es ha bekerült oda gázolaj (mert hűtővíz max fél deci fogyott összesen), egy hosszabb út során elég? Vagy mit kell vele tenni?
Mert tény, h mostanában elég sokat használom 1 km-es utakra(asszony használja a másik autót), és amig leérek meg visszajövök, ki sem billen a hőmérséklet jelző 0-ról.
Újra az olaj. Octavia II turbódieselbe milyen olajat javasoltok. A gyári olajról /Castrol SLX PROFESSIONAL Powerflow LongLife III 5W-30/ azt a véleményt olvastam, hogy nem jó. Eszi a gép. Igaz én ezt nem tapasztaltam, de ettől eltekintve ki mit használ és mennyire van megelégedve vele.
Viszont, most több az olaj benne, mint 1 hete volt,
Erre oda kell figyelni, mert esetleg elofordulhat, hogy hutoviz vagy uzemanyag kerul az olajba, attol no a mennyisege -- es egyik sem a makulatlan egeszseg jele...
Nálam azóta is jó, amióta beletettem az 1L -60 fokosat..
Viszont, most több az olaj benne, mint 1 hete volt, a nívó pálca max jelzésénél van (5000km van benne) és multkor meg középen volt. (pedig akkor is most is 3x mértem, szal pontos a mérés) . Szal ha ez így megy tovább le kell fejnem egy kis olajat belőle :-)
Nyűgöm van, segítsetek! 98-as AKL Octavia kb. 1,5 hónapja elkezdett egy kis hang duruzsolni a motortér irányából. Nem tudom behatárolni, melyik oldal és leginkább egy ndk-s ventillátor hangjához tudnám hasonlítani. A hang sebességfüggően változik, kb. 40 és 80 km/h között hallom. Sebességben, kinyomott kuplunggal, üresben ugyanúgy. Hidegben kicsit hangosabb. És most már kanyarban kattog is picit, de nem minden esetben, és alig hallhatóan.
Váltó nyáron volt nagygenerálon. Megbízható szaki csinálta. Olaj is van a váltóban. Kerekeket (megemelt autó) megforgattuk, nincs kotyogás, vagy hang (kerékcsapágy)
Ez mi lesz? Féltengelycsukló? Abból is melyik? Vagy kompletten szokás féltengelyt cserélni? Vagy van értelme felújíttatni-javíttatni? Adjatok tippet, hogyan lehet ezt olcsón megúszni!
Nem szeretnék mindent kicseréltetni, utána meg megőrülni, hogy baszki, nem ez volt a gond.