Keresés

Részletes keresés

lazar Creative Commons License 2000.05.09 0 0 766
Ez az! Engem is valami hasonlo erdekelne, pontosabban csak palya, mert ami egy ismerosomnek van (regi haromsines Marklin, szinten haboru elottrol) mar igencsak dogrovason van.

Armand

Előzmény: pg54 (765)
pg54 Creative Commons License 2000.05.08 0 0 765
32 mm Nekem van ősrégi (30-as évekből), meg egészen új is, és próbálok csinálni is. Ehhez kellenének mindenféle alkatrészek. Szeretem, mert nem olyan kényes: pl. ha egy 60 éves Marklin kocsi leesik az asztalról a padlóra, meg sem látszik rajta...
Előzmény: lazar (764)
lazar Creative Commons License 2000.05.08 0 0 764
Az mekkora nyomtav? (lusti vagyok szamolni :-))
Mert engem is valami igen regi esnagy nyomtav erdekelne.

Armand

Előzmény: pg54 (763)
pg54 Creative Commons License 2000.05.07 0 0 763
Vajon van-e O-s méretű (1:45) anyaga is?
Mert az nagyon érdekelne. Kicsit messze van, de megpróbálom hétközben megkeresni (a hétvége reménytelen).
Előzmény: csi-huhú (762)
csi-huhú Creative Commons License 2000.05.05 0 0 762
Szió mindenkik!
A héten találtam a Hársfa utcában (a posta mellett Dob és Wesselényi között) egy GYŰJTŐK BOLTja nevű "kacat" kerekedést (egy régiség bolt van mellette). Ottan éppen volt egy ép eredeti magyar M61 NoHAB 6000 Ft áron meg egy dán kacni valami elképesztő gány br221 alvázzal 1500 ért, amiket meg is vettem. Az öregnek van minden féle tt,piko,n,ho és nem csak a vitrinben mert a ráktárból kihozott vagy 20 db lezsírozott gyorsvonati kocsit. Érdemes benézni hétközben, hétvégén a Pecsában árul, oda nem visz ki minden cuccot. A készlete vetekszik egy Láng féle börzével, majd az egész békebeli kollekció meg van neki: BR130,118,211,242 stb. meg kocsik is. Megfelelő hosszas kritikus alkudozással 15-25%-ot is lehet faragni az indulási árból.
division by zero Creative Commons License 2000.05.05 0 0 761
nekem is van egy TT-s Nohabom, de nem eladó...
Előzmény: gmarc (760)
gmarc Creative Commons License 2000.05.05 0 0 760
Sziasztok!
Van egy kis probléma a TT My11-emmel(M61). Kb. 15 éves, vagy több, és az egyik keréken egy kis repedést vettem észre. Tudna valaki ajánlani egy olyan boltot vagy valamit, ahol ilyesféle alkatrészeket be lehet szerezni? Azonkívül olcsóbb gyorsvonati kocsik és váltók érdekelnének(régi rendszerű). Ja, egyébként kb hány TT-s NoHAB van forgalomban? Eladó használt nincs?
monfondir Creative Commons License 2000.05.05 0 0 759
Hi!
Sajna a ROCO váltó 2500Ft, míg a Fuggerth 700Ft. Nekem 15db kell, zseton meg csak a Fuggethez elég. Matiz! Milyen módszerrel raktad fel a váltókat, hogy nagyobb gond nélkül ki tudd cserélni őket? Üdv: Zsolt
Előzmény: Törölt nick (758)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.30 0 0 758
Hi!

Szoval, nagyjabol csak ezert rosszak. Es persze hamar oxidalodik is, a fenyes feluletet gyakran kell apolni. Nekem mar 2-t ki kellett cserelni, 1-et en tettem tonkre, 1-et pedig mar oregnek talaltam. Szerencsemre az asztalom jol sikerult ilyen szempontbol, minden karosodas nelkul sikerult az akcio.

Holnap ott leszek Hatvanban, gyertek Ti is!

Előzmény: Carpy (757)
Carpy Creative Commons License 2000.04.30 0 0 757
A Fuggert váltóknak csak annyi bajuk van, hogy sz**ok. Nincs áram a gyökben, ezért egyes mozdonyok megakadnak rajtuk, pl. E69. Bár ez szerencsére átlendül...

Én Fuggerth váltókat csak megfutamodásgátló biztonsági csonkavágányoknál használok, illetve ott, ahol ki kell használni nagy előnyüket: a kis helyigényt az állítómű részére.

