Én nagyon kákabélű vagyok egyébként, de ha nincs túlfőzve a rizs, akkor 150-200g adag is lemegy kényelmesen. durumtésztából meg akár 300 is... nekem a napi ch szükséglet 600-700 g körül van, zabálni kell sajna...
"neked az alap kajálás 15dkg hús (csirkemell, pulskamell, esetleg marha) és egy zacskó főtt rizs(125g). ezt edd napi 5x. " - Azért azt megnézem, ha 80 kilósan ezt bevágja naponta. Ez is egyéni adottság kérdése, úgyhogy csak óvatosan a számokkal. Én a mázsámmal sem igénylek ennyi kaját. 0,75kg rizstől fel is fordulnék, ha egy nap alatt meg kéne ennem.
"meddig lehet egy ilyen étrendet bírni?" - Ha a tipikus csirke-rizs kombó mellett sok gyümölcsöt, zöldséget, rostgazdag gabonafélét kajálsz, akkor bármeddig lehet így táplálkozni. Kissé nehéz volt elfogadtatnom a párommal, hogy ez nem egészségtelen egyoldalú táplálkozás, mindig azt mondta, hogy "nem lehet mindig csak húst meg rizst, meg tésztát enni", de amikor látta, hogy a zöldség-, gyümölcs fogyasztásom is mindennapossá vált, akkor megértette, hogy ez csak tudatosság, egyszerűen csak minden nap bejuttatom a szükséges tápanyagféléket a megfelelő mennyiségben.
Az egy elég téves felfogás, hogy az a helyes változatos a táplálkozás, hogy egyik nap hús, másik nap főzelék, harmadik nap meg valami édes, stb.
Láttad a csillagok Háborúját? Yoda mester is megmondta: tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld.
egy Albert Ellis nevű tag meg azt monta, hogy van egy csomó irracionális, érzelmi alapú feltevésünk a világról, és annak a műköréséről. a te postod is ezt bizonyítja. te azt hiszed, hogy ez nehéz. pedig nem az. érzelmi alapon közelited meg a témát, nem racionálisan. napi ötször rizsescsirkét enni valójában jó. pl a csirkemell, pulykamell kb feleannyiba kerül, mint a felvágott, a rizs is olcsóbb, mint a kifli (tápanyagtartalomra vetítve) és ezek sokkal jobb minőségű kaják. arról nem is beszélve, ha ezt eszed, akkor egyszerre nagyobb adag kaját is tudsz készíteni, pl egyszerre fözöd ki az öt adag rizst, meg a csirkédet mondjuk két napra előre megsütöd. igy tulajdonképpen alig van gondod a kajára. beleteszed az adagot 1 dobozba (200ftért kapni), dobozt a táskába+1 kanál, és bárhova elviheted. ugyanolyan mobilis, mint a szendvics egyáltalán nem hangzik durván. megerőltetés nélkül ki lehet bírni.
neked az alap kajálás 15dkg hús (csirkemell, pulskamell, esetleg marha) és egy zacskó főtt rizs(125g). ezt edd napi 5x. ha nagyon unod, egy ilyen kajálást lecserélhetsz 2adag protein+ 150g zabpehelyre (sokan reggelre eszik ezt... de én inkább lefekvés elött szoktam :D ) a rizst is lecserélheted néha vele megeggyező mennyiségű durumtésztára (NÉHA), illetve 3xos mennyiségű főtt krumplira. zöldséget is ehetsz, korlátlan. (pl párolva a rizshez)
az a lényeg, hogyha összeadod a makronutriensek mennyiségét, amit megeszel egy nap, a protein legyen min160g (de inkább200) a ch legyen 500g (cukor nem mehet, kivéve ami a tömegnövelöbe van. az is csak edzés után, hagy reggel, ébredés után)
lefekvés elött meg letolnék egy ek lenmagolajat is.
180 cm, 88 kg-ról indultam, ez kb. fél év alatt lement 78-ra, most meg 83 - azt nem állítanám azért, hogy tisztán csak visszahíztam, de az is van benne sajna.
Kelephan, ha beirod, hogy mekkora vagy (testsúly, magasság,) akkor könnyebb okosat mondani. de csak Gabyt tudom ismételni. a rostos italt hagyd el (víz legyen helyette) cornflakes helyett zabpehely, én kenyeret se nagyon ennék (csak teljes kiőrlésű jöhet szóba), kiflit meg végképp nem, főzeléket is csak ritkán. a puding, franciasaláta is felejtős.
persze Tömegnövelés alatt nem olyan szigorúak a táplálkozási szabályok. az étrend, amit kaptál, azon is ez látszik. de napi szinten ennyi félrekajálás már túl sok. ez a fajta étrend nem megfelelő azoknak, akik viszonylag könnyen zsírosodnak. az is gáz, hogy a szemetet este is eszed. ha már szemétkaja van az asztalon, azt szerintem érdemesebb reggel, délelött nyomni, tömegelésnél.
Az olimpiai rúd nem "versenyrúd", hanem egy szabvány. a legtöbb teremben ilyen van. azért gyártanak kissebbeket is, mer azok olcsóbbak.
szerintem minimum 180cmes rudat vegyél. gondolj arra, hogy zséles fogással is meg kell tudni fogni, és azér maradjon hely a tárcsáknak is. én egyébként nagyon nem vagyok kibékülve a 180as rudakkal se. ilyen van itt is ahol edzek, és max 150kg ig tudom megpakolni, ami egykét gyakorlatnál már kevés. a rövidsége azér is gáz, mer pl egy T-rudas evezéshez is pont az a 40centi hiányzik, hogy jó legyen a szög (és csak 70 kg megy a végére). de otthonra, a garázsba még jó lehet.
kettlebellről hallottál már? otthonra szerintem az is ideális lenne. (bár nemsok köze van a testépítéshez)
Igen, tudom, hogy elég fix étkezési szabályokat kellene követnem, sajnos nem mindig sikerül, de azért igyekszem. Tehát: reggeli - natúr kukoricapehely tejjel "tízórai" - általában 2 joghurt, 1 kifli, néha pulykamellsonka ebéd - valami főtt kaja, legtöbbször hússal, az is leginkább csirkemell délután - sonkás szendvics, vagy hasonló vacsi - megintcsak valami főtt kaja Kieg: reggel Power X-Mass, este Power Whey Én is pont azt gondoltam, hogy mielőtt szálkásítani kezdenék, előbb tömegnövelni kéne, csak ugye jó lenne, ha nem a zsírtömeg növekedne...
Sziasztok! Még új vagyok a fórumon, de gondoltam, kérdezek egyet, de lehet, hogy hülyeség. Kb. egy éve kezdtem gyúrni, eleinte csak olyan átmozgatás meg általános erőnlét- meg állóképességnövelés volt a cél, meg súlyfeleslegtől való megszabadulás. Pár hónapja álltam neki komolyabban a tömegnövelésnek, és azt veszem észre, hogy (miközben azért az izmaim is fejlődnek), kezdek visszahízni. Van arra valami általános szabály, hogy mennyi ideig érdemes tömegnövelni, mielőtt szálkásítani kezdene az ember?