Hello!
Megnéztem a honlapot. Hát elég drágák a modellek, pl: 2x annyit kérnek kint egy Fuggerth M41 mint itthon. És eloszlatnék eggy tévhitet, ők nem gyártanak V43.as mozdonyt, mindegyik DEÁK féle mozdony. Azért érdekelne a szegedi személy elérhetőségére.
Köszi: BoGár
A DOM models egy Neumann nevü magyar németországi cége. A honlapjukon saját készitésü BoBo-k, továbbá a Fuggerth és a Deák modellek is megtalálhatók. Múlt héten láttam egy BoBojukat Szegeden, a Brüsszeli körúti modell boltban. Nem volt csúnya, de egyik oldalon sem volt felső lámpája. Árat nem kérdeztem. Azt sem tudom, milyen hajtású. Ha valakit érdekel, a szegedi kontakt személy elérhetőségét elküldöm magánban.
Gyárilag a Fuggerth az M41-est, Deák a V43-ast és a V46-ost, a Doom Models az M44-est és a V43-ast készíti. A többi mozdonyt vagy motorkocsit csak egyedileg megrendelésre gyártják. Megpróbálhatod majd börzén beszerezni az MD-ét, vagy valakivel elkészíttetni. Tudom ajánlani Süveges Attilát akinél most van készítés alatt egy Piroska. Telefonszáma: (62)461-730
A piros Ax és Bx kocsikkal vigyázz, mert azok nem Ax-ek és Bx-ek, hanem pirosra festett By-ok. Mérd le a hosszát, nézd meg a forgóvázát vagy a homlokfalait. :-( Annakidején belekezdtem egy ilyennek az átépítésébe: minden ablakközből ki kellett vágni 1,15 mm-t. Aztán felfedeztem, hogy a Schicht hosszirányban torzított Y-kocsijainak az ablakosztása tökéletesen megfelel az Ax/Bx méretarányos másának. Erre a célra tökéletesen megfelel egy Magyarországon kevésbé kurrens festésű (CSD, DR) kocsi is. A tökéletességhez még meg kell oldani a generátort. Ha megnézed az igazit, a By forgóvázán az egyik kerékpárnál van a generátor. A Bx generátora pedig a főkereten lóg és kardánnal hajtják a forgóvázról. No és hogyan modellezed a kardánt _mozgással_együtt_?
Szia!
Sajna én még nem láttam, a piros kocsik ax- és bx-ek. De, ha végigolvastad a topicot, akkor láthatod, hogy sokunknak van egyéni gyártású mozdonya. Szerint a leírt embereknél bróbálj meg érdeklődni, hogy készítenek-e Mdmotot. Remélem segítségedre voltam.
BoGár
Sziasztok! új vagyok ezen a listán. de régóta figyelemmel kísérem.
Engem az érdekelne, hogy HO-ban van-e MDmot, és hozzá Btx-es motorkocsi, mert piros szinu kocsikat mar láttam.
A Rocco gyárt egy speciális kuplungot, ami át tudja vinni az áramot egyik kocsiból a másikba. A katalógusszámát nem tudom, de az ára kb 1800Ft/pár.
A mozdonyba be kell építeni 2db diódát, hogy ha a vezérlő megy elől, akkor a mozdony ne szedjen áramot. Igy elég lesz a normál hosszúságú szakaszolás.
Sziasztok!
Melyik mozdony a Szöcske? Egy képet tudnál mellékelni? Én még a nevek alapján nem tudom azonosítani a gépeket, de típusszám alapján már megyeget.
Megint lenne par elado cucc: Junior kivitelu BR24+3db kettengelyes zold szemelykocsi.
A mozdony egy 24-es kaszni 80-as alvazon+egy 55-os szerkocsija (nem tevedes, gyarilag igy volt), nincs szethajtva, halkan megy es nem billeg. Ha valaki esetleg ad penzt ilyenert, jelezze. Azt hiszem, a multkori adag kep kozott volt errol is felvetel.
Nincs valakinek egy csorgo tervrajza ? meretek, haromnezeti rajz, metszetek (a gigant clubbon levo nem jo...), szoval egy rendes tervrajz... Gondolkozom egy N-es csorgot epitesen, es a kasznit rezbol szeretnem csinalni, ehhez kellene a tervrajz...
JuliuS:
kosz a demot :-))) keresgeltem mindenutt, de nem talatam full verziot, sem torest... Lehet, hogy neki kellene esni SoftIce-szal, vagy meg kellene vasarolni a programot :-))
Bogar :
A vonatbefolyasolassal adodik nemi gond, pontosabban a szakaszolassal.
Lenyeg : ha a jelzo elott automatikusan meg akarod allitani a vonatot, akkor a tolt szerelvenyt a mozdony tultolja a jelzon.... megoldas : vonathossznyi sint kell leszakaszolni.... amde itt a vontatott szerelvenyekkel lesz gond, megpedig joval a jelzo elott fognak megallni.
Igen, könnyen megoldható. Csak fém kerekeket kell az vezérlőkocsiba is tenni, mert mindig a kerék kapcsol. (Ez csak az analógnál érvényes, a digitálist nem ismerem.)
A vezérlőkocsival kapcsolatban hadd kérdezzem meg, hogy akár digitális, akár analóg vezérléssel megoldható _könnyen_, hogy tolómozdonnyal közlekedő vonatot közlekedtess, és a vonatbefolyásolás meg minden egyéb dolog jól működjön?
Sziasztok!
Fent vannak a honlapomon a legújabb, közeli képek a Sziliről. Sajna a vezetőfülke nincs kidolgozva, látszik a meghajtás. Lehet, hogy készítek még képeket.
Jó hétvégét mindenkinek!