Keresés

Részletes keresés

gyurmosz Creative Commons License 2000.06.27 0 0 876
Hát, összetettebb alakú :-) Este küldök mailt.
Egyébként olyan min. 6 kocsis vonatokra gondoltam.
350-400 cm. elvileg lehetséges, szóval a hely megvan rá, de hát ez nem ilyen egyszerű (családot meg kell győzni :-))
Előzmény: Törölt nick (871)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.27 0 0 875
Gyurmosz épít pályát és elkezdtünk beszélgetni róla. Kikérte a véleményem valamiről. A történet eleje a vasútbarát topicban található.

Macibb

Előzmény: joem (874)
joem Creative Commons License 2000.06.27 0 0 874
Beavatnátok minket is a részletekbe? Az igazság az, hogy mindenféle pályaterv érdekel.
Előzmény: Törölt nick (871)
joem Creative Commons License 2000.06.27 0 0 873
Igazad van, bocsi. Csak azt akartam mutatni, hogy a mozdonyaid jók hozzá.
Előzmény: BoGar (872)
BoGar Creative Commons License 2000.06.26 0 0 872
Köszi, megtaláltam, bár rossz linket írtál. (Gőzös helyett a dieselre linkeltél.) Ezen a képen egyébként alig látszik valami az emeletes kocsiból.
Előzmény: joem (867)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 871
Megosztod velem cm-ekben is a rendelkezésre álló helyet? Ha összetettebb alakú, rajzolj vagy faxolj vagy emailezz :-) Álmaimban nekem is szerepel egy H0-pálya, de ha olyanban gondolkodom, amelyen lehet közlekedtetni a gyorsvonati szerelvényeket, az egyik oldala el illik hogy érje a 350 centit. Balatonakali-Dörgicséről csak az jut eszembe, hogy 1991-ben leszállított ott a kalauz, mert német srácokkal utaztunk félárú jeggyel, miközben alacsony volt az egy főre eső diákigazolványok száma ;-) De ha legközelebb arra járok, megnézem. Vagy jó ürügy arra is, hogy (pl. a hétvégén) arra vegyük az irányt. :-) Milyen hosszú szerelvényeket közlekedtetnél?

Macibb

Előzmény: gyurmosz (870)
gyurmosz Creative Commons License 2000.06.26 0 0 870
Macibb, itt vagyok!
Az a jó, hogy van egy ferde sarok, ahová be lehet rakni a görbületet. De már Badacsonytomaj szimpatikusabb :-)
Esetleg Balatonakali-Dörgicse? Erről van valami infód?
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.26 0 0 869
Hi!

Most kaptam levélben ezt a címet:
http://ourworld.cs.com/olaj1/index.htm
Egy nagyon szép Z léptékű asztalt láthattok, ha jól láttam Faller épületekkel.

Ki tud segíteni: Z méretarányú modelleket hol árulnak?

