Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.27 0 0 754
Hello!

Konkrét leírásom nincs BR55-hez, de ötletem lenne. Legegyszerűbb az az eset, amikor feláldozod a szétkapcsolhatóságot. A szerkocsi aljára könnyen lehet rögzíteni érintkezőket (amiket vékony rézlapokból otthon is hajlíthatsz,vagy a börzén vehetsz gyáriakat); és két vékony vezetékkel összekötheted a fülkében levő motorral. (ha jól emlékszem, a tekercsek ki is lógnak kétoldalt kicsit)

Fuggerth váltókon áll meg? Mert akkor inkább a váltók javítását kellene megfontolni. Elvileg ez a gép elég hosszú ahhoz, hogy tiszta/jó érintkezők esetén átmenjen a Fuggerth kitérőn.

gyurmosz Creative Commons License 2000.04.25 0 0 753
Én is.
Előzmény: Törölt nick (749)
modellező Creative Commons License 2000.04.25 0 0 752
Üdv mindenkinek!

Hatvanban április 27-től május 1-ig országos vasútmodell és makett kiállítás lesz. Minden nap
9-18 óráig lesz nyitva
Május 1-én 9-16 óráig "Ezredvégi vasúti járműkiállítás Hatvan 2000." néven lesz jármű bemutató.
Részt vesznek:
- A MÁV korszerű járművei
- Nosztalgia járművek
- Több szomszédos ország járműve /ígéretek szerint Albatrosz, Sisy, Leo, Nohab, Bivaj, diesel búvár/

Más:
Tud-e valaki segíteni abban, hogyan lehet a Piko BR 55-ös gőzmozdony szerkocsiját átalakítani, hogy az is szedje az áramot, ne álljon meg a váltókon. Valamikor a 70-es években megjelent egy átalakítási leírás az Ezermesterben, de nem tudom megszerezni.

Modellező

joem Creative Commons License 2000.04.22 0 0 751
Tud-e valaki tájékoztatni a részletes programról 60-ban?
joem Creative Commons License 2000.04.21 0 0 750
Én!
Előzmény: Törölt nick (749)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.21 0 0 749
Uraim,

kozeleg a majus 1.Ki lesz ott?

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 748
Hello!

Hát, a másik 130 már nem eladó :-) Nem tud valaki 118-ast (mindegy, hogy .0 vagy .1) korrekt áron? Alkatrész is érdekelne!

Május 1-én pont otthon leszek, úgyhogy megyek majd a mozdonykiállításra. Aki ott lesz, azzal pontosítani kellene, hátha találkozhatnánk.

