Sziasztok vásároltam egy Audi A4 -es 1.6 benzin 2002 évjárat b6-os kasznis autót.
Olyan problémával szembesültünk hogy a check engine lámpa égett, első lamda szonda hibát írt és túl dús keveréket. A termosztát állandóan nyitva van és állandóan megy a ventilátor nem tud bemelegedni. Ha betudjuk melegíteni 90 fokra akkor iszonyatos fehér füstöt nyom, ha vissza hűl 70-re akkor semmi. Se a víz se az olaj nem tűnik belőle. Hidegen jól megy az autó, sima a járása, amikor fehér a füst akkor egyenletlen kicsit. Amiket kiszűrtünk: injektor szórás kép jónak tűnik, Olaj benzinesnek tűnt lecseréltük meg magas CO-t mutat a műszer, gyertyák koszosak voltak kicseréltük, 1-es henger teteje kicsit olajosnak tűnt. 1 es lambda szonda kicserélve, a kettes is hibás de elméletileg az nem szól bele a dúsításba. Üzemanyag nyomás megfelelő, légtömegmérő kitakarítva.
Vagy hengerfejre gyanakszunk vagy üzemanyag ellátásra. Termosztát meg most lesz kicserélve kíváncsi vagyok változni fog e valami.
Sziasztok most vagyok benne egy autóvásárlásban és az lenne a kérdésem, hogy hol található a motorszán 2002 évjáratú Audi A4 1,9 PD TDI - in előre is köszi a választ
Én a helyedben a két csövet nézném meg először ami a fűtőradiátorra megy hogy egyforma forró-e ? A tűzfalon találod. B5-nek betegsége szokott lenni, hogy eldugul a radiátor, és nincs fűtés evégett az autóban...
Sziasztok, kérdésem lenne. Audi A4 2002, 2000benzin. Vez. lánc csörög, már vagy 6 szakinál voltam aki Audikat szerel évek óta de mindenki csak a kezét tárogatja hogy passz. Vez lánc cserélve, feszítő cserélve (gyári újra) olaj cserélve. Hidegen 0 fokban 1-2 percig semmi majd egyre jobban kezd szólni, én már így vettem(német) 15000km mentem vele sem erősebb sem gyengébb nem lett a hang. Elsősorban olyan véleményekre számítok aki már találkozott ilyennel. Köszi
Lenne egy kérdésem felétek. Reggelente indításkor a műszerfalon villog a felkiáltó figyelmeztető jel.
A szervizkönyvben megnéztem mire utal a figyelmeztetés. Azt írja, hogy baj van a fékrendszerrel, nézzem meg a fékolaj szintet nem-e alacsony de ez rendben van, a fékbetétek nem kopottak, a fékolaj nem folyik sehol.
A figyelmeztetés csak az első indításnál jelentkezik utána egész nap nem.
Ha valaki tudja hol keressem a hibát kérem írja le nekem.
Én nem hiszek ebben a 20-30 ezres olajcserékben.. Ha most vetted, akkor az legyen az első hogy lecseréled az olajat az összes szűrővel mindennel együtt.,. Aztán utána max max 15 ezrenként cseréled az olajat. Dízelnél meg 10 ezrenként ha mást mondanak akkor is ! Egy előbb elvégzett olajcserétől még egy motor sem romlott el....
Amire figyelj ! kartergáz mekkora ? váltó leállítás közben ne koppanjon kuplung felengedésnél ne remegjen be.. Futómű ne koppanjon rossz úton .. Hirtelen ennyi..
Egy 2014-es évjáratú Audi A4 van 2.0 TFSI 224-lovas motorral, amerikai import, eleje volt kissé törve (motor és az első hajtás nem sérült). Kérdésem az lenne, hogy erről a motor típusról van valakinek tapasztalata?-mire kell odafigyelni, stb. Továbbá 21000 km van rajta és elvileg 30000 km nél jönne az első olajcsere, de a fedélzeti számítógép azt jelzi, hogy majd csak 15000 km után szükséges az olajcsere... Most hogy van ez? (olajcsere eddig még nem volt rajta) Lehetséges hogy a számítógép érzékeli a motorolaj minőséget és abból számolja ki az esedékes olajcserét?
hello 2010-es A4B8-am van, tolatóradart utólagosan szereltettem be. de a fedélzeti computer nem ismeri fel, a villamossági szerelőm szerint. valaki találkozott már hasonlóval vagy esetleg egy megbízható szerelőt tudnátok ajánlani Győr környékén, Budapesten? Köszi!
A4 B5-m van. 2000 évj, 1.9 PD TDI. Szeretnék bele eredeti audi telefont. A telefon es a vezerloegyseg, megvan, csak kellene valaki aki beleteszi. Tudtok olyan valakit?
Akkut kellett cserélnem, és azóta a fedélzeti komputert ha bekapcsolom, utána csak kétszeri gombnyomásra tudom kikapcsolni az ablaktrörlő kapcsolón. ( A4 B5 )
Tapasztalt már valaki hasonlót?
Hogy lehetne visszatérni az 1 gombnyomásos kikapcsolásra?
Igen nekem is kevésnek tűnik a 80 ezer km-er, de nem lehet tudni,holnap lekérem az alvázszámot és utána járok. De azért szívesen veszek minden tanácsot.
Azt a 80 ezer km -ert én fenntartással kezelném.. Nem azért vesz az ember dízelt hogy csak évi 16000 km-ert használja... De előfordulhat, csak k...va ritka ..... A motor meg hogy milyen, kéne egy motorkód minimum....
Üdv. Kinéztem egy audi a4-et 2.0 tdi 5 éves,érdekellne mi a vélemény a kocsiról? 80-ezer van a kocsiban,ezt írták. Milyen a motorikusan,kényelem ,vezethetőség,megbizhatóság? Kösz.
Autó vásárlás előtt állok, Audi A4 B6 2.4 V6 benzint néztem. Eddig dízel autóim voltak, inkább azokat ismerem jobban. Kérdésem lenne, hogy mennyire bevált megbízható ez a konstrukció? Esetleg van valakinek valami más amit ajánlana ebbe a kaszniba? Köszönöm!
Ha te nem értesz hozzá, kénytelen leszel szakemberre bízni a dolgot.... Én is azt tenném.. A villanyszerelési szaktudásom kimerül a világítás ki be kapcsolásában :)