üdv:cs

division by zero Creative Commons License 2000.06.26 0 0 868
a Keletiben gyakran lehet látni GySEV vonatot MÁV mozdonnyal, ill fordítva is...
ha van még MÁV személykocsid is, azt is nyugodtan utánarakhatod, gyakori a vegyes szerelvény is...
Előzmény: BoGar (864)
joem Creative Commons License 2000.06.26 0 0 867
Egyébként az említett kép (BR64+emeletes kocsi)itt található
Előzmény: joem (866)
joem Creative Commons License 2000.06.25 0 0 866
Még 1szer: kongratuláció a Szilihez. A börzén kaphatsz hozzá kasznit. Én Debrecenből költöztem fel, úgyhogy valymi kevésszer láttam GySEV guruló anyagot. Szerintem könnyen előfordulhat az általad amlített MÁV-GySEV felállás.
Az emeletes kocsival egy BR64-es látható egy eredeti fényképen a 69-es PIKO katalógusban. Ebből az is következik, hogy mind a BR55, mind pedig a BR244 korrekt összeállítás. A Csöri és a Szili valóban nem jön szóba.
Úgy emléxem, hogy a Gigant 30K HUF volt. Nekem az első MÁV-os villanymozdonyom egy Szöcske lesz. Már készül Szegeden egy ROCO alvázra.
Előzmény: BoGar (865)
BoGar Creative Commons License 2000.06.25 0 0 865
Milyen mozdonyt tudtok ajánlani ehhez a Schicht szerelvényhez? A következő mozdonyaim vannak: Br 244 villany, Br 55 gőzös, a régiek és a két új: M41 diesel, V43 villany. Gondolom ezek közül egyik sem való hozzá, de mit vegyek hozzá?
Köszi: BoGár
BoGar Creative Commons License 2000.06.25 0 0 864
Mármint a kaszni nem GySEV festésű. Lényegében azért akartam GySEV-est, mert van egy hozzá illő Fuggerth személyvagonom. Vagy szerinted ilyen kevert változatban (GySEV vagon MÁV mozdonnyal) kölekedik vonat? Egyébként amit bal oldalon láttál, azt ugyanaz az ember csinálta, akitől én vettem, de a gazdája leejtette. Ezt meg lehetett venni 18000-ért. Ja és én is ezt egy másik emberek elöl vettem meg, egy másik árus is meg szerette volna venni, de nem volt nála pénz, így az enyém lett. Ő egyébként dicsért is, hogy nem hagyom ott ennyiért.
Mellesleg én 10 óra 15 perc körül értem ki. Gondolom te csak utánna. Nem tudom, te emlékszel még a V63-as árára? 27e volt, vagy már nem jól mléxem? Ez a következő célom.
joem Creative Commons License 2000.06.24 0 0 863
Azt a Szilit én nem láthattam, mert később érkeztem. Egyébként nem értem azt, hogy "a váz...nem GySEV festésű". Ennyiért különben én is szivesen vennék Szilit, bár engem a MÁV-os verzió érdekel.
Figyelmedbe ajánlom ezt a címet, ahol sok szép BoBo-t találhatsz (GySEV-est is) marha drágán. Ha érdekel, megvan a magyarországi kontakt is.
Előzmény: BoGar (862)
BoGar Creative Commons License 2000.06.24 0 0 862
Szasz!
Nem azt vettem, jobbra az utolsóelötti asztalon volt egy, azt vettem meg. A vázát egyébként ki fogom cserélni, mert ez nem GySEV festésű. Egyébként nekem tetszik.
joem Creative Commons License 2000.06.24 0 0 861
Hali,
Én is voltam a börzén. Igen csekély volt a felhozatal. Bal elől rögtön egy Szili 22K HUF-ért, nerm tudom BoGar, hogy ezt vetted-e meg, nekem nem tetszett. Viszont jobb hátul nagyon szép Szili kasznik voltak MÁV Szili, V43 1299 és Papagály szinekkel. Ezek tetszettek. Bzmot kaszni normál és IP színekben, szintén szépek. Nohabból volt PIKO és Marklin öntvény, természetesen Szerjoe egy csomó. Szívem csücskén ,a PIKO BR23-on szerkocsi nélkül 7K HUF-ért nagyon elgondolkodtam, de végül nem vettem meg, mert az egyik kerékről hiányzott a gumigyűrű. (Továbbra is keresek ilyen mozdonyhoz kerekeket). Előrébb egy elfogadható Gigant, bár a forgóváz nem tetszett. Az emeleten 1-2 MÁV EaS teherkocsi erdemel említést, egyebekben zérus. Kb. ennyire emléxem, ami mélyebb benyomást tett rám. Végül is nem vettem semmit. Majd szeptemberben.
Előzmény: BoGar (859)
Hpg Creative Commons License 2000.06.24 0 0 860
Szevasztok!

HpG vagyok, és támogatom a topicot. Nekem is van terepasztalom, 172x112 cm. (HO méret) Fontos megjegyezni, hogy most 17 éves vagyok, és ezt kb. 8-9 éve építettem, tehát a szint adott. De vannak nagyon jó PIKO sineim, és elmondhatom, hogy a Fuggerth egy kalap szar. A valódi 100 ezer éve a padláson rohadó PIKO sinek ma is világító fényesek, a 8 éve Fuggerth már rosdás. Állítólag a PIKO nikkelezett. Szóval a mozdonyok PIKO-k, de ez a primitív Junior minőség, ami modellnek nem nevezhető. De a vagonok között vannak szépek is. Vannak igazi modellépületek, de a pénz (És a minőség ki van spórolva. Idén nyáron viszont szeretném a vezérlést megcsinálni számítógéppel. Még régen sikerült két (4, de egy oldalt) kerékre állítani egy kis tolatómozdonyt, de csak menet közben. A nyomorult gumiáttételekkel nekem is vannak problémáim. Várom tanácsaitokat!

