Megjelentek a keselyűk a csapat körül. Ma két emberrel is találkoztam a városban (tipikus vidéki kocafradisták) akik kárörvendően emlegették a Rákóczi mélyrepülését. Annyira szánalmasak az ilyenek. Kíváncsi vagyok menyien leszünk szombaton.
Igazi "6 pontos" meccs volt ez a diósgyőri, aholis sikerült megint kikapni. A Rákóczinak ez minimum a negyedik elszalasztott esélye volt a megkapaszkodásra. Most már legfeljebb kettő lesz, az egyikkel muszáj lesz élni.
Szerdán újabb nehéz találkozó vár a NABI Kaposvári Rákóczi labdarúgó csapatára. Prukner László együttese kiesési rangadót vív a Diósgyőr otthonában, ahol legutóbb sikerült pontot szerezni. A rosszabb teljesítmény ellenére a szurkolók továbbra is kitartanak a csapat mellett, Kaponya Ottó törzsszurkoló egy hétvégi, balatonfenyvesi nyaralást ajánlott fel a győztes gól szerzőjének.
(2005-05-03)
Mi lehet a baj? Hetek óta erre kíváncsi mindenki, aki szorít azért, hogy a NABI Kaposvári Rákóczi a bentmaradásért sikeres élet-halál harcot vívjon. Az ősszel több, nem várt győzelem jött, aztán úgy néz ki, többen túlértékelték a csapat teljesítményét és nem számoltak azzal, hogy hullámvölgyek is lehetnek. A középcsapatnak titulált Rákóczi mögött már csak a Nyíregyháza és a Békéscsaba áll, de van még öt forduló a javításra. Prukner László vezetőedző, NABI Kaposvári Rákóczi FC: - Én azt nyilatkoztam eddig is, hogy a bajnokság hátralévő szakaszában a mentális képességek fognak dönteni, az akarat, a tökéletes koncentráció, és ezek egy-egy találkozó minden pillanatában meg kell, hogy nyilvánuljanak. Ősszel a borsodiak elvitték a három pontot Kaposvárról, van tehát miért visszavágni. Gálhidi György együttese jelenleg a tizedik a tabellán, de pontszámban behozhatják őket a zöld-fehérek egy győzelem esetén. Mindenesetre pontosabban kell játszani. Prukner László vezetőedző: - Mindenképpen ki fogjuk elemezni a győri mérkőzés tapasztalatait, és bízom benne, hogy Diósgyőrben eredményesek tudunk lenni. A kaposváriaknál sérülés miatt továbbra is hiányzik Nagypál Tibor, ő az egyetlen hiányzó, hiszen eltiltott nincs a csapatban. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a diósgyőri stadionban. Ha valamelyik kaposvári futballista győztes gólt szerez, egy hétvégi, balatoni nyaralással gazdagodhat a szurkolók jóvoltából.
Negyedórával később kezdi a Kaposvár elleni mérkőzést a DVTK labdarúgó csapata szerdán a Diósgyőri Stadionban. A játékosok csendes demonstrációval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy február óta nem kaptak fizetést. A Diósgyőr törzsszurkolói is azt szeretnék, hogy minél többen kilátogassanak a Kaposvár elleni találkozóra, hiszen Kuti István, a labdarúgó csapatot üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosa azt ígérte a játékosoknak, hogy a mérkőzés bevételéből törleszteni kezdi a focisták felé fennálló tartozást. A diósgyőri labdarúgók fogadkoznak, hogy folytatják a jó szereplést, és legyőzik a Kaposvári Rákóczit szerdán. Amennyiben ez sikerülne, a DVTK nagy lépést tenne a biztos bentmaradás felé. (Forrás: Európa Rádió Miskolc) A Dósgyőri VTK szurkolói honlapjáról
Nekem az a véleményem, hogy higgadtan nézve, ezzel a játékoskerettel kb. ez a reális helyezése a csapatnak, az őszi szezon kezdete csodálatos volt, akkor meggyőződésem, hogy jócskán erőn felül teljesített a Rákóczi, és sokan ahhoz a teljesítményhez mérik a csapatot; a 2004-es év vége elég gyatrára sikerült, ott a "kötelező" győzelmeket nem tudtuk hozni, pedig sokkal fontosabb lett volna ott pontot gyujteni, mint korábban a "nagy" csapatok ellen. Én továbbra is maximálisan kiállok Prukner Laci mellett, nekem az a "mániám" (ha lehet erre ezt a szót használni), hogy ezzel a kerettel semelyik másik (akár nevesebb) edző sem tudna jobb helyezést elérni; Prukner régóta dolgozik együtt ezekkel a játékosokkal (sokuknak még a különböző korosztályos csapatoknál nevelőedzőjük is volt), nála jobban talán senki nem ismeri jobban őket. De én lehet, hogy csöppet elfogult vagyok. Remélem hamarosan kijön a csapat a gödörből. Akár már holnap!