üdv:csaba/Matiz

Előzmény: monfondir (747)
monfondir Creative Commons License 2000.04.17 0 0 747
Szia Joem!
Nos, én most voltam elöször bőrzén, s mit mondjak leesett az álam. Pécsen ilyen szinvonalhoz nem vagyok hozzá szokva. Igazából Matiz BR130-áért mentem fel, de összekötve a kellemest a hasznossal benéztünk a bőrzére. Régi szerelmem a NOHAB és a Szergej. Nohabból láttam vagy ötöt, Szergejből hármat. Mivel az áruk húzós volt - 13-17 ezer - csak egyet engedhettem meg magamnak. Ez lett a magyar M62-094-es Szergej, csodaszép festéssel, korlátokkal stb...Annál az öreg úrnál vettem akit már Lajos már egyszer lentebb emlitett. Meg kell, hogy mondjam elég tanácstalan voltam mert a 3 Szergej mellett volt 3 NOHAB is ugyanitt. Matizzal konzultálva választottam. Sajna Pest kicsit messze van, de minden képpen megyek még júniusban bőrzére, mert a váltók és sínek is sokkal jobb árban voltak mint nálunk.
Matiz! A 37-es terepasztervet készítjük el, kisebb módosításokkal. A másik BR130-at nem adod el véletlenül?
Lajos! Remélem találkozunk majd!
Üdv Mindenkinek: Zsolt
Előzmény: joem (745)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.04.17 0 0 746
Nekem van 1:10-es rajzom NOHAB-rol.
Erdekel?
Előzmény: pg54 (744)
joem Creative Commons License 2000.04.15 0 0 745
Hali,
Homályosítsatok már fel légyszi, hogy milyen M62-ről van szó. Szeptembertől úgy tünik, rendszeresebb börze látogató tudok lenni, így kevesebb érdekességről maradok le.
Más. Máj.1-én Hatvanban mozdony bemutató lesz. Úgy hallottam, hogy modell kiállítás is. Tud erről valaki bővebbet? Egyáltalán, mikor és hol vannak kiállítások?
Thanx: Joe
Előzmény: monfondir (738)
pg54 Creative Commons License 2000.04.15 0 0 744
Itt először: üdv mindenkinek! (De jó, hogy van modellezés külön is!)
Elsősorban érdekelne 0-ás (1:45) méretben minden (egész modell, roncs vagy alkatrész) - persze szolíd áron (nem Ecseri-piaci!!!).
Most éppen nagy tervbe fogtam bele, az őszi kecskeméti kiállításra szeretnék nagyjából összehozni egy kétrészes terepasztalt, közte nagy vashíddal, lenne rajta nagyvasút és villamos. Magyar járgányokat szeretnék csinálni: Púpost, Mazsolát, egy 242-höz hasonló, de nem áramvonalas gőzöst, UV-motorkocsit és Mukit. Kérdés persze, hogy addigra mi lesz készen belőle. Ma délután kb. egy óra alatt sikerült konzervdobozból komplett Marklin-kapcsolót készíteni (nagy sikerélmény volt!). Minden 0-ás információ nagyon-nagyon érdekel! Előre is köszi mindenért!
uhi Creative Commons License 2000.04.15 0 0 743
Most voltam almamelléken, ott a Sasréti Erdei Iskolában ki van állítva a kisvasúti hálózat még kisebb (1:87) modellje. Nagyon szép, kézi gyártású, az igazihoz megszólalásig hasonló mozdonyok és kocsik, igényes terepmunka. Egy dologban nem pontos: a modellpálya sokkal jobb állapotban van :-) (A modellező klub szerint megvannak az irány és fekszinthibák, csak 87-szer kisebbek. Szerintem nincsenek meg.)
JuliuS Creative Commons License 2000.04.15 0 0 742
Az egy számomra ismeretlen katalógus, 9x években nem vasutaztam, szóval az teljesen új lenne. Bár most elég kevés időm van, de majd rakd el jól azt a katalógust aztán megbeszélünk egyszer egy scan-t vagy akármi..
Előzmény: Törölt nick (741)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 741
Nem nyert sajnos.
Kéknek kék ugyan, de valami gőzös van az elején, és `94,`95 -ös katalógus.
Előzmény: JuliuS (726)
monfondir Creative Commons License 2000.04.14 0 0 740
Sziasztok!
Valaki vásárolt mostanában Fuggerth síneket és váltokat? Ha igen, milyen árban mennek?
Üdv: Zsolt
modell vasút Creative Commons License 2000.04.11 0 0 739
ha lenne róluk néhány foto akkor tőlem rendben lenne és az árak nos ebben még nem egyeznék meg veled. mivel nem láttam a cuccot

e-mailom: zmarci@mail.westel.hu

Előzmény: Törölt nick (711)
monfondir Creative Commons License 2000.04.11 0 0 738
HiMatiz!
Fél kettőre már itthon voltam Pécsen. Minden O.K.
A cimborák péntek szombat jönnek hozzánk. Szerintem dobnak egy hátast a cuccoktó. A BR130 és cool M62 már a nappali díszei. Egy bajvan... Csak ne láttam volna meg a Nohabot ott bőrzén :(((
Üdv:Zsolt
Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 737
Morfondir, remelem hazertek a gepek :-)
Majd ird meg, hogy valik be az M62!

Lajos:az IC-k eleg olcsok, szerintem, de sok segedanyag kell a panelek epitesehez - igy egyutt mar kicsit dragabb lesz. Ajanlom a Hobbi Elektronika boltot, ott talalsz mindenfelet.

Szucs Lajos Creative Commons License 2000.04.08 0 0 736
Szia(sztok)
Akkor nekiesek.
IC es egyebb alkatreszek mennyire huzzak meg a zsebpenzemet?
Mert en meg mindig megcsinalnam.
Előzmény: Petya99 (728)
monfondir Creative Commons License 2000.04.06 0 0 735
Szia Pali!
Mégegyszer ment a mail!
Szia Matiz!
Ezen a Net hozzáférésen nem győzők csodálozni! Melyik BR130 a kettő közül?
Pénteken hívlak du 6 felé.
T. asztaltársak! Tudja valaki, hogy lesz -e bőrze szombaton?
Üdv Mindenkinek:Zsolt
Előzmény: Ifjuindy (733)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.06 0 0 734
Hali!