HpG

BoGar Creative Commons License 2000.06.24 0 0 859
Sziasztok!
Lent voltam a börzén és megvettem a v43-omat! Király! 22000 Ft.- volt.
Láttam ennél az emberkénél Bzmot vázakat is 6e-ért, de megigérte, szebtemberben lesz már teljes is. Ja és volt nála Nohab is, de aztt nem kérdeztem meg.
Csövike!
joem Creative Commons License 2000.06.23 0 0 858
De jó Neked (21 é)!
Nyugodtan tegezheted Attilát.
A Bz áráról nincs infom, de hajtást jó ha Te szerzel hozzá (pl.PIKO VT135)
Más: Ha előrejelzés szerint rossz idő lesz (T<=25 oC), akkor kimegyek a börzére. Ha dúl a nyár, akkor szeptember.
Előzmény: BoGar (857)
BoGar Creative Commons License 2000.06.22 0 0 857
Hello!
Bzmotokat mennyiért csinál Süveges Attila? Ja és tegezhetem a telefonba, vagy magázzam? (21 éves vagyok.)
BoGár
BoGar Creative Commons License 2000.06.22 0 0 856
Sziasztok!
Ki lesz kint a modellvásáron? Én elöször megyek a ki. Kb. 10-re leszek kint. Ismertetőjelek: sötétzöld oldalzsebes rövidnadrág, zöld baseballsapka.
Láttatok már kereszteződés-(angol)váltót H0-hoz, ami passzol a piko és a fuggerth sínekhez? A fleischman nem jó, ugye? (Nem biztos, hogy helyesen írtam a márkaneveket, de mindenki gondolom mindenki tudja miről van szó.)
Kádár különvonata létezik modellben (H0-ban)?
Köszi: BoGár
kukaca Creative Commons License 2000.06.22 0 0 855
Hello mindenki!
Mibe se kerül mostanában egy (TT) BR-130-as?
Bele vagyok zúgva, az az igazság,hogy még az átkosban volt is belőle, de akkor úgy éreztem, hogy kinőttem én már ebből a hobbyból. Aztán meg kiderült, hogy mégse.Maradt néhány szép darab a gyűjteményemből, most szeretném bővíteni egy két dízel mozdonnyal.Létezik valamilyen üzletnek árkatalógusa is, vagy abszolút változóak az árak?
Csaó
@
modellező Creative Commons License 2000.06.22 0 0 854
Nekem HO-ás M44-es mozdonyt csinált
18 ezerért, TT E11-es alapra építve.Most is meg van rendelve egy piroska, és egy leó. A TT árakat nem ismerem, de attól függ, hogy milyen alapra építi. TT-ben BZ, Hernyó, Gyík(M63) kasznikról tudok. Bővebbet Attila tud mondani a lentebb megadott telefonon.. Szokott havonta egyszer a börzén kasznikat árulni.
Előzmény: division by zero (852)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.22 0 0 853
Szintén a börzén láttam TT-s szilit. Baromi jól nézett ki (szerintem), de csak egy volt. Természetesen működés közben láttam.
Előzmény: division by zero (852)
division by zero Creative Commons License 2000.06.22 0 0 852
TT magyar mozdony készre szerelve? jól hangzik :-)))
milyen típusok vannak? esetleg kép róluk? ár?
Előzmény: modellező (847)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.06.22 0 0 851
Off:
www.extra.hu/vasut/menu.htm

cimen talalsz

Előzmény: BoGar (849)
John Howard Creative Commons License 2000.06.21 0 0 850
Matiz! Kezemben az LMK papírkája:
"Kedves Vendégünk!
Ezúton is köszönjük, hogy látogatta rendezvényünket, ... bla-bla-bla, ... Modellbörzénket ... június 24.-én megtartjuk.
Július-augusztus hónapban nyári szünetet tartunk.
Ezt követően legközelebb szeptember 09.-én találkozunk.
Minden kedves látogatónknak kellemes nyári kikapcsolódást és pihenést kíván a
Láng Művelődési Központ
vezetősége."

A hely egyébként: Bp., XIII. Lomb u. és Rozsnyai u. sarok, a 3-as metró Forgách utcai megállójától (a Rákospatak felé) úgy száz méter, majd jobbra...

Előzmény: Törölt nick (846)
BoGar Creative Commons License 2000.06.21 0 0 849
Még egy kérés. Nem sorolnátok fel jó vasútmodellezéssel foglalkozó honlapokat?
BoGár
BoGar Creative Commons License 2000.06.21 0 0 848
Szasztok!
Matiz, ha megmondod LMK telszámát, már hívom is.
Lesz most kint vki? Ez a Láng egyébként merre van??
BoGár
modellező Creative Commons License 2000.06.21 0 0 847
Tisztelt modellezőtársak!

Többen érdeklődtetek már, hogy hol, kitől lehet ilyen vagy olyan mozdonyt beszerezni.
Nekem Süveges Attila szegedi modellező készített egy M44-est.
Ilyet lehet látni Mészáros Joe honlapján is: 'http://www.nexus.hu/joem/indexhu.htm'.
HO és TT méretben egyaránt önt kasznikat és szokott készre szerelni is mozdonyokat.

Ha valakit érdekel, akkor este 8 óra után keresheti a (62)-461-730-as telefonon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!