Na jó, szidtam, de csak úgy, hogy "Miért most cserélsz?!", a stílus, amivel sokan éltek, bennem is megütközést keltett. Az indulatokat viszont megértem.
A csapat a helyzetkihasználást kivéve amúgy nem játszott rosszul. Nem felmentve hibája alól, Fintának azért nem venném fejét, mert addig jól játszott, a Zete ellen pedig szerintem Balajcza mellett a csapat legjobbja volt, meg lehet neki köszönni, hogy nem ötöt kaptunk akkor. Ilyen előfordul, ezt a meccset nem Finta vesztette el, hanem a csapat (ennek ellenére egyetértettem azzal, hogy Prukner lekapta rögtön a pályáról), mint ahogy a Vasas ellen sem Petrók kapott ki a 8. másodpercben.
Nem voltam meccsen mert most értem csak haza és hát mit mondjak nem ezt az eredményt vártam. Most már nem lehet mellébeszélni, megcsapta a kiesés szele a csapatot. Sorsdöntő meccsek jönnek...
Azt nem értem, hogy ősszel miért voltunk sokkal határozottabbak mint most? Oláh is mint a tank száguldott az ellen kapuja felé. Most megint egy vereség, csak ne az utsó fordulóban dőljön el, hogy bennmaradunk-e vagy sem.
És - bár nem szeretem más f..val verni, most már Prukner is megtanulhatná, hogy amikor vesztésre áll a csapat emberelőnyben a 89. percben, akkor már ne cseréljen, ha addig nem tette...
Az első félidő kifejezetten jó volt. A második félidőben a Győr egyszer jött át gyorsan a félpályán - Finta óriásit hibázott, ebből lett a gól. A Rákóczi legalább öt nagy helyzetet puskázott el, akár kiüthettük volna a Győrt, amely semmit nem csinált, csak durváskodott, rombolt. A bíró az első félidőben nagyon fújt a Győrnek, és kezezésért elmulasztott tizenegyest adni a Rákóczinak. Mellékes, de meg kell említeni, hogy Reszeli hozta a szokásos tapló formáját. Nagyon nehéz lesz a vége...
Igen, de itt egyiknek sem volt nagy arca, tették a jó fiút ahogy szokták...Több nem történt azt hiszem nem is érte volna meg h komolyabban foglalkozzunk velük, mert elég szánalmasak voltak, meg sok értelme nem is lett volna, mert a netpatkányok úgy sem tolják ide a pofájukat. Meg pár szidó ritmus...
WW Tominak: tanúja voltam, egy Kanizsa-Rákó meccsen, hogy kishíján bemásztak öreg helyi arcok a V.I.P. páholyba, hogy az ott ülő Rákóczi játékosokat, vezetőket elverjék. Amiket ott fröcsögtek, annál csúnyábbakat csak a magukat Rákóczi szurkolóknak nevezett valakik hörögtek szederjes lila arccal, két Hévíz-Rákóczi mérkőzésen, a saját(!), kaposvári játékosaikra, edzőikre. A hévízi drukkereknek leesett az álluk, mert olyet még nem láttak, hallottak. Pedig, az egyik meccs volt az első vidéki győzelem Kovács Kálmánnal, az állandó idegenbeli turnék után.
Sajnos, hülye állatok, mindenütt vannak, még a mi sorainkban is.
Más sportágakat is néztem, az egyikben pl. rendszeresen azt a Demeter Györgyöt szidták kivörösödött fejjel, akivel 7 bajnokságot és 8 kupát nyert Kaposvár. Gyuri, játékosként, edzőként nagy volt, illetve, most is hatalmas. Tartom, hogy amit Gyuri bá' nem tud a röpiről, azt nem is kell tudni. Hülyézték, fikázták. Kaposvári szurkolók.
Ez, egyébként onnan jutott eszembe, hogy az agyonsztárolt, agyonfizetett kosarasok helyett, egy mostohán kezelt sportág játékosai magyar bajnokok lettek.