A Columbust az e-bayen jellemzően 1500 Euro körül árulják.
Van 1600-1700-ért is számlásan, garanciával, de 1500-ért vagy alatta (kb. 1200-tól) is megkapod originál csomagolásban, csak papírok nélkül.
Néha felteszik licitre, főleg a használt, fél, egy éves darabokat, kettőt is elvittek előlem olyan 700 Euro magasságában.
Létezik az általam beszúrt Witson, mint utángyártott fejegység, ami tudásban hasonló, de nincs merevlemezes tár benne ill. a kijelzője gyengébb és -állítólag- hajlamos lefagyni.
Az kb. 500-600 Euro.
Ezen kívül a Zenec monocieverek játszanak még a csapatban, mármint ezek kaphatók a középkonzolba pontosan passzoló külmérettel.
Azok is 500-600-700 Euro körül járnak, elég sokat is tudnak, de pl. a navit külön egységként kell megvenni újabb 3-400 Euroért.
Persze utána gy kezeled, mint a Columbust, az érintőképernyőn keresztül, de azok főleg a hifire vannak kihegyezve és nincs saját merevlemezük.
ok, a füles kapcsolgatást még el tudom képzelni, hogy baró,de az automata....nem vagyok még öreg szatyor, le tudok nyúlni a váltókarig nagy nehezen...a céges Passat DSG-s nálunk, egyáltálán nem vagyunk elájulva tőle.Mi manuál pártiak vagyunk:)Mondjuk a ralizás is lendít azon, hogy nem szeretem az automatát,az biztos.
SuperB VS Octi RS - számomra nem is kérdés.SuperB-t akkor vennék, ha taxiznék.Máskor nem nagyon használnám ki, két gyermekkel sem.Négyen ragyogóan beférünk az Octiba,még nyaraláskor is.
Szóval, elég lenne a "sima " RS DSG nélkül, az így nyert x százezer forinton meg vennék rá egy garnitúra komoly gumit és már lehet is élvezkedni...
Hát ja, megértelek és én is azért szeretek álmodozni, mert az semmibe sem kerül. :) Amúgy tényleg egyfajta nyerőgép a déesgé - műszakilag is, mert mindig frusztrálva éreztem magam, hogy örökké ő nyert, hiába próbáltam jobb lenni nála.. :))
Nagykaland, ha már meglenne a zsé a suprb-re, tán maradna egy új gqarázsra való is még :-)))) Azon már ne múljon :-)
Csak olyan autómatát tudnék elképzelni, amit azé lehetne ide oda váltogatni manuálisan is.... full automatára vágyom, megyek dodgemezni a vidámparkba :-))))
Ezt a "füles" dolgot szerintem csak azért gondolod így, mert még nem vezettél sokat DSG-t. Egyszerűen nem tudsz nagyobb élményt elővarázsolni annál, ahogy ő váltogat.
Kell az a DSG, de persze kormányfülekkel, hogy ha akarok, akkor váltogathassak, ha lustulni akarok, akkor dolgozzon a gép :-)
A Superb kontra RS Octi kérdésben nálam a garázs a mérvadó, ugyanis a Superbhez egy garázst is vennem kéne, ebbe ugyanis nem fér el az Octinál hosszabb kocsi. :(
"Najó, ki ne rúgdosna meg egy RS-t szívesen :-))))"
Kinéztem magamnak persze én is a 2.0TFSI-t, de szerintem max. egy napig maradnék életben. Gyenge mókus vagyok, képtelen vagyok tudatosan kezelni az adrenalin szintemet. :) Ezért bőven elég az 1.9 PD - déesgével.
Én is 4 MFt felső limittel indultam 3,5 éve kocsit venni, de az 1,4 kontra 1,6 vita nálam hamar eldőlt, a párom a metálfényre mondott igent, így lett a kocsi 4,3 MFt.
Azt hiszem viszont, hogy ez a kocsi nálunk tölti be az 5., de lehet, hogy a 6. évét is.
Addig én is gyűjtögetek, mert a következő kocsimnak min. 160 lovas benzines turbónak (1,8 TFSI) vagy 140 lovas dízelnek (2.0 CR TDI) kell lennie a hagyományok jegyében.
Felicia 55 LE, Fabia 68 LE, Octavia 102 LE -->Octavia 160-200 LE? :-))
Én sem azért cseréltem le az elődjét, mert mondjuk bármi gondja lett volna, szerettem (Toledo 1,6), de amikor megprószáltam betenni a seggébe az ikerbabakocsit, kiderült, h már nem szolgál elég jól :-))))) Anno, mikor azt vettem nem is számoltam már, hányat megnéztem, mire kifogtam egy valóban jó példányt, kímélve, mesébe illett, ollan nem lesz még egyszer!!!! :-)))
Az Octi kb ugyanazt tudja, vagyis kicsivel kevesebbet, de motorikusan kb egyforma, fogyiban jobb, és a segge verhetetlen :-))))))))))))
Najó, ki ne rúgdosna meg egy RS-t szívesen :-)))) De valszeg ha lenne 8 miskám erre, akkor én biza a seggem már suprb-be tenném :-)))))
hát igen...ez az autó csere érdekes dolog.Nekem előtte 1.4 Tour volt.Akkor azt hittem ( 2005-ben ),hogy ez majd 5-6 évig OK lesz.Az is volt, baja nem volt semmi, de az én hülye agyamban elindult a kishangya...mikor 3 éves volt....hogy most érdemes még cserélni,stb,stb idióta érvek.Fenét érdemes.Sosem az, néhány ritka kivétellel.Mondjuk én eddig csak buktam autón, gondolom ezzel nem vagyok egyedül.De nem is ez a lényeg.Nem tekintem "bukásnak",hiszen használom, élvezem.Ez számít.
Én is sokallom a 6-7-8 millát autóra, de ha megtehetném, azért betenném a seggem egy RS-be, persze benzinesbe szigorúan:)Használtban nem érdekel, mert nem tudok megbízhatót szerezni,az biztos.Ezeket rugják rendesen nyílván.Én is rugnám:)
Mostani autó 2008.05.havi.Most még azt gondolom, pár évig OK.Most.Aztán ki tudja,mi lesz, ha 3 éves lesz:)
Mondjuk több pénzem akkor sem lesz ( fő az optimizmus:),de a remény hal meg utoljára.
Hmmm, jómagam nem álmodom, bár tudnék válogatni :-)))
Mivel elég friss még a kicsike, úgy gondolom, le fogja nálam húzni azt a 4-5-6 évét :-))) Nem gondolkodom egyelőre másban, megfelel, bár naná, h tunnék nyálat csorgatni egy 1,8 TSI után, de nincs realitása egyelőre, nekem max a 4 miska egy autónál! Ezt is koallottam egy kocsiért, használtban gondolkodtam mindig is, de sajna nagyon kiábrándító a magyar használtbuhera, ezért döntöttem az új mellett anno !!!!