egy hasonló kategóriájú benzines autó"

Vajon a részecskeszűrő nélküliekre gondolt?

A dízelek károsabbak
Előzmény: Törölt nick (8652)
golyo13 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8691
Csak Tájékoztatásul:

OII. zár.+2 db kulcs+betanítás (márkakereskedés ) 44.479.-Ft+Mdíj-8000,-

Ha ezt nézem a Radius sem egy olcsó János :-(((
Előzmény: kustib (8679)
BX_thomas Creative Commons License 2009.01.12 0 0 8690
muti milyet, mennyiért, milyen mocival akartok?
Vegyétek meg az én exemet.
3 éves, totál leinformálható :)
Kevés km, tökéletes állapotban, mindenn cserélve....
Előzmény: kustib (8677)
ottar Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8689

Szerintem meg írj egy mélt Dr. Minitnek, és jól megírja hog ymit érdemes. És ami a legfontosabb: be is szereli. ;-)

Előzmény: kustib (8687)
stevie wonder Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8688

Az Autolopas topikon adtam egy linket, arra van szukseged. Igaz, nem olcso de legalabb ér valamit. (En teszteltem -- az irast elolvashatod az Auto2 magazin oktoberi szamaban.)

Amugy a proximity kartya vevojet nem lehet fem moge beepiteni. Tipikusan a szelvedo bal also sarkaba szoktak.

Előzmény: kustib (8687)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8687
Vágom-vágom...

Most csak az fogalmazódott még meg bennem, hogy ez működik mondjuk kívülről is? Tehát lemezen keresztül? Szóval evvel lehetne nyitni is a kocsit, vagy arra marad egy hagyományos távirányító?
Előzmény: mauzi (8685)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8686
http://www.caesaralarm.hu/inditasgatlok/323/323.html

Mondjuk mi a véleményed egy ilyen szintű kütyüről?
Van ilyesmiből olyan márka, ami megbízható és nem túl borsos?
Előzmény: mauzi (8683)
mauzi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8685
magyarul asszem közelítéses kártyának hívják.

tudod, olyan, mint az irodaházakban a "mágneskártya", csak nem mágneses elven működik, mert nem kell lehúzni, mint a bankkártyát, hanem elég a táskát odanyomni a vevőhöz, már persze ha a táskában benne van a transzponder :)
Előzmény: kustib (8684)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8684
Akkor ez egy tiris kártya jellegű dolog ha jól értem... Jól hangzik! :)
Előzmény: mauzi (8682)
mauzi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8683
> Mit tud egy ilyen transzponderes cucc? Ez egy másik riasztó magyarul? :o

bár létezik önmagában transzponder-vevő, valószínűleg azzal jársz a legjobban, ha veszel valami egyszerű riasztót, ami támogat transzponderes nyitást.

ha van meglévő riasztód, amit gyári távirányítóval deaktiválsz, annak nem sok védelmi értéke van...
Előzmény: kustib (8681)
mauzi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8682
bár látom, hogy időközben átlátogattál az autólopás topicba is, azért röviden válaszolok:

a transzponder legfontosabb előnye, hogy indukciós elven működik, tehát amikor közelítesz a transzponderrel, akkor pár centiről megtörténik az azonosítás, és nem szórod tele az étert a nyitáshoz szükséges kódokkal, amit igen egyszerűen le lehet hallgatni.

a másik pedig, hogy nagy megbízhatósággal kinyitja az autódat, ellenben a távirányítóval, amiben lemerülhet az elem, vagy lehet zavaró jel, pl. nekem a távirányító sosem működött a Széchenyi hegyi adótorony közelében.
Előzmény: kustib (8681)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8681
Mit tud egy ilyen transzponderes cucc? Ez egy másik riasztó magyarul? :o
Előzmény: mauzi (8680)
mauzi Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8680
ne cserélj zárat, hanem vedd ki a zárbetéteket, és zárdugó.
a távirányítóval nyitás helyett pedig beépítesz valami transzponderes nyitást, és máris egy hatékony lépést tettél az autód biztonsága irányába.
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8679
Radiusnál néztem zárszettet, és 44e Ft-ot írnak rá, gyújtáskapcsolóval, külső zárakkal, kulcsokkal! :o Az azért nem olyan veszedelmes...
És ugye mindkét zár szét van baszva, az egyik nem is működik, és nem lenne jó úgy járni, hogy lemerül a távirányítóban az elem, én meg állok az autó mellett meglőve... :S

