Konkrét leírásom nincs BR55-hez, de ötletem lenne. Legegyszerűbb az az eset, amikor feláldozod a szétkapcsolhatóságot. A szerkocsi aljára könnyen lehet rögzíteni érintkezőket (amiket vékony rézlapokból otthon is hajlíthatsz,vagy a börzén vehetsz gyáriakat); és két vékony vezetékkel összekötheted a fülkében levő motorral. (ha jól emlékszem, a tekercsek ki is lógnak kétoldalt kicsit)
Fuggerth váltókon áll meg? Mert akkor inkább a váltók javítását kellene megfontolni. Elvileg ez a gép elég hosszú ahhoz, hogy tiszta/jó érintkezők esetén átmenjen a Fuggerth kitérőn.
Hatvanban április 27-től május 1-ig országos vasútmodell és makett kiállítás lesz. Minden nap
9-18 óráig lesz nyitva
Május 1-én 9-16 óráig "Ezredvégi vasúti járműkiállítás Hatvan 2000." néven lesz jármű bemutató.
Részt vesznek:
- A MÁV korszerű járművei
- Nosztalgia járművek
- Több szomszédos ország járműve /ígéretek szerint Albatrosz, Sisy, Leo, Nohab, Bivaj, diesel búvár/
Más:
Tud-e valaki segíteni abban, hogyan lehet a Piko BR 55-ös gőzmozdony szerkocsiját átalakítani, hogy az is szedje az áramot, ne álljon meg a váltókon. Valamikor a 70-es években megjelent egy átalakítási leírás az Ezermesterben, de nem tudom megszerezni.
Szia Joem!
Nos, én most voltam elöször bőrzén, s mit mondjak leesett az álam. Pécsen ilyen szinvonalhoz nem vagyok hozzá szokva. Igazából Matiz BR130-áért mentem fel, de összekötve a kellemest a hasznossal benéztünk a bőrzére. Régi szerelmem a NOHAB és a Szergej. Nohabból láttam vagy ötöt, Szergejből hármat. Mivel az áruk húzós volt - 13-17 ezer - csak egyet engedhettem meg magamnak. Ez lett a magyar M62-094-es Szergej, csodaszép festéssel, korlátokkal stb...Annál az öreg úrnál vettem akit már Lajos már egyszer lentebb emlitett. Meg kell, hogy mondjam elég tanácstalan voltam mert a 3 Szergej mellett volt 3 NOHAB is ugyanitt. Matizzal konzultálva választottam. Sajna Pest kicsit messze van, de minden képpen megyek még júniusban bőrzére, mert a váltók és sínek is sokkal jobb árban voltak mint nálunk.
Matiz! A 37-es terepasztervet készítjük el, kisebb módosításokkal. A másik BR130-at nem adod el véletlenül?
Lajos! Remélem találkozunk majd!
Üdv Mindenkinek: Zsolt
Hali,
Homályosítsatok már fel légyszi, hogy milyen M62-ről van szó. Szeptembertől úgy tünik, rendszeresebb börze látogató tudok lenni, így kevesebb érdekességről maradok le.
Más. Máj.1-én Hatvanban mozdony bemutató lesz. Úgy hallottam, hogy modell kiállítás is. Tud erről valaki bővebbet? Egyáltalán, mikor és hol vannak kiállítások?
Thanx: Joe
Itt először: üdv mindenkinek! (De jó, hogy van modellezés külön is!)
Elsősorban érdekelne 0-ás (1:45) méretben minden (egész modell, roncs vagy alkatrész) - persze szolíd áron (nem Ecseri-piaci!!!).
Most éppen nagy tervbe fogtam bele, az őszi kecskeméti kiállításra szeretnék nagyjából összehozni egy kétrészes terepasztalt, közte nagy vashíddal, lenne rajta nagyvasút és villamos. Magyar járgányokat szeretnék csinálni: Púpost, Mazsolát, egy 242-höz hasonló, de nem áramvonalas gőzöst, UV-motorkocsit és Mukit. Kérdés persze, hogy addigra mi lesz készen belőle. Ma délután kb. egy óra alatt sikerült konzervdobozból komplett Marklin-kapcsolót készíteni (nagy sikerélmény volt!). Minden 0-ás információ nagyon-nagyon érdekel! Előre is köszi mindenért!