Hétvégén otthon vagyok, péntek du. 6-tól már próbálhatsz hívni (06309777306) 130-ügyben.

Előzmény: monfondir (732)
Ifjuindy Creative Commons License 2000.04.06 0 0 733
Nem jött meg a mail, próbáld meg még 1X légyszi!

Kösz: Pali

Előzmény: monfondir (727)
monfondir Creative Commons License 2000.04.06 0 0 732
Szia Matiz!
Most olvasom a "Vasútmániások.." topicban, hogy a reptéren szolgálsz Kecskeméten.
Most akkor háromhétig ne is keresselek a BR130 miatt? Egyébként ezek szerint a laktanyában van NET? Mi a manó!!!
Üdv : Zsolt
ui: A vezénylésed mikor tudod meg /,hogy mikor jöhetsz haza/? Én is a légierőnél voltam, s nálunk hétfőnként volt szolgálat vezénylés.
Előzmény: Törölt nick (731)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.05 0 0 731
Hellótok Kecskemétről!

Sajnos még mindíg nem vagyok otthon - a honvédség már csak ilyen. A levelekhez sem nagyon tudok hozzáférni; de hétvégén válaszolok majd.

üdv mindenkinek!

division by zero Creative Commons License 2000.04.04 0 0 730
Üdv Petya!
ott voltam azon a néhány találkozón...
van már valahol egy működő asztal amit meg lehetne nézni működés közben?
Előzmény: Petya99 (728)
Borsalino Creative Commons License 2000.04.04 0 0 729
Udv az Holgyeknek es Uraknak (Ezekbol a nickekkbol nem mindig lehet eldonteni.)

A topicolvasok segitseget szeretnem kerni.
Regi vagyam hogy epitsek magamnak egy terepasztalt. Vegre sikerult olyan helyzetbe kerulnom hogy meg is valosithatnam ezt a tervem, de mivel meg nem csinaltam ilyet nem igen tudom hogy hogyan kezdjek hozza. Utana neztem egy ket dolognak a neten es azt hiszem rajottem hogy egy N-es vasutat kell epitenem mert mas nem nagyon fer el a lakasomban. Ez idaig oke de hogyan tovabb...
Elore is koszonom.
Borsalino

Petya99 Creative Commons License 2000.04.04 0 0 728
Sziasztok Urak!

Immár nem csak közvetetten, hanem regisztráltan is bejentkeztem a Fórumba. Némi információkkal szeretném segíteni az aktív vasútmodellezőket. Hírből már talán ismertek, mi próbáltuk be "becsempészni" a digitális terepasztal vezérlést Magyarországra.
A www.extra.hu/gpetya oldalon erről sok információt olvashattok.

Újdonság: A digitális vezérlő rendszer teljes fejlesztési dokumentációt szabad felhasználásra közzétettük ezen az oldalon. (kapcsolási rajz, SW, NYÁK terv, stb.)

Várom véleményeteket, esetleges felhasználási tapasztalataitokat.

Sziasztok: Petya99

monfondir Creative Commons License 2000.03.31 0 0 727
Sziasztok!
Matiz! IfjuIndy! Mail ment nektek.
T.asztaltársak! Lesz bőrze ápr. 8.-án?
Mindenkinek Üdv: Zsolt
JuliuS Creative Commons License 2000.03.30 0 0 726
ok, köszi

én arra a kékre gondolok, aminek egy nagyvasúti dízel szolgál háttérképnek, és a sínre van rámontírozva a TT szerelvény.. vagy valami ilyesmi, és 1979/80 körüli talán az évjárata.
De ha másikfajta kék van, az is jó :)

Előzmény: Törölt nick (725)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 725
Asszem nekem valami kék van.
Amikor azt a sok cuccost vettem pár éve, akkor adta /jahh, mármint eladta :)/ az eladó.
Kék a boríró, és TT katalógus, de pontosan nem tudom mikori, mert kb. azóta nem is néztem.
Holnap megkeresem ha érdekel, aztán befirkantom ide az évjáratot.
Előzmény: JuliuS (724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!