További nagy hátrányuk, hogy könnyen tönkremennek, ezért érdemes olyan kapcsolópulra kötni őket, ahol véletlenül sem tudod lenyomni egyszerre a két állás gombját: pl. Fuggerth kapcsolópult. (Ezt kérem ütközik az antitröszt törvénnyel: feldarabolni a Fuggerthet! :) )

További előny, hogy egyszerűen lehet velük szakaszolni: ki kell tépni a vezetéket az aljukról.
De mondom, üzembiztonsági szempontból olyan helyre érdemes őket beépíteni, ahonnan könnyen cserélhetőek.

Nagy előnyük viszont, hogy olcsóak. De híg a levük...

Előzmény: monfondir (755)
joem Creative Commons License 2000.04.29 0 0 756
Új képek!

Új képek találhatók a friss beszerzésű mozdonyaimról (M61 012, M62 231)itt

monfondir Creative Commons License 2000.04.28 0 0 755
Hi Matiz!
Milyen baj van a Fuggerth váltókkal?
Üdv:Zsolt
ui: Hatvan helyett egy bőrzére spórolok, sajna még horvát benzinárban is nagy az út oda-vissza.
Remélem azért pár képet készítesz:-)
Előzmény: Törölt nick (754)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.27 0 0 754
Hello!

Konkrét leírásom nincs BR55-hez, de ötletem lenne. Legegyszerűbb az az eset, amikor feláldozod a szétkapcsolhatóságot. A szerkocsi aljára könnyen lehet rögzíteni érintkezőket (amiket vékony rézlapokból otthon is hajlíthatsz,vagy a börzén vehetsz gyáriakat); és két vékony vezetékkel összekötheted a fülkében levő motorral. (ha jól emlékszem, a tekercsek ki is lógnak kétoldalt kicsit)

Fuggerth váltókon áll meg? Mert akkor inkább a váltók javítását kellene megfontolni. Elvileg ez a gép elég hosszú ahhoz, hogy tiszta/jó érintkezők esetén átmenjen a Fuggerth kitérőn.

gyurmosz Creative Commons License 2000.04.25 0 0 753
Én is.
Előzmény: Törölt nick (749)
modellező Creative Commons License 2000.04.25 0 0 752
Üdv mindenkinek!

Hatvanban április 27-től május 1-ig országos vasútmodell és makett kiállítás lesz. Minden nap
9-18 óráig lesz nyitva
Május 1-én 9-16 óráig "Ezredvégi vasúti járműkiállítás Hatvan 2000." néven lesz jármű bemutató.
Részt vesznek:
- A MÁV korszerű járművei
- Nosztalgia járművek
- Több szomszédos ország járműve /ígéretek szerint Albatrosz, Sisy, Leo, Nohab, Bivaj, diesel búvár/

Más:
Tud-e valaki segíteni abban, hogyan lehet a Piko BR 55-ös gőzmozdony szerkocsiját átalakítani, hogy az is szedje az áramot, ne álljon meg a váltókon. Valamikor a 70-es években megjelent egy átalakítási leírás az Ezermesterben, de nem tudom megszerezni.

Modellező

joem Creative Commons License 2000.04.22 0 0 751
Tud-e valaki tájékoztatni a részletes programról 60-ban?
joem Creative Commons License 2000.04.21 0 0 750
Én!
Előzmény: Törölt nick (749)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.21 0 0 749
Uraim,

kozeleg a majus 1.Ki lesz ott?

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.17 0 0 748
Hello!

Hát, a másik 130 már nem eladó :-) Nem tud valaki 118-ast (mindegy, hogy .0 vagy .1) korrekt áron? Alkatrész is érdekelne!

Május 1-én pont otthon leszek, úgyhogy megyek majd a mozdonykiállításra. Aki ott lesz, azzal pontosítani kellene, hátha találkozhatnánk.