És házilag lehet tanítani a kulcsot? :o

Na, pedig az jó vételnek tűnt... :(
Előzmény: robi25 (8678)
robi25 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8678
Nekem az Alteámat egyszer feltörték (csavarhúzóval szétfeszegették a B1 ajtaján a zárat) Utána egyszerüen lekupakoltam, fényezéssel volt 3e Ft. A kulcs meg maradt. A komplett zár szerkezet, inditókulcsos rész stb. cserére 200 körüli ár rémlik. A távirányitó tanitható, csináltam is tartalékot:)) (12e volt egy gyári távirányitós rész, a tanitás van vagy egy perc)

A tegnap linkelt motort meg elvitték:(
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8677
Megint lenne okos kérdésem! :) Szóval kinéztünk egy oktit, ami nagyon tip-top, viszont a vezetőajtó zárját is, meg a csomagtartó zárját is megfeszegették már... :S
Bicskakulcsos, gyári távirányítós cucc... Kérdésem, hogy egy zárgarnitúra cserénél a kulcs távirányító része marad? Vagy az is új, és akkor össze kell tanítani a riaszóval? Valaki cserélt már zárat ilyesmi miatt?

És talán itt volt róla szó (de nem találom), hogy a gyári riasztós megoldás milyen könnyen vihető, és lehet védekezni ellene trükkökkel... Evvel kapcsolatban is kérdeznék okosakat még! :D Köszi!!!
robi25 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8676
Nem kormol kiégetéskor, csak van egy sajátos szaga.
Előzmény: Törölt nick (8652)
BX_thomas Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8675
mert nekik jól esik :)))))
Előzmény: pacs_425 (8668)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8674
ROWE HIGHTEC ANTIFREEZE AN-SF 12 Plus (lila) 1.5L 1613Ft

http://www.west-autoteka.hu/olajkereso/kereso.php?gyartmany=Skoda&uzemanyag=Diesel&tipus=Octavia+1.9+D%2C+SM%2C+TDi&szeria=&evjarat=96-04#ajanlat

szoval 1.5l kb 1600Ft, ezt jo tudni..

Gondolom olcsóbban is lehet kapni
Előzmény: spl2 (8673)
spl2 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8673
Ezt én is megtaláltam, csak benzinkútnál nagyon hülyén néztek rám. A szervizben meg félek, hogy lenyúlnak majd. Láttam szlovák gyártmányút 3000/3l volt az ára, de oda volt irva, hogy nem keverhető.
Előzmény: Törölt nick (8672)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8672
gépkönyvből kiolvasva G12 PLUS (lila) adalékosat lehet csak használni (TL VW 774F minősítés)

Nekem is esedékes lesz, minimumon áll..

Üdv: Laci
Előzmény: spl2 (8662)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8671
Köszi szépen! :))) Még ugyan nem ért ide! :D

Közben sof.hu-n megtaláltam, de ott meg 404 a link... :(
Előzmény: joemaster (8669)
kustib Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8670
Gondolom a vidék azért szellősebb, meg a puszta közepén sem túl zavaró a szmog... Bp-en viszont a magas házak közé gondolom nagyon beszorul a szmog, és ez a para... :S

De az az egy nagyon tiszta folt mitől van??? :o Feketelyuk? :D Forgószél? :D
Előzmény: pacs_425 (8668)
joemaster Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8669
Szia!

Valaki vagyok.
Küldtem neked e-mailt...

:-)
Előzmény: kustib (8667)
pacs_425 Creative Commons License 2009.01.11 0 0 8668
Random kínzó kérdés: miért csak a Bp.-i autósokat szop@tják korlátozással?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!