Most voltam almamelléken, ott a Sasréti Erdei Iskolában ki van állítva a kisvasúti hálózat még kisebb (1:87) modellje. Nagyon szép, kézi gyártású, az igazihoz megszólalásig hasonló mozdonyok és kocsik, igényes terepmunka. Egy dologban nem pontos: a modellpálya sokkal jobb állapotban van :-) (A modellező klub szerint megvannak az irány és fekszinthibák, csak 87-szer kisebbek. Szerintem nincsenek meg.)
Az egy számomra ismeretlen katalógus, 9x években nem vasutaztam, szóval az teljesen új lenne. Bár most elég kevés időm van, de majd rakd el jól azt a katalógust aztán megbeszélünk egyszer egy scan-t vagy akármi..
HiMatiz!
Fél kettőre már itthon voltam Pécsen. Minden O.K.
A cimborák péntek szombat jönnek hozzánk. Szerintem dobnak egy hátast a cuccoktó. A BR130 és cool M62 már a nappali díszei. Egy bajvan... Csak ne láttam volna meg a Nohabot ott bőrzén :(((
Üdv:Zsolt
Morfondir, remelem hazertek a gepek :-)
Majd ird meg, hogy valik be az M62!
Lajos:az IC-k eleg olcsok, szerintem, de sok segedanyag kell a panelek epitesehez - igy egyutt mar kicsit dragabb lesz. Ajanlom a Hobbi Elektronika boltot, ott talalsz mindenfelet.
Szia Pali!
Mégegyszer ment a mail!
Szia Matiz!
Ezen a Net hozzáférésen nem győzők csodálozni! Melyik BR130 a kettő közül?
Pénteken hívlak du 6 felé.
T. asztaltársak! Tudja valaki, hogy lesz -e bőrze szombaton?
Üdv Mindenkinek:Zsolt
Szia Matiz!
Most olvasom a "Vasútmániások.." topicban, hogy a reptéren szolgálsz Kecskeméten.
Most akkor háromhétig ne is keresselek a BR130 miatt? Egyébként ezek szerint a laktanyában van NET? Mi a manó!!!
Üdv : Zsolt
ui: A vezénylésed mikor tudod meg /,hogy mikor jöhetsz haza/? Én is a légierőnél voltam, s nálunk hétfőnként volt szolgálat vezénylés.
Udv az Holgyeknek es Uraknak (Ezekbol a nickekkbol nem mindig lehet eldonteni.)
A topicolvasok segitseget szeretnem kerni.
Regi vagyam hogy epitsek magamnak egy terepasztalt. Vegre sikerult olyan helyzetbe kerulnom hogy meg is valosithatnam ezt a tervem, de mivel meg nem csinaltam ilyet nem igen tudom hogy hogyan kezdjek hozza. Utana neztem egy ket dolognak a neten es azt hiszem rajottem hogy egy N-es vasutat kell epitenem mert mas nem nagyon fer el a lakasomban. Ez idaig oke de hogyan tovabb...
Elore is koszonom.
Borsalino
Immár nem csak közvetetten, hanem regisztráltan is bejentkeztem a Fórumba. Némi információkkal szeretném segíteni az aktív vasútmodellezőket. Hírből már talán ismertek, mi próbáltuk be "becsempészni" a digitális terepasztal vezérlést Magyarországra.
A www.extra.hu/gpetya oldalon erről sok információt olvashattok.
Újdonság: A digitális vezérlő rendszer teljes fejlesztési dokumentációt szabad felhasználásra közzétettük ezen az oldalon. (kapcsolási rajz, SW, NYÁK terv, stb.)
Várom véleményeteket, esetleges felhasználási tapasztalataitokat.
én arra a kékre gondolok, aminek egy nagyvasúti dízel szolgál háttérképnek, és a sínre van rámontírozva a TT szerelvény.. vagy valami ilyesmi, és 1979/80 körüli talán az évjárata.
De ha másikfajta kék van, az is jó :)
Asszem nekem valami kék van.
Amikor azt a sok cuccost vettem pár éve, akkor adta /jahh, mármint eladta :)/ az eladó.
Kék a boríró, és TT katalógus, de pontosan nem tudom mikori, mert kb. azóta nem is néztem.
Holnap megkeresem ha érdekel, aztán befirkantom ide az évjáratot.