üdv:csaba/Matiz

Előzmény: monfondir (747)
monfondir Creative Commons License 2000.04.17 0 0 747
Szia Joem!
Nos, én most voltam elöször bőrzén, s mit mondjak leesett az álam. Pécsen ilyen szinvonalhoz nem vagyok hozzá szokva. Igazából Matiz BR130-áért mentem fel, de összekötve a kellemest a hasznossal benéztünk a bőrzére. Régi szerelmem a NOHAB és a Szergej. Nohabból láttam vagy ötöt, Szergejből hármat. Mivel az áruk húzós volt - 13-17 ezer - csak egyet engedhettem meg magamnak. Ez lett a magyar M62-094-es Szergej, csodaszép festéssel, korlátokkal stb...Annál az öreg úrnál vettem akit már Lajos már egyszer lentebb emlitett. Meg kell, hogy mondjam elég tanácstalan voltam mert a 3 Szergej mellett volt 3 NOHAB is ugyanitt. Matizzal konzultálva választottam. Sajna Pest kicsit messze van, de minden képpen megyek még júniusban bőrzére, mert a váltók és sínek is sokkal jobb árban voltak mint nálunk.
Matiz! A 37-es terepasztervet készítjük el, kisebb módosításokkal. A másik BR130-at nem adod el véletlenül?
Lajos! Remélem találkozunk majd!
Üdv Mindenkinek: Zsolt
Előzmény: joem (745)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.04.17 0 0 746
Nekem van 1:10-es rajzom NOHAB-rol.
Erdekel?
Előzmény: pg54 (744)
joem Creative Commons License 2000.04.15 0 0 745
Hali,
Homályosítsatok már fel légyszi, hogy milyen M62-ről van szó. Szeptembertől úgy tünik, rendszeresebb börze látogató tudok lenni, így kevesebb érdekességről maradok le.
Más. Máj.1-én Hatvanban mozdony bemutató lesz. Úgy hallottam, hogy modell kiállítás is. Tud erről valaki bővebbet? Egyáltalán, mikor és hol vannak kiállítások?
Thanx: Joe
Előzmény: monfondir (738)
pg54 Creative Commons License 2000.04.15 0 0 744
Itt először: üdv mindenkinek! (De jó, hogy van modellezés külön is!)
Elsősorban érdekelne 0-ás (1:45) méretben minden (egész modell, roncs vagy alkatrész) - persze szolíd áron (nem Ecseri-piaci!!!).
Most éppen nagy tervbe fogtam bele, az őszi kecskeméti kiállításra szeretnék nagyjából összehozni egy kétrészes terepasztalt, közte nagy vashíddal, lenne rajta nagyvasút és villamos. Magyar járgányokat szeretnék csinálni: Púpost, Mazsolát, egy 242-höz hasonló, de nem áramvonalas gőzöst, UV-motorkocsit és Mukit. Kérdés persze, hogy addigra mi lesz készen belőle. Ma délután kb. egy óra alatt sikerült konzervdobozból komplett Marklin-kapcsolót készíteni (nagy sikerélmény volt!). Minden 0-ás információ nagyon-nagyon érdekel! Előre is köszi mindenért!
uhi Creative Commons License 2000.04.15 0 0 743
Most voltam almamelléken, ott a Sasréti Erdei Iskolában ki van állítva a kisvasúti hálózat még kisebb (1:87) modellje. Nagyon szép, kézi gyártású, az igazihoz megszólalásig hasonló mozdonyok és kocsik, igényes terepmunka. Egy dologban nem pontos: a modellpálya sokkal jobb állapotban van :-) (A modellező klub szerint megvannak az irány és fekszinthibák, csak 87-szer kisebbek. Szerintem nincsenek meg.)
JuliuS Creative Commons License 2000.04.15 0 0 742
Az egy számomra ismeretlen katalógus, 9x években nem vasutaztam, szóval az teljesen új lenne. Bár most elég kevés időm van, de majd rakd el jól azt a katalógust aztán megbeszélünk egyszer egy scan-t vagy akármi..
Előzmény: Törölt nick (741)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.14 0 0 741
Nem nyert sajnos.
Kéknek kék ugyan, de valami gőzös van az elején, és `94,`95 -ös katalógus.
Előzmény: JuliuS (726)
monfondir Creative Commons License 2000.04.14 0 0 740
Sziasztok!
Valaki vásárolt mostanában Fuggerth síneket és váltokat? Ha igen, milyen árban mennek?
Üdv: Zsolt
modell vasút Creative Commons License 2000.04.11 0 0 739
ha lenne róluk néhány foto akkor tőlem rendben lenne és az árak nos ebben még nem egyeznék meg veled. mivel nem láttam a cuccot

e-mailom: zmarci@mail.westel.hu

Előzmény: Törölt nick (711)
monfondir Creative Commons License 2000.04.11 0 0 738
HiMatiz!
Fél kettőre már itthon voltam Pécsen. Minden O.K.
A cimborák péntek szombat jönnek hozzánk. Szerintem dobnak egy hátast a cuccoktó. A BR130 és cool M62 már a nappali díszei. Egy bajvan... Csak ne láttam volna meg a Nohabot ott bőrzén :(((
Üdv:Zsolt
Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 737
Morfondir, remelem hazertek a gepek :-)
Majd ird meg, hogy valik be az M62!

Lajos:az IC-k eleg olcsok, szerintem, de sok segedanyag kell a panelek epitesehez - igy egyutt mar kicsit dragabb lesz. Ajanlom a Hobbi Elektronika boltot, ott talalsz mindenfelet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!